sleepingbyday Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 sonikowa, zmień tytuł wątku - niech ludzie wiedzą, ze szukamy deklaracji. biafra, cąła karma nerkowa poójdzie do ciebie, bo ni cholery nie pamietam, kto jeszcze chciał, a podpis wsygnaturce nic nie dał. tezet tuli nie bedzie wnjabliższym czasie jeździł do krakówka. znasz kogos, kto z naszych stron czasem do ciebie tam zagląda? ty jesteś dokłądnie w krakowie, czy gdzies pod? na trandsportiwym bym poszukała... Quote
3 x Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 za niedługo Mojo będzie chyba jechał do Biafry z warszawy, wiec moze karma zabierze sie z Mojo? jak Ogryzek bedzie grzeczny moja deklaracja styczniowa zeszła mi z konta 31 grudnia takze powinna byc u Biafry juz :) watek Mojo: http://www.dogomania.pl/threads/146582-Kaukaz-Mojo-a-pies-nie-dla-idiotA-w-ZBIERAMY-DEKLARACJE-jeszcze-130zA-miesiAE-cznie Quote
sleepingbyday Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 3 x - byłoby super! dajcie znać - w miare wczesnie, żeby sie umówic. to jest ponad 10kg karmy, więc nie przelewki ;-). Quote
3 x Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 zarzuciłam inf o karmie na watku Mojo ale jeszcze niewiadomo kiedy i jak będzie jechał trzeba zerkac do niego to bedzie wiadomo, sonikowa zdaje się ze tez na tamtym watku gości ;) Quote
3 x Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 pamiętacie ksiązki które kiedys podarowała joli_li? dwie z nich wystawiłam na allegro ogolnie z pieniązkami przeznaczonymi na fundacje Biafry a w domysle dla nas i wszystkich innych na htelowanie Dakoty i Freda :) http://www.allegro.pl/item874912871_jan_pawel_ii_autobiografia_pomoz_zwierzetom.html http://www.allegro.pl/item875714859_kwiatki_jana_pawla_ii_pomoz_zwierzetom.html tylko bardzo bardzo prosze wszystkich którym los tej dwójki nie jest obojętny o reklamę allegro cegiełkowego i ksiązkowego ja sama z linkiem w podpisie niewiele zdzialam, zwłaszcza ze teraz mnie nie bedzie i bedę miała granczony dostęp do internetu reklma dzwgnia handlu proszę :) Quote
sleepingbyday Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 biafra, zrobiłam przelew wspólny, mam nadzieję, że wszystko w tytule przelewu się zapisze, a brzmi on tak: "5 zł deklaracja styczniowa sbd dla bacy, 329,5 - z bazarku sonikowej i sbd na długi kaukazów boguszyckich". taka radosna twoprczość, żeby łatwiej się zorientowac, co i jak. prośba - napisz na wątku bazarkowym, jak dojdzie kasa, żebym mogła zamknąć rozliczony. dzięki :-) http://www.dogomania.pl/threads/175150-Sylwester-i-karnawal-bAE-dA-gotowa-Do-14-12-godz-21-00?p=13647353#post13647353 Quote
3 x Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 widzialam u Dakoty i Siwej ze o rozliczenie cisną to ja się podłaczę bo kilka bazarków poszło i potrzebuje potwierdzenia zeby je zamknac no i powinny juz wpływać pieniązki z allegro to tez prosiłabym o jakies ich wyszczegolnienei z nickami - zeby komentarze powystawiac Quote
Biafra Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Rozliczenia do piątku włącznie posłałam do sonikowej. Teraz ona biedna będzie się dalej męczyć, żeby to wstawić do zestawienia :loveu: Wpłatę z bazarku sbd potwierdziłam na wątku bazarkowym. Jeśli coś jeszcze mam potwierdzić to podajcie proszę linki :placz: Na pewno mam bazarki od 3x i scarabae Quote
3 x Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 były bazarki z czekoladami jeśli się nie myle to dwa razy coś lekko powyzej 20 zł jeden z czekoladami http://www.dogomania.pl/threads/176473-ROZLICZAMY-SA-odkoA-ci-dla-kaukazA-w-do-9-01-d0-22 drugi z czekoladami: http://www.dogomania.pl/threads/174626-ROZLICZAMY-SA-odkoA-ci-dla-kaukazA-w-Bacy-i-Freda-do-5-12-do-22 i z choinkowego wpłaty były da razy: 20.12 - cos ok 116,4 zł i 22.12 - 10 zł i link do choinkowego http://www.dogomania.pl/threads/175042-ROZLICZAMY-DZIAE-KUJAE-ozdoby-choinkowe-rAE-cznie-robione-CUDA-do-13-12 jesli jakies kwoty pozaokraglałam to moga sie nieznacznie róznic od tych co podałam Quote
sonikowa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 WPŁATY ZA GRUDZIEŃ I STYCZEŃ: 1-31 GRUDNIA 2009 100 zł – Bożena P. 10 zł – Małgorzata H. 10 zł – Bjuta 50 zł – Renata T. 23 zł – bazarek 3x 35 zł – ostatniaszansa 63,80 – bazarek logowanie-nie-działa-goś 10 zł – bazarek 3x i scarabae 116,50 – bazarek 3x i scarabae 200 zł – anonim od APSY 75 – Magda G. 90 – coronaaj 2m-ce 200 – anonim 10 – waldi 40 – sonikowa 2 m-ce 20 – agata51 30 – maruda666 10 – Piotr K. 25 zl – ostatniaszansa 50 – bjuta 20 – samogłów 10 – Małgorzata h. 10 – bjuta 5 – sbd 30 – bazarek czekoladowy 3x SUMA 1[FONT=Times]243,30[/FONT] 1-9 styczeń 2010 [FONT=Times]20 zł – Moresik i Dżina [/FONT] [FONT=Times]30 – maruda666[/FONT] [FONT=Times]5 – allegro Anna an9[/FONT] [FONT=Times]5 – allegro Dariusz L.[/FONT] [FONT=Times]5 – allegro Teresa K.[/FONT] [FONT=Times]5 – sbd [/FONT] [FONT=Times]329, 50 – bazarek sbd i sonikowej [/FONT] [FONT=Times]SUMA 399, 50 [/FONT] Quote
sonikowa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Na 1 stronie jest dokładne rozliczenie. Po raz pierwszy jestesmy na nieznacznym plusie. To oczywiscie chwilowe, bo za tydzien powinnam odliczyc za kolejny miesiac hotelowania 800 zł i znow bedziemy w dlugach. Jednak wielka mobilizacja w grudniu pomogla nam znow oddalic katastrofę. Chciałam bardzo wszystkim podziękować - 3x za bazarki i allegro, sbd za bazarek, anonimom i nie-anonimom ;-) za dodatkowe wpłaty. Za karmę, która została anonimowo kupiona. Za obecnosc na wątku. Dziękuję, wierzę, że przetrwamy. Quote
3 x Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 do kilku wpłat się przyznam [quote name='sonikowa'] 10 zł – Małgorzata H. to moja deklaracja - grudniowa 23 zł – bazarek 3x - jeden bazarek czekoladkowy 10 zł – bazarek 3x i scarabae 116,50 – bazarek 3x i scarabae - bazarek choinkowy 10 – Piotr K. = gremlin deklaracja grudniowa 10 – Małgorzata h. - moja deklaracja styczniowa 30 – bazarek czekoladowy 3x - tutaj wszystko jasne przeogromnei się cieszę że chociażby chwilowo ale kaukazy są na plusie :multi::multi::multi: ps. sonikowa tygrysa można juz usunąc z podpisu, własnie się zakończyła jego aukcja WOSP na allegro - dzieki miniGremlinwi konto WOSP powiekszyło sie o 305 zł :crazyeye: dziękuję za reklamę :) Quote
sleepingbyday Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 kaska z bazarku - to na pokrycie długu, a nie na kolejne hotelikwoanie. ale to raczej jasne, więc tylko podkreślam. krótko mówiąc - sa to juz prywatne pieniądze biafry. pięciozłotówki to deklaracje.... Quote
sonikowa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 sleepingbyday napisał(a):kaska z bazarku - to na pokrycie długu, a nie na kolejne hotelikwoanie. ale to raczej jasne, więc tylko podkreślam. krótko mówiąc - sa to juz prywatne pieniądze biafry. pięciozłotówki to deklaracje.... hm, nie do końca rozumiem.. Przecież dług powstaje w wyniku braku deklaracji na hotelikowanie? Quote
