Jump to content
Dogomania

Galeria sfory - czyli Luka, Chibi, Frotek i Hera (sic!) w pełnej krasie

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie co, zapomniało mi się o mojej galerii :oops:

Paulina_mickey, limonka97 - moje kundle uznają wypoczywanie tylko po porządnym i męczącym spacerze ;) niezależnie od pogody :roll:

bonsai_88 - haha, cud(acz)nie wyglądała ;) ale ogolona jest bardzo podobna do Frotka - ale to chyba każdy ogolony docelowo długowłosy pies wygląda podobnie ;)

karola&gacek - oboje są kosmiczni :evil_lol:

Sylwia K - witamy :p

U nas stara bida - tylko Frotek mnie coraz bardziej zaskakuje, i to pozytywnie. Wczoraj wciągnęłam TZa na spacer z nami. Nie dość, że Frotek go lubi (zwykle obcych zupełnie olewa) i się z nim bawi i w ogóle uznaje go za część stada, to jeszcze... Przynosił mu piłeczkę zamiast mnie :mad: Ktoś mi psa podkrada :cool1:
W każdym razie na spacerze Frotek nie reagował na psy w parku! Na psy luzem, na psy na smyczy - żadne. W pewnym momencie podbiegł do nas blablador (blabladorowatym zwyczajem: po linii prostej, wgapiając się w oczy, w dzikim pędzie). Fro był na taśmie - puściłam go, i tak był za daleko, żeby go zasłonić, a spinanie taśmy pogorszyłoby sprawę... I Fro zaczął z nim się przepychać :crazyeye: Nie była to zabawa - psy wyraźnie się ze sobą ścierały, Frotek poszczekiwał, był zjeżony, lab zresztą też. Ale odwołany Frotek wrócił do mnie, lab (też był odwoływany przez właścicieli:diabloti:) wrócił... do TZa :evil_lol: I nic się nie stało! Nic, bez ataku paniki, strachu, gryzienia, darcia się, mimo że pies w sumie nas "zaatakował" i to znienawidzona rasa. Byłam TAAAAAAAAKAAAAAAAAAA dumna :evil_lol: Tylko Frotek triumfalnie ukradł labowi patyka i go sobie nosił :diabloti:

No i jeszcze suczki: Luka odżyła, bo zrobiło się chłodniej i lata za frisbee i piłeczkami jak szalona. Za to Chibi znowu zaczyna żyć w swoim świecie cieni :roll: i muszę się mocno skupiać na niej na spacerach, żeby jakoś ją rozruszać.

Jakoś dziś-jutro na pewno wezmę aparat na spacer i będą zdjęcia ;)

Posted

Coraz bardziej zaczynam myśleć, że Luka i Tofik mają ze sobą coś wspólnego. :evil_lol: Bo on tak samo uwielbia jesień, chłód, błoto, deszcz i mnóstwo liści. Najlepiej by według niego było, gdybym ja razem z nim tarzała się w tych wszystkich świństwach,. Wtedy to już byłaby mega frajda... :evil_lol:

Posted

Zmierzchnica pogratuluj Frotkowi ode mnie :). Wiem jak bardzo cieszą takie sukcesy w pracy z psiakiem, sama pamiętam początki z Birmą aż za dobrze. Tak, z tą Birmą która chciała zagryźć wszystkich wokół, a teraz uchodzi wśród sąsiadów za okolicznego pieszczocha kochającego cały świat :D. Tylko jeden sąsiad nie jest tego zdania - podpadł młodej, więc go próbowała w kolano dziabnąć, złośnica jedna.

Posted

Cavy - widocznie wszystkie szopowate psiaki tak mają :evil_lol: Luki miłością życia jest ścięta trawa/stara słoma/zdechłe żyjątka. Mogłaby się tarzać w nich godzinami...:roll::cool3:

Sylwia K - widać nie tylko moje kundle takie zimnolubne ;) Chibi w swoich stanach pt. "świat-jest-wielki-i-straszny" ma zwyczajnie zawiechę - kładzie uszy po sobie, wgapia się w jeden punkt i się nie rusza. Ostatecznie wykona komendę "siad", ale dalej nie patrząc na mnie czy na zabawkę i wypluwając smakołyki... Czasem jak już jej kategorycznie rozkażę przynieść tą "cholerną piłkę", to ruszy po nią i się rozkręca, zapomina o świrowaniu i normalnie się bawi przez chwilę. A potem to samo...:shake:

bonsai_88
- oj tak, bardzo cieszą :) w zyciu bym nie pomyślała, że on kiedyś "pogodzi się" z labowatymi - dostawał szału na ich widok... No, Ty odwaliłaś z Birmą kawał dobrej roboty, zawsze podaję Cię za przykład, kiedy ktoś mówi, że agresywny pies to tylko do uśpienia ;)

Trochę Frociastego:

;)

Posted

Witaaamyyy!
Moje psiaki tez odżyły... przez wakacje się martwiłam że coś pay uszło z mojego Kropiszcza, a ona teraz na nowo lata jak popapraniec obszczekując okoliczne krzaczki trawki i przechodniów znowu zaczęła zaczepiać mnie i Basiorka do ganiania po placu, Baski powrócił do treningu i wszystko znowu jest naszym ukochanym chłodnym rytmem... w końcu teraz da się żyć :D
Więc chyba większość stworzeń jest jednak chłodnolubna... a już na pewno mój polarny lisiu...Chociaż kotowaty zaczął chować się do spania pod kocem więc jemu już nie jest do śmiechu :)
Czekam na złotą Polską jesień...

