Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpłynęło na psy mieleckie 50 zł od eloise i 100 zł od wachury, więc obdzielam po połowie Erę i Uszatkę. Tak więc Usiowe konto zwiększyło się o 75 zł ;)

Posted

U Usi trochę lepiej, mam parę fotek i filmik. Ten ostatni właśnie się ładuje i mam nadzieję, że się w końcu załaduje, bo trwa to już pół dnia :angryy:

Posted

No i nadal mi się ładuje ten filmik. Nie wiem co jest, nie jest jakiś długi :roll:

Na razie więc wstawię fotki. Na filmiku widać, że Uszatka nie boi się głaskania. Wybaczcie mi tło fotek, ale Uszatka najlepiej czuje się mając ścianę za plecami, boi się otwartej przestrzeni i na zdjęciach właśnie weszła do przedsionka boksu wewnętrznego.
Na wyjście z boksu zakładam jej łańcuszek zaciskowy, bo nie ma możliwości się z niego wysmyknąć i łatwo go założyć i potem zdjąć.
Trudno mówić na razie o spacerkach, jest to na razie przyzwyczajanie do smyczy i pokonywanie strachu przed przestrzenią.

Uszatka wczoraj została zaczipowana, zaszczepiona kompletem i zapaszportowana ;) Za ok. trzy tygodnie sterylka :razz:
Podróżowanie z nią jest fajne, bo... uwielbia siedzieć w kontenerku :lol: W lecznicy była tak zaaferowana nowym miejscem, że nawet nie poczuła kiedy ją Beatka ukłuła :razz:
Ogólnie byla baaardzo grzeczna :loveu:

Posted

z taką to nawet do kina można pójśc ;) będzie siedziałą w torbie jak rasowy "cziłała" ;)
Paweł mówi, że Usia to na stówę siostra Ofika ;) :evil_lol: ach te uszy :)

Posted

Super zdjecia, nareszcie widac genialne uszy Usienki :lol: Sliczna z niej sunia. Mozna zalozyc, ze bedzie sie dobrze czula w mieszkaniu, bedzie sobie spac i grzecznie czekac na powrot wlasciciela.

Posted

A mówiłam,ze uszy urosły:evil_lol:,ale spojrzenie spokojniejsze...Nuta przed sterylka ,nim utyła to chuda była jak sarenka i miała wielkie uszy.Jak nabrała masy,juz te uszy nie wydaja sie tak wielkie.

Posted

Ja bym się wcale nie zdziwiła, gdyby Uszatka kiedyś miała dom i mieszkała w mieszkaniu. A w schronisku mogła się poczuć zagubiona.
Ona się strasznie niechętnie załatwia w boksie, trzyma bardzo długo. A dzisiaj na spacerku pięknie załatwiła się, obie potrzeby tuż po sobie.
Pod siebie już nie robi, zaczyna się powoli przyzwyczajać do wszystkiego. Najgorsze jest to, że nie chce chodzić na smyczy i trzeba ją mobilizować sposobami, trochę na siłę itp. i kombinuje ciągle żeby wejść w jakąś dziurę :evil_lol: Ale sądzę, że szybko załapie, że nikt nie chce jej krzywdy zrobić :cool3: Szkoda, że nie możemy jej wziąść do domu (brak miejsca), na pewno szybciej by się zaklimatyzowała.

A filmik muszę nakręcić drugi, bo dzisiaj sobie właśnie niechcący sformatowałam kartę :placz: z wszystkimi danymi :placz:

Posted

Murka napisał(a):
Ja bym się wcale nie zdziwiła, gdyby Uszatka kiedyś miała dom i mieszkała w mieszkaniu. A w schronisku mogła się poczuć zagubiona. Ona się strasznie niechętnie załatwia w boksie, trzyma bardzo długo. A dzisiaj na spacerku pięknie załatwiła się, obie potrzeby tuż po sobie.

Te fakty moga swiadczyc, ze Usia byla psiakiem domowym. Ciekawe co sie stalo, ze bidusia wylądowala w schronisku? Dobrze, ze jest juz u Was Murko i ze ma okazje w spokoju sobie wszystko przypomniec.

Posted

Nie jest tak źle. Myślałam, że ona wręcz w panice będzie uciekac gdzieś w kąty a tymczasem wyraźnie ja świat interesuje. Oczka jeszcze bardzo wystraszone, ale będzie dobrze. Na pewno będzie.

Posted

Teraz jest już nieco lepiej, ale ona się tak skrada... w kierunku swojego boksu :lol: jak tylko poczuje jakąś dziurę to dostaje nagłego przyspieszenia :roll:
Ale myślę, że to kwestia czasu.
Pięknie załatwia się poza boksem :loveu: