ewatonieja Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 to jest pogwałcenie umowy zawartej ze schroniskiem, która o ile dobrze pamiętam zobowiązuje do informowania o każdej zmianie miejsca zamieszkania nie wspominam juz o ustawie o ochronie zwierzat Quote
szajbus Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Piko czeka na odpowiedzialny i kochający domek! Quote
bebcik Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Czy juz wiadomo cos wiecej o bylych wlacicielach? Czy wyjasniono te podobienstwo? Czy to Pirat? Quote
ewatonieja Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Agnieszka nie ma netu w weekend,a na pewno nie udało sie jej niczego załatwic w piatek Quote
aga_1234 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Piko nadal otrzymuje antybiotyk powolutku rana sie zarasta. Własciciele Pirtata w odpowiedzi na telefon schroniska aby stawili sie z Psem na wizytę kontrolną do schroniska w celu ustalenia terminu kastracji powiedzieli ,że pies jest u znajomych na wsi. :angryy: Podejrzenia, że Piko to Pirat praktyczni9e się potwierdzają. Doszły również nowe wpłaty na amstaffy rozliczenie w 1 pości Wpłaty Lipiec -------------------------------------------------------------------------------------------- Olga Downar - Zapolska 3 zł Hus Marta 10 zł ( Piko) Bazarek Puma 1984-35 zł Bazarek Puma 1984 -20 zł Aneta Blachowicz -50 zł ( Rudi) Razem lipiec na dzień 06.07.2009- 118 zł Bardzo dziękujemy wszystkim darczyńcom, wracacie nam wiarę w nasze działania Quote
fioneczka Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='aga_1234']Piko nadal otrzymuje antybiotyk powolutku rana sie zarasta. Własciciele Pirtata w odpowiedzi na telefon schroniska aby stawili sie z Psem na wizytę kontrolną do schroniska w celu ustalenia terminu kastracji powiedzieli ,że pies jest u znajomych na wsi. :angryy: Podejrzenia, że Piko to Pirat praktyczni9e się potwierdzają. :angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
bebcik Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Asior napisał(a):czy jest szansa ich "udupić"???? mam nadzieje ze mozna cos z tym zrobic.. trzeba "przyaferzyć" bo muszą się przestraszyć i nauczyć sie odpowiedzialności. Co mozna zrobic aby poniesli konsekwencje swojego postepowania? Quote
ewatonieja Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 NIE WIEM JAK SKONSTRUOWANA JEST UMOWA ADOPCYJNA SCHRONISKA, ALE JESLI JEST TAM OŚWIADCZENIE NOWEGO WŁASCICIELA PSA: "Oświadczam, że jestem świadomy(a) tego, że w razie złego traktowania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie Ustawy o Ochronie Zwierząt z dnia 21.08.1997r. (Dz.U. 1997 nr 111 poz.724). " TOzgodnie z Ustawą z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt. (Dz. U. z dnia 23 września 1997 r.) a dokładnie na mocy Art. 35 35.1 (11) Kto zabija zwierzę z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1-4 albo znęca się nad nim w sposób określony w art. 6 ust. 2, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. treść art 6.2. Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności: 11) porzucanie zwierzęcia, a w szczególności psa lub kota, przez właściciela bądź przez inną osobę, pod której opieką zwierzę pozostaje" sprawę można zgłosić do prokuratury Quote
doddy Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Jutro będziemy w hotelu po Norda. Jeśli chcesz Agnieszko, mogę przejechać po Piko czytnikiem chipów i sprawdzić raz jeszcze czy go ma czy nie ma. Quote
ewatonieja Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 dziewczyny mają jutro jakieś plany wzgledem Piko może go nie być w hotelu Quote
aga_1234 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Piko był wczoraj u weta, ucho zupełnie juz oklapło, rana sie zrasta ( troszki krzywo) brak infekcji czyli wszystko na dobrej drodze. Troche problemy z allergią, dostał ostatnia dawkę antybiotyku, środek przeciwzapalny - dzialający przez 10 dni , jakis odczulacz oraz zapobiegawczo środek p. grzybiczny. Czeka go teraz jeszcze kastracja Na spacerach jest rozmerdany i zadowolony z życia niebawem bedziemy szukać mu nowego domku. koszt wzyty 30 zł + koszt leków 26,79 (Ketokonazol + środek do przemywania uszu). Bardzo prosimy o wsparcie w chwili obecnej zbieramy środki na hotel i kastracje a mamy ledwo na utrzymanie 1 psiaka przez miesiac. Quote
ewatonieja Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Piko Pirat prosi o wsparcie, na pewno nie chce wracac do schronu, poprzednio mu sie nieźle popaprało tu i ówdzie Quote
szajbus Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Najważniejsze, że uszko się goi. Ale co psina się wycierpiała to wycierpiała. Domki, ustawiać się w kolejce po pięknisia. Quote
aga_1234 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Tak jak wcześniej pisałam Piko/Pirat szykuje sie do kastracji i adopcji, mam nadzieje, ze cudem pójdzie szybko bo z kasa cieniutko. Psiak miał badany wzrok przy ostatniej wizycie wszystko jest oki. W przyszłym tygodniu jak sie zrobi cieplej zostanie delikatnie przekąpany ( bez ucha) bo śmierdzi tragicznie wiem cos o tym bo jeździ u mnie w aucie. Doprowadzimy go trochę do białości i poprosimy ponownie Iwonkę o fotki. Niebawem w hotelu znajdzie schronienie ulubieniec Iwony więc pewnie będzie częstszym gościem hotelu. Jeśli Piko jest Piratem to znamy więcej szczegłów nt jego zachowania. 1. Toleruje inne mniejsze psy w domu ( mieszkał z małą kundelką suczką) 2. Nie jest agresywny w stosunku do ludzkości małej i dużej.( mieszkał z 2 dzieci) 3. Uwielbia suchy chleb i spanie na łóżku z którego ciężko go zrzucić ( pewnie pozostałość z pobytu na stychu) 4. Nie lubi owczarków. 5. Na spacerach chętnie ugryzłby każdego większego od siebie psiaka lecz sam nie rzuca się w ich kierunku. 6. Uwielbia suchy chleb i świeży także potrafi zjeść cały bochenek na raz. 7. Ma alergie ( jego skóra jest zaczerwieniona) w szczególności na słome, siano oraz preparaty solne wysypywane zimą na chodniki musi przyjmować najprostsze tabletki odczulające i wówczas jest oki 1 raz dziennie (nazwy nie pamietam) 8. Nie ma alergii pokarmowej. Quote
szajbus Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Czyli jest masa informacji o jego zachowaniu. Domki mogą się ustawiać w kolejce po księcia. Quote
agaga21 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 mam nadzieję że na psiaka już gdzieś czeka TEN dom i już niedługo go odnajdzie. Quote
ewatonieja Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Byłam dzisiaj w hotelu, w strugach deszczu, Pani Aneta pochwaliła Piko, mówiła, że jest bardzo z niego zadowolona, że nie sprawia kłopotów, ładnie się prowadzi, tak sie cieszy na widok człiwieka, zresztą wszystkie 3 Piko Rudi Alma ogony jak wiatraczki piski, pyszczki usmiechniete :loveu: Quote
ewatonieja Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Piko Pirat prosi o dom! w sumie ten,kto go wybierze będzie miał bardzo oryginalnego przyjaciela,. drugiego takiego nie ma w mieście, na 100% Quote
szajbus Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Domki, można się już ustawiać w kolejce po psiaka Quote
Recommended Posts