Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja wracam wtedy kiedy klaudiaa a myślałam że może go wcześniej wyciągne i zaprowadzę do siebie na dwa dni? Jakoś, coś i wgl...

Ale wracam 16 tak jak ona. Albo 14. Hmm?

Posted

[quote name='agata51']Wytrzymaj, piesku!

Cudny jest! Tylko imię nie za bardzo. Ale to już może klaudiaaa zmieni.

Jaki on cudny jest . A nad imieniem pomyślę. Jak on wgl trafił do schroniska?

Posted

U słodziaka bez zmian (nie wiem,czy to dobrze czy źle), nikt go w boksie nie zaczepia (byłyśmy z Grażyną w schronie wczoraj po południu), jedzenie trzeba mu pod nos dawać. Jeśli domek tymczasowy dalej chętny jest żeby go zabrać, to myślę że nie będzie przeciwwskazań. Dobrze byłoby tylko wykombinować jakis tymczasowy tymczas przed następnym tymczasem (mam nadzieje, ze nie pokręciłam:eviltong:)

Posted

[quote name='MagdaH']U słodziaka bez zmian (nie wiem,czy to dobrze czy źle), nikt go w boksie nie zaczepia (byłyśmy z Grażyną w schronie wczoraj po południu), jedzenie trzeba mu pod nos dawać. Jeśli domek tymczasowy dalej chętny jest żeby go zabrać, to myślę że nie będzie przeciwwskazań. Dobrze byłoby tylko wykombinować jakis tymczasowy tymczas przed następnym tymczasem (mam nadzieje, ze nie pokręciłam:eviltong:)

Mogłabyś jednak jaśniej? Chyba mało kumata jestem. :oops:

Posted

HebaNova napisał(a):
ale co? nie jest tak jak mówie? czy to ja może namotałam?:oops:

Chyba nie namotałaś - chodzi o to żeby go wyciągnąć ze schroniska jeszcze przed 20-tym a nawet 16-tym sierpnia /chyba wtedy już będzie ten powrót z kolonii/. Jemu tam ciężko a tymczas od 20-tego / czy 16-tego/ pewnie będzie bo dziewczyny nie pisały że się wycofują;). I to njlepiej żeby był tymczas miejscowy bo ja np. mogę go wziąć na te 14 dni ale do mnie jest ponad 600 km i chyba byłoby bez sensu go wozić w tą i spowrotem.........

Posted

MagdaH napisał(a):
...jednak namotałam...:shake::oops:

Coś ty, wszystko jasne było, tylko ja o 5 rano z lekka przymulona pewnie byłam. ;)

No tak, czyli albo Tychy albo Sosnowiec. W każdym razie Śląsk. Może jakiś hotelik?

Posted

Z góry proszę o zrozumienie,ale czy dziewczyny,które oferują DT są pełnoletnie(bo była mowa o koloniach)?
Czy rodzice zgadzają się na zabranie psiaka na tymczas?
Niedawno był taki problem na dogo,że niepełnoletnia dziewczyna zaoferowała DT i jak dziewczyny zawiozły jej psa to ojciec się nie zgodził...
Mam nadzieję,że nikt nie obrazi się za moje pytania,ale to ważne.

Posted

Mam wrażenie że dziewczyny nie są pełnoletnie ale gdzieś było napisane że rodzice zgadzają się na tymczas tylko po powrocie z kolonii;). Myśle jednak że nie zaszkodzi przed wzięciem psiaka ze schroniska zadzwonic do tych rodziców i się upewnić. Myślę że dziewczyny się nie pogniewają a sytuacja będzie czytelna dla wszystkich: psiaka przede wszystkim, dotychczasowych opiekunów i przyszłych opiekunów;).

Posted

magda222 napisał(a):
Z góry proszę o zrozumienie,ale czy dziewczyny,które oferują DT są pełnoletnie(bo była mowa o koloniach)?
Czy rodzice zgadzają się na zabranie psiaka na tymczas?
Niedawno był taki problem na dogo,że niepełnoletnia dziewczyna zaoferowała DT i jak dziewczyny zawiozły jej psa to ojciec się nie zgodził...
Mam nadzieję,że nikt nie obrazi się za moje pytania,ale to ważne.

Czy zeby brac psa musze byc pełnoletnia? Rodzice wiedzą, sami się zgodzili. Jeżeli trzeba mogę podac numer. Z koloni wróciłam ale w poniedziałek jade na wczasy i wracam 16. Była tam propozycja zeby rodzice go wzieli na ten czas. Niestety nie ma takiej opcji, pracuja całymi dniami. Na wczasy tez go nie wezmę, mam swojego psa na którego pani już poburkiwała. Więc 17 albo 18 mogłabym juz psiaka zabrać.

Posted

Słyszałam o tym tymczasie i wiem z kilku żródeł, że to sprawdzony i solidny DT. Cieszę się, że tak młoda osoba zainteresowałą się starym psem, to dla niego jedyna szansa na nowy dom :loveu: