Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Czyli Len wychodzi ze schronu :D

Wyciagniety wczoraj w nocy ....Len (dla mnie Wojtus) juz na DT ...sliczny ale zaniedbany..nie jest wcale agresywny bardzo spokojny i przyjacielski...wyglada jak nasza Lenka..

Lenka wyglada wspaniale na tym legowisku z ekstra kocykami i zabawka ..czy to jej czy syna? dlaczego ma smyczke przypieta jak wylega sie na lozku? Jak reaguje na syna pani? powinno byc dobrze ale musi byc wiecej czasu...

Posted

Madallena napisał(a):

MYRKURDarkur czy mozesz mu dzisiaj zalozyc watek? Musimy zbierac na biedaka pieniadze, czeka go leczenie.

Właśnie to robię. Od sobotniego wieczoru miałam problemy z netem, dopiero dzisiaj cokolwiek mi działa.

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Właśnie to robię. Od sobotniego wieczoru miałam problemy z netem, dopiero dzisiaj cokolwiek mi działa.

Dobrze, że nie zatwierdziłam, bo dopiero teraz zauważyłam, że Piromanka wątek Lenowi założyła.

Nie myślałam, że ten psiak tak strasznie wygląda... Serce boli gdy człowiek patrzy na to stworzenie...

Posted

Ja zalozylam, bo wlasnie tak strasznie wyglada :(

Czy pieniadze pozostawione po LEnce moga isc na jego konto? Juz jest do zaplaty 175 zl.

Nuzeniec na razie wykluczony ale siers i zeskrobiny zostaly pobrane do badania.

Nie wyglada dobrze, potrzebne bedzie dlugotrwale leczenie i dobra karma...

MyrkurDarkur przepraszam, ze pospieszylam sie z watkiem ale na serio byl potrzebny. Jednak prosze, zebyscie wszystkie wspieraly LENA...on potrzebuje Nas tak bardzo :(

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Będę towarzyszyć Lenowi :)

A jeśli chodzi o pieniążki, to jeśli wszystkie ciotki się zgadzają, można przekazać je Lenowi!

Ja sie zgadzam deklaracje z Lenki na Lena....czyli moje 50zl miesiecznie....

deklaracje miesięczne:

MyrkurDagur - 10
agata51 - 30
olga7 - 10
coronaaj - 50
Poker - 20
Ania B. - 30

= 150

To byly deklaracje stale na Lenke, chyba dobrze skopiowalam?????

Tutaj potrzeba pomocy czyli DT dla pudelka

pomozcie cioteczki

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Ale Poker i agata51 na razie musiały się wycofać, więc zostało tego trochę mniej.

Czyli 50zl mnij miesiecznie...wiec mamy 100zl miesiecznie...czy wplacac na ciebie???? do kiedy mam wplacone na Lenke?

Posted

coronaaj napisał(a):
Czyli 50zl mnij miesiecznie...wiec mamy 100zl miesiecznie...czy wplacac na ciebie???? do kiedy mam wplacone na Lenke?

Tak, ja będę zbierać pieniążki dla Lena i przekazywać info o wszystkich wpłatach na wątku i w PW do Madalleny, żeby uzupełniała pierwszy post.

A cokolwiek zostanie "zabrane" z konta Lenki na Lena, to będę Wam o tym meldować, bo to w końcu także Wasze pieniążki.

Posted

Ten wątek już trochę nie jest Lenkowy ale mimo wszystko wkleję trochę info mojej ulubienicy. Pani Marta potwierdza w nim to co ja też zauważyłam - Lenia boi się męzczyzn tak jakby ktoś kiedyś jej coś złego zrobił:(

nasza lenka jest naprawde kochana. jesli chodzi o zalatwianie to nie ma juz problemu. zawsze czeka na wyjscie. staram sie z nia wychodzic jak najczesciej,cala noc przesypia i grzecznie czeka az wstane i ja wyprowadze. mamy teraz okres "psich romansow" tak to nazwe. biegaja cale zgraje domowych uciekinierow, i romansuja calymi dniami, czasami to strach nawet na spacer wyjsc,gdy sie zobaczy taka biegnaca zgraje. mamy w sumie klopot z tym. po pierwsze boje sie zeby taka banda nas nie dopadla,a po drugie lena stala sie bardzo niespokojna. najchetniej spedzala by czas na spacerze. szkoda mi tej naszej psinki. jak to mowia ciagnie wilka do lasu,wychowala sie w stadzie i brakuje jej tego teraz. i to widac niestety. smutne jest to, ze gdyby mi uciekla to pewnie bym jej juz nie zobaczyla. zna juz cale osiedle,ale pewnie te psiska wyciagnely by ja bog wie gdzie. a ona az piszczy do nich,wyrywa sie. tak jej psiego towarzystwa brakuje. biedna ta nasza lencia. nie mam nikogo znajomego gdzie bym mogla z nia pojsc zeby mogla pobawic sie z innym psiakiem. do tych biegajacych luzem to nawet boje sie sama zblizyc,takie nakrecone psiska czesto bywaja w takim okresie agresywne. szkoda mi tej naszej psiny. syna akceptuje w 100%, inne dzieci tez jej nie przeszkadzaja,nawet z nimi siedzi w pokoju,jak koledzy przyjda do syna. natomiast nie toleuje doroslych,a w szczegolnosci mezczyzn. nie dosc ze szczeka to nawet robi sie agresywna. nie wiem czy to ze wzg na to ze broni swojego terytorium,czy moze ma az taki uraz. napewno jakis facet ja skrzywdzil ,bo to widac w jej zachowaniu.
i kolejne info:)

