Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asior']dziewczyny, warto w allegro dać link do wątku, zeby ludzie widzieli, zę to nie ściema.. Bo na zdjęciach nie widać, ze konik w potrzebie.. Można sobie pomyśleć, ze na zdrowego konia ktoś zbiera kasę...
Niestety mamy takie czasy, ze ludzie są niedowiarkami... :roll:[/QUOTE]

jest link,
allegro popełnił dla mnie gremlin, toszkę je przeredagował jak widze ale link jest "dogomania"
i jest nam namiar na mnie i moje konto - całość oczywiście pójdzie do Dorothy
zdjęcia jesli ktoś bedzie chciał, będzie już wysyłała Dorota :)

Posted

i jeszcze chcialam uściślić iż jestem przekonana, że konik ma wszystkie niezbędne częśći ciała i to w ilości w jakiej sa nam potrzebne ;)

Posted

ja tez nie widzialam bo mi gremlin z lekka przeredagował tekst <lol>

i u mnie sie wszystkie zdjecia wyswietlają, natomiast tło sie wogole nie wczytało jak gremlin robił to allegro :shake:

Posted

Jezu cud udalo mi sie wejsc do netu :mdleje:
i oczywiscie zemdlalam jak zobaczylam ze tu juz 11 stron watku!!!!!!
Jestescie niesamowici!!!!
nie mam czasu czytac do tylu bo zaraz lece na treningi popoludniowe i bede tam siedziec do 21wszej, natomiast co do ostatnich wypowiedzi- kon ma wszystkie niezbedne czesci ciala, nie wyglada na chorego no bo ochwatu na pierwszy rzut oka szczegolnie rzut monitorowy nie widac, ale prosze wstukac sobie w google co to jest ochwat.
Kon nie jest zaglodzony -tlumaczylam to juz wielokrotnie ze u handlarzy czesciej mozna spotkac konie zatuczone niz zachudzone- on to wiezie na mieso na kilogramy, powiedzcie mi jaki on ma biznes wiezc konia ktory jest samym szkieletem? ma 6 miejsc na aucie i 1 raz na tydzien wiezie 6 koni do rzezni oddalonej o 350 km wiec im grubsze ma konie na tym aucie tym wiecej dostanie za nie kasy. Chudego konia nie oplaca mu sie zazwyczaj kupowac, chyba ze dostaje go za 200-500 zl lub gratis, co tez sie zdarza.
Wtedy bierze i najczesciej tuczy!! Parzone ziemniaki, zyto, moczony chleb z melasa. Kon ma byc gruby. Przemyslcie to, spotykajac sie z opinia ze jak to, kon od handlarza i tak dobrze wyglada. Handlarz nie jest idiota, on nie handluje konskimi koscmi tylko miesem....
na moj wniosek kon ma ograniczona dostawe paszy bo ochwat dramatycznie sie pogarsza przy tuczeniu. Gdybysmy go nie wykupowali, kon mimo pogarszajacego sie stanu nog i potwornego bolu kopyt nadal bylby TUCZONY....

Poki co dziekuje Wam wszystkim najmocniej jak moge. Naprawde. Bez Was nie zrobilabym nic, nie mam miliona wygranego w totku :-(
kocham Was wszystkich i bardzo dziekuje 3x za bardzo wielki wklad w pomoc konikowi, gdyby nie ona nie wiem, po prostu nie dalabym rady- nie moge wejsc do netu tam gdzie prowadze obozy- tam nawet komorka zdycha, a wieczory tu to walka o kazde 5 minut internetu.

bardzo, bardzo wszystkim dziekuje.
Pozdrawiaja Was tez Gracja i Dolar- dwa wykupione w grudniu konie, teraz szczesliwe i prawie zdrowe, sa tu ze mna i maja konskie wakacje- nowych kolegow, nowe przygody, no i patrza jak inne konie pracuja, bo one naturalnie maja wolne, nie ratuje koni po to, by musialy kiedykolwiek pracowac. Dosc przeszly.
Sciskamy Was-
D i stado

Posted

Dorothy, ale my wiemy, że koń jest cały ... tylko ponieważ każdy z nas chce miec jakis wyjątkowy kawałek to...
Kasztanek ma:
Chrapy (moje) i nos (Hespri)
Uszy i ucha
serca - sztuk co najmniej dwie
kopytka- myślę, że z 8 najmarniej itd. ;)

Posted

a tutaj nowy bazarek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/figurki-konika-na-ratowanie-konika-do-10-07-a-141612/#post12584747[/URL]
tutaj też możecie kupić głowę konika
albo nawet całego za 15 zł :eviltong:

Posted

[quote name='MonikaP']...puzdereczko jedno, gametko, puzdereczko :diabloti:...[/quote]

no czekaj, to że cohones brak, to nie znaczy że puzderko puste :diabloti:

Posted

A ja mam pytanie:
[B]3x [/B]- kupiłam cegiełkę na all (myślałam, że będę pierwsza i uda mi się na dobry początek ale ktoś mnie ubiegł) ;) - wpłacać na Twoje (podane w aukcji) czy bezpośrednio do Dorothy?

[B]
Uda nam się! Prawda, że nam się uda?[/B]

Posted

Możesz wpisać się na listę u mnie do łańcuszka wirtualnych serduszek
i podam na pm. numer konta.
Chyba, że tu na jakieś częsci konika reflektujesz:p

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']podrzuccie mi numer konta na pw;)[/quote]

zaraz podam ale zdradż nam też sumkę aby zapisać Cię tutaj na listę..

Posted

[quote name='shadow1']a czy za michulca pluszowego,którego zakupiłam mogę dostać kawałeczek serduszka?:loveu:[/quote]

wpiszmy też na listę to 100 zl SHADOW1 za Micha kupionego dzisiaj na konika,
to co jakaś części serducha ?-może zastawkę? :p

Posted

a ja dostałam info na pw, że brakujące dwa elementy można silikonowe wszczepić :multi:
Więc jak już wyjdzie z tego ochwatu, to możemy go ukomplecić :diabloti:

Laski - dwa elementy więcej do podziału :multi:

Posted

zaznaczam z góry- ja tutaj notuj:obrazic:e, informuje i nr.konta podaje
ja z NIMI nic nie mam wspólnego
u mnie tylko wirtualne serduszka:nono:
i zebraliśmy już ok. 495 zł !!!!!!!!!!

Chyba brakuje nam jeszcze aby wykupić konika
ok.800-700 zł