Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DZiewczyny...to czekam..bo juz u Kajtusia pojawila się kolejna propozycja-wiemy wszystkie, ze kazdy piesek dla nas jest rownie wazny...ja napisalam na watku Kajetanka, ze tu zlozylam propozycje i czekam na konkretna odpowiedź i ze jesli sie nie pojawi- to wtedy poyslimy nad kolejnym psiakiem..ten wg mnie spelnia wszelkie kryteria...a u Morii mialby cudnie-domek- to raz(nie kojec)...mnostwo terenu(a jest mlodziutki)..no i cena nie jest wygórowana...a zadbany i zsocjaliziwany moglby predzej znaleź domek...tego jestem pewna...Czruś..chlopaku- pokazuje sie a Was prosze o konkretne deklaracje na chlopaka- to zawsze bardziej zacheca i jest "punktem zaczepienia".....TRzymam kciuki za chlopaka i czekam na odpowiedź:loveu:

CIAPULINKO- OD 12 DNI POZOSTAWILAŚ MOJE SERCE W BÓLU:-(:-(:-(

• Replies 839
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Trudno mi podjąć taką decyzję, bo pieniądze w końcu się skończą, czy co miesiąc uzbiera się taką kwotę? Elbląg jest b.daleko, transport może być problemem. Jutro podpytam kierowniczkę, może sama doradzi, czy rzeczywiście taka zmiana będzie dla niego dobra, tzn. on boi się bo nie widzi, może ugryźć, przeżyje stres w nowym miejscu. Jeśli okaże się, że jest u nas bezpieczny to damy sobie spokój, lepiej żeby od razu trafił do domu.

Posted

[quote name='red']Trudno mi podjąć taką decyzję, bo pieniądze w końcu się skończą, czy co miesiąc uzbiera się taką kwotę? Elbląg jest b.daleko, transport może być problemem. Jutro podpytam kierowniczkę, może sama doradzi, czy rzeczywiście taka zmiana będzie dla niego dobra, tzn. on boi się bo nie widzi, może ugryźć, przeżyje stres w nowym miejscu. Jeśli okaże się, że jest u nas bezpieczny to damy sobie spokój, lepiej żeby od razu trafił do domu.Rozumiem..oczywiscie ze ja nie nalegam..nie wiem jakie macie warunki w schronisku..Kajetanek poszedl do Wioletki, bo przede wszystkim nie radzil sobie w schronie....byl w kociarni...slepiutki...takie pieski w domkach sobie dosc dobrze zaczynaja radzic- tylko ze ja uwazam ze ze schronu bedzie bardzo ciezko wyadoptowac slepaczka...same pisalyscie jak jest...ale jesli w schronie sobie dobrze radzi- to warto poszukac innego piesak na miejsce kajetanka...ktos pisal ze radzi sobie zle, ze nie wychodzi z budki...Kajtus u Morii mial koszyczek..nauczyl sie poruszac po domku i po podworku...mial luz i swobodę...i na koniec zycia zasluzona emeryture..w schronisku- umarlby nie wiadomo kiedy...samotnie...ale oczywiscie decyzja nalezy do Was...nie moge jednak dlugo czekac, bo wiecie jak jest- mnie tego miejsca po prostu jest szkodaa w momencie kiedy tyle pieskow czeka na miejsce w hoteliku- blokowanie takiego miejsca- jest "grzechem"...
BArdzo wiec prosze o jakies konkrety:roll:

CIAPULINKO- OD 12 DNI POZOSTAWILAŚ MOJE SERCE W BÓLU:-(:-(:-(

Posted

gonia66..red z jednej strony ma rację (z tymi pieniędzmi)
Wstrzymajmy się jeszcze co kierowniczka schronu odpowie red.
Okazja faktycznie niesamowita...transport myślę, że by się znalazł. Tylko też nie wiadomo czy płatny.

Posted

Z tego co zrozumiałam częśc cioteczek przerzuciłaby swoje deklaracje z Kajetanka na Czarusia, tak ? A więc częśc pieniędzy juz by była. Mysle, ze znalazloby sie jeszcze troszkę cioteczek z dobrym serduchem....

Posted

eski, też myślę, że by się znalazły dobre cioteczki
rozgłosiłybyśmy wątek...
ale czy co miesiąc udałoby się te 450 zł uzbierać?
też się tego boję

właśnie są zbierane pieniądze na hotel dla innego radomskiego psiaka

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/piekny-floyd-schr-radom-oslepnie-jesli-mu-nie-pomozemy-zbieramy-na-hotel-135180/

on cierpi na zespół suchego oka, w schronie ciężko z jego leczeniem...dlatego też się boję, czy na te dwa psiaki znajdzie się kasa...:shake:

Posted

Monday napisał(a):
eski, też myślę, że by się znalazły dobre cioteczki
rozgłosiłybyśmy wątek...

450 zł ? zdaje się, ze wyzej była mowa o 300 zł

Posted

Faktycznie ja źle zrozumiałam. 300zł to opłata za hotelik.
Niedużo...może jakby deklaracje od kajetanka zostały, to dałoby radę.
Zobaczmy co na to założycielka wątku...

