Canaveral-staff Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 dziewczyny posłuchajcie mnie uwaznie ,będę dzisiaj rozmawiała z meżem na temat przetrzymania Kuby u siebie ,czytam na bierząco jego sytuację na forum proequo ,nie chce mi się tam logować jak ktoś może przeklejcie mój post ,ode mnie do Kuby jest 200 kilosów w jedna stronę to na pewno bliżej niz do Morynia jakas 100 z bazarku na Maksia będzie więc mozna to przez naczyc na transport do mnie ale na razie czekam na męża wróci z pracy to z Nim pogadam ,pogadam też z facetem który przywiózł Maksia do mnie zawsze to tylko w dwie strony bez dodatkowych kosztów bo mieszka 10 kilomertów ode mnie,może zgodziłby sie pojechac ,ma dosc dobry wóz do transportu - nie przyczepę bardzo chciałabym pomóc temu Kubusiowi i Gosi ale sama nie dam rady :(:(:( wiecie doskonale że oddałam wiele rzeczy na bazarek aby miec na utrzymanie Maksia Quote
Cudak Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Wkleiłam Twój post na forum PE. Super by było, gdyby się udało, ale musiałyby być jakieś stałe deklaracje, comiesięczne wpłaty na sianko dla koni... Quote
Canaveral-staff Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 dzieki no własnie chodzi o to utrzymanie chociażby do wiosny ,później jakoś dam radę dam wam odpoczac kilka mieniecy a potem może znowu jakas zbiórka lub może znajdziesie jakis stały dom dla obu koni Quote
Cudak Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Od wiosny można by na spokojnie szukać im domu, bo w zimę wiadomo, że jest z tym ciężko, koszty utrzymania konia są wtedy większe, a nie każdy ma zapasy siana... Trzymam w takim razie kciuki za Twoją rozmowę z mężem i za deklaracje wpłat... Quote
Canaveral-staff Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 cięzka rozmowa była wczoraj bo małż coś nie w humorze był ,jakies problemy w robocie ,ale obiecał że zastanowi sie i da mi dziasiaj odpowiedź ,powiedział że tez musi rozważyć wszystkie ze i przeciw a przede wszystkim zapytał czy dam sobie radę ze wszystkimi obowiazkami bo to jednak 2 konie ,10 psów na wiosnę planujemy zakupic kilka kurek i od wiosny kupa roboty w ogrodzie ,ja to jestem taka że o tym wszystkim po prostu nie myślę i mówę - jakos to będzie fakt człowiek coraz starszy a nie młodszy - najwyżej wynajmę jakiegoś żula spod sklepu do sprzątania stajni - na razie czekam na odpowiedź męża dam znać czy tak czy siak a w razie co jak decyzja będzie pozytywna ustaliliscie coś z Sandrą i co z transportem ??? przecież bez decyzji i za plecami Sandry nie możesz sama podjać decyzji ? a na pocieszenie dla wszystkich którzy pomagają mi przy utrzymaniu Maksia - kochana umazane usteczka całują wszystkich zaangażowanych dogomaniaków [URL=http://img21.imageshack.us/i/sdc12935q.jpg/][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/5382/sdc12935q.jpg[/IMG][/URL] Quote
GoskaM Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Nie no, jasne, że to Sandra musi podjąć tą decyzję. To Jej koń. A zdjęcie zarąbiste :) Quote
KONICZYNKA 47 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Nie ma nic cudowniejszego do całowania niż końskie chrapy. Quote
Canaveral-staff Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 tak to prawda pychol koński to wspaniałe miejsce do całowania :):) co do decyzji w sprawie Kuby ,mąz wyraził zgodę ,pod warunkiem że dam sobie z tym całym bałaganem radę ,i powiedział że On mi nie pomoże bo zwyczajnie nie ma na to czasu wyjeżdża do pracy o 6 rano i wraca o 19 więc nawet gdyby chciał to zwyczajnie nie będzie miał na to siły oczywiście jeśli wszystko ustalicie z Sandrą żeby nie było że poza Jej plecami podejmujemy decyzję ,oczywiście mój warunek jest jeden koń nie może uciekać niszczyć ogrodzenia i musi sie zgodzić z Maksiem bo u mnie stajnia jest nie podzielona ,a gdyby trzeba było dzielic to dodatkowe koszta i wielka wielka prośba do wszystkich dogomaniaków kochajacych konie i nie tylko - pomoc w utzymaniu przez zimę obu koni dla Maksia na siano i słomę jeszcze jest na 2 miesiace a więc potrzebne byłyby deklaracje dla Kuby - może coś jeszcze wyskrobie na bazarek ale to już resztki chyba że ktoś z Was podaruje fanty na bazarek to bardzo proszę nie obrażę się teraz zmykam na rynek bo umówiłam sie z gospodarzem - przywiezie mi dzisiaj marchew dla Masia acha i jedno podsatwowe pytanie - Kuba nie potrzebuje żadnych leków i zabiegów płatnych - mam nadzieję ?????oprócz oczywiście kowala post mozna przekleić na Proequo Quote
Canaveral-staff Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 czytałam na PE wspaniałą wiadomość że Kuba może zostac u Gosi - szacunek dla rodziców Quote
KONICZYNKA 47 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Szkoda że mój urwis nie respektuje pastucha bo prosiłabym Ciebie o to by mógł przez jakiś czas być towarzystwem Maksia. Quote
Canaveral-staff Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 no własnie u mnie może stać konik który nie bedzie uciekał bo ja juz sie za Maksiem nachodziłam ale może po kastracji sie uspokoi Quote
KONICZYNKA 47 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 I jak Maksio już zapomniał o kastracji? Goi się jak należy? Quote
Canaveral-staff Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 wszytsko ładnie zagojone :) chyba o zabiegu juz zpomniał :) a tak poza tym to u nas wszystko w porzadku -czas płynie a Maksio je i je i je ...................... Quote
KONICZYNKA 47 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 A powiedziałaś mu, że powinien dbać o linie? Quote
Canaveral-staff Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 codziennie Mu to mówie a On na to do mnie DOBRA MAŁA NIE MARUDŹ PRZYNIEŚ LEPIEJ TROCHE MARCHEWKI :):) Quote
KONICZYNKA 47 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 No cóż w takim razie zostaje Mu tylko zrzucanie nadmiernych kilogramów na spacerach... Dłuuugich. Quote
donacja Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Co tam u Maksia słychać? Jak mu się zima podoba? Quote
Canaveral-staff Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 a dziękuję dziękuję Maksio ubrał się w takie długie futerko że zima Mu chyba nie zaszkodzi :) nawet wczoraj widział pierwszy śnieg tej zimy ale chyba nie był z niego zadowolony bo trawka pod sniegiem zmrożona a tak ogólnie to u Makisa wszystko w porządku dziekujemy za odwiedziny :) Quote
KONICZYNKA 47 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Canaveral czy w pobliżu Ciebie jest las? Quote
Canaveral-staff Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 są 2 młode laski bo lasami tego nazwać nie mozna :) Quote
KONICZYNKA 47 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Jakbyś miała prawdziwy las to może udałoby się dogadać w kwestii żerdzi na ogrodzenie z leśniczym... Quote
Canaveral-staff Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 myslę o tym bo lasy mam niedaleko i fajny lesniczy ale na razie kaskę trzeba nazbierac ale może na poczatku wiosny ogrodzonko juz będzie Quote
Canaveral-staff Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 wczoraj nie mogłam wysłać życzeń więc czynię to dzisiaj [URL=http://img706.imageshack.us/i/boenarodzenie2009h.jpg/][IMG]http://img706.imageshack.us/img706/734/boenarodzenie2009h.jpg[/IMG][/URL] Quote
Canaveral-staff Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 zyczenia Noworoczne [URL=http://img695.imageshack.us/i/fajerwerkiwianki5.jpg/][IMG]http://img695.imageshack.us/img695/552/fajerwerkiwianki5.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts