Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylwiaskalska']Ale ty masz świetnych pływaków. Ja dziś mojemu małemu kupiłam kapok dla psa :) co by kluska nie utoneła :lol: :lol:
Hej!

To ja bardzo prosze foteczki kluseczki(ale sie zrymowalo)w kapoczku:loveu:Nota bene musze Ci Sylwiu powiedziec ze Twoj Lalus ma wielką fanke w osobie mojej mamy:evil_lol:

KONIEC:p

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='asiunia']Hej!

To ja bardzo prosze foteczki kluseczki(ale sie zrymowalo)w kapoczku:loveu:Nota bene musze Ci Sylwiu powiedziec ze Twoj Lalus ma wielką fanke w osobie mojej mamy:evil_lol:
KONIEC:p

O dziekuję i podziekuj swojej mamie :loveu: - specjalnie dla niej (przepraszam że w twojej galerii
A zdjęcia w Kapoku obowiązkowo będą mam nadzieje że do piątku dojdzie :)

Dla twojej mamy :)
Mały Lalus ---- troszkę większy ----- śpiący

Posted

HeJ!

No to mam wycalowany monitor-a podobno to ja sie glupio ciesze do ekraniku:evil_lol:Jaki temperament maja gryfoniki?I czy to zalez od odmiany?:loveu:

Posted

[quote name='asiunia']HeJ!

No to mam wycalowany monitor-a podobno to ja sie glupio ciesze do ekraniku:evil_lol:Jaki temperament maja gryfoniki?I czy to zalez od odmiany?:loveu:

Co do Lalusia - to Brabanciki samce są bardzo samodzielne i odważne (ale przewaznie wszystkie 3 odmiany maja taki sam charakter) najwazniejsze żeby nie traktowac je jak pieski zabaweczki na rączkach

Lalus dosyć szybko się uczy ale jest uparty jak się uprze to koniec nie zrobi komendy

tutaj jest idealnie napisany jego charakter

Plusy:
Pewny siebie
Żywy
Ciekawski
Bardzo przywiązany
Uczuciowy
Czujny
Inteligentny
Wesoły Minusy
Bywa głośny -
to fakt jak się coś nie podoba szczeka :evil_lol:

Mini bokser?
Nieduży ale wielki duchem - gryfonik brukselski, podobnie jak obaj jego koledzy, gryfonik belgijski i brabantczyk, ma naprawdę energiczny temperament. Zawdzięcza to z pewnością staraniom pierwszych hodowców, którzy chcieli stworzyć psa silnego, będącego swoistą miniaturką mastifa, którego niegdyś używano do walk z bykami... Jeśli ktoś usiłuje traktować gryfonika jako wyłącznie ozdobę salonów, to myli się wielce, gdyż właściwsze byłoby tu określenie 'miniaturowy bokser'. Żaden gryfonik nie pozwoli sobie dmuchać w kaszę - zbyt dobrze wie, co mu się należy i czego sobie życzy, i doskonale wie, jak to uzyskać! Nigdy nie bywa ponury ani humorzasty, a wprost przeciwnie - tryska urokiem i radością życia, zawsze w łagodnych umizgach wobec swego pana czy pani. Nie zmęczy go nawet wielogodzinna zabawa!

Tutaj cały opis

http://www.naszepsy.pl/rasa_essay.asp?rasa=1472
Te psy uprawiają agility

I z każda rasa chyba się dogadają

Jak widac dogadują się z dobkami . Jedna hodowla (tam jest tatuś Lausia) ma i Gryfoniki i Rotki :)

http://republika.pl/ajmarottweilers/griffons/frames.html

No ale sa tez minusy

Mają problemy z oczami - Laluś na szczęście tego uniknął czyli maja alergie na pyłki itd

Szorstkowłose trzeba co 3 miesiące trymowac

Fakt że Laluś ze względu na duże oczy łzawi - to normalne dla tej rasy i trzeba kilka razy dziennie poprostu je przetrzeć ja to robie normalnie palcami
gdy spia nie łzawią
Suczki maja czasami problemy z rodzeniem - szczeniaki sa za wielkie w porównaniu to masy ciała matki dlatego czesto rodzą się martwe (jedno albo dwa) lub są ślepe mioty

Jakby co to pytaj :)

Posted

Hej!

Dziekuje Sylwiu bardzo :buzi: ja co prawda 3 psa jak narazie nie planuje ale mama glosno sie odgraza ze jak przejdzie na emeryture to ja z rottkami wynocha bo ona sobie gryfonika kupuje:lol:

Posted

asiunia napisał(a):
Hej!

Dziekuje Sylwiu bardzo :buzi: ja co prawda 3 psa jak narazie nie planuje ale mama glosno sie odgraza ze jak przejdzie na emeryture to ja z rottkami wynocha bo ona sobie gryfonika kupuje:lol:

I ma racje :) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja w niedalekiej przyszłości szykuje się na czarnego brabancika :) ale to tak za dwa latka :)

Posted

[quote name='sylwiaskalska']I ma racje :) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja w niedalekiej przyszłości szykuje się na czarnego brabancika :) ale to tak za dwa latka :):pno no Sylwia widzę ,że po 1 zaraziłas mamę Asi a po 2 wpadłaś po uszy ;)...no ale fakt Gryfoniki są rozkoszne:p

Posted

Meta wygląda jakby schodziła na dno :evil_lol:.

A my mamy sukces, bo Fiona aż jeden raz płynęła, zaczeła w wodzie skakać (czasem skacze jak zając) do patyczka i nagle poczuła, że nie ma gruntu pod łapami :lol:.

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:pno no Sylwia widzę ,że po 1 zaraziłas mamę Asi a po 2 wpadłaś po uszy ;)...no ale fakt Gryfoniki są rozkoszne:p

No wpadłam :evil_lol: no ale Boksie dla mnie i tak są kochane i mam do nich sentyment bo z nimi ma się się taką niewidzialna ludzkę więź. - Sama wiesz :)
to tak jakby był to twój sobowtór- trudno wytłumaczyć kto nie ma boksia ale on wszystko czuje co ty czujesz :) z wyprzedzeniem :)

Posted

[quote name='sylwiaskalska']No wpadłam :evil_lol: no ale Boksie dla mnie i tak są kochane i mam do nich sentyment bo z nimi ma się się taką niewidzialna ludzkę więź. - Sama wiesz :)
to tak jakby był to twój sobowtór- trudno wytłumaczyć kto nie ma boksia ale on wszystko czuje co ty czujesz :) z wyprzedzeniem :)pozostaje mi się podpisać pod tym obiema rękami ;)boxie:loveu:

Posted

Suuuper fotki, gdyby mój chociaż czasem przednie łapy zamoczył to już byłoby cos. Mój to do wody sam od siebie wkłada tylko pysk gdy chce mu sie pić :evil_lol:

Posted

olekg18 napisał(a):
Cimi-super!Jeszcze bedzie z fiony niufek :D

Toż to było wtedy w Sośnicy :razz:. Oj będzie będzie.. ja się już o to postaram :lol:.

Posted

Słuchaj jak twojej mamie podobają się brabanciki a tobie rotki to proponuje kupic brabanta w tym kolorze :) Taki spakowany rotek :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

A portreciki pikne :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...