morisowa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 emilio, czy jak ktoś ma kiepską sytuację finansową (więc myśli i nie składa pustych deklaracji) to już nawet nie może cieszyć się z faktu, ze zostały zebrane deklaracje i pies jedzie do hotelu? Czy jak zadeklarowałam 5 zł a ktoś 50 zł to mam prawo cieszyć się tylko w 10% tego jak ta "lepsza" osoba? Szukaj winnych, szukaj, to łatwiejsze niż szukanie nowych deklaracji :roll: sonikowa - postaram się sklecić jakiś bazarek na kaukazy, wcześniej się za to nie brałam, bo sama miałam mocno niepewną sytuację Quote
emilia2280 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 morisowa, oczywiscie ze nie ma procentowego udzialu w radosci z czegos. piszác co napisalam, mialam na mysli fakt, ze jesli ktos zna rasé i trudnosci jakich moze ona dostarczyc oraz, ze biorác te psy mozna sié liczyc z dozywociem - lepiej bylo ostrzec o istieniu czarnego scenariusza i byc moze wtedy decyzje bylyby inne a dzis nie byloby pytania- oddac czy nie oddac. bylo lepiej zostawic, to moje zdanie. Ale oczywiscie latwiej jest chóralnie przyklasnác i liczyc ze poryw chwili zalatwi wszystko. Niestety tak nie jest i moze na przykladzie tego wátku, zanim ktos zabierze sié za hotelowanie nieadopcyjnych/dzikich/problemowych psów, pmysli najpierw czy ma na to srodki. Byla juz taka tutaj, co "tylko wyciágala a o reszte martwcie sié sami"- Ninka i jej inne wcielenia. Mogé nie pisac nic, tak tez latwiej. A skoro piszé to znaczy ze sié martwié. Wlasnie o ludzi z "lapá w nocniku". Quote
sleepingbyday Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 emilia, w sumie masz rację, ale morisowa też. a na tym watku było tak, ze deklaracje były całkowite. a psy poszły do osoby, która bardzo dobrze zna rasę, jej nie trzeba było nic mówić... Quote
3 x Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 dzisiaj poszła moja deklaracja mam tez pieniazki z bazarku ksiazkowego jak paczki wyjda wyslę dla chłopaków (50 zł) Quote
sonikowa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Emilia ma rację w tym, że poczułam się nieco samotnie. Deklaracje posypały się niemal od początku, w tym od anonima KWL-a. Sam kontakt z KWL był o tyle skomplikowany, że na kilka moich pw - zaniepokojonych brakiem wpłat - nie odpowiadał. Kieyd zaś Bacy groziło uśpienie - odpowiadał. Być może miał swoje powody, ja ich nie znam. \ Czas irytacji mi już minął, nie on jeden nie odpowiadał na pw w sprawie wpłat. Mosii w ogóle sprawę olała - choć przecież jest na dogo. Nie ma sensu teraz się nad tym rozwodzić, Emilia trafnie okresliła moje odczucia, choć nie zawsze sie zgadzałyśmy. Jednak nie moje odczucia są tu tematem wątku ale dobrobyt kaukazów. Postaram się wyciągnąć od swojego wydawcy ksiązki na megabazarek oraz planujemy zrobić z Goś (logowanie nie działa) wystawę fotografii z celem na kaukazy. Na dogo jednak będe bardzo rzadko - to jest być może ważny komunikat. Na miesiąc co najmniej - z powodu bardzo poważnych problemów osobistych - przekazuję wątek Irenace. Mam nadzieję tu wrócić, ale nie mogę byc tego pewna. Moje zobowiązania finansowe wobec Bacy pozostają niezmienione. Pozdrawiam wszyskich, dziekuję za pomoc i życzę powodzenia. Quote
sleepingbyday Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 o nie, sonikowa, liberum veto! no wiem, bywa.... :-( ale odezwij sie czasem, że zyjesz. Quote
sleepingbyday Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 sorry, poległam, nie dałam rady.... Quote
irenaka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ciężkie czasy dziewczyny nastaną;), w żadnym razie nie jestem w stanie prowadzić wątku na takim poziomie jak Pati, ale będę się starać. Zacznę od napisania jakiegoś pisma firm. Wszystkie uwagi, sugestie i nowe pomysły są bardzo mile widziane:-) Pati:loveu:, pamiętaj, że możesz liczyć na moją pomoc, nawet jak nie ma Cię na dogo. Quote