Posted

To jest 300zł. Podejmijcie decyzje ciotki, bo jak nie ten piesek to jest kolejna bida, która zamiast Czarusia może pojechać do Morii, obecnie jej domem jest piaskownica :-(

Posted

[quote name='Monday']eski, też myślę, że by się znalazły dobre cioteczki
rozgłosiłybyśmy wątek...
też się tego boję

właśnie są zbierane pieniądze na hotel dla innego radomskiego psiaka

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/piekny-floyd-schr-radom-oslepnie-jesli-mu-nie-pomozemy-zbieramy-na-hotel-135180/

on cierpi na zespół suchego oka, w schronie ciężko z jego leczeniem...dlatego też się boję, czy na te dwa psiaki znajdzie się kasa...:shake:TAk jak pisalam wczesniej- koszt pobytu wynisilby 300 zł (to maly piesek)- to po pierwsze:lol:PO drugie- czesc cioteczek na pewno przepisalaby swoje deklaracje z Kajetanka- a to sa cioteczki 100% gwarancji- nigdy zadna mnie nie zawiodla...jesli tu by sie kilka zdeklarowalo- to piesek mialbby w zasadzie domek- przynajmnije na poczatek...Selenga- wiezie lub finansuje dwoz- a to znaczna pomoc rowniez...tylko decyzja i deklaracje...oczywiscie ze chwilke poczekamy i sie wstrzymam z podejmowaniem decyzji...juz na watki Kajetanka podalam link do Czarusia- wiec pewnie tu wkrocza...

CIAPULKO MOJA..NIE MA CIEBIE JUZ 12 DNI...TESKNIĘ STRASZNIE:-(

Posted

[quote name='madcat1981']Wkraczam i przerzucam :) Oczywiście jeżeli zdecydujecie, że wyrusza do Morii.
OOOOOOOOO...no i juz mamy...Negri zdjae sie tez juz "przerzucila"..sparwdze potem....:lol:
DZiękujemy juz- nawet jesli Czarus nie skorzysta- to ogromne uklony...:loveu::loveu:

CIAPULKA MOJA..NIE MA CIEBIE JUZ 12 DNI...TESKNIĘ STRASZNIE:-(

Posted

Kolejna cioteczka_ Lidan tez deklaruje chec pomocy(z watku Kajetanka)....:lol:
DZiękujemy najmocniej...:loveu:
Zaraz postaram sie napisac jakie to sa kwoty deklaracji...

Posted

Zobaczyłam Czarusia i juz niestety nie mogę przestać o nim myśleć.
Masz moją deklarację na Czarusia na hotelik u Morii , tak jak było:-(:-( Moria juz doprowadzi go do stanu pięknego i szczęśliwego psa.
:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Zobaczyłam Czarusia i juz niestety nie mogę przestać o nim myśleć.
Masz moją deklarację na Czarusia na hotelik u Morii , tak jak było:-(:-( Moria juz doprowadzi go do stanu pięknego i szczęśliwego psa.
:loveu::loveu::loveu:
No tak...wiedzialam ze jak ciocia Iwonka tu wkroczy...to na mur- beton bedzie love :loveu::loveu::loveu::loveu:
No to na wszelki wypadek i dla zachety podsumujemy deklaracje, ktore mamay na "juz"
Selenga- dowoz gratis
Negri-15 zl
Lidan- 10 zł
Madcat81- 10 zł
malicja- 5 zł
ihabe- 30 zł
CZy widzicie to???Na dzien dzisiejszy mamy juz 70 zł deklaracji stalych...a to juz jedna czwarta:loveu::loveu::loveu:To sa 100% deklaracje- to wiem na pewno...mysle ze jeszcze jakies cioteczki tu zrobia desant....czekamy....:loveu:
BArdzo dziekujemy tym, pierwszym- odwaznym:loveu::loveu:...Gdyby tu na watku byly jakies cioteczki- prosze o deklaracje i podawanie kwot...:lol:

Posted

Hej cioteczki z wątku Czarusia do dzieła :loveu:
Ilu nas juz jest? Policzcie proszę i zajrzyjcie do swych potfeli czy chociaż 5 zł nie uda się wyskrobać? Każda złotówka na wagę złota dla tej psiny.
Zrobimy też bazarki na leczenie Czarusia na leki ale stałe deklaracje muszą być na hotelik.
:loveu::loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Hej cioteczki z wątku Czarusia do dzieła :loveu:
Ilu nas juz jest? Policzcie proszę i zajrzyjcie do swych potfeli czy chociaż 5 zł nie uda się wyskrobać? Każda złotówka na wagę złota dla tej psiny.
Zrobimy też bazarki na leczenie Czarusia na leki ale stałe deklaracje muszą być na hotelik.
:loveu::loveu:No właśnie...trzeba wszystko przemyslec..policzyc...kazde 5 zł jest tu bardzo wazne i drogie...prawda jest taka, ze o czarusiu trudno jest zapomniec....:-(