sonikowa Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Irenko, masz absolutnie rację. Takie zdystansowanie się osób psa ratujących po kilku jego miesiącach w hotelu jest niestety na wielu wątkach - choć jednocześnie te osoby są super aktywne na wątkach nowych, gdzie dopiero się ratuje.. Niestety, ratowac trzeba do końca czyli albo do DS albo TM. Z kaukazami było jednak niestereotypowo - to ja założyłam wątek, więc to ja jestem za nie odpowiedzialna, ale decyzja o zabraniu ich do hotelu była wspólna moja i Biafry. Ostatnia Szansa zorganizowała transport. W ogóle do Bacy, który miał być uśpiony, ściągnął mnie KWL. Teraz możemy sie bawić w szczegóły - że ja wyciagałam Bacę, a potem zrobiło się z tego 3 psy. Że Fred pojechał tylko dlatego, że Nanhoo wzięła na siebie wszystkie koszty utrzymania w hotelu. I faktem jest, że gdybym miała tylko Bacę, to nawet z takimi brakami w deklaracjach dałabym radę dozbierać resztę. Choćby nasz bazarek karnawałowy (mój i SBD) - to prawie 400 zł. Starczyłoby na pokrycie długów Bacy przez dwa miesiące. Ale 600 zł miesięcznie nie jestem w stanie dozbierać. Problemem jest tu Fred, który w dodatku okazał się nieadopcyjny. Ale o tym już pisaliśmy. Irenko, martwię się i poczuwam. Dlatego proszę o cenę szczepień bo zamierzam je w części lub całości zapłacić. Nie byłabym jednak w stranie opłacać całego pobytu Freda w hotelu, nie mam takich pieniędzy, a w związku z pewnymi przykrymi zmianami w życiu, zaraz mogę mieć sama powazne problemy finansowe. Co zatem mam zrobić z Fredem? Namierzyć Nanhoo i na nią nakrzyczeć? Też nie. Nie wiem. Po prostu nie wiem. Dodam, że poza kaukazami zakładałam watek tylko Ogryzkowi, który od początku do końca był moim pomysłem, i tam akurat nie tylko nie było długów,ale jeszcze 400 zł po nim zostało i poszło do Siwej i Dakoty... Po prostu nie możę być tak jak z Fredem - że pies zależy od jednej osoby i jej planów. Quote
3 x Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 ja grzecznei poczekam na rozliczenie a potem potem będę kombinowac dalej ;) Quote
Biafra Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Posłałam rozliczenie do sonikowej, żeby wszystko sprawdziła :roll: Odnosnie szczepionej to najtańsza chyba trzyskładnikowa (nosówka, parwo i kaszel ) kosztuje zdaje się 50 zł. W tej chwili żaden z nich nie nadaje się do szczepienia. Quote
sonikowa Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Dostałam rozliczenie, postaram sie zrobić wieczorem lub jutro. Quote
sleepingbyday Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 nauczka spora, nie ma co, ale dziewczyny - zaciskamy zeby i szyjemy co miesiąc, wyjścia nie ma. taka ogólna uwaga: jakis nie opłacany hotelik (z dłużnikami), kiedyś powinien podjąc decyzję o powrocie psa do schronu, a odpwoiedzialnością za to bym obarczyła osobę lub osoby zajmujące sie sprawa psa. łatwo jest być beztroskim - bo hotelik, mimo, ze powinien psa oddac do schronu, jest szantażowany emocjonalnie (choćby przez swoje sumienie), bo patrzy w te psie oczy.... ale powiedzcie mi - dlaczego psy z długami sa lepsze od psów bez długów, które czekają w kolejce, i które nie zrobią z życia właściciela hoteliku nieustannej nerwocy na tle pieniędzy do życia dla rodziny? Quote