mysza 1 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Z kasą krucho to podniosę kaukazy chociaż. Jak będę miała przypływ gotówki, pomogę. Quote
3 x Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [quote name='Biafra']Ło Matko Boska :crazyeye: Człowiek sobie poszedł na L4 pierwszy raz od 10 lat a tu biednego Freda mi w walizkę pakują :placz: Fakt, jest ciężko ale jeszcze nie umieramy z głodu ;) 1. Fundacja Ostatnia Szansa zadeklarowała na chłopaków jednorazowo 600 zł, przelew jest w drodze. 2. Wspólnymi siłami zbudowaliśmy "kojec Borysa" który miał służyć dla starego nieadopcyjnego kaukaza. Teraz w nim mieszkają Siwa i Dakota. Nie widzę przeciwwskazań, żeby w przyszłości zamieszkał w nim Fred - z łatką nieadopcyjny... Być może łatka z czasem mu odpadnie, jednak w chwili obecnej adopcja tego psa nie mieści mi się w głowie :shake: Być może Fred nabierze pewności siebie i osiągnie spokój wewnętrzny i zewnętrzny, bo stresy powodują , że od razu zaczyna się drapać do krwi. A brak pewności siebie u tak dużego psa zawsze kończy się katastrofą. Zwłaszcza, że Fred jest przy tym bardzo dumny i ambitny...tylko nie tam gdzie trzeba. 3. Żeby powyższe stało się możliwe trzeba koniecznie wydać to, co nadaje się do adopcji. Siwa -urocza staruszka bez wad. Do każdego domu...może bez kotów. Baca- bardzo kontaktowy, serdeczny pies, który uwielbia spacery i jest bardzo nieufny w stosunku do osób obcych. Mimo łatki z którą przyszedł mogę spokojnie podpisać się pod jego adopcją obiema rękami. Wiele razy pisałam, że współczuję Zofii , ze stała się jego ofiarą, ale - zabijcie mnie- ten pies ma dobry charakter. Warunek absolutny adopcji- pomieszczenie do zamykania na czas przyjmowania gości i listonosza. Dakota- dla kogoś kto ma dużo czasu i ambicje sprawdzenia się z psem psychopatą :roll: Główna i najważniejsza lokatorka "kojca Borysa" . Stara i nieadopcyjna. W przeciwieństwie do Freda jest przewidywalna i zupełnie podporządkowana. Ewentualny upór manifestuje rozpłaszczając się na ziemi. Mimo miliona prób nie udało mi się nauczyć ją chodzenia na smyczy. Zawsze jest ryk i pokładanie się na ziemii. Uwielbia własną budę i nie potrafi się od niej oddalić bardziej niż 30 metrów. Poza tym do domu z ogrodzeniem i bez kotów w sam raz. Duża, puchata, bardzo czujna. Obcym nie okazuje podporządkowania ;). Rzuca się na koty. Konfliktowa w stosunku do psów. Poza tym w związku z narastającym problemem owczarków kaukaskich w potrzebie, zdecydowałyśmy się z Camarą wydać Igora. Dla niewtajemniczonych Igor przyjechał do mnie umrzeć. Nikt nie chciał pielęgnować trudnego kaukaza z czerniakiem tęczówki, któremu najlepsi specjaliści dawali 7 miesięcy życia - chciałyśmy żeby je spędził w czystym i spokojnym miejscu. Ponieważ oko dramatycznie rosło w największe upały zdecydowałam się je usunąć zanim pęknie i się wyleje. Okres opieki pooperacyjnej i fanaberii Igora pominę milczeniem. To było 3 lata temu... Nikt nie wie czemu Igor nie umarł. Badany regularnie nie ma żadnych przerzutów. Igor ma teraz około 5-6 lat. Ma dobry charakter, ewentualne wady naprawiliśmy ;). Mógłby mieć dom z ogrodem, jest przyjacielski do psów i kotów, chodzi na smyczy...i po drabinach -ale tylko w jedną stronę :evil_lol: Odnośnie skarpety czy pisma do hodowców jestem za . Mogę napisać co tylko chcecie, jeśli przyda się wielkopsom. Dostałam też gigantyczne obrazy z aniołami od P. Marzanny na aukcje dla koni. Odłożę jednego dla Freda :loveu:[/QUOTE] sbd dokopalam się ;) post #1073 str 108 Quote
