Jump to content
Dogomania

KAMYK, pies niebanalny. Od trzech lat w pensjonacie u Sylwiaso - zbieramy na utrzymanie i szukamy domu idealnego... niebanalnego ;-)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Selenga']a wiesz, że ja to sobie też powtarzam codziennie między 3 a 4 nad ranem?
i jakoś od 2 lat nic mi z tego nie wychodzi...[/QUOTE]

Od dwóch? Mnie nie wychodzi od 42! Urodziłam się sową i już. To też mam po tatusiu. Póki byłam młoda, jakoś szło i na mordzie nieprzespane noce piętna nie wyciskały. Teraz zgroza - ludziom po nieprzespanej nocy nie idzie pokazać się na oczy!

Przy okazji, uprzedzę Sylwię, bo jej pewnie trudno. Od przyszłego miesiąca stawka wzrasta do 350zł/mies. Nie ma lekko, ceny rosną. Chcieliśmy, żeby Kamyk przytył, no to mamy! +4 kilo musi kosztować. Myślę jednak, że Kamykowi już wystarczy, bo w barach coraz szerszy, a główka coraz węższa i specjalistyczna karma nie jest mu już potrzebna. Trochę żartuję, ale jest jak jest - wyjścia nie ma. Trudno wymagać, żeby właściciele hotelików dokładali do interesu. I tym optymistycznym akcentem życzę wszystkim dobrej nocy i wiary w lepszą przyszłość.

Posted

Ja też jestem sowa i też tak funkcjonuję od zawsze. Tylko od 2 lat myślę nad tym żeby to zmienić :)
Powód jest prozaiczny - po 14 godzinach przy komputerze współpracy odmawiają ręce, oczy, kark... starość nie radość niestety.

Postaram się zmobilizować i zrobić w końcu dawno obiecany bazarek z kamieniami dla Kamienia

Posted

Coś mi się w dogo zepsuło i przestałam dostawać powiadomienia. I tak sobie żyłam przz kilka dni zastanawiając się czemu nikt nie pisze dopóki... nie zajrzałam na wątek;-)
Zapłaciłam z lekkim opóźnieniem za karme, którą Kamyś już je - 250 zł. Zwróciłam też za obróżkę od kleszczy, więc mam nadzieję, że Kamynio może spokojnie witać już wiosnę. Choćby i dietą;-)

W połowie kwietnia zapłacimy o 15 zł mniej za hotelowanie, bo są do wykorzystania pieniądze od Bakusiowej (dzięki). A od maja podwyżka. Bazarek bardzo ile widziany:modla::oops:

Posted

Rozumiem,że to sowi wątek. Bardzo tu pasuję i gdy ktos mi mówi,ze współczuje popołudniówek w pracy ,to nie wiem o co mu chodzi,bo dla mnie ważne,żeby posiedziec do nocy i nie zrywac sie bladym świtem.Inaczej byłabym nieszczęśliwa :)

• 2 weeks later...
Posted

Kochane ciocie jeszcze inaczej się rozliczymy!!Kamysiowi policzymy podwyżkę od 19.05 czyli do 19.05 stara cena -15zł od bakusiowej.O i teraz będzie dobrze!A ja jestem skowronek dziś wstałam o 4.00 i z tego powodu po obiedzie będę padnięta,ale co zrobić to mam też po tatusiu

Posted

Dobrze, że na świecie żyją również skowronki. Dzięki temu Kamyk ma gości na okrągło. Poza tym skowronki miewają z o świcie świetne pomysły. Sylwia, dziękujemy.

Posted

Odwiedzam przystojniaka Kamyczka przesyłając dla niego głaski a dla opiekujących się nim "ptaszków" (sowom,skowronkom i innym:loveu:) ślę pozdrowienia i życzenia wiosennego ciepełka:lol:

Posted

[quote name='brazowa1']Rozumiem,że to sowi wątek. Bardzo tu pasuję i gdy ktos mi mówi,ze współczuje popołudniówek w pracy ,to nie wiem o co mu chodzi,bo dla mnie ważne,żeby posiedziec do nocy i nie zrywac sie bladym świtem.Inaczej byłabym nieszczęśliwa :)[/QUOTE]Znalazłam i Kamysia po dogomaniackiej rewolucji:):)Zaznaczam wątek!!Oj, brązowa, jak ja Ciebie rozumiem..:):)Nie znoszę wstawac rano, ale też nie znosze kłaśc sie spać przed 3 nad ranem;)Niestety, musze sie nauczyć, bo, jak pisała Selenga, starośc, nie radośc!:)
Ciesze sie, że Kamyk zdrowy i przybył wreszcie na wadze!! Zaczyna chłopak żyć prawdziwym życiem. Niebawem na pewno i domek sie znajdzie dla pięknisia, czego mu szczerze życze:):)

Posted

Kamyczku, u was też tak zimno i ponuro? Ale wiosna już jest! Głogi już kwitną i magnolie, i fiołki się pojawiły. Może w długi weekend zabiorę cię na wiosenny spacer? Jeśli Sylwia pozwoli.

