Jump to content
Dogomania

Amstaff- Piko z interwencji czy czeka go tylko schron - Pomocy!!! ma dom!!!

Recommended Posts

Posted

to jest pogwałcenie umowy zawartej ze schroniskiem, która o ile dobrze pamiętam zobowiązuje do informowania o każdej zmianie miejsca zamieszkania
nie wspominam juz o ustawie o ochronie zwierzat

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piko nadal otrzymuje antybiotyk powolutku rana sie zarasta.

Własciciele Pirtata w odpowiedzi na telefon schroniska aby stawili sie z Psem na wizytę kontrolną do schroniska w celu ustalenia terminu kastracji powiedzieli ,że pies jest u znajomych na wsi.
:angryy:
Podejrzenia, że Piko to Pirat praktyczni9e się potwierdzają.

Doszły również nowe wpłaty na amstaffy rozliczenie w 1 pości
Wpłaty Lipiec
--------------------------------------------------------------------------------------------

Olga Downar - Zapolska 3 zł
Hus Marta 10 zł ( Piko)
Bazarek Puma 1984-35 zł
Bazarek Puma 1984 -20 zł
Aneta Blachowicz -50 zł ( Rudi)

Razem lipiec na dzień 06.07.2009- 118 zł

Bardzo dziękujemy wszystkim darczyńcom, wracacie nam wiarę w nasze działania

Posted

[quote name='aga_1234']Piko nadal otrzymuje antybiotyk powolutku rana sie zarasta.

Własciciele Pirtata w odpowiedzi na telefon schroniska aby stawili sie z Psem na wizytę kontrolną do schroniska w celu ustalenia terminu kastracji powiedzieli ,że pies jest u znajomych na wsi.
:angryy:
Podejrzenia, że Piko to Pirat praktyczni9e się potwierdzają.

:angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Asior napisał(a):
czy jest szansa ich "udupić"????

mam nadzieje ze mozna cos z tym zrobic.. trzeba "przyaferzyć" bo muszą się przestraszyć i nauczyć sie odpowiedzialności. Co mozna zrobic aby poniesli konsekwencje swojego postepowania?

Posted

NIE WIEM JAK SKONSTRUOWANA JEST UMOWA ADOPCYJNA SCHRONISKA, ALE JESLI JEST TAM OŚWIADCZENIE NOWEGO WŁASCICIELA PSA:
"Oświadczam, że jestem świadomy(a) tego, że w razie złego traktowania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie Ustawy o Ochronie Zwierząt z dnia 21.08.1997r. (Dz.U. 1997 nr 111 poz.724). "
TOzgodnie z Ustawą z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.
(Dz. U. z dnia 23 września 1997 r.)
a dokładnie na mocy
Art. 35 35.1 (11) Kto zabija zwierzę z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1-4 albo znęca się nad nim w sposób określony w art. 6 ust. 2, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

treść art 6.2. Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności:
11) porzucanie zwierzęcia, a w szczególności psa lub kota, przez właściciela bądź przez inną osobę, pod której opieką zwierzę pozostaje"

sprawę można zgłosić do prokuratury

Posted

Jutro będziemy w hotelu po Norda. Jeśli chcesz Agnieszko, mogę przejechać po Piko czytnikiem chipów i sprawdzić raz jeszcze czy go ma czy nie ma.

Posted

Piko był wczoraj u weta, ucho zupełnie juz oklapło, rana sie zrasta ( troszki krzywo) brak infekcji czyli wszystko na dobrej drodze. Troche problemy z allergią, dostał ostatnia dawkę antybiotyku, środek przeciwzapalny - dzialający przez 10 dni , jakis odczulacz oraz zapobiegawczo środek p. grzybiczny. Czeka go teraz jeszcze kastracja
Na spacerach jest rozmerdany i zadowolony z życia niebawem bedziemy szukać mu nowego domku. koszt wzyty 30 zł + koszt leków 26,79 (Ketokonazol + środek do przemywania uszu).

Bardzo prosimy o wsparcie w chwili obecnej zbieramy środki na hotel i kastracje a mamy ledwo na utrzymanie 1 psiaka przez miesiac.

Posted

Tak jak wcześniej pisałam Piko/Pirat szykuje sie do kastracji i adopcji, mam nadzieje, ze cudem pójdzie szybko bo z kasa cieniutko. Psiak miał badany wzrok przy ostatniej wizycie wszystko jest oki.
W przyszłym tygodniu jak sie zrobi cieplej zostanie delikatnie przekąpany ( bez ucha) bo śmierdzi tragicznie wiem cos o tym bo jeździ u mnie w aucie. Doprowadzimy go trochę do białości i poprosimy ponownie Iwonkę o fotki.
Niebawem w hotelu znajdzie schronienie ulubieniec Iwony więc pewnie będzie częstszym gościem hotelu.

Jeśli Piko jest Piratem to znamy więcej szczegłów nt jego zachowania.
1. Toleruje inne mniejsze psy w domu ( mieszkał z małą kundelką suczką)
2. Nie jest agresywny w stosunku do ludzkości małej i dużej.( mieszkał z
2 dzieci)
3. Uwielbia suchy chleb i spanie na łóżku z którego ciężko go zrzucić
( pewnie pozostałość z pobytu na stychu)
4. Nie lubi owczarków.
5. Na spacerach chętnie ugryzłby każdego większego od siebie psiaka
lecz sam nie rzuca się w ich kierunku.
6. Uwielbia suchy chleb i świeży także potrafi zjeść cały bochenek na
raz.
7. Ma alergie ( jego skóra jest zaczerwieniona) w szczególności na
słome, siano oraz preparaty solne wysypywane zimą na chodniki
musi przyjmować najprostsze tabletki odczulające i wówczas jest oki
1 raz dziennie (nazwy nie pamietam)
8. Nie ma alergii pokarmowej.

Posted

Byłam dzisiaj w hotelu, w strugach deszczu, Pani Aneta pochwaliła Piko, mówiła, że jest bardzo z niego zadowolona, że nie sprawia kłopotów, ładnie się prowadzi, tak sie cieszy na widok człiwieka, zresztą wszystkie 3 Piko Rudi Alma
ogony jak wiatraczki piski, pyszczki usmiechniete :loveu: