Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Myrkurze, to ok, rozdysponuj te pieniądze, ufam Ci, przekaż na jakiegoś psiaka jakiego masz w potrzebie na oku :)

:)

Napiszę jeszcze do zuluguli i spytam, jak ostatecznie ma się sprawa z finansami Lena... (Len niedługo jedzie do nowego domu). Jeśli nic nie trzeba będzie na Lena przekazać, to wtedy inny psiak lub psiaki otrzymają wsparcie. Będę Was o wszystkim informować.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Myślę, że komentarz jest zbędny:) Ale ja osobiście dziękuję jeszcze raz Merkydyrkur, że jako pierwsza uwierzyła w Lenię i dała jej szansę na wspaniałe życie.

Posted

I dziękuję wszystkim, którzy wspierali mnie w ogłoszeniach i adopcji Leni i wierzyli, że jest dla niej domek:) Jestem w stałym kontakcie z jej właścicielami i są nią oczarowani. Myślą nawet czasem nad kolegą dla Lenki bo sunia uwielbia towarzystwo innych psiaków.

Posted

Lenka doczekala tego życia w szczęsliwym domu -a to dzięki ludziom z dogo - głownie MyrkurDagur oraz Megii1 - a wcześniej z przytuliska , gdzie ją przygarnieto .

No i oczywiście swym obecnym wlaścielom .Z przerażonej cięzko i dzikiej suni -zmienila się w piękną ,salonową Lenkę - psią damę .:).

Posted

Zdjęcia Lenki cudowne! :loveu::loveu::loveu: A ona rzeczywiście jak prawdziwa dama się prezentuje! :cool3: Tak, a ja wciąż uwierzyć w ten cud nie mogę! :loveu: Ta przemiana do tej pory robi na mnie piorunujące wrażenie! Megii - Ty jesteś prawdziwym cudotwórcą !!! :D DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!! :multi:

Posted

Nie ma za co - to w dużej mierze zasługa domu Lenki:) Chociaż jak sobie ją przypomnę, jak przyjechała do nas w małej klatce i bała się nawet zbliżającej się do niej dłoni - ze strachu załatwiała się albo pokazywała zęby - to rzeczywiście trochę się zmieniła u nas. Jak wyjeżdżała z hoteliku jadła już z ręki, dawała się czesać, głaskać ale ciagle czuło się dystans. Chyba poczuła, że jedzie do swojego domku i tam zupełnie sie otworzyła:)

Posted

UWAGA! Otrzymałam informację, iż przy drodze DK 8 Warszawa - Piotrków Trybunalski, w okolicy miejscowości Emilianów, koczuje od kilku dni pies. Ma obrożę, jest niewielki i wygląda na młodego. Pierwszy raz widziany był w ostatni piątek, ale w poniedziałek, gdy pan, który go dostrzegł pierwszy raz, jechał tamtędy ponownie, pies nadal przebywał w tym samym miejscu. Dziś ten pan pojechał do niego z karmą i smyczą, ale nie udało mu się go złapać - pies się spłoszył, a on nie chciał by wpadł pod samochód, dlatego tylko wysypał mu karmę. Poszukujemy osób z tamtych okolic, które mogłyby pomóc w złapaniu tego psiaka - on tam od kilku dni moknie i czeka... Proszę, pomóżcie! Ten pan założył wątek - ktokolwiek może w jakikolwiek sposób pomóc - proszę wejdźcie tam i przekażcie dalej!

http://www.dogomania.pl/threads/185757-Pies-błakający-się-przy-quot-Gierkówce-quot

• 1 month later...
Posted

leni356 napisał(a):
Megii, napisz coś o Lence :)

Dzieki Leni za pomoc ze wstawieniem fotek - nie mam do tego talentu:) Nie wiem co napisać - wystarczy spojrzec na fotki z pierwszych stron watku i teraz - ja jestem zachwycona opieka i ciepłem jakie włożyli opiekunowie Lenki w jej wychowanie i socjalizację. Przyjechali po nia 300 km, myslałam, ze się zniechęcą jak mówiłam, ze trzeba powoli ją głaskać i zbliżać się do niej żeby nie ugryzła, jak mówiłam że jest zamknięta w sobie, że rzadko sie przytula - a oni powiedzieli, że przyjechali po nią i tylko po nią i że są zdecydowani, zeby była pełnoprawnym członkiem ich rodziny. Lenka to przykład, że warto wyciągać ze schronisk nawet dzikie psiaki bo one tez potrafią się otworzyć i być wdzięczne i szczęśliwe. To chyba jedna z bardziej udanych adopcji przy jakich uczestniczyłam:) Mam nadzieję ,że Lenka odwiedzi mnie w sierpniu to sama zrobię fotki:)

Posted

Megii, dla mnie na dogo to tez jedna z najlepszych adopcji :loveu::loveu::loveu: po prostu zmiana jest niesamowita :loveu::loveu::loveu::loveu: oszalamiajaca :loveu::loveu::loveu:

Posted

Wooooooow !!!!! :crazyeye: :loveu: Zdjęcia Leni są przecudowne !!! Ależ ona śliczna i SZCZĘŚLIWA !!! :multi: Ta soczysta trawa, te kwiaty, zabawka, opaska... łooooo :loveu: :loveu: :loveu: Mnie już słów brakuje by wyrazić to, jak zachwycona nową Lenką jestem i jak ogromna radość wypełnia moje serce :loveu: To naprawdę jedna z najbardziej niezwykłych adopcji ! Toż to cud ! :lol:

• 4 weeks later...