Kamila_ Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 (edited) ćwiczenia bardzo dobre. Gdy byłam przez pewien okres czasu wykluczona z treningów, mimo to jeździłam obserwować pracę moich podopiecznych z psami. Przy treningach OBI i obrony za bardzo sobie nie można porysować bo jednak oba obiekty są w ciągłym ruchu, jednak fajnie można było sobie wyłapać obraz w czasie ćwiczeń na szybki zarys, a przy reszcie działała wyobraźnia. To prawda że wiele osób nie bedzie potrafiło narysować psa z własnej wyobraźni, miałam taką znajomą - zabawne było nawet to ,że psa ze zdjecia potrafiła narysowac, ale nie dała sobie rady przy zrobieniu zarysu psa który spał koło niej ;) dzięki, przy pastelowym, przyznam że mi sie przy tych łapach pokręciło nieźle... spróbuję coś jeszczę poprawić, bo ciągle mi cosik tam nie gra, zobaczymy no i ta trawa mi wiecznie nie wychodzi :evil_lol: edit. i jeszcze kontur białej kredki... :roll: gdzieniegdzie wyłazi... do wybaczenia, pierwszy raz w końcu :diabloti: Edited June 6, 2013 by Kamila_ Quote
makot'a Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 [quote name='Kamila_']ćwiczenia bardzo dobre. Gdy byłam przez pewien okres czasu wykluczona z treningów, mimo to jeździłam obserwować pracę moich podopiecznych z psami. Przy treningach OBI i obrony za bardzo sobie nie można porysować bo jednak oba obiekty są w ciągłym ruchu, jednak fajnie można było sobie wyłapać obraz w czasie ćwiczeń na szybki zarys, a przy reszcie działała wyobraźnia. To prawda że wiele osób nie bedzie potrafiło narysować psa z własnej wyobraźni, miałam taką znajomą - zabawne było nawet to ,że psa ze zdjecia potrafiła narysowac, ale nie dała sobie rady przy zrobieniu zarysu psa który spał koło niej ;) dzięki, przy pastelowym, przyznam że mi sie przy tych łapach pokręciło nieźle... spróbuję coś jeszczę poprawić, bo ciągle mi cosik tam nie gra, zobaczymy no i ta trawa mi wiecznie nie wychodzi :evil_lol: edit. i jeszcze kontur białej kredki... :roll: gdzieniegdzie wyłazi... do wybaczenia, pierwszy raz w końcu :diabloti: Rysowanie obiektów w ruchu jest super... tylko, ze to juz o level wyżej, niż narysowanie szmatki :D Ale właśnie dzięki ruszającym się obiektom wyłapuje się najwięcej... i co najwazniejsze wyłapuje się dynamikę :) Fajne efekty daje np. narysowanie człowieka w ruchu... z kilkunastoma kończynami :D Czyli narysowanie kilku etapów ruchu na jednym rysunku... :) Edit: I to nie muszą być super realistyczne rysunki :) Wystarczy takie coś: Rysunek nie jest mój, źródło: http://artheat.net/mixtape/labels/drawing.html I dla mnie coś takiego to jest mistrzostwo :) O WIELE większe, niż najbardziej nawet wymuskany, fotorealistyczny rysunek ze zdjęcia :) Quote
Kamila_ Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 (edited) Dobka z ośmioma łapami rysowałam, ale człowieka z kilkunastoma jeszcze nie.. no dałaś mi teraz do myślenia :roflt:już wiem co mnie w sobotę czeka no bo to jest twórczośc własna i to się ceni, wyobraźnia i sam pomysł jest wyznacznikiem talentu.. również jeśli idzie o kopiowanie to wyzwaniem jest narysowanie (w tym przypadku) psa ale z kilku zdjęć.. i to nie że pysk z jednego, łapy z drugiego.. lecz na podstawie kilku, kilkunastu fotografii stworzenie portretu zwierzaka nie wzorując się na czymś konkretnym Edited June 6, 2013 by Kamila_ Quote
wiki4 Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 makot'a- mogłabyś opisać, albo podać jakiś link jak rysuje się warstwami? Quote
Asia&Kleo Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 Cudowności tutaj wstawiacie :) Bolsbokser, Kamila, makot'a... ukłony z mej strony :) Cosik ode mnie (Zdjęcia z telefonu, jakość zwalona) " class="ipsImage" alt=""> A to jeszcze się robi " class="ipsImage" alt=""> Quote
Kamila_ Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Asia, ale realizm :loveu:pies zupełnie trójwymiar, jakby z kartki łeb wystawił :loveu: Quote
Delvardian Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 makot'a - dzięki:)) właśnie o to mi chodziło, o rysowanie z głowy, z żywego obiektu - ja tego nie potrafię i zaobserwowałam u siebie już jakiś czas temu, że im więcej rysuję ze zdjęć tym gorzej potem wymyślić mi szczegóły - odmóżdżam się. Popróbuję rysować tak jak mówisz - minuta, dwie, to będzie coś fajnego^^ Quote
agnwis Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 niesamowite jetescie dziewczyny.moze kiedys i ja sie odwaze:) tylko ja zupelnie w inna manke... Quote
