Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szkoda, że kagańce niedobre - nie doceniłam wielkości Cyganowego psyka.

Mam od kilku dni straszne problemy finansowe, bo inaczej kupiłabym po prostu dla niego solidny, skórzany kaganiec. Ale nie dam rady, kilka błędnych decyzji i w porze robienia zapasów siana dla koni na zimę zostałam z 3 stówami na koncie :shake:

Może jeszcze uda się znaleźć jakiś tańszy transport?

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, napiszę do hotelu, że dopiero za 2 tygodnie transport.
Jakby ktoś mógł wcześniej, to by było super.
Kurczę, szkoda go. W dodatku zapomniałam o karmie, sklerozę mam. Wyslę najszybciej jak się da.

Posted

Greven napisał(a):
Mam od kilku dni straszne problemy finansowe, bo inaczej kupiłabym po prostu dla niego solidny, skórzany kaganiec. Ale nie dam rady, kilka błędnych decyzji i w porze robienia zapasów siana dla koni na zimę zostałam z 3 stówami na koncie :shake:

A co myślicie o nylonowym kagańcu? Sprawdza się? Ja niestety nie mam doświadczenia. Miałam w życiu tylko jednego psa, który musiał chodzić w kagańcu, miał metalowy i było ok, szkoda, że go gdzieś przesiałam, bo na Cygana byłby dobry.

Greven napisał(a):
Może jeszcze uda się znaleźć jakiś tańszy transport?

Szukam, ale ciężko, jak mówię, że chodzi o psa, w dodatku dużego, o którym nic tak naprawdę nie wiadomo, to odmawiają...
Może Ty kogoś znasz, kto mógłby pojechać? Może znalazłoby się coś szybciej...

Posted

Nylonowy kaganiec, tzw. tubka, jest bardzo dobry do różnych krótkotrwałych zabiegów, jest wygodny i bezpieczny. Natomiast nie można stosować go zbyt długo, np. na spacery, a już szczególnie podczas upałów, ponieważ utrudnia, a nawet uniemożliwia ziajanie.

[quote name='Cudak']Może Ty kogoś znasz, kto mógłby pojechać? Może znalazłoby się coś szybciej...
Kontaktowałaś się z Tomkiem?
PROFESJONALNY TRANSPORT KONI

Posted

[quote name='Greven']Nylonowy kaganiec, tzw. tubka, jest bardzo dobry do różnych krótkotrwałych zabiegów, jest wygodny i bezpieczny. Natomiast nie można stosować go zbyt długo, np. na spacery, a już szczególnie podczas upałów, ponieważ utrudnia, a nawet uniemożliwia ziajanie.

Kupiłam plastikowy- tańszy niż metalowy, ale też można w nim oddychać. Nylonowe oglądałam, faktycznie nie nadają się na spacery.

[quote name='Greven']Kontaktowałaś się z Tomkiem?
PROFESJONALNY TRANSPORT KONI

Nie. Nie pomyślałam o Nim :oops:

Posted

Dopiero przebrnęłam przez wątek... Dobrze, że hotelik czeka. W tej chwili niestety nie mogę zaoferować stałej deklaracji, ale postaram się wspomóc bazarkowo.
Jeśli będzie potrzebny jakiś nowy banerek - też chętnie zrobię :)

Transport rzeczywiście dobrze byłoby szybko załatwić, żeby psiak już był bezpieczny...

Posted

Nie ma mnie trochę i już na wątku pustka:mad:
Doszły wpłaty:
A.R.S.- 100zł
dorota1- 10zł
Randa- 40zł
Bardzo dziękujemy :loveu:i prosimy o więcej.

Jak sprawa transportu?

Posted

Kochane jesteście dziewczyny (i chłopaki :razz: ), że wpłacacie pieniążki, aby zmienić życie Cygana na lepsze... na NORMALNE.

Ja mam już auto zrobione, ale bez sensu, żebym jechała za zwrot paliwa, bo to wyjdzie za drogo - ode mnie do Goleniowa będzie jakieś 140 km (jak nie więcej, szacuję w ciemno), potem Goleniów - Szczecinek, czyli trasa z psem, ale wrócić muszę do siebie, więc znów kupa kilometrów (paliwa!!) na darmo. Chciałabym pomóc Cyganowi, ale nie wolno tak marnować pieniędzy.

Justynka, Tomek też zrobił samochód i z tego, co wiem, jedzie jakąś trasę do Trójmiasta. www.transportkoni.com.pl skontakujesz się ponownie i pomęczysz go trochę?

Posted

Napisałam maila do p.Tomka.

Cygan bardzo cieszy się na mój widok, bo przynoszę mu pyszne puszki Chappi, które pożera w 5 sekund i za które dziękujemy Myszy :loveu:

Posted

Cudak napisał(a):
Napisałam maila do p.Tomka.

Cygan bardzo cieszy się na mój widok, bo przynoszę mu pyszne puszki Chappi, które pożera w 5 sekund i za które dziękujemy Myszy :loveu:

Bardzo mnie to cieszy:loveu:, dla niego to luksus.
Sandruś, ale dobrze mieć opcję, że Ty pojedziesz w razie gdyby coś nie wypaliło z tym transportem, róznie bywa. Nawet jesli przepłacimy:p

Posted

jestem po urlopie i znalazłam w pw zaproszenie na wątek Cygana.
muszę ogarnąć i sprawdzić sytuację z pozostałymi psiakami, na których hoteliki wpłacam i dam znać, na ile będę w stanie pomóc psiakowi.
na pewno jednorazowo wpłacę parę groszy na początku września, ale ze stałą deklaracją muszę się wstrzymać.

Posted

Ja też dopiero wróciłam i dziękuję za zaproszenie.
Ale z pomocą finansową w tej chwili u mnie kiepsko i pewnie szybko się nie poprawi :oops:.
Ale zdjęcia na bazarek mogę komuś podesłać.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Justynka, pisz nam o Cyganku szybko. Cisz tu taka:razz:

Nic nowego u Cyganka. Bardzo się cieszy, jak widzi, że do niego idę z jedzonkiem :)