ivette3 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='Selenga']Miałam poważny problem z wymyśleniem jak to zrobić żeby było dobrze... Długo mi nic nie wychodziło sensownego... Ale w końcu jest i chyba jest teraz dobrze. Oby tym razem coś dało... Czyli całkowicie nowe allegro dla Kamyczka [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1893004200[/URL][/QUOTE] :cool2: Oglądnęłam i przeczytałam DZIEŁO :loveu: Selengi i mam wrażenie,że to istne cudeńko musi wreszcie być skuteczne .Wielkie brawa dla autorki .Kamyczek chyba niedługo znajdzie swoje szczęście. Quote
agata51 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Selengo, mówiłam już, że cię kocham? Nie? No to mówię. Allegro cudne! Ogromne dzięki. Matko, jak nie teraz, to już chyba nigdy... Dostałam dziś rano sms od Morii - z Kamykiem wszystko ok. Dzwoniłam potem, ale nie odbierała. Nie dziwię się - jest teraz szczególnie zagoniona. Jutro znów spróbuję. Quote
agata51 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Ciotki milczą, Moria milczy, Ludź Kamysia milczy. Eh... Quote
Olena84 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Kamysiu czy Twoj los sie wreszcie odmieni, wierze ze tak! Quote
__Lara Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 No kiedyś musi. Nie wierzę,że Kamyk w końcu kogoś nie poruszy. Quote
madcat1981 Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Zbieram się do wykonania paru telefonów ale ciężko mi idzie :oops: Póki co melduję się dziś na wątku, chociaz tyle. Quote
ivette3 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Ja również melduję swoją obecność na wątku kawalera Kamysia i ślę jak zwykle- niezwykle gorące całuski w jego mokry nocholek Quote
ivette3 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='agata51']A ja myślę i myślę, i myślę...[/QUOTE] A ja znam dwa powiedzonka na temat myślenia :diabloti: Jedno ,że [FONT=Arial Narrow]niewprawionym myślenie szkodzi[/FONT] :eviltong:;) - ale to powiedzenie do kochanej cioteczki raczej nie ma zastosowania,bo Agatka wielokrotnie udowodniła swój dobrze funkcjonujący umysł.W każdym razie według mnie jest osobą zdrowo myślącą i mającą mądre doświadczenia zakonotowane w głowie i stosowane w życiu. Drugie powiedzonko - [FONT=Arial Narrow]myślenie nie boli[/FONT] :loveu: .W tym przypadku uważam,że cioteczka może myśleć bez uszczerbku na zdrowiu.Zwłaszcza,że może urodzi się z tego myślenia cudowny wniosek,że kocha Kamysia tak mocno,iż oczami wyobraźni zobaczy go na swojej kanapie :cool3: ....czego cioteczce i Kamysiowi w tajemnicy życzę od dawna. Trochę to żarty ale trochę moje marzenia :roll:...Hej cioteczko - co Ty na to?( mam nadzieję,że mi się nie oberwie za to wrabianie Ciebie ,ale ponoć marzyć wolno i nawet trzeba . Quote
Selenga Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Wznowiłam allegro dla Kamysia bo się poprzednie skończyło [URL]http://allegro.pl/pies-pracowity-nie-moze-sie-doczekac-swojego-domu-i1928167860.html[/URL] Quote
madcat1981 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Dzięki, uaktualniłam na 1. stronie :) Quote
luka1 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='agata51']Ciotki milczą, Moria milczy, Ludź Kamysia milczy. Eh...[/QUOTE] milczenie jest złotem? Quote
agata51 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='ivette3']A ja znam dwa powiedzonka na temat myślenia :diabloti: Jedno ,że [FONT=Arial Narrow]niewprawionym myślenie szkodzi[/FONT] :eviltong:;) - ale to powiedzenie do kochanej cioteczki raczej nie ma zastosowania,bo Agatka wielokrotnie udowodniła swój dobrze funkcjonujący umysł.W każdym razie według mnie jest osobą zdrowo myślącą i mającą mądre doświadczenia zakonotowane w głowie i stosowane w życiu. Drugie powiedzonko - [FONT=Arial Narrow]myślenie nie boli[/FONT] :loveu: .W tym przypadku uważam,że cioteczka może myśleć bez uszczerbku na zdrowiu.Zwłaszcza,że może urodzi się z tego myślenia cudowny wniosek,że kocha Kamysia tak mocno,iż oczami wyobraźni zobaczy go na swojej kanapie :cool3: ....czego cioteczce i Kamysiowi w tajemnicy życzę od dawna. Trochę to żarty ale trochę moje marzenia :roll:...Hej cioteczko - co Ty na to?