Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aga_1234 napisał(a):
tak 2 opakowania 0,1

a to jest minirin? jest taka rottka z moczówką...oddawana była już ze 3 czy 4 razy, bo ludzie nie chcieli się "męczyc" z jej siusianiem:-( no i potrzebne są leki i karma...pomyślałam, ze jeśli by wam nie był ten lek potrzebny to można by je wspomóc - co myślisz?

A moze macie możliwosć załatwienia "ludzkich" recept na ten lek - sunia musi brać dawkę 0,2 bo jest większa jak astka...a to koszmarne piniądze:shake:

Posted

mam kontakty z ludźmi, którzy maja moczówkę bo zalogowałam się na forum moczówkowiczów ale to każdy musi sobie negocjować z moczówkowiczami warunki współpracy.
Minirin, który mamy kupiła Ruda 76 za własne środki nabywcze czyli ponad 200 zł oczywiście możemy odstapić lek ale bardzo prosimy aby było to poparte darowizną na rzecz fundacji pomagajmy.
Temat jest bardzo ciężki i bardzo ciężko zdobyć ten lek na ludzkie recepty.
Muszą negocjować z ludzmi mającymi moczówkę i chorymi w sposób przewlekły czyli recepta z literką P.
Generalnie osoba/ zwierze posiadająca to schorzenie musi dodatkowo przyjmować fosfor w dawce miesięcznej aby uzupełnić niedobór wysisiany.
Następne atrakcje to biegunka , która jest nieodłącznym towarzyszem tej choroby oraz czesto nudności i przewlekłe bóle głowy. Zwierzę tego niewyartkułuje natomiast powtarza się to w rozmowach z wszystkimi ludzmi chorymi.
Bzdurą jest również, że zwierzę może mieszkać na tzw"podwyrku" i nie przyjmować leku w zamian mieć stały dostęp do wody. Choroba jest bardzo ciężka i wystarczy poczytać jakie skutki wywoluje brak fosforu w organiźmie. Zwierze poprostu marnieje, aż umiera niby samo z siebie ale tak nie jest.