Dobermania Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Dobra, bo nigdy nie wyjdę:D Nie mogę się od dgm odessać:P Quote
Agnes01 Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 I jak poszlo robienie fotek:razz: ? Biedne te psiaki, tak mi ich zal :-( A moja Ami nauczyla sie juz zalatwiac na spacerku :multi: ale nadal czesto:angryy: wychodze. Quote
MartynaS Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Ja nie miałam nigdy większych problemów z robieniem zdjęć, ale to może dlatego że dobrze żyję z Elami -wolontariuszkami od rottków i przede wszystkim zna mnie Pani Dyrekor, przeważnie robimy zdjęcia wybranym psiakom, tym które zabieramy na sobotni spacer. Z rozmów z pracownikami schroniska wiem, że kłopotem jest jak w internecie pojawiają się zdjecia psów które jeszcze są na kwarantannie i potem dużo osób dzwoni, pyta i nic z tego nie wynika. Nie twierdze że mają rację zakazując robienia fotek, mówię tylko jak jest :-) Gosia [URL="http://www.forum.rottweiler.sky.pl"]www.forum.rottweiler.sky.pl[/URL] Quote
Agnes01 Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Moze znow bedzie go szukal i porozkleja ogloszenia, a jesli pies byl na paluchu to powinien miec w szyi czip!!!! Moze pojedz na paluch (tam maja to uzadzenie do czytania) i bedziesz miala dane. Quote
pixie Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 pytanie do magdy / morisowej lub innych wolontariuszy Rybcia znalazla takie zdjecie [IMG]http://www.psy.warszawa.pl/2006/images2006/nowepsy2006/2006-11-04/3184.jpg[/IMG] 1/ zwrot z adopcji ..bywa...ale dlaczego?czy mozna sie dowiedziec? 2/ czy ten pies jest kaleki czy tez jest takie fatalne to zdjecie wyglada jakby nie mial przedniej lapy prosze rowniez w miare mozliwosci o wiecej info na temat tego psiaka jest domek dla pudelka..przydalaby sie garsc informacji i lepsze zdjecie dzieki Quote
Kora Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 [B]Pixie[/B], z tym pytaniem to lepiej do p.Dyrektor, to byl jej podopieczny. Quote
Agnes01 Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Przednia łapke ma bo ja widze, to ucho jest, a nie czesc lapki, zato odnosze wrazenie ze nie ma tylniej. P.S. Mozna wysterylizowac psa w czasie cieczki? Quote
luciolla Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 [quote name='pixie']pytanie do magdy / morisowej lub innych wolontariuszy Rybcia znalazla takie zdjecie [IMG]http://www.psy.warszawa.pl/2006/images2006/nowepsy2006/2006-11-04/3184.jpg[/IMG] 1/ zwrot z adopcji ..bywa...ale dlaczego?czy mozna sie dowiedziec? 2/ czy ten pies jest kaleki czy tez jest takie fatalne to zdjecie wyglada jakby nie mial przedniej lapy prosze rowniez w miare mozliwosci o wiecej info na temat tego psiaka jest domek dla pudelka..przydalaby sie garsc informacji i lepsze zdjecie dzieki[/quote] widziałam tego bidula, miał wszystkie łapy z tego co pamiętam i na moje oko był po operacji głowy, ale faktycznie najlepiej skontaktuj się z p. dyrektor. Quote
malagos Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 [quote name='Agnes01']Przednia łapke ma bo ja widze, to ucho jest, a nie czesc lapki, zato odnosze wrazenie ze nie ma tylniej. P.S. Mozna wysterylizowac psa w czasie cieczki?[/quote] W czasie cieczki suki nie powinno się sterylizowac. Jest wtedy silne krwawienie z przecietych naczyń krwionośnych i jest to niebezpieczne dla zycia. Quote
Agnes01 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Kurcze no.Tak tez myslalam :shake: Mała ma cieczke, a ja mam problem :puppydog:. (!nigdy nie miałam suczki, ktora miała cieczke!) Bardzo dziwne ze nie miala sterylki na Paluchu.. Ciekawe czemu?:???: :nonono2: A moze ktos z was, kto bywa na paluchu ja zna? Była w pierwszym pawilonie w naroznej klatce. W kazdym badz razie mała sie juz zadomowila na dobre i sie niczego prawie nie boi :multi: :errrr: Quote