3 x Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 sbd zgadzam sie z tobą całkowicie ktoś kiedyś powinien oddac psa tyle ze lincz byłby większy niż chęc pomocy co niestety staje się dogostandardem ze wszyscy mocni w pyskówkach a niekoniecznie w działaniu mnie rozpierdziela to ze do linczu lecą wszyscy ale do przepraszam juz nie ma chetnych taki mały off u chłopkaów Quote
sonikowa Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Wklejam rozliczenie. Hotel rozliczam tylko do 16 stycznia, ponieważ rozliczamy go w cyklach 30 dniowych, tak też liczę deklaracje - tzn, nie wpłacamy za styczeń, luty etc ale za kolejne 30 dni. A zatem 16 lutego znów będę musiała odjąc 800 zł, ale mam nadzieję, ze wteyd więcej wpłat się pojawi. WPŁYWY OD 9 STYCZNIA DO 27 STYCZNIA: [FONT=Times]5,00 połowa allegro Jarek _K62[/FONT] [FONT=Times]10,00 gremlin[/FONT] [FONT=Times]7,50 Ticon76 polowa allegro[/FONT] [FONT=Times]2,50 połowa allegro allborocikngs[/FONT] [FONT=Times]20,00 Agata 51[/FONT] [FONT=Times]10,00 Karolina R. połowa allegro[/FONT] [FONT=Times]50,00 Peakone połowa allegro[/FONT] [FONT=Times]2,50 połowa allegro Nabla46847[/FONT] [FONT=Times]20,00 Moresik [/FONT] [FONT=Times]30,75 Małgorzata H. (3x??)[/FONT] [FONT=Times]5,00 połowa allegro Gremlin [/FONT] [FONT=Times]5,00 połowa allegro Katarinka83 [/FONT] [FONT=Times]10,00 Waldi[/FONT] [FONT=Times]15,00 połowa allegro Shyl[/FONT] [FONT=Times]20,00 sonikowa [/FONT] [FONT=Times]50,00 Ewa z Ostatniej szansy[/FONT] [FONT=Times]5,00 niuniaa555[/FONT] [FONT=Times]10,00 Katarzyna T. połowa allegro[/FONT] [FONT=Times]25,00 Bjuta [/FONT] [FONT=Times]25,00 Osa sn połowa allegro [/FONT] [FONT=Times]2,50 połowa allegro Oleanderka [/FONT] [FONT=Times]5,00 połowa allegro Klara [/FONT] [FONT=Times]10,00 połowa allegro Kleksie-pk[/FONT] [FONT=Times]30,00 Anna33 [/FONT] [FONT=Times]20,00 samoglow [/FONT] [FONT=Times] [/FONT] [FONT=Times] [/FONT] [FONT=Times]395,75 SUMA WPŁAT do 27 stycznia[/FONT] [FONT=Times]202,13 saldo z przeniesienia[/FONT] [FONT=Times] [/FONT] [FONT=Times]597,88 Razem na 27 stycznia[/FONT] [FONT=Times] [/FONT] [FONT=Times] [/FONT] [FONT=Times]WYDATKI:[/FONT] [FONT=Times]800,00 hotelik do 16 stycznia[/FONT] [FONT=Times]68,00 wizyta bacy u weta, zastrzyki i antybiotyki do domu na zapalenie gardła[/FONT] [FONT=Times]50,00 transport bacy do weta[/FONT] [FONT=Times]60,00 12 tabletek pratel na pierwszą dawkę odrobaczenia dla Bacy i Freda [/FONT] [FONT=Times]55,00 leki na biegunkę dla Freda[/FONT] [FONT=Times] [/FONT] [FONT=Times]SUMA WYDATKÓW: 1033 ZŁ [/FONT] [FONT=Times] [/FONT] [FONT=Times] [/FONT] [FONT=Times]597, 88 – 1033 = MINUS 435, 12 [/FONT] [FONT=Times] [/FONT] Quote
3 x Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='sonikowa'] [FONT=Times]30,75 Małgorzata H. (3x??)[/FONT] tak to ja gdzies wczesniej pisalam o tej wpłacie [FONT=Times]597, 88 – 1033 = MINUS 435, 12 [/FONT] [FONT=Times] [/FONT] ku**wa :shake: nie wiem jakim cudem ale chyba jedyne co ratuje Freda przed powrotem to sciagnięcie nowych ludzi z nowymi deklaracjami :( Quote
irenaka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Pati! Po pierwsze ja mam w nosie regulamin, dla mnie nigdy założenie wątku nie będzie równoznaczne z [FONT=Tahoma]odpowiedzialnością[/FONT] za psa:shake:. Po drugie, moim zdaniem robisz błąd w rozliczeniu. Jeżeli po stronie wpłat masz rozliczenie do 27.01 ( przyjmijmy, że jest to jednak 31.01 dla równego rachunku), to po stronie kosztów też powinnaś doliczyć 400,00 kosztów za pół miesiąca, bo wtedy dopiero mamy pełny obraz sytuacji. I w ten sposób wychodzi nam jednak -800,00:shake:. Quote