[URL="http://www.dogomania.pl/w/index.php?title=Plik:Viola_odorata_Garden_060402Aw.jpg&filetimestamp=20060402164222"][IMG]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/58/Viola_odorata_Garden_060402Aw.jpg/250px-Viola_odorata_Garden_060402Aw.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Bjutko, towarzyszko mojego nocnego życia, jak miło!

madcatku, jutro wyślę brakujące złotówki, bo termin się zbliża i pewnie cała w nerwach jesteś. Kochana, znalazłam coś takiego:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225386-Bazarek-ogłoszeniowy-różne-pakiety-do-wyboru-Zapraszam[/URL]!!!

Wyślę dyszkę więcej. Dasz radę?

Posted

[quote name='agata51Jeśli Sylwia pozwoli.Ciociu Agatko']Kamyczku, u was też tak zimno i ponuro? Ale wiosna już jest! Głogi już kwitną i magnolie, i fiołki się pojawiły. Może w długi weekend zabiorę cię na wiosenny spacer? [B] Wasza wizyta zawsze mile widziana,Kamyś na pewno się ucieszy.Zapraszamy serdecznie!!!u nas też już widać wiosnę,bardzo się z niej cieszymy!!!![/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/w/index.php?title=Plik:Viola_odorata_Garden_060402Aw.jpg&filetimestamp=20060402164222"][IMG]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/58/Viola_odorata_Garden_060402Aw.jpg/250px-Viola_odorata_Garden_060402Aw.jpg[/IMG][/URL][/QUAOTE]Cio

Posted

[quote name='agata51']

madcatku, jutro wyślę brakujące złotówki, bo termin się zbliża i pewnie cała w nerwach jesteś. Kochana, znalazłam coś takiego:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/225386-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-r%C3%B3%C5%BCne-pakiety-do-wyboru-Zapraszam"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225386-Bazarek-ogłoszeniowy-różne-pakiety-do-wyboru-Zapraszam[/URL]!!!

Wyślę dyszkę więcej. Dasz radę?[/QUOTE]

Obawiam się, że tak ;-)

Zachorzałyśmy, jeszcze przymusowe pięć dni leżakowania w domu.

Posted

[quote name='madcat1981']Obawiam się, że tak ;-)

[B]Zachorzałyśmy[/B], jeszcze przymusowe pięć dni leżakowania w domu.[/QUOTE]

Czy liczba mnoga dotyczy naszej wiosenki Zosieńki???:roll:
Proszę przekazać jej gorące pozdrowienia i buziaczki.Dziewczyna musi być zdrowa ,bo (przypominam;)) ma do nadrobienia nieodbytą w ubiegłym roku wycieczkę do Kamyczka !:loveu:
Oczywiście Tobie madcat1981 też współczuję niedomagania i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Wszystkim Kamyczkomaniakom natomiast życzę przede wszystkim zdrowych nerwów :evil_lol:...w odnalezieniu się na dogo .Głaski dla Kamyczka :lol:

Posted (edited)

Kasiu, wysłałam 250, dojdzie pewnie pojutrze. Jak znam Sylwię, spokojnie poczeka, ale ty niekoniecznie. Wiem, przepraszam.

W zimowej kurtce odkrywam uroki wiosny.

Edited by agata51
Posted

[quote name='brazowa1']Rozumiem,że to sowi wątek. Bardzo tu pasuję i gdy ktos mi mówi,ze współczuje popołudniówek w pracy ,to nie wiem o co mu chodzi,bo dla mnie ważne,żeby posiedziec do nocy i nie zrywac sie bladym świtem.Inaczej byłabym nieszczęśliwa :)[/QUOTE]Cześć Kamysiu!!Zaglądam z nadzieją na nowe informacje i moze jakieś zdjęcia z wiosennych spacerków:):)U ciebie na pewno wszystko w porządeczku! Cieszysz się z pewnością łaciaty łobuziaku wiosną, bo to więcej słoneczka i wiecej od razu biegania!!Miziam za uszkiem!!