Frotek mnie zauroczył tym obgolonym ciałkiem :P

Posted

Baski_Kropka - u mnie już czuć jesienią :) żółkną liście, noce są chłodne - uwielbiam tą porę :loveu:
Paulina_mickey - Frotek to prawdziwy maniak piłeczek :cool1:

Zdjęcia i relacja w następnym poście, żeby było od nowej strony :evil_lol:

Posted

To pokrótce:
Na "Łańcuchach" ludzi mało oczywiście, myślę, że myśleli o nas jak o jakichś wariatach - witamy w małym miasteczku :evil_lol: Za to kociarzy, psiarzy i.. psów sporo. Wzięłam Frotka i na początku było super - witał się nawet z psami luzem, z psami innych, bawił się z dziećmi piłką (!)... Ale potem, jak już się zmęczył, chyba miał dość - za dużo nowych psów, dzieci oczywiście nie znały umiaru i cały czas chciały mi go męczyć, więc zaprowadziłam go do domu.
Potem wzięłam Lusię. Ją znowu jakieś dziewczynki męczyły głaskaniem i o ile na początku nawet jej się podobało, to potem widziałam wyraźnie, że ma dość i dzieciaki "pogoniłam"... Ci sami chłopcy też mi ją chcieli zabrać i z nią "pobiegać", ale obroniłam moją księżniczkę (zresztą, i tak by rozłożyła się na ziemi i nie ruszyła;)).
W każdym razie - psy zaskoczyły mnie pozytywnie, mimo wszystko :p Chibi nie brałam oczywiście, bo by chyba zeszła ze stresu. Zdjęcia z ZŁ potem, teraz jeszcze spacerkowe :p

PS. nie mogłabym być dogoterapeutką, umarłabym widząc, co dzieci robią z moim psem. Poza tym po swoich widziałam, jak bardzo je to męczy i stresuje - nawet pies koleżanki, przygotowywany do dogo golden był wypompowany...

Posted

Pływająca zabawka, która była nowa przez pierwsze 3 minuty...:cool3:

Frotkowy taniec z zabawką :evil_lol:

Znalazłam jeszcze stare zdjęcie z toru z zarośniętym Fro :cool1: Strasznie mi się podoba ;)

To miłego dnia :p

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Jakby Cie napadła zgraja małych rączek do głaskania, też byś była zmęczona hehe.

A u nas w mieście w ogóle nie było nic:(

To mogłaś zostać koordynatorką i organizować akcję ;) U mnie też by nic nie było, tylko zebrałam trochę ludzi i stanęliśmy... Tylko jak mówię, zainteresowanie naprawdę nikłe.

A psom się nie dziwę, że zmęczone po "głaskaniu" przez dzieci. Sama nie lubię dzieci, więc i tak uważam, że sę niesamowite, że to zniosły ;)

Posted

Sylwia K - zależy jakie dzieci i jacy dorośli :) Nie znoszę przemądrzałych dorosłych, bo im się nic nie wytłumaczy, ale bardzo namolne dzieci w wieku 7-8 lat to już dla mnie makabra :roll: Wczoraj Frotka za to dorwała dziewczynka - na oko 4-5 letnia - i głaskała pieska po szyi tak jak jej pokazałam, Frotek się do niej cieszył, powiedziałam jej, że ją piesek lubi, to miała taaaaki rogal :p Takie dzieci lubię :cool3:

karola&gacek
- to fajnie :) U nas niedziela to dzień martwy. Gdyby to był piątek po południu - byłby tłum na pewno...

I proszę chociaż o podnoszenie wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/193260-Pies-jak-MIX-COLLIE-z-ONkiem-wiecznie-w-kojcu!-Strzelce-Opolskie
Wspaniałe cudo, zakochałam się w nim, oby nam się udało go wyciągnąć :shake:

Posted

No i kilka zdjęć z akcji "Zerwijmy łańcuchy" :p

Fro dręczony przez dzieci ;)

Zapoznawanie z jakimś biegającym luzem psem (pomijam siebie na tym zdjęciu :eviltong:)

Całusek :loveu:

Odstresowywanie z piłką (ten chmurny, szary pan z tyłu to podobno Żeromski :cool1:)

Posted

O rany, żeby Zu się dała dotknąć komukolwiek obcemu... Podziwiam Lusię i Frotka ;) U nas nie wiem jak było, bo miałam się wybrać, ale mnie rozłożyło na amen :placz: Ponoć w Warszawie dużo się działo. Może, może coś w końcu ruszy do przodu...