Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Dada, bardzo Ci dziękuję za ogłoszenia:)
Tytusowie wysłałam 300 na suplementy i zwrot za usg z transportem - 120,- Z rozpędu poszło na twoje konto.

To ja dziękuję za pomoc dla Tytusa :cool3::loveu:

Ogłoszeń będzie więcej, wszystko zależy od mojego kapryśnego łącza ;)

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]:loveu: Dzisiaj, w imieniu szczęśliwie adoptowanego Topika, wysłałam dla Tytusa prezent w kwocie 50 zł.
:loveu: Serdecznie proszę o potwierdzenie, gdy pieniądze dojdą, wpisem na wątku Topika:

[/FONT]

Posted

Tytus otrzymał nawet dwa prezenty na Dzień Dziecka :)

Dotarły wpłaty:

31.05 - 30 zł - darowizna od dziecka pierwszokomunijnego Moniczki W. ze Strumienia dla Tytusa

Dziękuję ślicznie za wrażliwość i dobre serce (Monika marzy o tym, by w przyszłości zostać weterynarzem :))

2.06 - Monika z Katowic - 50 zł - prezent od szczęśliwie adoptowanego Topika

Dziękuję serdecznie :)

Posted

Dotarła wpłata od malibo57 - 50 zł (VI) - dziękuję :)

Leki dla Tytusa zostały opłacone, rozliczenie:

Rumalaya Forte - 56,95 zł (wysyłka gratis)
Kwas hialuronowy - 179 zł, Amino 75 - 70 zł (razem: 249 zł, wysyłka powyżej 249 zł jest darmowa, więc zamówiłam jeszcze tabletki przeciwbólowe za 2,61 zł)

razem: 308,31 zł

Posted

Jestem u Tytusa, cały czas wyróżniam mu gratkę, nie piszę ale martwię się zdrowiem ale śledzę jego losy i czytam...i jestem z psiakiem i z Wami cioteczki :)

Posted

Są pewne wątpliwości, jeśli chodzi o śledzionę Tytusa - trzeba będzie sprawdzić, czy nie mamy do czynienia ze zmianami nowotworowymi.
Ech, biedny Tytek, zawsze coś :-/

Bea - dziękuję za odnawianie ogłoszenia.

Posted

Ja też uważam, że mimo wszystko wciąż trzeba Tytka ogłaszać ... oczywiście szanse ma znikome (zwłaszcza teraz, gdy młode, piękne, zdrowe psy latami czekają na DS), ale cuda się zdarzają i tego należy się trzymać :)

Usg wykazało, że Tytus ma 2 hipoechogenne zmiany - w śledzionie i przy trzustce:

"Sledziona miernie powiększona - pojedyncze ognisko hipoechogenne ok. 2,2 cm, bez cech patognomicznych dla nowotworzenia, wskazana jednak kontrola różnicowa. (...) Bezpośrednio przytrzustkowo, przyjelitowo widoczna zmiana hipoechogenna jak obszar z płynem ok. 2,3 cm/1,8 cm - wskazana kontrola różnicowa."

Z tego, co pamiętam, dr Marciński nie podnosił w związku z tym alarmu, ale zalecił powtórne badanie usg za jakiś czas.
Wetka Astaroth wyraziła pewien niepokój w związku z tymi zmianami, chciałaby wykonać Tytusowi dodatkowe badania - gdy Astaroth wróci z praktyk terenowych, pewnie napisze coś więcej.

Co oznacza sformułowanie "kontrola różnicowa" ?

Kwas hialuronowy i Amino 75 wczoraj dotarły do mnie :-/, choć wyraźnie zaznaczyłam w formularzu, że mają zostać wysłane na adres Astaroth. Ech ...

Z tego bazarku jest 20 zł dla Tytusa:

http://www.dogomania.pl/threads/207716-Książki-AGATHY-CHRISTIE-!!!-zakończony-rozliczony-do-archiwum

Posted

Kontrola różnicowa, to po prostu porównanie dwóch obrazów w pewnym odstępie czasu.
A jakie dodatkowe badania ma wetka na myśli?
Ignorowanie adresu wysyłki zdarza się, choć nie powinno - ja najczęściej zamawiam na siebie i rozsyłam potem w kopertach bąbelkowych. Najczęściej jednak zdarza sie, że wysyłajacy nie podaje kurierowi numeru telefonu odbiorcy, tylko płatnika. Dzwoni pan kurier " jest pani w domu", "jestem-czekam". Po 40 min. dzwonię i pytam, gdzie pan jest. Przecież już pani oddałem - gdzie, komu. No, w Teresinie;-)

Posted

Wetka chce po prostu ponownie pobrać krew Tytusa do badania - ostatnie wyniki wykazały tylko nieco podwyższony poziom limfocytów, wapnia, nieznacznie obniżony krwinek segmentowanych i odrobinkę obniżony leukocytów - czyli w sumie nic bardzo niepokojącego.
Badanie będzie darmowe.

Poza tym powtórzenie usg - dr Marciński pewnie mówił Astaroth, kiedy powinna przywieźć Tytusa na kontrolę.

Nie wiem, czy na tym etapie możemy zrobić coś jeszcze.

Posted

Zapraszam na przepiękny bazar dla Lennona i Rozetki - kryształy Swarovskiego !

http://www.dogomania.pl/threads/209416-SWAROVSKI-kolczyki-małe-i-duże-na-Lennona-i-Rozetkę-do-18.06-godz-22-ga

Astaroth postanowiła przekazać II ratę za DT Tytusa w maju - 150 zł - na potrzeby Lennona, który aktualnie jest w najgorszej sytuacji finansowej. Dziękuję pięknie za ten dar :)

Z tego bazarku jest 20 zł dla Tytusa:

http://www.dogomania.pl/threads/207716-Książki-AGATHY-CHRISTIE-!!!-zakończony-rozliczony-do-archiwum