snuszak Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 numery nam w nocy robił takie, że problemy lekkie mamy z sąsiadami, jeśli dziś bedzie powtórka z rozrywki to Szarik będzie musiał wrócic do schronu bo będziemy mieć policje na karku Quote
Lilmo Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 O kurcze. A co się konkretnie działo? Nocny koncert Wam zafundował ? Quote
snuszak Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Eh, Lilmo nie pytaj cholernie długa historia, jednak Szarik poczuł powage sytuacji i dziś juz dobrze sie zachowywał, tymczasowy alarm odwołany, sąsiedzi uspokojeni na chwilkę, oby tylko było nastepnych numerów to bedzie dobrze, Szarik robi postepny, małe ale robi Quote
Lilmo Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Mam nadzieję, że chłopak zrozumiał jak wielką szansę otrzymał i jej nie zmarnuje. Szariku bądź grzeczny łobuzie! Quote
snuszak Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Sobotni spacer przy okazji wycieczki na konie :) pełna socjalizacja z kotami, psami, końmi troszkę gorzej bo to wielkie bydlaki Quote
Lilmo Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Widzę, że na ostatnim zdjęciu już ogonek w górze :) Nie wiem co ten psiak ma w sobie, ale rozczula mnie totalnie. Jak patrzę na jego zdjęcia to mam ochotę wycałować tę jego mordzinkę. Oj gdybym tylko mogła to już byłbyś mój Szariku, bo jestem w Tobie zakochana :oops: Quote
PaulinaT Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Buziaki Szariku - zielny z ciebie psiak! Moich bydlaków też się dzisiaj nie wystraszył! :multi: Quote
snuszak Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Lilmo nas też już rozczula kompletnie! Bestia jest cwana i okropnie mądra, po tym jak zabraliśmy go do domu to jego zachowanie odwróciło się kompletnie, zupełnie nie ten pies, jakby dostał czymś w głowe :diabloti: Szarim sypia w domu, wchodzi do niego sam, mało tego na dworze już czas spędza niechętnie, chyba że na spacerze, noc przesypia grzecznie, umie zachowywać czystość w domu, tylko raz kupala nam się zdarzyła bo biedak nie dotrzymał do rana ale to jeden jedyny przypadek! Jest czujny, dalej znać gdy ktos do domu wchodzi, na pozostałe dźwięki jest obojętny w domu. Przestał bać się obcych, nam już na kolana wskakuje, wciska ryjek do głaskania. Z pakiem dogaduje się świetnie, z resztą psów które poznał (w tym Pauliny wielkopsy) tez nie ma problemu, nie istotne czy to suka, czy pies, czy 5 czy 60 kg :-o Pies do kochania od zaraz, czasem przestraszy się czegoś ale zaraz już jest ok. Śmiało moge go do domu polecić. Aha kotki też toleruje, to raczej koty nie tolerują jego - Łaciok juz na niego poluje, z Psot maja rozejm :cool3: Eh no i ojciec pokazał szarikowi co to łóżko, no i teraz uparcie cały czas na nie poluje, jest cholernie skoczny i aktywny, będzie super do psich sportów! Quote
Lilmo Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 :mdleje: Sznuszkak czy Ty napewno o Szariku piszesz? Nie pomyliłaś czasami wątków? :evil_lol: Szariś ja to wiedziałam od razu, że z Ciebie super pies! Tutaj ciotki na początku potwora próbowały z Ciebie z robić, a ja miałam nosa, ha! :lol: No to kochani... nie ma na co czekać! Trzeba szybciutko szukać domku, skoro Szarik już w pełni gotowy do adopcji. Quote
snuszak Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 dla mnie było to dziwne, byłam przygotowana na bardzo długa droge z szarikiem na nauczenie i przyzwyczajenie go do wszystkiego a tu pach, taka niespoedzianka! Quote
Lilmo Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 No to teraz trzeba by zmajstrować jakiś nowy tekścior do ogłoszeń dla Szarika, bo ten, który ma już jest nieaktualny. Sznukak czy znalazłabyś chwilkę, żeby napisać o nim choć kilka zdań? Jeżeli nie to ja mogę przerobić ten tekst,który jest wyżej, ale pewnie to nie będzie to samo, bo Ty jednak go najlepiej znasz :) Quote
snuszak Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 możemy mu te allegro jak już bedzie wyróznic bo ja mam kase z bazarku jeszcze, calutka kwote Quote
