Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
A i nei tylko, można tam umeiszczac swoją poezję, grafikę, projekty różnorakie np stron internetowych oraz reklam. W tej chwili można wrzucać także swoje filmy...;)

Otóż to. ;) Nie chciało mi się wymieniać, więc napisałam 'i inne' :evil_lol:

Posted

hahah Baski to asior:D 100 pociech z nim :D

P.S powodzenia z tym plenerem:D Nie latwa praca:)

Mogę ci pozyczyć Shirę... ostatnio po plaży panna młoda przed nią uciekała :evil_lol:

Posted

Zeby mi pożyczyć Shirę moja droga musiała byś zawitać na Śląsk :P A w tym miesiącu Ci nie po drodze coś tak słyszałam :P
Ale rzeczywiście pociechy mam z niego baaaaardzo dużo :D Kochany jest....czasami to bym go tak wyściskała że mu się oczka powiększają jak by na wierzch chciały wyjść :D Ja bym wam chętnie pokazała jaki z Kropy jest urwipołek, ale kurcze jej to sie nie da aparatem uchwycić, jak sobie nowy sprwie to może będzie łatwiej, bo znacznie szybszy :D

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Zeby mi pożyczyć Shirę moja droga musiała byś zawitać na Śląsk :P A w tym miesiącu Ci nie po drodze coś tak słyszałam :P
Ale rzeczywiście pociechy mam z niego baaaaardzo dużo :D Kochany jest....czasami to bym go tak wyściskała że mu się oczka powiększają jak by na wierzch chciały wyjść :D Ja bym wam chętnie pokazała jaki z Kropy jest urwipołek, ale kurcze jej to sie nie da aparatem uchwycić, jak sobie nowy sprwie to może będzie łatwiej, bo znacznie szybszy :D

takie pocieszanki:D
to jest fajne w hasiorach... zawsze coś głupiego zrobią :D

Posted

[quote name='Mada:)']Angelika, powiedz mi jak to jest z agresją akity do psów, bo gdzie się odwrócę, tam słyszę, że to psy agresywne do psów... Ciekawi mnie ten temat. :)

[FONT=Comic Sans MS]Sorki, że dopiero teraz odpisuję ale mnie nie było. No z tą agresją to zależy, na pewno nie są to psy łatwe do wychowania, mają swój charakterek. Są bardzo dumne, łatwo je urazić, pamiętliwe, więc zaatakowany np przez labradory (tu Gin) są na tą rase wyczulone i zawsze się zjeży czekając na reakcję retrivera ;) Mnie dzięki ogormnej ilości socjalizacji udało się tak ułożyć psychikę Gina, że jest bardzo tolerancyjny, co nie zmienia faktu, że po paru atakach jakich doświdczył ze strony innych psów nie jest wstanie się postawić- wręcz przeciwnie akita zawsze stanie do walki jeśli otrzyma zaproszenie :evil_lol:. Dorosłe dominujące samce wyczuwa z daleka, od razu się jeży i piszczy, wtedy wiem, że trzeba się usunąć. Do młodych i łagodnych psów podchodzi spokojnie, suczki toleruje wszystkie.Ogólnie nie miałam i nie ma z nim problemów jeśli chodzi o zachowanie. Czasem się postawi no ale tak to każdy pies czasem się zachowuje, my ludzie też mamy gorsze dni. No ale jak to akita zawsze może zmienić zdanie, więc język zachowania swojego psa trzeba po prostu znać ;) Trochę to haotycznie napisałam ale kurde gorączka mnie wzięła i ledwo tu siedze, ide się położyć bo jutro spacerkowo z Baskim !![/FONT][FONT=Comic Sans MS]

temat rzeka jednym słowem jeśli chodzi o akity...[/FONT]

[quote name='olekg89']Mam na osiedlu 4 czy 5 Akit i wszystkie już z daleka warczą i mają zamiar zeżreć każdego napotkanego psa.Piękne są to fakt ,ale nie chciałbym za dopłatą nawet jednak charakter nie dla mnie.
[FONT=Comic Sans MS]to psy o złożonej psychice, źle wychowane są paskudne niestety, i z takim psem to tylko pozostają samotne spacery i wędrówki. Mówi się często, że akita to pies dla samotnika i bardzo dużo w tym prawdy. Kocha też bezgranicznie jednego człowieka, oraz bardzo ceni i szanuje swoją rodzinę.[/FONT]