dostalam nawet ostatnio buziaka od leni. fajne jest to jak lize mnie po dloni,ale ostatnio odwazyla sie nawet na buziaka w policzek. nie wiem co mam z nia zrobic.moze powinnam dawac jej teraz cala tabletke,zeby troche sie wyciszyla. szkoda mi jej tak bardzo,ale boje sie ze mi bedzie chciala zwiac. na spacery musze z nia wyjsc,ale jak tylko zobaczy jakiegos psa to az sie wyrywa do niego,niespokojna jest. boje sie ze mi sie wyrwie. w domu to calkiem inny pies. zjadla obiadek i juz spi. to jej ulubione zajecie. dopoki nie biegaly te psiska to byl spokoj,grzecznie chodzila na spacerkach. teraz zauwazylam,ze jak z nia wychodze to zaraz wypatruje innych psow

Posted

Megii :) - może się tak wydaje, ale wątek jest jak najbardziej LENKI :) Ja tylko obiecałam, że będę informować, jeśli cokolwiek z konta Lenki zabiorę.

Bardzo dziękuję Ci za te wiadomości! Tak jak i dziękuję Pani Marcie. Jestem pod wrażeniem jej troskliwości o naszą Lenię. Naprawdę czuję spokój wiedząc, że sunia jest pod opieką tak wspaniałych ludzi. Informacja o buziaku w policzek jest naprawdę niezwykła :) Oj, trudno byłoby mi kiedyś uwierzyć, że coś takiego jest w ogóle możliwe. Jeśli chodzi o tych mężczyzn, to tak sobie myślę, że Lena może mieć ten uraz przez Pana z przytuliska - w końcu w okresie gdy Lena była zupełnie dzika, to on ją łapał, przetrzymywał... a ona rzucała się jak szalona, raniła się, próbowała uciekać... może te wydarzenia tak na nią wpłynęły...

Martwię się troszkę, by Lena nie uciekła Pani Marcie... boję się, że jej nigdy nie udałoby się już odnaleźć...

• 2 weeks later...
Posted

Kolejna wiadomość od Marty:)
lenka powoli sie rozkreca, od paru dni sama zaczepia syna do zabawy,robi to troche nieporadnie,ale widac ze sama juz potrzebuje wiekszego zainteresowania i naszej bliskosci. strasznie smutna jest jak wychodzimy z domu i zostaje sama. w sumie nie jest to dlugi czas,ale mimo to woli jak ktos z nia jest. natomiast jak wracamy do domu to jest istny szal, tak sie cieszy ze az piszczy. kochana jest. ok 20 lutego wybieramy sie na ferie w gory, zobaczymy jak tam bedzie sie sprawowala. bo jak bedzie szczekala to nas wygonia do domu. niestety nadal szczeka na doroslych,toleruje tylko dzieci. za jakies 2-3tyd wybierzemy sie z nia do tego tresera. zachwycona to ona nie bedzie. pozwala juz sobie sciagac i zakladac smyczke. powoli przyzwyczajam ja do noszenia szelek,sa duzo wygodniejsze. w sumie to zalozylam je ,jej tak na probe,nie przypinajac smyczy do nich, ale szla jak za kare. widac ze swobodniej sie czuje prowadzona na krotkiej smyczce i przypietej do obrozy. kupilam jej tez smyczke flexi,ale woli narazie ta krotka.to narazie tyle z nowosci. pozdrawiamy

Posted

[quote name='__Lara']Jakie śliczne zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu:

I cudowne wieści :loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi:[/QUOTE]

Lenka urodziwa...cudowne wiesci....zupelnie inny psiak....

Posted

[quote name='__Lara']Jakie śliczne zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu:

I cudowne wieści :loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi:[/QUOTE]

Lenka urodziwa...cudowne wiesci....zupelnie inny psiak....