Biafra Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='irenaka'] Jeżeli po stronie wpłat masz rozliczenie do 27.01 ( przyjmijmy, że jest to jednak 31.01 dla równego rachunku), to po stronie kosztów też powinnaś doliczyć 400,00 kosztów za pół miesiąca, bo wtedy dopiero mamy pełny obraz sytuacji. I w ten sposób wychodzi nam jednak -800,00:shake:.[/QUOTE] Zgadzam się ze zdaniem Irenki... Deklaracje na psy mamy miesięczne. Styczniowe już chyba wszystkie zostały wpłacone +bazarki+ allegro. Za trzy dni będzie koniec miesiąca. Jak policzymy wszystkie deklaracje i koszty za styczeń to wychodzi nam ponad 800 zł długu. Oczywiście będą wpłaty w lutym, ale to są lutowe deklaracje. Uważam, że lepiej rozliczać psy pełnymi miesiącami, bo wtedy każdy łatwiej orientuje się w sytuacji. Do tej pory zawsze "gubiłyśmy" pół miesiąca i każdy odnosił wrażenie, że brakuje 200 zł ,które można dorobić bazarkami. Dług nam niestety rośnie, a nie maleje :placz: Proponuję rozliczyć psy na koniec stycznia, żeby dla każdego było jasne ile wpłacili na dany miesiąc i jaka jeszcze jest dziura. Trzeba porozsyłać ten wątek gdzie się da. Sympatycy kaukazów w potrzebie, to bardzo wąskie grono i sami nie damy sobie rady. Skoro wszyscy zdecydowaliśmy się wyciągnąć te psy z Boguszyc , to teraz wszyscy musimy się zastanowić jak im pomóc. Sonikowa nie może osiwieć przez to , że założyła wątek :shake: Quote
sonikowa Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='Biafra']Zgadzam się ze zdaniem Irenki... Deklaracje na psy mamy miesięczne. Styczniowe już chyba wszystkie zostały wpłacone +bazarki+ allegro. Za trzy dni będzie koniec miesiąca. Jak policzymy wszystkie deklaracje i koszty za styczeń to wychodzi nam ponad 800 zł długu. Oczywiście będą wpłaty w lutym, ale to są lutowe deklaracje. Uważam, że lepiej rozliczać psy pełnymi miesiącami, bo wtedy każdy łatwiej orientuje się w sytuacji. Do tej pory zawsze "gubiłyśmy" pół miesiąca i każdy odnosił wrażenie, że brakuje 200 zł ,które można dorobić bazarkami. [/QUOTE] A ja się nie zgadzam. Psy pojechały do hotelu w połowie miesiąca, również deklaracje są miesięczne w sensie okresu czasu (30 dni) a nie miesięcy kalendarzowych. Nie ma deklaracji listopadowej, grudniowej etc. Sa deklaeacje na pierwszy, drugi miesiąc etc. Zawsze będziemy miały do wyrównania połowę miesiąca. Nie wiem jak to wyrównać. Jesli Irenka wie, to będę wdzięczna w wyprowadzenie rachunków na prostą. Ja od dłuższego czasu piszę, że MAMY DEKLARACJI NA OK 200 ZŁ A KOSZT MIESIĘCZNY 2 PSÓW TO 800. Nigdzie nie pisałam chyba, że brakuje dwóch stówek? Dług narasta, to tez pisałam, i że grudniowego zrywu już się nie uda powtórzyć. Niestety myślałam o tym całe popołudnie i uważam, że problemem nie do przejścia jest Fred. Albo ktoś się podejmie zebrania na niego deklaracji (ja już naprawdę uderzyłam wszędzie gdzie mogłam), albo trzeba go oddać. Quote
sonikowa Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Koszt hotelu od 16 stycznia do 27 stycznia --- 284 zł. a zatem nasz dług w tej chwili wynosi: MINUS 716, 12 ZŁ Zapłacę za wizytę Bacy u weta i lekarstwa - 68 zł. Wysłałam też przed chwilą kilka listków Essentiale Forte, mój psiór już nie zażywa, a data ważności do końca czerwca. Mam nadzieję, że się przyda. Mamy też pewien pomysł z Logowanie nie działa Goś, ale obgdamy go wieczorem. To wszystko jednak nie zmienia obecnie sytuacji Freda, który mieszka u Biafry na krzywy ryj... Quote
morisowa Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='irenaka']Dwa dni temu, oficjalnie na wątku Mojo, kolejnego kaukaza który ma jechać do Biafry zadałam pytanie, kto bedzie odpowiadał za jego finanse i adopcję, do dzisiaj nie ma odpowiedzi. Wcześniej dostałam pw, ale to mnie nie urządza. Bardzo bym chciała, żeby w końcu również na forum ktoś poczuł się odpowiedzialny.[/QUOTE] Irenaka: -gdybyś pracowała przez miesiąc tak jak ja, to byś rozumiała, że człowiek nie ma siły i czasu na siedzenie wieczór w wieczór na forum -o mój poziom odpowiedzialności się nie troszcz -nie wiem na jakiej podstawie tak się dopominasz tłumaczeń w sprawie Mojo. Nie jedzie do twojego hotelu, nie deklarujesz na niego nawet złotówki, a nie zauważyłam, żebyś zadawała takie pytania na wszystkich wątkach psów wyciąganych do hoteli Quote
irenaka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Pati!:loveu: Po pierwsze, nie denerwuj się, nie ma sytuacji bez wyjścia, jak mawia mój TZ, to tylko kasa:evil_lol:. Wiem o co Ci chodzi, bo darczyńcy opłacają wg. ustaleń pobyt psa od 15 I -14II. Nie mam pomysłu jak wyprostować te rozliczenia, bez zrobienia wcześniej bajzlu;). Zaznacz mi na tym rozliczeniu które zrobiłaś deklaracje stałe z zaznaczeniem za który miesiąc jest dana wpłata. Interesują mnie zwłaszcza te za miesiąc od 15.01 -14.02. Wpłat jednorazowych typu bazarki nie ruszaj, bo jak rozumiem kasa szła na dług od 15.12- 14.01? Jak wyjdziemy na prostą, to obowiązkowo przyjeżdżasz do Krakowa na goferki z bitą śmietaną:eviltong: Quote
sonikowa Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Irenka, jak wyjdziemy na prostą to ja przyjadę do Krakowa i cię osobiście zaproszę na 20 goferków ;-) Zrobie to co mówisz,ale pewnie jutro.. Quote
irenaka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='morisowa']Irenaka: -gdybyś pracowała przez miesiąc tak jak ja, to byś rozumiała, że człowiek nie ma siły i czasu na siedzenie wieczór w wieczór na forum -o mój poziom odpowiedzialności się nie troszcz -nie wiem na jakiej podstawie tak się dopominasz tłumaczeń w sprawie Mojo. Nie jedzie do twojego hotelu, nie deklarujesz na niego nawet złotówki, a nie zauważyłam, żebyś zadawała takie pytania na wszystkich wątkach psów wyciąganych do hoteli[/QUOTE] Nie rozumiem Morisowa dlaczego publiczna deklaracja odpowiedzialności za psa stanowi taki problem. Dlaczego ktoś podpisuje umowę w schronisku wyciągając Mojo a przekazując do hotelu nie może zadeklarować odpowiedzialności za dalsze jego losy i finanse? Ani Cię nie znam ani nie oceniam Twojego poziomu odpowiedzialności. Interesuje mnie tylko pies i jego bezpieczeństwo w przyszłości. Quote
irenaka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='sonikowa']Irenka, jak wyjdziemy na prostą to ja przyjadę do Krakowa i cię osobiście zaproszę na 20 goferków ;-) Zrobie to co mówisz,ale pewnie jutro..[/QUOTE] Czy Ty wiesz jaką ja mam wielką pupę już teraz:oops:? Jeden goferek a później dobre winko, OK?:evil_lol: Masz jakiś stacjonarny numer? Podaj mi na pw, może sobie pogwarzymy przez telefon, zamiast "zaśmiecać" wątek. Quote
3 x Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 ja se tak głośno pomędrkuję najwyzej mnie olejecie albo zlinczujecie ;) a może by zrobić tak, te pół miesiąca to jak rozumiem 400 zł to może (nie wiem czy mi sie to uda) ale może spróbuję to przez jakiś czas zbierać na siebie w sensie nie przelewac od razu bazarków czy jakis pojedyńczych wpłat które uda mi się od kogoś wyciagnac i jesli nazbieralabym powiedzmy za miesac czy dwa czy trzy no wogole kiedykolwiek te 400 zł to przelalabym je wówczas na konto Biafry i byłoby wyrównane i można by było liczyć chłopaków od pierwszego do pierwszego co wy na to? ps. po cichaczu sie przyznam ze planuję szydełkowy bazrek i znajac mnei pewnie pojdzie na kaukazy ;) tylko jeszcze musze nad scar popracowac zeby i jej czesc tez poszła na kaukazy ;) edit: moja deklaracja byłaby wpłacana normalnie do Biafry pisze o jakiś dodatkowych pieniądzach Quote
Kaja i Aza Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='sonikowa']Irenko, masz absolutnie rację. Takie zdystansowanie się osób psa ratujących po kilku jego miesiącach w hotelu jest niestety na wielu wątkach - choć jednocześnie te osoby są super aktywne na wątkach nowych, gdzie dopiero się ratuje.. Niestety, ratowac trzeba do końca czyli albo do DS albo TM. [/QUOTE] Ja sobie tez tu pozwole troche zolci wylac, niestety zauwazylam taka prawidlowosc na dogo - pies w hotelu, czyli mozna sie brac za "ratowanie" nastepnego. Ale dogo to w ogole bardzo specyficzne jest. Przy najblizszej okazji, przejrze watek i troche pomolestuje osoby, ktore sie z niego wykruszyly, czasem to daje jakies rezultaty. Rowiazania na dlusza mete nie wiedze, niestety. Moge spieniezyc troche zlotej bizuterii, ale to jak przyjade do Polski, w maju. Quote
sleepingbyday Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 morisowa i irenaka, prosze was, nie kłóćcie sie. bardzo mi na tym zalezy, no co zrobię :-). sonikowa, żeby nie osiwiała, to może ją zasiwieć - siwą? ;-) dogo zrobiło sie takie alleluja i do przodu, tzreba się dobrze przyglądać ludziom. podałam adres mejlowy, czekam na foty fantów i lecimy z bazarkiem. niestety, to jest zatykanie dziur palcem w tamie tzrech przełomów (czy ile tam jest tych przełomów). tzreba zmienić tytuł wątkku koniecznie! że rośnie dług że deklaracje... Quote
sonikowa Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 SBD, mogę ci podrzucić trochę niemal nowych lub nowych sukienek i zrobimy w te mrozy bazarek letnio wakacyjny? Dasz radę? Quote
sleepingbyday Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 co mam nie dać. la eakurat z tym towarem to bym zaczekała do marca, jka ludzie zaczną myślec o garderobie wiosennej. Quote
irenaka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 SBD, przysięgam na co chcesz ( a najbardziej kocham moje psy), że absolutnie nie miałam i nie mam zamiaru obrażać Patrycji. Jest jedną z nielicznych osób które uwielbiam i bardzo szanuję. Pati, jeżeli czymś Cię uraziłam, to bardzo przepraszam:oops:. Na poprawienie humorów z samego rana przesłałam 100,00 na Bacę i Freda i 100,00 na Siwą i Dakotę. Quote
sleepingbyday Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 a ja nic o obrażaniu nie pisałam :-). jak sie kłócicie koleżeńsko, to spoko :-) Quote
Maruda666 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Dziewczyny, deklarowała, 30 zł na Bacę i Freda. W rozliczeniu styczniowym nie widzę mojej wpłaty - napiszcie proszę, czy one nie dochodzą? Quote
Recommended Posts