[quote name='Caachou_']Jakie cudeńko :diabloti: :loveu:
Ja nie mam zielonego pojęcie o kitkach, ale shiba chyba podobna z charakteru?
[FONT=Comic Sans MS]japoniec to japoniec, ten sam charakterek, szybowce do tego potrafia śmigać po meblach z tego co słyszałam :evil_lol:[/FONT][FONT=Comic Sans MS] i odbijać się od ścian[/FONT]

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Renomowana...wiesz, łądnie to to wszystko wygląda tylko na wystawach...od środka jest już zupełnie inaczej. Ale ja ię nei będę rozpisywać na ten temat już. Kilka razy się wypowiadałam. Ewentualnie moge na PW.
Tam się tyle psich i końskich tragedi podziało że na palcach obu rąk by mi do wyliczenia nie wystarczy, w tym mój pies i kilka innych które miałam na odchowaniu. Bo wyrok był prosty bierzesz na odchowanie albo usypiamy...
Juz i tak znowu za dużo napisałam...
Wpisz sobie "zdarzenie w mysłowicach" W googlach i powinno Ci wyjśc o sprawie jaka miała miejsce na ośrodku Purus ;)

Aż jestem ciekawa skąd nasza suka husky jest...hmm.Ma już 10 lat,kupiona z hodowli,z metryką przez moją siostrę,.Aż muszę z ciekawości poszukać metryki.

Posted

witamy po przerwie :)

Ja o hodowlach wiele nie wiem, nie mam żadnego psa z hodowli, odwiedziłam tylko jedną, rodzice ONkę brali ;)
ale jakoś o Husqvarnie zdarzało mi się słyszeć... a tu taki szok, że to tacy ludzie itp... szkoda słów. Im język zawiązać i poszarpać, ciekawe co by było
A o zdarzeniu w Mysłowicach to nawet Koń Polski pisał, podali nazwiska całe i nazwę ośrodka. I dobrze, bo zwyrodnialców powinno się piętnować. Szkoda jeszcze, że zdjęć nie umieścili

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
W hodowli z której on pochodzi były te mioty niestety...Na stronie husqvarny jest chyba tylko jeden wpisany...ale to już dłuższa historia. Bo tak jak pisałam, dopuki Baski był reproduktorem ja go miałam na warunkach hodowlanych. Teraz z tą hodowla i tą kobietą nie mam nic wspólnego ;)

Znam Tą hodowle dość dobrze i szczerze mówiąc tez się nie dziwię że nie chcesz mieć z nią nic wspólnego..

Posted

A my jesteśmy właśnie po spotkaniu z Angelika i Ginem! Bardzo fajne spotkanie, Angela super dziewczyna, Ginus z Baskim się dogadał...Za niedługi czas wrzucę dzisiaj jeszcze troszkę fotek :)bo mam ich peeeeeeeeeełno! :) W końcu moja duża niunia miała z kim poszaleć! ;)
Rano na spacerze była z nami Justyna od Masshiro, a po południu na grilla pojechała z nami Ewelinka od Alexa, ale Alexik został w domku bo się z Ginem nie polubił i strasznie mi szkoda było :(

Posted

[FONT=Comic Sans MS]No szkoda małego Alexa, zupełnie nie wiem czemu sobie do gustu nie przypadli :placz: Tyle dobrze, że z Baskim poszałeli na całego :multi: :loveu::loveu::loveu::loveu: właśnie obrabiam fotki, no i czekam na te działkowe :loveu:

dziękujemy za wspaniałe spotkanie :loveu:, super spacer i pysznego grilaaaa :lol:[/FONT]

Posted

Alexik pobawi się znów z Carry...swoją kochanką tego samego wzrostu :D ważne że ja posiedziałam poznałam Akiciątko, które przywitało mnie jak swojego :loveu: i nie musiałam się stresować i bać o Alexika. Przynajmniej wymiziałam się z Basiorkiem bo normalnie to Alexik zazdrosny jest :evil_lol:

Posted

Przepraszam przepraszam bardzo ALE prawdziwa sztuka wymaga poświęcenia czasu 8):icon_roc:
Obiecuję że dzisiaj do wieczora będą na pewno, tym czasem spadam TZ zawieść łobiod w ramach zadość uczynienia za wczorajszą całodniową głodówkę :diabloti: