Jump to content
Dogomania

jakie gazety na temat psów najczęściej czytasz??  

1046 members have voted

1. 1. jakie gazety na temat psów najczęściej czytasz??

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co? :lol: jak bym tak kupowala co miesiac takie gazetki to bym zbankrutowala.

A dlaczego to takie dziwne? :o A Ty nie czytasz np.w Empikach takich czasopism? Po co kupowac jak mozna na miejscu przeczytac nie placac za to :wink: , jak cos mnie zainteresuje to wtedy kupuje.

Posted
"Przyjaciel Pies" ale ostatnio schodzi na psy :lol: . No i jeszcze czasami w supermarkecie poczytam sobie Mojego Psa.

Może i schodzi, ale i tak jest lepszy niz Mój Pies :P

A kupuję, bo tam są opisy ras - lepsze, czy gorsze, ale są :D

Posted

Z tych wymienionych tutaj, najlepiej się prezentuje "Przyjaciel pies", ale coś zauważam że ostatnio jakby zrobił się mniej profesjonalny, jeśli mozna tak powiedzieć. Tak jakby poziomem zbliżał się do czytelników o średniej wieku 12 - 13 lat :wink:

Posted

Ankiete wypelnilam, ale tylko "jedna odpowiedz sie liczy" , a szkoda...Regularnie czytam "Przyjaciela Psa" oraz "Psy mysliwskie". Czasopism tj. "Asko" czy "Teriery"przedstawianych na DOGOMANII u mnie w miescie nie moge zdobyc.....pozdrawiam! :D

Posted

Z wymienionych czasopism, na ile je pamietam z Polski i na ile mam mozliwosc do nich zajrzec, kiedy akurat jestem w kraju, to "wychowanie psow mysliwskich" nic mi nie mowi, "pies" jest OK, "przyjaciel pies" i przede wszystkim "moj pies" to w porownaniu z np. "psem" komiksy dla dzieci i - zwlaszcza "moj pies" - absolutna strata pieniedzy.

Jedynie kaciki weterynaryjne i czasem porady wychowawcze da sie czytac, ale to troche malo.

Zreszta co do "mojego psa" - nawet w necie bylo juz sporo protestow przeciw takiemu traktowaniu czytelnikow.

Z czasopism "netowych", warto poczytac "Nasze Psy", czyli www.naszepsy.pl

Jesli ktos zna niemiecki, to polecam - z papierowych - austriacki "WUFF", z ktorego zreszta przetlumaczylem pare artykulow na dogomanie, jest to chyba najpowazniejszy "nie-specjalistyczny" (w sensie nie-poswiecony konkretnej grupie ras) miesiecznik z tej "branzy", zamieszcza sporo o pracach naukowych zwiazanych z kynologia.

"Deutsches Hundemagazin", "Partner Hund", "Hundewelt" - do zaakceptowania. "Hundewelt" wydaje np. specjalne zeszyty tematyczne, mam jeden o szkoleniu i jest calkiem do rzeczy.

Z netu - bardzo ciekawe i dajace do myslenia jest www.hundezeitung.de - warto zajrzec.

• 1 month later...
Posted

Ja kupowalem "PRZYJACIEL PIES" "MOJ PIES" i "PIES", ale przestałem ponieważ generalnie przestałem sie dowiadywać nowych ciekawych rzeczy, wiec szkoda kasy. Jeszcze najbardziej z tego towarzystwa to najlepszy jest "PIES" ale z kolei bardzo monotematyczny. :(

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

Mam 4 numery "Mojego psa" ale tylko ze wzgledu na fakt,ze zamieszczano tam ogloszenia o sprzedazy szczeniat.Mam juz psiaka-nie kupuje.Moja ocena tego miesiecznika to 3+ ale tylko dlatego,ze zdarzy sie w miare ciekawy artykul.Szkoda,ze nie zamieszcza sie tam bardziej profesjonalnych informacji a redakcja stawia na zdawkowosc.Innych pism nie czytalam moze to blad,ale z gory zakladam,ze szkoda pieniedzy.Czytalam ostatnio Johna Fishera"okiem psa" nie jest to rarytas ale dobra,polecam. :wink:

• 4 weeks later...
Posted

Ja od 4 lat zbieram "Przyjaciel pies"

Klika egzemplarzy mam "Pies" i "Mój pies", ale sądzę, że "Przyjaciel pies" jest NAJLEPSZY. Jest tam wszytsko!!!!! Moim zdaniem po nim jest "Pies", ale "Mój pies" nie podoba mi sie!!!

:D

Pozdrówka :wink:

Dominisia i moja charcica polska Ariczka i

moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak:

gg: 2560415

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Ja od 4 lat zbieram "Przyjaciel pies"

Klika egzemplarzy mam "Pies" i "Mój pies", ale sądzę, że "Przyjaciel pies" jest NAJLEPSZY. Jest tam wszytsko!!!!! Moim zdaniem po nim jest "Pies", ale "Mój pies" nie podoba mi sie!!!

:D

JA zbieram "przyjaciela" od 5 lat i nie narzekam... chociaż ostatnio cuś mu się kiepści... nie wiem, jakoś wcześniej chętniej go czytywałam...

Teraz częściej czytuję Dogomanię :lol: 8)

JusT@ & GALA

Posted

WITAM WSZYSTKICH

Jeżeli chodzi o czytanie to Kupuje "Przyjaciel Pies" Kosztuje ona 5 zł ale jest w niej czasami dużo fajnych i ciekawych ciekawostek :D

papa POZDRAWIA dogomaniaków i WELSHOMANIAKÓW !!!!!!!!!! PAPS

• 2 years later...
  • 3 weeks later...