sleepingbyday Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 alleluja. przekażę dalej. aha, przelałam w jednym przelewie: 10 zł deklaracji na bacę (od lutego zwiększam) 12 zł na dług kaukazowy - resztka z bazarku sylwkowego sonikowej, bo jeszcze cos zostało i pokazałm przyjaciółce - chapneła tą złotą kieckę. oraz - też na dług kaukazowy - 181 zł z bazarku saszy, nieudanego, ale ludzie w większości poprosili o przekazanie kasy na cel bazarkowy, a nie o zwroty. tutaj należą się serdeczne dzięki dla marudy666, Ra_duni, pepsicoli i mimiś. Biafra, potwierdź, plis, na bazarku saszy wpłatę 181 zyla. link poniżej. http://www.dogomania.pl/threads/171830-Thrillery-MEGA-HITY-King-15-tytuA-ow-Coben-10-tytuA-A-w-i-in-na-Boguszyce-do-10-11 Quote
Goś Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Czy znacie taki portal: http://siepomaga.pl/ ? To bardzo ciekawy portal ułatwiający zbieranie pieniędzy na określone cele. Fundacja Biafry może założyć tam konto i zakładać wątki zwierzętom. Ludzie wpłacają lub rozsyłają wątek po znajomych. Cały czas widać licznik, ile jeszcze trzeba dozbierać, jest dużo udogodnień. Patrząc na inne akcje, wydaje się, że to działa. Myślę, że trzeba założyć tam akcję Bacy, Fredowi, Siwej, Dakocie... Tylko, żeby Biafra nie musiała się z tym bawić, my powinniśmy jej naszykować treści. Albo nawet pomóc to jakoś prowadzić - ale to jest do dogadania, bo może Biafra chciałaby dodawać też inne zwierzęta, które są pod opieką fundacji. Co myślicie? edit: Biafro, wybacz, że tak w trzeciej osobie - pytanie jest oczywiście skierowane też do Ciebie:-) Quote
3 x Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 widzę, że tam konta maja (tzn zbierają pieniązki) Fundacja Viva, AFN i Emir pewnie wiecej ale te teraz sie na szybko dopatrzyłam wg mnie niegłupi pomysl :) Quote
Goś Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Jest jeszcze dr Lucy i kilka innych zwierzęcych. Biafry fundacji nie ma - sprawdzałam. A może warto. Quote
3 x Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 dzisiaj na konto Biafry i kaukazów przelałam 120,50 zł (bazarek świeczkowy - 70,50 zł Bazarek <KLIK> oraz bazarek z ksiązkami od joli_li który zrobiłam na miau - 50 zł) wszystkim podnoszacym i kupującym jeszcze raz dziękuję :) Quote
Biafra Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='logowanie_nie_dziala_gos']Czy znacie taki portal: http://siepomaga.pl/ ? To bardzo ciekawy portal ułatwiający zbieranie pieniędzy na określone cele. Fundacja Biafry może założyć tam konto i zakładać wątki zwierzętom. Ludzie wpłacają lub rozsyłają wątek po znajomych. Cały czas widać licznik, ile jeszcze trzeba dozbierać, jest dużo udogodnień. Patrząc na inne akcje, wydaje się, że to działa. Myślę, że trzeba założyć tam akcję Bacy, Fredowi, Siwej, Dakocie... Tylko, żeby Biafra nie musiała się z tym bawić, my powinniśmy jej naszykować treści. Albo nawet pomóc to jakoś prowadzić - ale to jest do dogadania, bo może Biafra chciałaby dodawać też inne zwierzęta, które są pod opieką fundacji. Co myślicie? edit: Biafro, wybacz, że tak w trzeciej osobie - pytanie jest oczywiście skierowane też do Ciebie:-) Oczywiście że tak ! Chętnie dodam też pozostałe zwierzęta. A czy mogę prosić o streszczenie co i jak mam zrobić :oops: Dzięki Gos :calus: Quote
3 x Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='Biafra']Oczywiście że tak ! Chętnie dodam też pozostałe zwierzęta. A czy mogę prosić o streszczenie co i jak mam zrobić :oops: Dzięki Gos :calus:[/QUOTE] Iza tak na szybko się dopatrzyłam, ze jak klikniesz na górze w prawym rogu "rejestracja" to potem wyskakuje czy chcesz sie zarejestrowac jako pomagacz czy jako organizacja, która zajmuje się pomaganiem "Zgłaszam organizację która zajmuje się pomaganiem." i tam sa 4 kroki: 1. Organizacja wypełnia formularz rejestracyjny. 2. Kontaktujemy się z organizacją i weryfikujemy jej działalność. 3. Organizacja tworzy profesjonalnie wyglądający profil. 4. Organizacja może korzystać z serwisu. nie wiem czy to może zrobić ktoś inny czy tylko Fundacja, ale chyba lepiej jak zgłosi się Fundacja Quote