( mam nadzieję,że mi się nie oberwie za to wrabianie Ciebie ,ale ponoć marzyć wolno i nawet trzeba .[/QUOTE] [quote name='luka1']milczenie jest złotem?[/QUOTE] ivetko, ja cię proszę, nie kadź mi, nic nie wskórasz. Marzenie marzeniem, a rzeczywistość jest taka, że na razie nie dla Kamysia moja kanapa. Boli, ale jakoś muszę to znieść. luka, zaraz się okaże. Nic nie wymyśliłam (w życiu bym na to nie wpadła!), wymyśliła Olena, zgadała się z madcat i przypuściły atak. No nie, tak ostro nie było - po prostu podsunęły pomysł. Ja miałam tylko (ba!) podjąć decyzję w sprawie. A sprawa jest taka: u sylwiaso zwalnia się miejsce, co ja na to, żeby przenieść do niej Kamyka. Dwie noce nieprzespane, potem przerwa w myśleniu spowodowana długoweekendowym pobytem wnuchy, a jeszcze bardziej potem dziecko wróciło do domu i już nie miałam wyjścia. Telefon do sylwiaso, a zaraz potem do Morii. A teraz to już tylko chętnego na jednodniową wycieczkę Łódź-Łowicz-Elbląg-Łowicz-Łódź szukam. TŻ nie zapałał entuzjazmem, poprosił, żebym dała mu czas do jutra. Dałam - to nie jest chyba zbyt wygórowana prośba. Ale chyba się zabiję, jak przypomni sobie to wszystko, co mu nagadałam kiedyś o asertywności. Ciotki, trzymajcie kciuki. P.S. Ale zanim zaczniecie trzymać, powiedzcie, co myślicie o tym pomyśle. Nie uzurpuję sobie prawa do decydowaniu o losach Kamyka, wbrew temu, co raczą insynuować niektóre ciotki (ivette, absolutnie nie piję do ciebie). Dla zaineresowanych link do pensjonatu sylwiaso: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/188576-Pensjonat-dla-piesków/page6[/URL] Quote
luka1 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Agata moje zdanie jest takie: Zabieraj Kamienia od Morii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie żebym miała coś przeciwko Morii, ale u Sylwiaso będzie miał "trochę" lepiej (chyba). Co prawda i u Sylwiaso zrobiło się ciaśniej ale mimo to. Quote
Olena84 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Musze poprawic, pomysł był Madcat, ona do mnie, a ja już na siłę do Agaty;), nie było łatwo! Trzymamy kciuki za Tza! A hotel Sylwiaso oczywiscie popieram, u niej żaden psiak długo nie siedzi! Quote
ivette3 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Nie mnie wtrącać się do spraw Kamysia ;) ale jako,że wśibska baba jestem to dodam swoje trzy grosze. Agatko- Ty pij sobie do mnie ile chcesz :loveu: - z tego co zauważyłam,nadajemy na podobnych falach i raczej kac nam od tego "picia" nie grozi . W sprawie Kamyczka - jeśli dobrze zrozumiałam to byłby bliżej Ciebie po przeprowadzce do Sylwiaso - a to już spory plus .Poza tym Kamyczek to żywiołowy psiak i raczej zmiany będą mu służyły.Skoro jeszcze na dodatek rejon do którego ma być przeniesiony jest bardziej skłonny do adopcji - to może i przystojniakowi tam się wreszcie poszczęści . Co do kciuków i TZta - Agatko !!! :mad:- bierz "środek pedagogiczny"-->(jak w emotce) w dłonie i nie pytaj ! "przekonuj" od razu skutecznie . Na wszelki wypadek jednak zacisnę swoje stareńkie paluchy i czekam na dobre nowinki :) Quote
madcat1981 Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Oj i wyszło na to, że ja winna całego zamieszania:oops:. Żeby było jasne - nie jestem zwolennikiem przerzucania psów z miejsca na miejsce. Ale skoro Agata usycha z tęsknoty, Moria wielokrotnie mi mówi, że jej hotel nie jest wymarzonym miejscem na taki długi pobyt Kamienia, a Ola - całkiem przypadkowo! - zachwala hotelik blisko Łodzi, no to co innego można wymyśleć:oops: Trudno mi się wypowiadać na temat warunków w jednym i drugim miejscu, ale samo to, że jest się bliżej, że można podjechać, odwiedzić, dopieścić... to już chyba dużo? To dla Kamienia szansa... przynajmniej ja wolę tak na to patrzeć. Ale jeśli sa inne zdania to dobry moment na odezwanie się. Quote
