Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudi już po zabiegu. Ropień otwarty był do przedsionka jamy ustnej i z tej strony go otworzyliśmy. Jednak okazało się, że ropień jest dwukomorowy i drugą część epiej było otworzyć od zewnątrz. Tak więc w czasie zabiegu Rudi miał dziure na wylot w fafelku. Jak poczyściłysmy, usunęłysmy martwe tkanki i popłukałyśmy, to zamknęłam ropień od strony jamy ustnej, zeby mu tam nie leciało i żeby nie łykał tego co wypływa. Ma teraz założony sączek i będziemy płukac mu tego ropnia. Obejrzałam mu wszystko dokłądnie i wydaje się, ze ropień nie jest od zębów. Najprawdopodobniej jest efektem pobicia, które przeszedł kilka lat temu podczas opisanej wcześniej akcji z krową. W tkankach tkwiły drobniusieńkie fragnemty czegoś, co wypłukałyśmy (kości, drewna - trudno to okreslić). Teraz ma zrobiony tam porządek i nie powinno się to powtarzać.
Wyczyściłam od razu Rudisiowi zębiska z osadu i pobrałam krew do zbadania - niech chłopak ma porządne sanatorium. Chciałabym go zostawić w lecznicy do poniedziałku, żeby mu płukać dziurę po ropniu i zakładac świeże sączki. Jeśli będzie źle znosił pobyt u nas, to wróci do hoteliku.

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rudi wybudził się szybciutko i bez żadnych problemów. Rozpracował na części pierwsze transporter dla kota, wyjął sobie sączek a potem wziął się za wyciaganie kotów z klatek. Z tego względu musiał powrócić już dzisiaj do hoteliku. Bardzo był zadowolony z tego powodu, bo mógł się przejechać samochodem, a on to uwielbia. Jutro u niego będę i zawiozę mu tabletki, bo wzięłam dziś zastrzyki, ale nie będzie mu jak ich podać.

Posted

Rudi rekonwalescencje znosi bardzo dobrze, grzeczny przy zabiegach, już nie sika w boksie ( widać jak się mało nim ludzkość interesuje to on sika, jak ma wokół krąg zaintersowanych jak ręką odjął)
Mamy również nowe wpłaty
Sylwia Muzolf-Markowska - 30 zl ( Rudi)
Dominik Wanic (allegro Puma) 5 zl
Izabella Maria Makula ( jaremak) 50 zł Rudi
Agnieszka 100 zł
Marthe - 50 zł ( Alma)
Sylwia Ulińska 35 zł ( Alma)

Posted

gdybym nie miała Dajmona chciałabym Rudiego z tym jego zniekształconym pyskiem, maslanymi oczetami jest uroczy i bardzo oryginalnie sie prezentuje
lubie takie przypadki:loveu: kto pokocha Rudka?

Posted

Rudi jest koczany i powinien szybko iść do domu.
A my mamy kolejną psią bidę:jeśli ktoś pamięta Foksika, łagodnego , czarnego mix-amstafa, który mieszkał w budzie na hospicjum zasmuci się na pewno- psiak miesiąc temu trafił do domu, a wczoraj dostaliśmy inf.,że jego pan zmarł, psiak pewnie znowu trafi do schronu.:placz::placz:

Posted

ewatonieja napisał(a):
gdybym nie miała Dajmona chciałabym Rudiego z tym jego zniekształconym pyskiem, maslanymi oczetami jest uroczy i bardzo oryginalnie sie prezentuje

Mam ten sam problem, to wspaniały, przekochany pies!

Posted

Rudi jest cudownym psem, a nikt zupełnie się nim nie interesuje. Ja przypominam, że Rudi nie widział trawy przez 5 lat. W wieku bardzo młodym dopuścił się szaleństwa i zakończył młodość w Boguszycach. Czy jego starość upłynie również w niewoli?