Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też uważam, ze dawanie czasu, dawaniem czasu - ale czasem po prostu trzeba zacząć wymagać.
Moja Tola odstawiała najrożniejsze cyrki, nadal odstawia. Któregoś dnia miałam po prostu zły humor. Nie chciało mi się kolejny raz przekonywać jej, ze podłoga nie gryzie. Ileś razy to zaliczałam.
Wkurzyłam się. Założyłam obrożę, smycz - i kategorycznie oświadczyłam DOŚĆ. Wchodzimy do domu. Nie mam czasu na paranoje. Ja jestem pani, ty jesteś pies - ja wydaję polecenia ty sie słuchasz. I niepegagogicznie ostro ją strofując wciągnęłam za łeb. Zatkało ją.......jak to? nikt na kolankach wkoło suki nie łazi? nikt na smakołyczki nie wabi, nikt nie sepleni jak pół debil. ONI MI ROZKAZUJĄ? OOOO MATKO......
no i co? i przestała sie wygłupiać. Żeby nei było - tylko w tych drzwiach i tylko jak ja ją wołam......
Sukces czasem wymaga twardej łapy moim zdaniem. To są jednak psy......o czym czasami zapominamy:-)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gdzie nie wejdę tam impreza;).
Koniec świata!!!
A ja Agusiu, nie tylko cieszę się, że jesteś na dogo, ale że mogłam tyle czasu pobajczyć przez telefon. Trzymaj się kochana!!!:loveu:

Posted

Powinnam napisać książkę........ludzie by mnie czytali ( stawiając odważną tezę, ze by czytali) a ja bym miała na życie.

Wiecie co? Zwiałam dziś z imprezy.......coraz bardziej sie obawiam o moje zdrowie psychiczne....

Posted

[quote name='Neigh']
Wiecie co? Zwiałam dziś z imprezy.......coraz bardziej sie obawiam o moje zdrowie psychiczne....[/quote]

A było się nie umawiać na imprezę z normalnymi:evil_lol:

Dziewczyny! Mam info, ważne dla naszego Aresa.
Dzięki pomocy kochanej Majqi:loveu:, nasz Ares w czwartek zaczyna chodzić z nową rodzinką do szkoły.
Szkoła nazywa się : Akademia 4 łap.
Rozmawiałam wczoraj z Panią Olą, która będzie prowadzić lekcje dobrego wychowania;) dla naszego rudzielca.
Jestem naprawdę pod dużym wrażeniem tej rozmowy.
Przekazałam info na temat zachowania Aresa w hotelu i tego co działo się u Gusi. Pani Ola ma już doświadczenie z prowadzeniem psów z Krzyczek i z całą pewnością będą efekty pracy też z Aresem.
Nie ma jednak co ukrywać, że większość pracy spadnie na DS.
Od nich zależy jak mocno się zmobilizują i ile czasu będą w stanie poświęcić dla Aresa.
Gusiu! Mam tylko prośbę, żebyś się jutro upewniła, że Pani Lucynka dotrze do Pani Oli w czwartek, bo we wczorajszej rozmowie potwierdziła mi, że podjedzie z synem i Aresem. To ważne, żeby byli wszyscy razem.
Wszelkie porady są bezpłatne.
Pani Ola stwierdziła, że absolutnie nie ma mowy o pieniądzach. Na dodatek poleciła mi jeszcze [COLOR=black][FONT=Verdana]behawiorystkę[/FONT][/COLOR] w Krakowie.
Ogromnie jeszcze raz dziękuję Izuni za błyskawiczną pomoc i Pani Oli za to, że znalazła czas dla Aresa.

Posted

Cudnie Dziewczyny!

Niesamowite jesteście :loveu:
Bardzo, ale to bardzo Wam dziękuję - i Tobie, i Majdze, i Pani Oli.
Zadzwonię jutro do Pani Lucynki i się upewnię.
Ale oni naprawdę są fajni - popracują z Aresikiem.