snuszak Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 [SIZE="5"]Chcesz mieć kumpla?? Przygarnij Szarika!! Szarik to około 3 - letni kundelek. Jakiś czas temu trafił na ulicę, później do schroniska. Historia jakich wiele, bo Szarika nikt nie odebrał. Samotny, przestraszny w schroniskowej klatce trząsł się z zimna, bał się podejść do ludzi. Jego strach wskazywał na to, że w jego życiu nie było mu łatwo, prawdopodobnie nie raz dostał kopa od swojego "kochającego" właściciela.... Los się jednak uśmiechnął. Szarik obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie zaznał miłości. Z małego przestraszonego kundelka zmienił się w świetnego kompana zabaw, psiego przyjaciela, żywą przytulankę. Chętnie chodzi na spacery, bawi się piłeczką, szybko się uczy, przytula się oraz najchętniej wskakuje na kolana. Potrafi utrzymać czystość w domu, toleruje koty, daje znać szczekaniem gdy ktoś obcy wchodzi do domu. Lubi towarzystwo innych psów, jednak najchętniej jest z człowiekiem, za którym chodzi krok w krok. [SIZE="4"]Psi ideał prawda? Brakuje mu jednak pewnej rzeczy - domu wraz z własną kochającą go rodziną. Szarik posiada książeczkę zdrowia z kompletem szczepień. Chcesz go poznać? Zaadoptować? Pisz lub dzwoń - [email protected] 509 565 343 (najlepiej wieczorem) [SIZE="5"] Szarik prosi - adoptuj mnie! Quote
snuszak Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 tekst tak na szybko, oczywiście możesz go dowolnie zmieniać, dopisac coś Quote
Lilmo Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Snuszkak tekst super!!! Wielkie dzięki! Będę robiła dla Kapsla ogłoszenia to od razu Szarik też dostanie po jednym, nowym dla siebie ;) Jeżeli Supergoga nie będzie miała nic przeciwko to oczywiście możemy zrobić wyróżnioną aukcję :) Tylko z tym jeszcze będę prosiła o cierpliwość, bo jeszcze Nefik i jedna sunia bazarkowa w kolejce. No chyba, że Szarika zrobimy przed Nefikiem. Będę się starała zrobić choć jeszcze jedną aukcję dzisiaj, ale to bardzo długo trwa, więc niczego nie obiecuję. Quote
snuszak Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 jasne szarik poczeka, zrob swoje i nefika, niech fundacyjne bedzie szarikowe a jak ty zrobisz to sie fundacyjne usunie i wstawi Twoje :) dzieki! Quote
snuszak Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Chciałam tylko powiedzieć że Szarik sprawuje sie dobrze, teraz poczuł się w domu pewniej to czasem gdzieś sobie podsiknie aby oznaczyc teraz ale spoko uczymy się i idzie coraz lepiej, szarik aportuje piłeczkę - jego najlepsza zabawka i gdy nikt nie widzi idzie gdzies do pustego pokoju i pakuje sie na lozko :) cwaniak, staramy sie aby tego nie robił, żeby nowi przyszli mam nadzieje wlasciciele mogli sami zadecydowac czy psiak ma spac w poslaniu czy na lozku a to watek Tropa nowego psa w schronisku http://www.dogomania.pl/threads/174953-Trop-psiak-w-typie-jadgteriera-w-schronisku-marznie-pokochaj-go?p=13632716#post13632716 Quote
PaulinaT Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Ale mu się udało kurde felek! Mały szczęściarz :) Quote
Lilmo Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Dzisiaj późnym wieczorem planuję zabrać się za allegro dla Szarika, nie wiem czy uda mi się dzisiaj zrobić całość,ale najpóźniej jutro będzie na 100% :) Czyli robimy wyróżnione, tak? Quote
snuszak Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Tak wyróżnienie - zapłacę kasą z mojego bazarku :razz: Szarik został wczoraj puszczony na łące, było super, szalał jak dzik, świetnie reagował na zawołanie :multi: wieczorem dawał sobie buzi z jedna z moich kotek, powąchały się i byłoby wszystko super gdyby Szarik jej nie zagarnął pod siebie i nie chciał gwałcic :diabloti: biedna kicia musiałą uciekać Quote
Lilmo Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Zrobiłam allegro dla Szarika. Nie ukrywam, że to była najtrudniejsza dla mnie aukcja ją zrobiłam, bo zupełnie nie wiedziałam jak się do tego malucha zabrać... w jakich kolorach ma być aukcja, jak połączyć tak różne zdjęcia, więc mam świadomość, że nie jest idealna. Mimo tego, bardzo bym chciała, żeby przyniosła Szariczkowi szczęście... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=842386949 Quote
snuszak Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 podaj mi proszę na pw konto i kwotę to wyślę ci kaske :) dzięki serdeczne, allegro super! Quote
Lilmo Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Snuszkak pieniążki dotarły, bardzo dziękuję :Rose: Co u chłopaka? Pytał ktoś o niego? ... Chciałabym, żebyś napisała, że nie tylko pytał, ale przyjechał pokochał i zabrał ;) Quote
snuszak Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 eh, telefon milczy :( a chłopak szaleje na całego z zabaweczkami i na spacerach :) teraz tak się polubiły z Pakiem, że świetnie się bawią w "zagryzanie" :diabloti: przesypia ładnie cała noc w sypialni rodziców, w tygodniu jego budzik w tyłku ustawiony jest na 6.00 więc jak w week chcielismy dłużej pospać to Szarik już o 6 się kręcił a o 7 biegał z zabawkami budząc :roll: świetny psiak, tylko ja chciałam mu takie ładne domowe zdjęcia zrobić do ogłoszeń albo jak się z pakiem bawi, ale głupek jak widzi aparat to peszy sie i ucieka :shake: nie chce zdjęć tylko takie byle jakie mamy, żeby udowodnić że żyje ma się dobrze i nawet troszkę przytył, na supergogę dziś naszczekał, cały on Quote
Recommended Posts