Kostek Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Agnes zaloz oddzielny temat dla swojej suczki itd bo tu sie burdello niesamowity zrobil na paluchu na 1 ogien ida do sterylki psy pseudorasowe,ale i tak musieli Ci na paluchu powiedziec ze masz przyjsc na sterylke... Quote
morisowa Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 [quote name='Agnes01']Bardzo dziwne ze nie miala sterylki na Paluchu.. Ciekawe czemu?:???: :nonono2: [/quote] tam trafia jakieś 10 psów dziennie średnio (np. wczoraj trafiło 20...), wielu psom trzeba ratować życie, więc ze sterylkami się nie wyrabiają. Quote
Agnes01 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Nie wyrabiaja ok, ale ona byla tam dosc dlugo bo od czerwca. Na stronie palucha pisza ze sterylizuja wszystkie suczki, a kastruja tylko rasowe psy i te co tam maja inny wazny powod. Powiedzieli mi ze jak chce to w ramach umowy adopcyjnej mam zadarmo i zeby zadzwonic jak sie pies oswoi(za 3 miesiace) a ja nie wyrobie tyle czasu. [B]KOSTEK- [/B]juz sie nawet nic zapytac nie mozna? :( Quote
Kostek Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 nie wydaje mi sie aby to byl temat do tego akurat,napisalas ze adoptowalas suczke ok a teraz mozesz zalozyc temat w odpowiednim dziale i pytac...nie rozumiem problemu z czym Ty masz niby 3 miesiace wyrobic albo i nie wyrobic?to ze jest gdzies cos napisane nie znaczy ze tak jest na paluchu tak jak Morisowa pisala co chwile przybywa jakies zwierze wiadomo ze z winy ludzi wiec jakim cudem jeden wterynarz na zmianie ma wszystko ogarnac?tak jak pisalam na 1 ogien ida psy rasowe aby zaprzestac bezmyslnemu rozplodowi,jesli jest czas i srodki tnie sie reszte...paluch to nie hotel 5 gwiazdkowy! Quote
tkacka Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 ...na wszystko potrzebne sa pieniadze a tu ich po prostu nie ma... Quote
tkacka Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 ....i jeszcze jedno-sterylizacja i kastracja "rasowych" psow zniecheca potencjalnego pseudohodowce do brania takiego psa do siebie-z niego nie ma pieniedzy...taki pies ma szanse na normalny dom... Quote
malagos Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 A co to tam siedzi w kagańcu i ochronnym kubraczku na pierwszej stronce w "Nowych psach" na Paluchu? Jamniczka gładkowłosa? :shake: Quote
carolinascotties Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='pixie']pytanie do magdy / morisowej lub innych wolontariuszy Rybcia znalazla takie zdjecie [IMG]http://www.psy.warszawa.pl/2006/images2006/nowepsy2006/2006-11-04/3184.jpg[/IMG] 1/ zwrot z adopcji ..bywa...ale dlaczego?czy mozna sie dowiedziec? 2/ czy ten pies jest kaleki czy tez jest takie fatalne to zdjecie wyglada jakby nie mial przedniej lapy prosze rowniez w miare mozliwosci o wiecej info na temat tego psiaka jest domek dla pudelka..przydalaby sie garsc informacji i lepsze zdjecie dzieki[/quote] czy ktoś ma informacje o tym psiutku? Quote
Edi100 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Obejrzałam zdjęcia piesków ze strony Palucha i mam ogrooooooooooooooooomną nadzieję że choc część z tych biedactw odnalazła swe domy:( Quote
anita1990sw Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 :-( Coraz więcej psiaków, smutne oczy, gorące serducha. Każdego chciałoby się przytulić, a najlepiej zaadoptować. Kto przygarnie któregoś z nich?? Miejmy nadzieję, że coraz więcej osób będzie adoptować zwierzaki:multi: Quote
gosiaczek&mobil Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Paluch przepełniony okrutnie, w sobotę było [B]1700 [/B]psów a po sylwestrowych wystrzałach trafią na pewno kolejne :-( Adopcji nawet troche było, ale blians cały czas nie taki jak powinien być: cały czas więcej przybywa niż opuszcza schronisko Quote
olifka Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 No ja nie dawno zabrałam swojego psa z Palucha. Uciekł mi. Jest w zdjęciach z 23 grudnia na drugiej stronie taki duży, czarny koło jakiegos bardzo wychudzonego molosowatego(?). Ale na szczescie jest juz ze mną ;) Quote
Recommended Posts