Może załapią się na jakieś zdjęcia to przechwycimy ;)

Posted

Uff...dotarłam do Was. [B]Gusiu[/B], [B]Irenko[/B], w każej chwili służę wszelką pomocą tu, na miejscu. Czekam tylko na ewentualne wytyczne. Panią Lucynę, gdy z nią rozmawiałam, również zapewniłam o woli pomocy z mojej strony. Mocno zdziwiłabym się, gdyby coś miało nie zagrać we współpracy domku z p.Olą, babka ma serce, wiedzę, łeb na karku, podejście, doświadczenie. O takich osobach mówi się: "od pioruna i ciut, ciut." ;)

Posted

Ha!
Mnie też ;)

Teraz Pani Lucynka jest w pracy więc nie będę dzwonić, ale odezwę się do niej koło 15.

Ciekawe jak się spisał nasz chłopak :razz:

A może warto też zapytać Pani Oli o wrażenia? :oops: Masz z nią może jakiś kontakt?

Posted

[quote name='irenaka']Kontakt mam, tylko prosiła o telefon w przyszłym tygodniu. (...) [/quote]
Odwołaj się do amnezji i dzwoń dziś wieczorem. ;) Dowiesz się przynajmniej, czy Pani się stawiła w "żelaznym składzie" i jak przebiegło pierwsze spotkanie. :eviltong:

Posted

[quote name='majqa']Odwołaj się do amnezji i dzwoń dziś wieczorem. ;) Dowiesz się przynajmniej, czy Pani się stawiła w "żelaznym składzie" i jak przebiegło pierwsze spotkanie. :eviltong:[/quote]

Poza tym piątek to już jakby nowy tydzień całkiem :evil_lol:
Koniec tygodnia pracy i w ogóle :evil_lol:

Posted

No więc.....byli i baaaaaaaaaardzo im się podobało :razz:
Mówią, że Pani Ola jest super babka, i że będzie dobrze.

Ćwiczą z Aresikiem póki co przychodzenie na każde zawołanie.
I udaje im się :multi:
I bardzo są szczęśliwi, że im się udaje:multi:

Jedna rzecz, która nie jest dobra to taka, że Mendzioch bardzo się przesytraszył komunikacji miejskiej, tramwaju konkretnie. Widać, że nie jeździł nigdy i się przejażdżką bardzo zestresował.

No i się tak będzie tym stresował (ale i uczył perzy okazji, nie?) jeszcze długo - bo koło Pani Lucyny wyłączyli jakąś ulicę, bo remontują, przez co bardzo im się wydłużył dojazd. Zanim jednym tramwajem jadą dwoma i w dodatku dwa razy dłużej.

Ale najważniejsze, że im się chce i, że sens widzą;)

Posted

Rozmawiałam z Olą, jest pełna optymizmu, zwłaszcza, że syn Pani jest w 100% chętny do pracy z Aresem. Poza obecną pomocą, Państwo mają gwarancję uczestnictwa (za 2-3tyg.) w podstawowym kursie.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='magda222']Kurcze,co jest grane?![/quote]

Już jestem, jestem....
Wszystko w porządku - Ares chodzi na nauki do Pani Oli i robi postępy.
Pani Ola jest bardzo zadowolona i z Aresa i ze Zbycha.

Wczoraj wysłałam maila do Pani Lucyny więc dzisiaj powinny być nowe wieści ;)

Posted

[quote name='gusia0106']Już jestem, jestem....
Wszystko w porządku - Ares chodzi na nauki do Pani Oli i robi postępy.
Pani Ola jest bardzo zadowolona i z Aresa i ze Zbycha.

Wczoraj wysłałam maila do Pani Lucyny więc dzisiaj powinny być nowe wieści ;)[/quote]

Ufff... To dobrze,że wszystko dobrze ;)
Jak jest cisza na wątku to się martwię.