Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Inarugowa']Wygrzebałam takie starocie;) A mianowicie bardzo często zdarza się, że agresja jest objawem strachu a nie dominacji (wróóóóć czy teoria dominacji nie została już obalona?). Pies wystraszony czasem "broni się" warcząc a nawet gryząc. Bojący się pies może uznać za atak nawet głaskanie po głowie jeśli miał wcześniej złe doświadczenia. Agresja ze strachu jest jedną z rodzajów agresji także absolutnie nie zgadzam się z cytatem;)Może ona się boi że znou ją upuści ktoś jak będzie na rękach jak była malutka to moja kuzynka przez przypadek:angryy: ją upuściła może się boi że spadnie.

[quote name='Inarugowa']:shake: Kolejna pseudo:shake: W jakim mieście ją kupiłaś? Może uda mi się ustalić co to "hodowla" i czy psy żyją chociaż w jakichś przyzwoitych warunkach - co w pseudo zdarza się niezmiernie żadko:angryy:
Na kostuchnie ul Sezamkowa 35A

[quote name='wiki4']http://img148.imageshack.us/img148/5300/s7301197.jpg

To jest super :p
Dzięki;D
[quote name='Marta_Ares']dziwi mnie troche ze piszesz tak na luzie o tej pseudohodowczyni....

zdjecia fajne:)
Dzięki
[quote name='CaneSs']Hello :P Fajne foty
Hej dzikei;p
[quote name='WeronikaM']super fotki :)
atwoja lala jest śliczna :loveu:
Dziękuj:loveu:

[quote name='Aga&Ganja']Fajnie się psiaki bawią... ;)
Pozdrawiamy.
Dzięki:loveu::loveu:

Posted

To że ją ktos upuscił dużo wyjaśnia... i to jest prawdopodobnie powód. A w innych sytuacjach też warczy na ciebie? np. Pozwoli sie dotykać/zblizac do miski przy jedzeniu?

A zdjecia super!! Ona juz jest taaaka wielka;p. Nawet nie zauważyłam kiedy się z kuleczki pannica zrobiła :D

Posted

co do pseudohodowli to prawda jest taka, że jest to mało popularny temat. Ja też jeszcze parę lat temu nie wiedziałabym co to, dopiero tutaj udało mi się tego dowiedzieć. A inaczej trafić na jakieś artykuły czy linki dotyczące tego procederu jest bardzo ciężko. Niestety nie było żadnych kampanii społecznych dotyczących tego tematu a gazety wolą trąbić o kolejnym, domniemanym psie mordercy, siejąc postrach nie wiadomo czemu, niż pisać prawdę i uświadamiać ludzi zarówno co do psiej agresji i jak to jest naprawdę z gryzieniem, jak i pseudohodowlach itp itd. :(

A psineczka cudna :) pięknie wygląda w rudziejących trawach.

Posted

[quote name='sunshine']To że ją ktos upuscił dużo wyjaśnia... i to jest prawdopodobnie powód. A w innych sytuacjach też warczy na ciebie? np. Pozwoli sie dotykać/zblizac do miski przy jedzeniu?

A zdjecia super!! Ona juz jest taaaka wielka;p. Nawet nie zauważyłam kiedy się z kuleczki pannica zrobiła :D
W innych sytuacjach na mnie nie warczy . Tylko jak je jakieś kości to wtedy;p
[quote name='Shirai - Koki']Duzo mam zaleglosci u Was..ale dzisiaj juz nie dam rady...sliczny rudzielec z Luny ( czyli Ksiezyc :loveu:)...
http://img262.imageshack.us/img262/8739/zdjcia0118.jpg tak sie zastanawiam, jak mozna mylic Akite z Hasiorkiem nawet jak oba sa rudziutkie :crazyeye:
No przeciez są różne;p Dziękuje;D
[quote name='agaciaaa']http://img524.imageshack.us/img524/924/s7301187g.jpg co on jej tam robił :evil_lol:

[quote name='Vlk']co do pseudohodowli to prawda jest taka, że jest to mało popularny temat. Ja też jeszcze parę lat temu nie wiedziałabym co to, dopiero tutaj udało mi się tego dowiedzieć. A inaczej trafić na jakieś artykuły czy linki dotyczące tego procederu jest bardzo ciężko. Niestety nie było żadnych kampanii społecznych dotyczących tego tematu a gazety wolą trąbić o kolejnym, domniemanym psie mordercy, siejąc postrach nie wiadomo czemu, niż pisać prawdę i uświadamiać ludzi zarówno co do psiej agresji i jak to jest naprawdę z gryzieniem, jak i pseudohodowlach itp itd. :(

A psineczka cudna :) pięknie wygląda w rudziejących trawach.
Dziękuje;D No ja na początku nie wiedziałam na czym polega pseudohodowla a hodowla no ale już wiem. I następnego pisaka bym chciałą miec z rodowodem albo jakiegoś ze schroniska choć długo sobie poczekam;p

Posted

A ja dodam footy zabrane od Boness;p heh;D

To mi się strasznie podoba:loveu:

Lu i Jimuś;p

:loveu:

Kto powiedział że Husky nie interesują się frisbee.
O to dowód że Husky bawi się frisbee;D

Posted

http://img689.imageshack.us/img689/9590/ju7.jpg Pięknie się komponuje z tłem :)
Muszę zdradzić, że haszczak to moje marzenie z dzieciństwa :loveu:

[quote name='Vlk']gazety wolą trąbić o kolejnym, domniemanym psie mordercy, siejąc postrach nie wiadomo czemu, niż pisać prawdę i uświadamiać ludzi zarówno co do psiej agresji i jak to jest naprawdę z gryzieniem, jak i pseudohodowlach itp itd. :(

Święta prawda... Wszyscy wolą rozdmuchiwać wypadki i robić sensacje, a o naprawdę pożytecznych rzeczach nikt nie chce pisać :shake: