Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rotek_']Dariette. to wspaniałe jak myślisz
oby na świcie było więcej takich osób jak ty
:loveu:

gdyby co dziesiąty polak wziął do domu psa ze schroniska wiecie ile nieszczęśc znalazlo swoje domy
a tak kupują po hodofflach i cieszą się że uratowali psu życie od złych warunków:shake:[/quote]
[FONT=Georgia]
bo ja po prostu mam taką manię zbierania psów z ulic, bo niestety w moim mieście nie ma schroniska, a to wstyd, bo drugie miasto pod względem wielkości w świętokrzyskim. :shake:
a takie pupile najbardziej się odwdzięczają i mają temperament, a to w nich [B]kocham[/B], no. :loveu:[/FONT]

[FONT=Georgia]witam też wszystkich nowych, choć sama jestem nowa, ale zdążyłam już uzależnić się od Dogo. < 3[/FONT]

Posted

Witam nowych i obecnych;).na forum jestem juz jakiś czas ale chciałam powiedzieć że też niedawno straciłam psiaka (16.05.) I bardzo cierpiałam... psinka była ze mną 16lat czyli prawie całe moje życie. Ale nowy psiak czyli Shira wyciagneła mnie z depresji. Bardzo wsparłamnie po utracie Nuki i mysle że nowy psiak pomoże też po utracie Upsa:)

Posted

Heh, ja też się przywitam^^ Jestem Patrycja, ze Szczecina :p Jestem wolontariuszką TOz. Moim ukochanym towarzyszem jest 15-sto miesięczna bestia zwana Lokim :cool3: Bestia jest mieszanką wybuchową- robi stójkę, ma dobry węch, zagania jak owczarek, pilnuje jak pies stróżujący :D A to wszystko w niespełna 17 kg ciele :cool3:

Posted

To ja też się przedstawię. ;) Mam na imię Sandra. Mieszkam w Radomiu. Mam 14 lat. Posiadam 2 psy, wlaściwie suczki Sonię i Chanel(jest już ich galeria ;) ), 2 myszki Gin'a i Tonic'a(z rodowodu Gower i Garth) oraz 2 myszoskoczki Tomkę i Black'era. Dokarmiam błąkającą się sunię, która śpi przy drzwiach mojego domu oraz kota. Jestem miłośniczką aktywnego wypoczynku. :) Uwielbiam sport i muzykę. Dużo czytam, bo lubię. Jestem wolontariuszką w schronisku. Ogólnie mówiąc kocham zwierzęta :) Witam wszystkich.

• 2 weeks later...
Posted

Witam, wszystkich dogomaniaków.
Chciałam przedstawić swoją panienkę.
4 tygodniowa Estia :loveu:
[IMG]http://img90.imageshack.us/img90/3056/kolae2.th.jpg[/IMG]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]pośpieszyłam się trochę ze „swoja” :roll:, bo sunka jest jeszcze przy mamie :lol:[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Od jakiegoś czasu jestem gościem na dogomaniiiii. Podziwiam zdjęcia, czytam rady a już niebawem będę mogła przedstawić Wam galerie Esti :loveu: [/FONT][/SIZE]

Posted

To może ja się dopisze
Mam na imię Kaśka.
Od kilku dni mam w domu śliczną kundelkę. Psiak nazywa się Lena i jest cudowny:loveu:
To mój drugi piesek, poprzedni (pudel) był z nami prawie 17 lat.

• 2 weeks later...
Posted

Nazywam się Marta i jestem z Białegostoku, z mężem postanowiliśmy wziąść szczeniaczka, ale nie jakiegoś rasowego tylko kundelka,dla nas liczyło się żeby mieć pieska - przyjaciela, to było najważniejsze.
Nasza suczka ma ok 2 miesięcy i jest u nas jest już prawie miesiąc (niestety za wcześnie była odebrana matce). Wabi się Nutka:) Jak na razie naszym największym problemem jest nauczyć jej siusiania w określonym miejscu, bo jeszcze nas czeka ok miesięczna kwarantanna, bo dopiero w następnym tygodniu będzie miała I szczepienie.
A, no i jeszcze mamy żółwia wodno - lądowego żółtobrzuchego :) Jest z nami już prawie 2 lata. Nie ma imienia, nie chciał na żadne reagować ;)

Posted

Witajcie Kochani.
Czytam od dawna, podziwiam i chcę pomóc w miarę swoich możliwości
Mam na imię Marta. Jestem mamą świeżo upieczonej gimnazjalistki i starszaka.

Zwierzaki wszelkie kocham od dziecka. Opiekowałam się gołębiami, wróblami, motylami, sarnami, jeżami, bocianami, a nawet tygryskami w warszawskim zoo... i długo bym musiała jeszcze wymieniać. To jest miłość na całe życie:smile:

Na chwilę obecną w domciu jest znajdka Jami i królica Elza.

Nasza historia jest typowym przykładem, że to nie człowiek wybiera sobie psa, ale pies - człowieka.

7 lat temu pracowałam w biurze pod Warszawą. Gospodarz biura miał na podwórku 2/2 m klatkę z budą pośrodku. Na dachu budy jamniczka długowłosa, dookoła budy błoto, odchody, a pod budą w dziurze do połowy zalanej błotem mała mordka...
To było szczenię wypędzone przez matkę z budy. Sunia z brzuszkiem jak balonik i chudziutka tak, że serce się kroiło :-(
Tego wieczoru w domu nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Następnego dnia wzięłam wolne i zabrałam suńkę do domu. To była ostatnia chwila, tak była zarobaczona. Teraz nie wyobrażam sobie jak by było bez niej:smile:

A to link do naszej mini galerii:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f80/jami-145808/[/URL]

• 2 weeks later...
Posted

Witaj Makoba w naszych dogomaniackich szeregach. Cieszę się bardzo, że przybywa jeszcze jedna osoba zakręcona na punkcie zwierząt i z doświadczeniem. Pomoc tu jest bardzo potrzebna, bo potrzebujących jej jest wielu.
Zapraszam na wątki piesków będących pod moją opieką

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/mieszkalam-pod-krzakiem-na-wegrowskim-rynku-mala-szurka-138012/index26.html#post12962224[/url]

[url=http://www.dogomania.pl/forum/f28/spanielka-z-obory-po-sterylce-szukamy-odpowiedzialnego-domu-131787-new/]Spanielka z obory po sterylce. Szukamy odpowiedzialnego domu. - Strona 73 - Dogomania Forum[/url]

[url=http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekna-oryginalna-kudlatka-pilnie-szuka-b-odpowiedzialnego-domku-siedlce-112932-new/]Piękna,oryginalna kudłatka pilnie szuka b.odpowiedzialnego domku/Siedlce - Strona 49 - Dogomania Forum[/url]

Posted

Cześć! Z początku nie miałam zamiaru się przywitać ,ale zostanę chyba tutaj na dłużej.
Jestem posiadaczką suni w typie DONKa, wabi się Sara i ma 11lat :)
Mam też kota, prosiaki i papugi x)
O sobie nic nie napiszę:lol:

Posted

Przepraszam za offa
Pomóżcie znaleźc dom dla Zbirka. Schronisku Cichy Kąt grozi likwidacka, nie mamy pojęcia co zrobimy ze zwierzakami. Zapraszam na wątek Zbirka:[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ck-zbirek-tyle-juz-wycierpial-ile-jeszcze-ma-znosic-133054/[/url]

Posted

Dzień dobry. :cool3:
Mimo, że już jakiś czas śledzę forum, to dopiero teraz postanowiłam jako tako tutaj użytkować. Nazywam się Ola, jestem świeżo upieczoną gimnazjalistką, mam psa, dwie koszatniczki i kota, no i to chyba na tyle. :D