irenaka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Pati:loveu:. Popraw mnie, jeżeli źle odczytuję te rozliczenia. Starość nie radość, może już się nawet do tego nie nadaję:oops:.Wydaje mi się, że doliczyłaś wpłaty za grudzień ale kosztów już nie i summa summarum kaukazy ciągle na minusie:shake:. Powaliłaś mnie tym:evil_lol:: i cholera jasna, 2 grosze mi się nie zgadzają oszaleję, oszaleję na pewno... Czy ja moge ta 2 grosze dołożyć z wlasnej kieszeni i nie liczyć tego po raz dziesiąty, plisssss???? Quote
sonikowa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Irenko, masz oczywiście rację. Hotelowanie rozliczyłam za okres do 16 grudnia, więc na plusie jesteśmy tylko do połowy stycznia, kieyd znów będe musiał odjąć tych 800 zł i wtedy będizemy na MINUSIE 600 ZŁ... Choć przez chwilę, tych kilka dni, chciałam jednak odetchnąć z ulgą. To wszystko jest złudznie, nie jest dobrze. 600 zł miesięcznie - TYLE NAM BRAKUJE DO POKRYCIA BRAKUJĄCYCH DEKLARACJI CO MIESIĄC! I to jest zniżkowa cena pobytu i karmy. A GDZIE LEKI, WET, PREPARATY NA POPRAWĘ SIERŚCI? Bacy jest zimno! To są stare psy, z wyjatkiem Freda, schorowane, wyniszczone. Nie wystarczy im dac jeść, a tak naprawdę to nawet na to jedzenie nas nie stać. Grudzien był miesiącem wielkiej mobilizacji, styczen już taki nie będzie. Nie jesteśmy w stanei co miesiąc tyle zarobić na bazarkach. Nie wiem co robić. Przyznam, że w pewien sposób jendak żałuję, ze nie skończylo się na Bacy. Na jednego psa łatwiej uzbierac, załatać.. A tu prosze mamy Fredzia - nieadopcyjnego, ale młodego (że tak będę cyniczna - pożyje chłopak jeszcze parę latek), bez jednej deklaracji. A zeby obraz był pełen to przecież u Biafry są inne kaukazy, w tym dwie boguszyckie sunie Siwa i Dakota. Wejdzcie na ich wątek - pomińcie towarzyskie śmichy chichy, bo tym się psy nie najedzą, a przeczytajcie post Biafry, która w ostatnim okresie dostała na te dwa wielkie psy ok 100zł. Trzeba je zbadać, zaszczepić, nie ma za co. Biafra jest w strasznej sytuacji, i powodem są własnie kaukazy. Bez szans na adopcję, potrzebujące wielkich nakładów. Kto na to wyłoży? Biafra? A co z innymi zwierzętami, którym pomaga? Ma je zostawić, oddac konie do rzeźni, bo wszystkei środki mają iść na kaukazy? Przez ostatnie 2 miesiace uważałam, że jednak jakoś damy radę. Jednak całośc obrazu jest przerażająca, nic tu nie pomogą czarne listy i lamenty. Nic tu w ogóle nie pomoże. Katastrofa i już. I to Biafra jest z nią na codzień, to ona musi zwierzaki nakarmić, zadbać o nie. Jak ma to zrobić? Czekam na cud. 3x więcej czekolad z Gremlina nie wyciśnie, anonimowy darczyńcy dali co mogli. Zasoby i pomysły się skończyły. Quote
irenaka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Pati! :loveu:Ty mi tu na wątku wrogiego fermentu nie siej:mad:;). Fakt faktem, że grudzień i styczeń są [FONT=Tahoma]najgorszymi[/FONT] miesiącami do zbierania pieniędzy, ale może spróbować poskakać po dogo i poprosić chociaż o jednorazowe wpłaty? Ja się deklaruję na jutro wieczór jako ochotniczka do skakania;). Widzisz do czego mnie zmuszasz na stare lata?:evil_lol: Zamiast laseczki i okularków skakanka w rękę i jeszcze można dostać punkty karne za spam:evil_lol:. Same atrakcje;) A teraz poważnie, jutro coś wpłacę na kaukazy, tylko napisz mi jaki dać tytuł przelewu. Quote
sonikowa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Irenko, kochana jesteś :-) i ja wiem, że jak ty podskoczysz to i efekty będą :-) ale to nic nie zmieni. Nie jestesmy w stanie zbierać jednorazowo kilkaset złotych co miesiąc. Wiesz, ktoś raz cos wpłaci, i ja nie mogę go znów za miesiac prosić.. a nam brakuje co miesiąc 600 zł. I to jets to minimum. Powtarzam - gdzie pieniądze na szczepienia i leki??? Potrzebna jest albo długofalowa pomoc ze strony wielkiego sponsora (typu firma) albo trzeba część kaukazów od Biafry zabrać. Quote
Goś Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Pati! Ja też coś powiem, chociaż siedzę i zastanawiam się co tu rzec. Zrobiłaś tak dużo dla tych psiaków! Zresztą nie tylko Ty. Walczycie już od tak dawna. Ja już się też czuję współodpowiedzialna i nadal postaram się pomóc, ile mogę. A czemu? Bo moją prawie-kaukazią miłość (borsuczą) właśnie Ty wspierałaś od samego początku. Wcześniej nie wiedziałam nawet, że słowo "kaukaz" będzie wzbudzać tyle emocji. Pomoc firmy. I to jest pomysł. I o to warto powalczyć. Muszę pomyśleć. Quote
irenaka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Wiem Pati, że masz rację:shake:. Choć z drugiej strony nie lubię się poddawać i było wiele takich wątków gdzie się udawało;). To ogromna suma do zebrania, ale Biafra nie może mieć tak makabrycznych tyłów finansowych. Jak się nie uda ze stałymi deklaracjami, to może te [FONT=Tahoma]jednorazowe[/FONT] wypalą. Wiem, że to zbytni optymizm graniczący z naiwniactwem, ale może się uda? A myślałaś już o jakimś konkretnym sponsorze, czy jest to tylko pomysł? Quote
sonikowa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Wiesz, kochana w grudniu udało się niemożliwe prawie 1000 zł z wpłat jednorazowych i bazarków. Tylko co miesiąc sie nie uda.. Nie, nikogo konkretnego nie mam na mysli - marzy mi się taki elegancki pan w kaszmirowym płaszczu, któremu przypadkowo opowiadam o tych psa (np ugrzęźliśmy w windzie na jakieś 2 godzinki) i na końcu pyta: "A ile Pani potrzebuje na te psy?", I ja się jąkam, że dużo, że 600 zł.. a on wypisuje mi czek na 6 tysięcy i daje wizytówkę i mówi: "W razie kłopotów proszę dzwonić." Ha ha, taki mix komedii bożonarodzeniowych z czymś. Od razu się we mnie odzywa glos - a czemu to mężczyzna wypisuje czek a nie elegancka pani?? Skoro na dogo większość kobiet? Tak, tak, na feministkę się chyba nei nadaję, patriarchat mnie zlasowal. Ponieważ jednak rzadko jeżdzę windami i kaszmirowych płaszczów też nie oglądam, to trzeba coś realnego wymyślić. Pomyślałam, może by taki portret Biafry i jej zwierząt wcisnąć do któregoś z dużych magazynów dla pań? Biafra, taką sesję zdjęciową by ci zrobili - makijażystka za tobą by latała, a ty w tych gumiokach i błocku, z rozwianym włosem dmuchawą - Tańcząca z kaukazami? Co ty na to? Albo już był taki pomysł na dogo - jak Dziewczyny z kalendarza (widziałyście ten film?). Żeby zrobić kalendarz nagich dogomaniaczek i ich psow. Ja za moim Burinem to nawet cała bym się schowała, więc może być.. Gorzej jak któraś ma tylko jamniczka.. Matko, wisielczy mam humor, wybaczcie. Jutro zacznę kołować jakiś lux towar na bazarek i wymaszczę kolejne listy z prośbami o wsparcie. Quote
3 x Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 ja może bede monotematyczna ale na chwilę obecną mamy jeszcze przez 3 dni allegro, wiec niech kazdy kto może wstawi je sobie w poddpis albo na zaprzyjaznionych watkach wspomni/poprosi o reklamę lub zakup to tez jest jednorazowa pomoc ale wykorzystajmy ją ja wysyłajac podziękowania za poprzednia allegra na końcu dorzucam linkę do allegra kaukazów nie cierpię tego robić ale to nie o moje niecierpienie chodzi a a utrzymanie wielkopsów i ich godne życie i tyle w ramach słabści przeleję na nie 30,75 gr, tyle zostało mi po pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji na poczcie co się połasili na moją bazarkową przesyłke, więc bede prosiła na watku bazarkowym o potwierdzenie wpłaty edit: na allegro mamy 6 obserwatorów, zakładam ze to ktoś od nas tym bardziej prosze o reklamę allegro Quote
Recommended Posts