Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kesja']lider6666, twój szkic jest świetny! Jak dla mnie naprawdę super!:Cool!: Więc rysuj, rysuj kochana ;)

Teraz postaram się mocno skupić i zrobić to jak najdokładniej :)

Posted

[quote name='Kesja']Wow! Wszystkie rysunki są po prostu boskie! :loveu:
Dziewczyny, świetnie wam moja Ajra wyszła! Jestem pod wrażeniem, naprawdę! :loveu: :)
Bolbokser, piękny ten kalendarz, psiaki wyglądają jak żywe! :)
Jak ktoś chce to wczoraj zrobiłam jeszcze taki portrecik, możecie ćwiczyć ;):
http://oi49.tinypic.com/35anpxc.jpg
Eeeeehmmmmm....a można zobaczyć te rysunki, bo nie wiem, o czym piszecie ?! Tak trochę, jak by o rysunku - widmo :evil_lol:

Posted (edited)

Blosbokser, betty mówimy o dwóch rysunkach moim i lider6666 ze strony bodajże 241 :)

Mam jeszcze jedno pytanie jak wy rysujecie sierść bo moja jakoś brzydko i nie naturalnie wychodzi :(

A kalendarz śliczny jestem pod wielkim wrażeniem :):crazyeye:

Edited by Domiśka
Posted (edited)

[quote name='lider6666']Tak :) Może i ty wyrazisz swoją opinię ?

No pewnie.
Lider6666, Zdecydowanie lepiej Tobie proporcje wyszły. Musisz popracować nad nosem, oczami i sierścią, która już całkiem fajnie zaczyna wychodzić. Ale zwracaj uwagę na to, gdzie są cienie i je zaznaczaj, a tam gdzie światło - zaznaczaj światło.
http://img18.imageshack.us/img18/3941/piesk1.jpg

Domiśka, musisz popracować nad sierścią i proporcjami. Oczy Tobie zdecydowanie lepiej wyszły. Nos trochę poleciał Tobie w prawo, a lewo psa. Ucho prawe psa jest zbyt krótkie, a lewe psa zbyt długie.
http://img13.imageshack.us/img13/2749/piesekry.jpg

Obydwie "urywacie" rysunek w podobny sposób. Tobie Lider6666 to troszkę lepiej wyszło, bo bardziej miękko rysowałaś. Starajcie się nierównomiernie, asymetrycznie kończyć rysunek - mam na myśli tułów.

Dorzucam ostatnie karty KALENDARZA ART 2013

Aga3006

BettyLabrador

To chyba wszystkie karty kalendarza.

Edited by Bolsbokser
Posted

Powiedzcie mi czy jest sens kończyć ten rysunek bo ja już mam mieszane uczucia co do niego, ale tyle czasu nad nim siedziałam, że mimo wszystko szkoda mi go wyrzucić :roll: :oops:

Posted

[quote name='vege*']Powiedzcie mi czy jest sens kończyć ten rysunek bo ja już mam mieszane uczucia co do niego, ale tyle czasu nad nim siedziałam, że mimo wszystko szkoda mi go wyrzucić :roll: :oops:

Jest śliczny !!!!:loveu: Oczywiśie że kończ ! :)

Posted

szkoda że kudłate nie mają takiego cudnego kalendarza jak boksie . czasami trzeba się dobrze zastanowić czy to fotka czy rysunek .
vege czym to malowane ? dzidzia cudna ,
.
a ja sobie narysowałam kudłatego i trochę sie z tym rysunkiem pobawiłam . Mogłoby być jako wzór na koszulkę ?

Posted (edited)

[quote name='Aga3006']
vege świetne:loveu:
Dziekuję :loveu:

[quote name='rodzice']
vege czym to malowane ? dzidzia cudna ,
.
a ja sobie narysowałam kudłatego i trochę sie z tym rysunkiem pobawiłam . Mogłoby być jako wzór na koszulkę ?

Dziekuję, malowana białą i czarną farbą, tzn musiałam mieszać białą i czarną, żeby otrzymać różne odcienie szarości ;-)
Wg mnie fajnie by wyglądała taka głowa teriera tybetańskiego(?) na koszulce czy torbie, oo albo poszewce na poduszkę :)

Bolsbokser kalendarz prześwietny :loveu::loveu:

Edited by vege*
Posted

[quote name='lider6666']Kesja- Nie dam rady dokończyć tego rysunku nie umiem narysować tej sierści :-(:shake:
Pokaż jak masz;) Na pewno jest fajnie, nie poddawaj się :)
vege, też czekam na efekt końcowy;)
rodzice, bardzo fajne! :loveu:

Posted

[quote name='vege*']Amy Winehouse, trochę krzywa bo mam już trochę stare pędzelki, muszę zainwestować w nowe :evil_lol:
http://img829.imageshack.us/img829/3647/img20121103002.jpg

Nooo, trafiłaś w mój gust - uwielbiam Amy ;)F
ajną masz technikę, muszę spróbować kiedyś.

[quote name='Avaloth'] Czy Marlon z maja to ten Marlon: https://picasaweb.google.com/113605557126613410615/SchroniskowceCd2?noredirect=1 (zdjęcia od 4 w dół) wyciągnięty przez fundację z krakowskiego schronu? Od razu mi się skojarzył, i imię to samo, ale może zbieg okoliczności. Co z nim się teraz dzieje, wiecie coś?

Tak, to jest ten Marlon - sprawdziłam dzisiaj w wielkim formacie :p

[quote name='Aga3006'] Bolsbokser zachwyca mnie jak z takiego byle jakiego zdjęcia potrafisz takie cuda wymalować:loveu:

W zasadzie zaczęłam się bawić nie tyle w rysowanie, co rekonstrukcję - rysuję coś, czego nie ma a powinno być. Fajna sprawa, tylko bardzo czasochłonne i nerwochłonne, bo czasami to mnie szlag trafia, że takie kiepskie zdjęcie i daje mi poczucia przerostu formy nad treścią, ale brnę w to dalej i .... potem jest całkiem fajny efekt. A wszystko to wstęp do tego, by narysować swojego pierwszego kochanego boksera BOLSa (*)TM między innymi z tego zdj
Niestety nie miałam wtedy żadnego aparatu foto, a to zdjęcie i zaledwie kilka z okresu szczenięcego wykonałam pożyczonym na kliszę.

[quote name='rodzice']szkoda że kudłate nie mają takiego cudnego kalendarza jak boksie . czasami trzeba się dobrze zastanowić czy to fotka czy rysunek .

I kudłatym można zrobić :P Spróbuj zorganizować, zbierz parę osób, myślę, że chętnie kilka z dogomaniaków pomoże i kudłatym :)

[quote name='Avaloth'] Rysunki genialne, co kolejny to lepszy. Piękny kalendarz:loveu:

[quote name='Aga3006'] (...) a kalendarz prezentuje się pięknie!

[quote name='vege*']
Bolsbokser kalendarz prześwietny :loveu::loveu:

Bardzo, bardzo dziękuję :oops:
kalendarz artystyczny wpisał się już w tradycję Fundacji SOS Bokserom - to oznacza kolejne wyzwania dla mnie, bo na rok 2014 muszę stworzyć kalendarz inny niż dotychczasowe. Żeby się nie znudziły :) Oczywiście rysunkowy ...

[quote name='lider6666']Kesja- Nie dam rady dokończyć tego rysunku nie umiem narysować tej sierści :-(:shake:
Co nie dasz rady, co nie dasz rady ???? Jak mój Dziadek ŚP mawiał - "daję przez nogę i dalej mogę" :evil_lol:
A jak mi coś nie wychodzi to mówię sobie "Jak ja nie dam rady to nikt nie da rady" - POMAGA !!!

Czekamy na efekt końcowy.

Posted (edited)

[quote name='Kesja']Pokaż jak masz;) Na pewno jest fajnie, nie poddawaj się :)
vege, też czekam na efekt końcowy;)
rodzice, bardzo fajne! :loveu:

Wstawię jutro :)

Bolsbokser-
rzeczywiście trochę pomogło :) Dzięki ;)

Edited by lider6666