AlfaLS Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Ja sobie Kamysia tylko podczytuje ale za to bardzo systematycznie i jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to też jestem za przeniesieniem Kamysia. Przede wszystkim ze względu na rejon Polski - w Polsce centralnej naprawdę łatwiej o domy... U Sylwiaso, jak czytałam na kilku wątkach psiaki mają super!!! A jeszcze Cioteczki łowickie często tam przybywają żeby pochodzić z psiakami na spacerki :lol:. Super, że ktoś to wymyślił, super że chcecie zrealizować! Quote
Lionees Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='luka1']Agata moje zdanie jest takie: Zabieraj Kamienia od Morii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie żebym miała coś przeciwko Morii, ale u Sylwiaso będzie miał "trochę" lepiej (chyba). Co prawda i u Sylwiaso zrobiło się ciaśniej ale mimo to.[/QUOTE] Jestem za przeniesieniem Kamyka. [quote name='AlfaLS']Ja sobie Kamysia tylko podczytuje ale za to bardzo systematycznie i jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to też jestem za przeniesieniem Kamysia. Przede wszystkim ze względu na rejon Polski - w Polsce centralnej naprawdę łatwiej o domy... U Sylwiaso, jak czytałam na kilku wątkach psiaki mają super!!! A jeszcze[B] Cioteczki łowickie często tam przybywają żeby pochodzić z psiakami na spacerki[/B] :lol:. Super, że ktoś to wymyślił, super że chcecie zrealizować![/QUOTE] Znam osobiście cioteczki łowickie,miałam u siebie Balbinkę z łowicza,która znalazła super domek.Dziewczyny były u mnie często,robiły fotki, i naprawdę to fajna ekipa:) Dziewczyny też często są u Sylwi i na pewno będą na bieżąco robiły zdjęcia Kamysiowi,a to też bardzo ważne.Także to bardzo dobry wybór.Agatko,Kamyś będzie miał bardzo dobrze u Sylwi,nie martw się i nie miej wyrzutów:) Quote
ivette3 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='madcat1981']Oj i wyszło na to, że ja winna całego zamieszania:oops:. .........[/QUOTE] Twoja wina,Twoja wina,Twoja baaaardzo wielka wina :eviltong:....więc w ramach kary ,gdyby plan szczęśliwie został zrealizowany ewentualne gratulacje za pomysł będziesz musiała przyjąć bez płaczu i jęków ;):loveu:. PS.Pozdrowienia dla panny Zosieńki- dawno się nią nie chwaliłaś :).Gada już i łazi?:loveu: Quote
Olena84 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Madcat Twoja wina;), hehe, ale napewno mozesz byc z siebie dumna! Dobry pomysl i napewno bedzie lepiej! Quote
agata51 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 No, to mamy winowajcę całego zamieszania! Dziękuję, Kasiu. Ja też nie jestem zwolenniczką przenoszenia psów, ale ta sytuacja jest wyjątkowa. Mam nadzieję, że charakter Kamyka pomoże mu znieść stres z tym związany. Czuję, że to dobry pomysł. Ufff! Łatwo nie było, trochę trwało, ale udało się! Jedziemy w sobotę. Via Łowicz - zabieramy od sylwiaso psiaka, przy okazji rzucamy okiem na hotelik, i prujemy do Elblga. Tam przekazujemy Falko dalej, bierzemy Kamyka i z powrotem - Łowicz, Łódź. Wiecie co, mój TŻ to anioł! P.S. Pobyt Kamyka u sylwiaso nieco droższy, więc zachęcam wszystkich do pogrzebania w skarbonkach - może znajdziecie jakiś grosik na dnie... Selengo kochana, dziękuję za ALLEGRO!!! Quote
Olena84 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 No ja sie doloze, przekonam mame by placila 25zl zamiast 20zl i ja tez na razie 10zl stalej Quote
brazowa1 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Cieszę się,ze pojedzie do sylwiaso,najbardziej fajne sa te odwiedziny łowiczanek,bo i fotki będą często i ciekawy spacer dla Kamyka. Może piłeczki mu porzucają. Quote
Olena84 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Brązowa jak Ciebie dawno nie widziałam... Quote
Recommended Posts