funia Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 No niestety paczku nikt nie daje w aptece bez pieniędzy tego leku .;) Jeszcze jest więc na razie nie ma strachu .Hydroksyzina przy wszystkich kosztach to małe piwo . Jak jej sie skończy to zakupie za swoje w listopadzie . Żeby wszyscy czytający watek mieli jasnośc .Ksenia przyjechała do mnie interwencyjnie na wielka prosbe Ladymonia .Sunia musiała w trybie pilnym opuścić DT i uzgodniłyśmy ,ze ja przyjmę na czas kiedy nie znajdzie się ktos kto ją oceni pod kontem jej zachowań i reakcji .Żeby uprzedzić dodatkowe pytania .Uwazam i od poczatku tak uważałam ,ze sunia powinna pracować od poczatku ze szkoleniowcem.Niestety od trzech miesięcy nie ma na to pieniedzy .Więc proszę się nie dziwic ,ze pies jest jak na razie nie adopcyjny .Ja w nia wierze pomimo wszystko .Dom musi byc dobrany podscisłym kątem Kseni i pewnie bedzie ok . Ksenia mieszka u mnie w olbrzymim kojcu z własnym duzym wybiegiem .Oprócz tego wychodzi regularnie na spacery .Zaklimatyzowała się bardzo dobrze i nie widzę aby byłą z powodu kojca nieszczęsliwa . Kojec jest bardzo blisko nas więc nawet gdy sie nią nie zajmuje ona nie jest pozostawiona sama sobie . Ksenia dostaje trzy razy dziennie jedzenie gdyż jej adrenalina i ciągłe bycie na ,,dopingu ,,powoduje ,ze Suka więcej spala niz magazynuje w organizmie .Efektem jest jej bardzo szczupła sylwetka . Wczoraj w lesie jak zobaczyłą traktor tak pociągnęła linką .ze myslałam iz mam wyrwana rękę .Ma niesamowita siłę i jest bardzo żywiołowa .Jej reakcje na wszystko wkoło czasem dziwią mnie bo jakby mogła zjadła by i traktor i konia przechodzącego obok naszej posesji ... Quote
Ladymonia0610 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='funia']No niestety paczku nikt nie daje w aptece bez pieniędzy tego leku .;) Jeszcze jest więc na razie nie ma strachu .Hydroksyzina przy wszystkich kosztach to małe piwo . Jak jej sie skończy to zakupie za swoje w listopadzie . Żeby wszyscy czytający watek mieli jasnośc .Ksenia przyjechała do mnie interwencyjnie na wielka prosbe Ladymonia .Sunia musiała w trybie pilnym opuścić DT i uzgodniłyśmy ,ze ja przyjmę na czas kiedy nie znajdzie się ktos kto ją oceni pod kontem jej zachowań i reakcji .Żeby uprzedzić dodatkowe pytania .Uwazam i od poczatku tak uważałam ,ze sunia powinna pracować od poczatku ze szkoleniowcem.Niestety od trzech miesięcy nie ma na to pieniedzy .Więc proszę się nie dziwic ,ze pies jest jak na razie nie adopcyjny .Ja w nia wierze pomimo wszystko .Dom musi byc dobrany podscisłym kątem Kseni i pewnie bedzie ok . Ksenia mieszka u mnie w olbrzymim kojcu z własnym duzym wybiegiem .Oprócz tego wychodzi regularnie na spacery .Zaklimatyzowała się bardzo dobrze i nie widzę aby byłą z powodu kojca nieszczęsliwa . Kojec jest bardzo blisko nas więc nawet gdy sie nią nie zajmuje ona nie jest pozostawiona sama sobie . Ksenia dostaje trzy razy dziennie jedzenie gdyż jej adrenalina i ciągłe bycie na ,,dopingu ,,powoduje ,ze Suka więcej spala niz magazynuje w organizmie .Efektem jest jej bardzo szczupła sylwetka . Wczoraj w lesie jak zobaczyłą traktor tak pociągnęła linką .ze myslałam iz mam wyrwana rękę .Ma niesamowita siłę i jest bardzo żywiołowa .Jej reakcje na wszystko wkoło czasem dziwią mnie bo jakby mogła zjadła by i traktor i konia przechodzącego obok naszej posesji ...[/QUOTE] Słuchajcie niech każdy się wypowie ...Zebrało się troszkę kasy z bazarku na Behawiora czy zgodzicie się aby te pieniądze przekazać na hotel dla Funi , a za pare dni zbierac na tego behawiora? Moim zdaniem lepiej jest zapłacić za hotel Funi a pozniej zająć się leczeniem. Nie wiem co już robić. Ja uwazam ze Hotel jest pierwszy do zapłacenia .... Quote
Ladymonia0610 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='jola_li']Poproszę o numer konta - po 10/11 trochę dorzucę.[/QUOTE] Dziękuje bardzo juz podaje ... [COLOR=#FF0000]Stowarzyszenie Help Animals[/COLOR] [COLOR=#FF0000] ul. Sienkiewicza 10A[/COLOR] [COLOR=#FF0000] 55-320 Malczyce[/COLOR] [COLOR=#FF0000] nr konta w BS Środa Śląska:[/COLOR] [COLOR=#FF0000] 85 9589 0003 0007 2023 2000 0010[/COLOR] [COLOR=#FF0000] tylko bardzo proszę o dokładne wskazanie tytułu wpłaty:[/COLOR] [COLOR=#FF0000] DLA KSENI[/COLOR] Quote
Ladymonia0610 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Bardzo proszę aby każda osoba rozesłała watek...Wieczorem usiąde na spokojnie i może zrobie jakiś bazar albo allegro . Poprosiłam Kundelkową Skarbonkę o pomoc.... Quote
necianeta89 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Możecie jej również podawać karmę light, np boscha light, została ona polecona przez trenerkę dla psa agresywnego. teraz pies, dzięki szkoleni i tej karmie to istny anioł, nie pies. Quote
Aimez_moi Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Zagladam do suni.......postaram sie wplacic kilka groszy dla malej..... Quote
PACZEK Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='necianeta89']Możecie jej również podawać karmę light, np boscha light, została ona polecona przez trenerkę dla psa agresywnego. teraz pies, dzięki szkoleni i tej karmie to istny anioł, nie pies.[/QUOTE] Witaj Cioteczko Baaaaaaardzo Dziękujemy za trud i czas który poświęciłaś na zrobienie Kseni banerków!!:loveu: Prosimy wklej je na wątek żeby można było się "zaopatrzyć" bo ja nie potrafię:oops:. Ten wykropkowany post to taka właśnie próba. Quote
Marinka Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 [quote name='mari23']straszny mam nastrój, ale ubawiło mnie pytanie ;) dotychczas opłacone koszty za hotelowanie: ( z konta Stowarzyszenia Help Animals) 120,- za lipiec ( 8 dni) zapłacone 465,- za sierpień - zapłacone 450,- za wrzesień - zapłacone [B]razem za hotel 1.035,-zł[/B] zapłacone koszty "medyczne" 18,- odrobaczenie 129,60 badania i tabletka 17,60 Hydroxyzyna ( 2 x 8,80) 18,- odrobaczanie [B]razem "medyczne" 183,20 zł[/B] [B][COLOR=red] suma zapłaconych rachunków: 1.218,20[/COLOR] [/B][/QUOTE] Czy rozliczenie Kseni właśnie tak wygląda? Nie miała żadnych wpływów na swoje konto? :( Quote
necianeta89 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 (podlinkowane) [url="http://www.dogomania.pl/threads/141170-Ksenia-rozpaczliwie-potrzebuje-domu-prosimy-o-pomoc-!!!!!!"][IMG]http://img404.imageshack.us/img404/446/beznazwy1ux.jpg[/IMG][/url] [url="http://www.dogomania.pl/threads/141170-Ksenia-rozpaczliwie-potrzebuje-domu-prosimy-o-pomoc-!!!!!!"][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/4093/beznazwy2rzj.jpg[/IMG][/url] Quote
Marinka Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Kurcze...z kasą jest ogromny dylemat :( Sądzę, że bez szkoleniowca będziemy tkwić w miejscu :( Ksenia ma zwichnięty charakter i bez wprawnego oka szkoleniowca nie damy rady :( Wiadomo, że na jednej czy dwóch lekcjach się nie skończy :( Nie mam pomysłu....tylko żebractwo nam pozostało... Quote
Marinka Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Świetne banerki :) Dziękujemy :) Szkoda, że dogo zezwala tylko na dwa, bo nie mam miejsca, ale w razie czego Ksenia będzie następna w kolejności :) Kto może niech się częstuje :) Quote
PACZEK Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='funia']No niestety paczku nikt nie daje w aptece bez pieniędzy tego leku .;) Jeszcze jest więc na razie nie ma strachu .Hydroksyzina przy wszystkich kosztach to małe piwo . Jak jej sie skończy to zakupie za swoje w listopadzie . Żeby wszyscy czytający watek mieli jasnośc .Ksenia przyjechała do mnie interwencyjnie na wielka prosbe Ladymonia .Sunia musiała w trybie pilnym opuścić DT i uzgodniłyśmy ,ze ja przyjmę na czas kiedy nie znajdzie się ktos kto ją oceni pod kontem jej zachowań i reakcji .Żeby uprzedzić dodatkowe pytania .Uwazam i od poczatku tak uważałam ,ze sunia powinna pracować od poczatku ze szkoleniowcem.Niestety od trzech miesięcy nie ma na to pieniedzy .Więc proszę się nie dziwic ,ze pies jest jak na razie nie adopcyjny .Ja w nia wierze pomimo wszystko .Dom musi byc dobrany podscisłym kątem Kseni i pewnie bedzie ok . Ksenia mieszka u mnie w olbrzymim kojcu z własnym duzym wybiegiem .Oprócz tego wychodzi regularnie na spacery .Zaklimatyzowała się bardzo dobrze i nie widzę aby byłą z powodu kojca nieszczęsliwa . Kojec jest bardzo blisko nas więc nawet gdy sie nią nie zajmuje ona nie jest pozostawiona sama sobie . Ksenia dostaje trzy razy dziennie jedzenie gdyż jej adrenalina i ciągłe bycie na ,,dopingu ,,powoduje ,ze Suka więcej spala niz magazynuje w organizmie .Efektem jest jej bardzo szczupła sylwetka . Wczoraj w lesie jak zobaczyłą traktor tak pociągnęła linką .ze myslałam iz mam wyrwana rękę .Ma niesamowita siłę i jest bardzo żywiołowa .Jej reakcje na wszystko wkoło czasem dziwią mnie bo jakby mogła zjadła by i traktor i konia przechodzącego obok naszej posesji ...[/QUOTE] Nie bierz tak do głowy jak trzeba będzie to się dorzucę do do tej Hydroxizyny:lol::lol::lol:! Ja tylko chciałem uświadomić niektórym to co Ty napisałaś że Kseni niezbędny jest jakiś sensowny plan a nie traktowanie uzależniającego leku i pobytu w hotelu jako pomysłu na dalsze życie Kseni:angryy:.Wiem i widzę że jesteś podobnego zdania .Przyznam że twój obecny opis zachowań psiny (ten traktor:evil_lol:itd) utwierdza mnie w przekonaniu że pies reaguje tak jak został wychowany i ewidentnie wskazuje na jego"wilkowatość". Tak też sobie myślę żeby się skupić na spojrzeniu w przyszłość dla Kseni i dostosowaniu działań do zrealizowania tego by Ksenia w przyszłości mogła wieść normalne "psie" życie takie które zadowoli ją a nie takie które da "satysfakcję" człowiekowi. Quote
PACZEK Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='Ladymonia0610']Słuchajcie niech każdy się wypowie ...Zebrało się troszkę kasy z bazarku na Behawiora czy zgodzicie się aby te pieniądze przekazać na hotel dla Funi , a za pare dni zbierac na tego behawiora? Moim zdaniem lepiej jest zapłacić za hotel Funi a pozniej zająć się leczeniem. Nie wiem co już robić. Ja uwazam ze Hotel jest pierwszy do zapłacenia ....[/QUOTE] Masz rację:lol: prosimy żeby KAżDY komu leży los KSENI na sercu się wypowiedział! Jeśli mogę bardzo proszę osoby które OD POCZąTKU pomagały Kseni i były obecne na wątku też zajęły stanowisko w sprawie skutecznej pomocy dla Kseni.Większość z tych osób znam (niestety tylko wirtualnie:placz:,niektóre z głosu w telefonie) i wysoce sobie cenę ich zdanie i opinię bo ONE NAPRAWDę realnie i skutecznie pomagają psom. Wiem że te osoby wątek czytają bo tak jak mnie zależy im na dobru psa. Quote
PACZEK Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='necianeta89'](podlinkowane) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/141170-Ksenia-rozpaczliwie-potrzebuje-domu-prosimy-o-pomoc-%21%21%21%21%21%21"][IMG]http://img404.imageshack.us/img404/446/beznazwy1ux.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/141170-Ksenia-rozpaczliwie-potrzebuje-domu-prosimy-o-pomoc-%21%21%21%21%21%21"][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/4093/beznazwy2rzj.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Teraz chyba zasłużę na bana bo post pod postem i mod będzie miał rację! No ale MUSZE to zrobić. Cioteczko necianet89 banerki super BARDZO DZIęKUJEMY:Rose: Quote
mari23 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='mari23']straszny mam nastrój, ale ubawiło mnie pytanie ;) dotychczas opłacone koszty za hotelowanie: ( z konta Stowarzyszenia Help Animals) 120,- za lipiec ( 8 dni) zapłacone 465,- za sierpień - zapłacone 450,- za wrzesień - zapłacone [B]razem za hotel 1.035,-zł[/B] zapłacone koszty "medyczne" 18,- odrobaczenie 129,60 badania i tabletka 17,60 Hydroxyzyna ( 2 x 8,80) 18,- odrobaczanie [B]razem "medyczne" 183,20 zł[/B] [B][COLOR=red] suma zapłaconych rachunków: 1.218,20[/COLOR] [/B][/QUOTE] [quote name='Marinka']Czy rozliczenie Kseni właśnie tak wygląda? Nie miała żadnych wpływów na swoje konto? :([/QUOTE] nie, na szczęście aż tak źle nie jest, tylko rachunków była kilka i szybko je wpisałam, z wpłatami więcej czasu trzeba było, oto one: [B]Wpłaty "dla Kseni"[/B] 10,- Magdalena Anna B., Bytom - 02.08. 45,- Anna M.W., Kłecko – 02.08. 20,- Aleksandra F., Świętochłowice- 02.08. 10,- Anna Maria Sz., Rzeszów – 02.08. 35,- Magdalena W., Wrocław – 03.08. 50,- Agata L., Oleśnica – 03.08. 30,- Przemysław Cz., Ostrów Maz. – 03.08. 30,- Beata W., Wrocław – 03.08. 20,- Grzegorz B., Gliwice – 04.08. 15,- Natalia T., Wrocław – 04.08. 50,- Paweł Piotr W., Wrocław – 05.08. 10,- Marcin K. ( od Moniki T.) 05.08. 20,- Domonika R., Gdańsk- 10.08. 10,- Magdalena Anna B., Bytom – 11.08. 100,- Ilona O.-M., Zabrze – 24.08. 50,- Ewa K., Wrocław – 26.08. 7,- Paulina H., Poznań – 26.08. 50,- Beata W., Warszawa – 29.08. 100,- Ilona O.-M., Zabrze – 31.08. 100,- Jolanta G.K. ( Ksenia i gdzie jeszcze potrzeba) – 08.09. 50,- Beata W., Warszawa – 27.09. 200,- Paweł Piotr W., Wrocław – 03.10. 5,- Paulina H., Poznań – 20.10. [B]1.017,- Razem wpłaty dla Kseni[/B] Wpłaty na bazarek dla Kseni i Hektora – zostały ujęte na wątku Hektora( jeszcze to sprawdzę) 20,- Angelika M. – 05.09. 5,- Paulina H. – 07.09. 10,- Beata W. – 31.08. Quote
Marinka Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Wpłaty na bazarek dla Kseni i Hektora – zostały ujęte na wątku Hektora( jeszcze to sprawdzę) 20,- Angelika M. – 05.09. 5,- Paulina H. – 07.09. 10,- Beata W. – 31.08. Rozumiem, ze powyższe kwoty są do podziału między oba psiaki (między Ksenię a Hektora)? Dług Kseni (oczywiście nie uwzględniając płatności w listopadzie za październik ) wynosi 183,70 złotych Quote
Ladymonia0610 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Informuję , że pieniądze z Bazarku przeleje na konto Stowarzyszenia Help Animals z dopiskiem KSENIA .... Będę bardzo prosiła panią Marię o potwierdzenie ze pieniądze doszły . Następnie zrobiłam aukcje allegro dla Hektora (który przebywa u Lilu) rozlicze to i wyśle do mari23. Z prosba aby te pieniądze przelała na konto hotelu . Na Hektora ani na Ksenie Stowarzyszenie nie będzie już dokładać pieniedzy ...Będę robiła bazarki oraz zbiórki np.na Mojej Uczelni. Wsród znajomych. Quote
Ladymonia0610 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='Marinka']Wpłaty na bazarek dla Kseni i Hektora – zostały ujęte na wątku Hektora( jeszcze to sprawdzę) 20,- Angelika M. – 05.09. 5,- Paulina H. – 07.09. 10,- Beata W. – 31.08. Rozumiem, ze powyższe kwoty są do podziału między oba psiaki (między Ksenię a Hektora)?[/QUOTE] Tak Mariolu . Quote
Ladymonia0610 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 A co Stowarzyszenie dołozyło do Kseni to postaram się oddać w ratach ;] Pączku może chciałbyś zadeklarowac na Ksenie np. 5-10zł miesięcznie? Potrzebuje pilnie deklaracji stałych . Quote
Marinka Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Reasumując i biorąc pod uwagę tylko opłatę za hotelik + dług Ksenia w listopadzie będzie potrzebowała [SIZE=4][B]648,70[/B][/SIZE] Quote
mari23 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='Ladymonia0610']A co Stowarzyszenie dołozyło do Kseni to postaram się oddać w ratach ;] [/QUOTE] Monisiu, Stowarzyszenie po to jest, żeby dokładać i nie musisz nic oddawać !!! Są wpłaty tzw. ogólne czyli dla zwierząt pod opieką stowarzyszenia i z nich placiliśmy np. za Sonię, która nie miała żadnych wpłat, dokładaliśmy wszędzie tam, gdzie brakowało - w rozliczeniach nie chodzi żądanie zwrotu dołożonych pieniędzy, ale o to, aby znaleźć rozwiązanie z sytuacji, kiedy trzeba przez dłuższy czas płacić co miesiąc za hotel dla psów bez deklaracji i koszty znacznie przewyższają wpływy z darowizn - nadchodzi moment, kiedy już nie ma z czego dołożyć żeby zapłacić - tak się właśnie stało, choć ja "alarmowałam" od dawna, że tak będzie :( mamy tu parę puszek i są z tego niewielkie przychody - to wszystko także poszło na psy bez deklaracji i nie mam żalu, że "nasze" psy lądują u mnie, a nie w hotelu, po to jestem w stowarzyszeniu, żeby pomagać [B]nikt nie żąda zwrotu tych pieniędzy [/B]tylko proszę o realną ocenę sytuacji i skuteczne rozwiązanie tego problemu - dla dobra tej, która jest tu najważniejsza [B]- Kseni[/B] Marinko - we wpłatach Hektora jest we wrześniu ujęte 100,- zł od pani Ilony - dla Kseni, a te kwoty z bazarku są tam tez w całości ujęte Quote
Marinka Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 [quote name='mari23'] [B]nikt nie żąda zwrotu tych pieniędzy [/B]tylko proszę o realną ocenę sytuacji i skuteczne rozwiązanie tego problemu - dla dobra tej, która jest tu najważniejsza [B]- Kseni[/B] Marinko - we wpłatach Hektora jest we wrześniu ujęte 100,- zł od pani Ilony - dla Kseni, a te kwoty z bazarku są tam tez w całości ujęte[/QUOTE] Marysiu, już to zrobiłam, sprawdź proszę :) Quote
Ladymonia0610 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Słuchajcie ja muszę ogarnąć moją chałupkę bo z sierci moich psow można poduszki robic. Wieczorem usiadę i poszukam fantów na bazarki troszkę tego mam ...Mariolu czy ty możesz zrobić bazarek jak prześle Ci fanty? Chciałabym zeby był to bazarek na Ksenie i Hektora ......Zaproszenia na wątek Kseni rozsyłać będę pozniej... Na facebooku też się cos zbiera Na Ksenie tylko od mari23 będę potrzebowała w tygodniu informacji czy doszły pieniądze i ile ...Zebyśmy na bieżąco spisywały stan konta Kseni. Quote
mari23 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='Marinka']Marysiu, już to zrobiłam, sprawdź proszę :)[/QUOTE] sprawdzać Ciebie????:-o:shake: to raczej Ty mnie sprawdzaj, bo ostatnio "w piętkę gonię" Quote
PACZEK Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='Ladymonia0610']A co Stowarzyszenie dołozyło do Kseni to postaram się oddać w ratach ;] Pączku może chciałbyś zadeklarowac na Ksenie np. 5-10zł miesięcznie? .[/QUOTE] Oczywiście że zadeklaruje:lol: Natychmiast jak będzie jakiś sensowny plan dla Kseni! Bo samo hotelowanie i Hydroxyzyna bytu psa nie polepszą i nie dają mu szans na sensowne i szczęśliwe psie życie. A i na temat policyjnych trenerów czy treserów mam swoje zdanie i żadnych środków na ten cel nie dałem i nie dam:angryy: Quote
Recommended Posts