Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rany rzeczywiście straszne, ale wszytko da się wyleczyć. Czas goi rany i te ciała i te ducha. Wiadomo, które gorsze, ale na nie lek jest tylko jeden miłość i serce.
Życzę zdrowia Lordowi i odnalezienia szczęścia w dalszym życiu, choć go dotąd nie zaznał.

Posted

Lord.

"Plac budowy, cieżarówki, dookoła pola.
Na rozdrożu dróg dom, podobno mój dom, stara rozwalająca sie buda, stare, powywalane, puste garki, podobno moje miski.
Jacyś ludzie, zaintersowani moim losem.
Chcialem juz tylko spokoju, bezpiecznego miejsca, gdzie choroba dopełniłaby swojego.
Podchodziłem i uciekałem. Bałem sie zaufac.
Poddalem sie wreszcie ciepłym rękom, pozwoliłem zabrac ze sobą"

Chory wycieńczony do granic możliwosci, został zabrany przez naszą koleżanke i otoczony opieką.

Tak pokrótce wygląda historia tego psa.

Lord ma okolo 6 lat, wybite zęby, nie wiemy co wycierpiał, ale jego zycie do tej pory to napewno pasmo udręk. Pomimo to człowiek jest dla niego wszystkim, ponadto swietnie dogaduje sie z innymi zwierzakami, bedzie wspaniałym przyjacielem.
Udało nam się go zabrac.
Teraz potrzebujemy funduszy na jego leczenie.

Kazda złotówka przybliża nas do celu, jakim jest postawienie na nogi tego łagodnego, cudownego psa i znalezienie mu domu.

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe, nawet najmniejsze.

Lord wymaga :
przeswietlenia konczyn
jest leczony jest na alergie i choroby skóry
dokuczają mu problemy trawienne
jego psychika jest w rozsypce.

Chcemy jak najlepiej przygotowac go do adopcji.
Potrzebna nam jest Wasza pomoc.

Posted

LORD jest juz po przeswietleniu RTG. Okazało się, ze niuniek na skutek najprawdopodobniej wypadku komunikacyjnego został uderzony w lewą stronę w wyniku czego doznal zlamania tylnej i przedniej łapy.:crazyeye:

Obie łapy same się zrosły:crazyeye: w efekcie czego tylnia łapa jest krotsza o jakies 1,5 -2 cm a przedniej nie da się wyprostowac do konca w łokciu.
Nie chcę nawet myślec ile wycierpiał ten biedak:placz:.

LORD jest juz zaszczepiony na choroby zakażne, wscieklizne i zachipowany.