Biafra Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='3 x']Iza tak na szybko się dopatrzyłam, ze jak klikniesz na górze w prawym rogu "rejestracja" to potem wyskakuje czy chcesz sie zarejestrowac jako pomagacz czy jako organizacja, która zajmuje się pomaganiem "Zgłaszam organizację która zajmuje się pomaganiem." i tam sa 4 kroki: 1. Organizacja wypełnia formularz rejestracyjny. 2. Kontaktujemy się z organizacją i weryfikujemy jej działalność. 3. Organizacja tworzy profesjonalnie wyglądający profil. 4. Organizacja może korzystać z serwisu. nie wiem czy to może zrobić ktoś inny czy tylko Fundacja, ale chyba lepiej jak zgłosi się Fundacja[/QUOTE] Dziękuję bardzo Gosiu. Powypełniam to wszystko. Widzę, że wątek chłopaków powoli sobie umiera. Ciekawe co będzie dalej. Ja cudu nie zdziałam niestety :shake: Mam na utrzymaniu i do obrobienia 20 starych i chorych koni 20 j/w kotów 7 kaukazów w większości nieadopcyjnych i dwa nieadopcyjne psy mieszańce. Tzw hotelik miał chociaż troszkę pomóc mi w utrzymaniu koni. W założeniu. W praktyce wyszło inaczej. Psy nie mają środków nawet na jedzenie , nie mówiąc o szczepieniach, lekach, środkach na odrobaczenie czy witaminach dla starego Bacy, które powinien dostawać . Z każdym psem trzeba osobno wyjść , pobyć ...nie mogą leżeć jak rośliny odłogiem. Nie wiem w co ręce włożyć. Nie dam rady jeszcze siedzieć przy komputerze , pisać do sponsorów i prosić ludzi o pieniądze. Mam tylko dwie ręce a doba 24 godziny. Nie wezmę dwóch kolejnych wielkopsów na swoje utrzymanie, bo wiem , że ich wszystkich nie utrzymam. :-( Proszę Was o pomoc, albo plan B. Najprościej jest napisać oddajmy Freda do Boguszyc. Na innych wątkach psy wyciągnięte ze schronisk jakoś do nich nie wracają. Poza tym Boguszycom mieliśmy pomagać, tam jest dopiero masakra. Mamy im wcisnąć jeszcze Freda wariata, który teraz odżył ? Ręce mi opadają :placz: Quote
Bjuta Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='3 x'] mam banerki KWL dla chłopaków sonikowa może warto je wrzucić na poczatek? Dajcie na pierwszą. Quote
Bjuta Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 I koniecznie to: Fredi i Baca pojechały do hotelu z kompletem deklaracji. Życie je zweryfikowało i w tej chwili deklaracje wyglądają jak niżej. KAŻDA ZŁOTÓWKA OPÓŹNIA POWRÓT PSÓW DO PIEKŁA. Prosimy o pomoc. O pomysły i wsparcie na wątku. FRED DEKLARACJE STAŁE potrzeba 400 30 - Maruda666 (od grudnia 2009) 10 - Bjuta (od stycznia 2010) SUMA: 40 zł brakuje 360 BACA DEKLARACJE STAŁE (potrzeba 400_ 45 - [FONT=Verdana]Coronaaj [/FONT] 20 - [FONT=Verdana]Sonikowa [/FONT] 10 - [FONT=Verdana]SBD [/FONT] 30 - [FONT=Verdana]Samoglow [/FONT] 10 - [FONT=Verdana]Waldi481 [/FONT] 5 - [FONT=Verdana]Morisowa [/FONT] 10 - [FONT=Verdana]Anna 33 [/FONT] 20 - [FONT=Verdana]Agata51 [/FONT] 10 - [FONT=Verdana]Bjuta [/FONT] [FONT=Verdana]30 - Ninka[/FONT] 10 - Gremlin 10 - 3x 20 - Moresik SUMA: 230 zł brakuje 170 Quote
Bjuta Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='Maruda666']Deklarowałam kiedyś na Brutusa 30 zł, Brutus ma dom. Wznawiam swoje deklaracje od grudnia z przeznaczeniem na Freda, inaczej pomóc nie mogę.[/QUOTE] A jak jest w ogóle z tymi deklaracjami? Tą przeoczyłam. Na pierwszej stronie musi być to czytelne. Inaczej nie wybrniemy z kłopotów. Quote
Goś Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Biafro, jeśli zarejestrujesz konto na siepomaga.pl - możesz mi podać login i hasło, to pozakładam chłopakom tam profile. Nie będziesz się musiała tym zajmować. Trzeba się będzie tylko zastanowić, jaką sumę zbieramy (bo tam trzeba podać skończoną kwotę). Ale może da się cyklicznie to robić. Od czwartku będę miała już net w domu (teraz tyko w pracy, co utrudnia mi działanie tutaj), wtedy wczytam się dokładnie jak to zrobić i coś zaproponuję. Quote
Recommended Posts