Aga3006 Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 (edited) Kamila ten biegnący onek jest świetny:loveu: W ogóle wszyscy tu piękne rzeczy wrzucacie:loveu: A mi się ostatnio nie chce rysować, dłubanie mi się znudziło, rysunków szybkich z natury rysować nie potrafię, tzn nigdy nie wiem co jest w nich złe a co dobre:roll: Ostatnio tylko takiego dokończyłam, baardzo dawno zaczętego, ramka jest 100% prosta, zdjęcie je zniekształca :P chyba jeszcze go nie wrzucałam? i szkicusie z głowy, jak mówiłam totalnie nie wiem ile to warte:roll: http://oi43.tinypic.com/9pxr1d.jpg http://oi42.tinypic.com/11abgvq.jpg http://oi42.tinypic.com/etv3n4.jpg http://oi41.tinypic.com/33ncbib.jpg Edited June 10, 2013 by Aga3006 Quote
Kamila_ Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Aga, jakim cudem dłubanina Ci się znudziła? :razz: lubię twoje dłubanie :eviltong: te z głowy przypominają mi kolorowe książki z dzieciństwa, tylko tamte ilustracje jakieś takie były... Delvardian - jestem ciekawa jak Ci idzie :mad: a u mnie kłaczek, co prawda był jeszcze nie skończony (od pyska w dół) ale cała machineria sie zbuntowała i nie mam jak wrzucić końcowego ... Quote
Aga3006 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Jakoś tak nie wiem... sama przestałam już je lubić :shake: A kłaczek świetny, nie widać żeby był niedokończony, właśnie fajnie wygląda ten jasny dół:razz: Quote
Domiśka Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 jej śliczne te rysunki :) a ja ostatnio nie moge zaczynam a potem psuje i nie koncze :/ Quote
Delph Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Wtrącę się na chwilkę, czy ktoś z Was wykonuje prace na zamówienie? Konkretnie portrety psów. Może bierzecie udział np. w bazarkach z których dochód idzie na psy w potrzebie? Proszę o info na PW. Quote
ala1280 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Matko *o* Cudne te wasze prace...Na prawdę świetne. Szkoda, że ja tak rysować nie umiem :c Może też coś wrzucę? Jeśli wolno, to wrzucę smoka, likaony i jakiegoś psa. ;P Piesek Smoczek Likaony Wiem, wiem. Nie są tak piękne jak wasze. Chciałam spytać. Jakich ołówków używacie do robienia sierści? ._. Quote
Weronika6 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Ala1280, tutaj nie ma gorszych i lepszych, rysunek to coś kompletnie indywidualnego ;) Nauczysz się bez problemu, bo już całkiem fajnie Ci idzie. ;) Jakie ołówki do sierści? Wszystkie :D Kilka Ci wystarczy, np. H, B, B3 i B5 i kreskujesz, ciemne miejsca miękkimi, jasne twardszymi w kierunku w jakim idzie sierść. Na początku bywa trudno, ale potem to wyczujesz. :) Pierwszy rysunek w 2009, drugi w 2011, trzeci w 2013 i z pamięci ;) Inni chyba widzieli, ale wstawiam, żebyś zobaczyła, że nie ma co się zrażać, że nie potrafisz czegoś od razu. Mozart też musiał się nauczyć grać. :) U mnie to też nadal nie jest idealne, ale jest lepiej niż było i pomału wyczuwam, co robić, by rysunek. wyglądał tak jak ja tego chcę. Quote
ala1280 Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Trzeci jest cudny *O* Wczoraj narysowałam szczeniaczka...Sierść jest lepsza niż zwykle, ale nadal muszę popracować. Dam zdjęcie jak dorwę aparat lub tablet. :P Quote
rodzice Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 hejka , dawno mnie tutaj nie było mam kilka prac powstałych w ciagu 5 dni pobytu na plenerze nad morzem pierwsza powstała skrzydlica - kredki pastele olejne pierwszej nocy po wieczorze integracyjnym , nie mogac spać zaczęłam w stanie wskazujacym hi hi nowy obraz , potem na drugi dzień a właściwie drugiej nocy w podobnym stanie do 4 rano go kończyłam siedzac po turecku i malujac go na kocu na łózku wiec proszę o wyrozumiałosc hi hi ten obraz popełniłam w ciągu pół godziny eksperymentując z ecolinami trochę kolory nie wyszły tutaj bardziej zbliżone do oryginału tutaj równiez ecliny - maki na łące gdyby ktoś nie rozpoznał Quote
ala1280 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 rodzice, prześliczne prace. Druga podoba mi się najbardziej. c: Ja teraz pracuję nad rysunkiem Husky'ego. Quote
Delvardian Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 @Kamila_ - nie idzie:P Teraz robię A3 na przemian z A4, do tamtego wrócę jak będę miała wenę bardziej, bo chce je odpicować:D @Delph - ja:) Ale przed połową sierpnia nie wiem czy cokolwiek zrobię;) Quote
makot'a Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 http://img819.imageshack.us/img819/1632/xvuu.jpg To najlepsze :D Quote
rodzice Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 tak tez sądza inni - sprzedane na pniu - muszę domalować drugi bo są dalsi chętni Quote
Aga3006 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Słoneczniki po prostu fantastyczne! :loveu::loveu: Quote
betty_labrador Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Rodzice super rysunki! szczególnie kwiaty :) ja sie dzis wzięłam za siebie i dokończyłam psa-tylko tło jeszcze-nie zwracajcie uwagi na te jakże artystyczne plamy palcami :P Quote
Luzia Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rysunki/Drzewus_zps67d5d9ff.jpg Zdecydowanie brakuje jednego ważnego elementu :siara: :evilbat: Quote
Recommended Posts