AlfaLS Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Co tam u naszego Ślepaczka? Martwię sie o niego:shake:. Quote
agata51 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Wytrzymaj, piesku! Cudny jest! Tylko imię nie za bardzo. Ale to już może klaudiaaa zmieni. Quote
Vannes Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Ja wracam wtedy kiedy klaudiaa a myślałam że może go wcześniej wyciągne i zaprowadzę do siebie na dwa dni? Jakoś, coś i wgl... Ale wracam 16 tak jak ona. Albo 14. Hmm? Quote
klaudiaaa Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='agata51']Wytrzymaj, piesku! Cudny jest! Tylko imię nie za bardzo. Ale to już może klaudiaaa zmieni. Jaki on cudny jest . A nad imieniem pomyślę. Jak on wgl trafił do schroniska? Quote
AlfaLS Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Czy wiadomo coś co u psiaka? Czy coś sie zmieniło czy dalej taka trudna sytuacja? Quote
AlfaLS Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Czy ktoś może coś napisać - jak Ślepaczek? Martwimy się tu o niego:-(. Quote
MagdaH Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 U słodziaka bez zmian (nie wiem,czy to dobrze czy źle), nikt go w boksie nie zaczepia (byłyśmy z Grażyną w schronie wczoraj po południu), jedzenie trzeba mu pod nos dawać. Jeśli domek tymczasowy dalej chętny jest żeby go zabrać, to myślę że nie będzie przeciwwskazań. Dobrze byłoby tylko wykombinować jakis tymczasowy tymczas przed następnym tymczasem (mam nadzieje, ze nie pokręciłam:eviltong:) Quote
AlfaLS Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Psinko droga coś mało kto do ciebie zaglada:shake:. Cioteczki pamiętajcie o Ślepaczku:razz:. Quote
HebaNova Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 zaglądamy i z niecierpliwością czekamy na powrót DT z kolonii. Szkoda że rodzice w tym czasie nie mogliby już pieska wziąć Quote
agata51 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='MagdaH']U słodziaka bez zmian (nie wiem,czy to dobrze czy źle), nikt go w boksie nie zaczepia (byłyśmy z Grażyną w schronie wczoraj po południu), jedzenie trzeba mu pod nos dawać. Jeśli domek tymczasowy dalej chętny jest żeby go zabrać, to myślę że nie będzie przeciwwskazań. Dobrze byłoby tylko wykombinować jakis tymczasowy tymczas przed następnym tymczasem (mam nadzieje, ze nie pokręciłam:eviltong:) Mogłabyś jednak jaśniej? Chyba mało kumata jestem. :oops: Quote
HebaNova Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Mogłabyś jednak jaśniej? Chyba mało kumata jestem Klaudiaaa obiecałą go wziąć na tymczas po 20 sierpnia jak wróci z wakacji. Potrzeby tymczas od teraz do 20-tego. Quote
MagdaH Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 agata51 napisał(a):Mogłabyś jednak jaśniej? Chyba mało kumata jestem. :oops: ...jednak namotałam...:shake::oops: Quote
HebaNova Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 ale co? nie jest tak jak mówie? czy to ja może namotałam?:oops: Quote
AlfaLS Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 HebaNova napisał(a):ale co? nie jest tak jak mówie? czy to ja może namotałam?:oops: Chyba nie namotałaś - chodzi o to żeby go wyciągnąć ze schroniska jeszcze przed 20-tym a nawet 16-tym sierpnia /chyba wtedy już będzie ten powrót z kolonii/. Jemu tam ciężko a tymczas od 20-tego / czy 16-tego/ pewnie będzie bo dziewczyny nie pisały że się wycofują;). I to njlepiej żeby był tymczas miejscowy bo ja np. mogę go wziąć na te 14 dni ale do mnie jest ponad 600 km i chyba byłoby bez sensu go wozić w tą i spowrotem......... Quote
agata51 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 MagdaH napisał(a):...jednak namotałam...:shake::oops: Coś ty, wszystko jasne było, tylko ja o 5 rano z lekka przymulona pewnie byłam. ;) No tak, czyli albo Tychy albo Sosnowiec. W każdym razie Śląsk. Może jakiś hotelik? Quote
HebaNova Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 tylko że znalezienie wolnego miesca w hoteliku w czasie wakacji graniczy w cudem. ale może podzwonić po płatnych petsitterach, którzy się ogłaszają z okolicy? Quote
magda222 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Z góry proszę o zrozumienie,ale czy dziewczyny,które oferują DT są pełnoletnie(bo była mowa o koloniach)? Czy rodzice zgadzają się na zabranie psiaka na tymczas? Niedawno był taki problem na dogo,że niepełnoletnia dziewczyna zaoferowała DT i jak dziewczyny zawiozły jej psa to ojciec się nie zgodził... Mam nadzieję,że nikt nie obrazi się za moje pytania,ale to ważne. Quote
AlfaLS Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Mam wrażenie że dziewczyny nie są pełnoletnie ale gdzieś było napisane że rodzice zgadzają się na tymczas tylko po powrocie z kolonii;). Myśle jednak że nie zaszkodzi przed wzięciem psiaka ze schroniska zadzwonic do tych rodziców i się upewnić. Myślę że dziewczyny się nie pogniewają a sytuacja będzie czytelna dla wszystkich: psiaka przede wszystkim, dotychczasowych opiekunów i przyszłych opiekunów;). Quote
klaudiaaa Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 magda222 napisał(a):Z góry proszę o zrozumienie,ale czy dziewczyny,które oferują DT są pełnoletnie(bo była mowa o koloniach)? Czy rodzice zgadzają się na zabranie psiaka na tymczas? Niedawno był taki problem na dogo,że niepełnoletnia dziewczyna zaoferowała DT i jak dziewczyny zawiozły jej psa to ojciec się nie zgodził... Mam nadzieję,że nikt nie obrazi się za moje pytania,ale to ważne. Czy zeby brac psa musze byc pełnoletnia? Rodzice wiedzą, sami się zgodzili. Jeżeli trzeba mogę podac numer. Z koloni wróciłam ale w poniedziałek jade na wczasy i wracam 16. Była tam propozycja zeby rodzice go wzieli na ten czas. Niestety nie ma takiej opcji, pracuja całymi dniami. Na wczasy tez go nie wezmę, mam swojego psa na którego pani już poburkiwała. Więc 17 albo 18 mogłabym juz psiaka zabrać. Quote
HebaNova Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 jeśli psiak jest w schronie to nie będzie wydany osobie niepełnoletniej - będziesz musiała przyjechać z rodzicem. Quote
kaja555 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Słyszałam o tym tymczasie i wiem z kilku żródeł, że to sprawdzony i solidny DT. Cieszę się, że tak młoda osoba zainteresowałą się starym psem, to dla niego jedyna szansa na nowy dom :loveu: Quote
Recommended Posts