fioneczka Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 aga_1234 napisał(a):Następny dzień cisza.... nikt psiaka nie chce :placz: oj będzie ciężko z domkiem na cito ... wakacje :-( Quote
aga_1234 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Od tygodnia Rudim interesuje się młody odpowiedzialny człowiek. Przyjeżdza do hotelu wyprowadza psiaka i nawiązują kontakt. Wczoraj na wizytę przyjechała także mama mlodego bardzo dorosłego już człowieka. Pies miałby zamieszkać z rodzicami w nowowybudowanym domu, niestety mama mimo, iż widać, że kocha zwierzeta nie jest przygotowana na psa typu bull - widać było, ze trochę ja to wszystko przerosło niestety. Wygląd skojarzenia z agresją z walkami i obiegowa opinia zrobiły swoje, nielatwo będzie znaleźć Rudkowi domek. Czekamy jednak na decyzje. Co do samego psiaka Rudi zaczyna powoli wierzyć w ludzi, po 2 dniach nauki nie załatwia się w boksie, pięknie je sucha karmę, nie niszczy, nie hałasuje, nie zaczepia innych psiaków. Rany na pyszczku goja się są już miejscami różowiutkie jak prosiaczek. Rudi to cudny pies o cudnym charakterze dawno nie miałam do czynienia z takim psiakiem. Bije od niego mądrość, to spojrzenie topi serca, widać, że psina podbija wszystkie serca - kto go pozna nie może przestać o nim myśleć. Pomyślmy o domu dla naszego podopiecznego, on bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Bardzo również proszę o wsparcie finansowe, srodki nam się kończą, a nadal opłacamy pobyt w hotelu 3 psiaków - każda wpłata jest dla nas ważna z drobnych wplat równiez możemy uzbierać potrzebną nam sumę. Quote
nika28 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 aga_1234 napisał(a):Od tygodnia Rudim interesuje się młody odpowiedzialny człowiek. Przyjeżdza do hotelu wyprowadza psiaka i nawiązują kontakt. Wczoraj na wizytę przyjechała także mama mlodego bardzo dorosłego już człowieka. Pies miałby zamieszkać z rodzicami w nowowybudowanym domu, niestety mama mimo, iż widać, że kocha zwierzeta nie jest przygotowana na psa typu bull - widać było, ze trochę ja to wszystko przerosło niestety. Wygląd skojarzenia z agresją z walkami i obiegowa opinia zrobiły swoje, nielatwo będzie znaleźć Rudkowi domek. Czekamy jednak na decyzje. Trzymam mocno kciuki... :thumbs: Quote
ewatonieja Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 ja jestem pod wrażeniem tego jak sprawnie działaja łódzkie dziewczyny od bullowatych, wszedzi pojada, załatwią, zawiozą, lecza ,karmią, spacerują sprawdzają domy, korespondują z przyszłymi opiekunami, przypominają sie tym co psy już adoptowali i jeszcze harują w schronisku, wszystko dla psów, prawdziwe skarby dobrze ze sa z nami :loveu: Quote
ciapuś Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 ewatonieja napisał(a):ja jestem pod wrażeniem tego jak sprawnie działaja łódzkie dziewczyny od bullowatych, wszedzi pojada, załatwią, zawiozą, lecza ,karmią, spacerują sprawdzają domy, korespondują z przyszłymi opiekunami, przypominają sie tym co psy już adoptowali i jeszcze harują w schronisku, wszystko dla psów, prawdziwe skarby dobrze ze sa z nami :loveu: Trzeba przyznać że przykład godny naśladowania Quote
Reno2001 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 ciapuś napisał(a):Trzeba przyznać że przykład godny naśladowania nie zaprzeczę ... :diabloti: Quote
ciapuś Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Cioteczki i wujkowie oddawajcie na nas głosy Fundacja "Pomagajmy Razem" z Łodzi Krakvet - wybieramy kandydata na lipiec! Bardzo potrzebujemy Waszej pomocy Quote
anovip1 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Rudi to wspaniały ,cudowny psiak . Bardzo się cieszę ,że szykuje mu się domek. Dziewczyny dopilnują, by ludzie adoptujący Rudiego byli najwspanialszymi ,odpowiedzialnymi opiekunami. To, co ten psiak przeżył nie mieści się w głowie:shake: Domek dla Rudiego -psa przytulanki,kochającego człowieka musi być najcudowniejszy . Quote
szajbus Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Co u Rudiego? Jak przebiega wzajemne poznawanie Quote
agaga21 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 rudasek doczeka się w końcu godnego, dobrego życia! Quote
ewatonieja Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Rudika w końcu zobaczyła na własne oczy, ma ogromną głowę, pyszczek rozklapiony, bez wachania weszłam do boksu i żesmy sie wyściskali, wymiziali wydrapali ehhh bosko gdyby miałam miejsce to bym sie nie wahała Rudi przeżył jednak zawód,kiedy spotkania z tym potencjalnym adoptującym się zakończyły, mówię Wam biedak to odchoruje :oops::-( domku nie zwlekaj!!! Quote
mArGoSiA Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Rudik to naprawdę fantastyczny pies! Domek dla przystojniaka! ;) Quote
ewatonieja Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 bardzo pilnie szukamy przyjaciela dla Rudiego, takiego na " łapach" Quote
szajbus Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Zdjęcie na okładkę jakiegoś poczytnego pisma, które obaliłoby mit o bulowatych Quote
nika28 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 szajbus napisał(a):Zdjęcie na okładkę jakiegoś poczytnego pisma, które obaliłoby mit o bulowatych Dobry pomysł... Bardzo dużo ludzi myśli że te psy umieją tylko zabijać... :-( Quote
ewatonieja Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 nie odzywaja się :placz: czy kolejny raz wygląd musi przekreslić wszelkie szanse na dobry dom? to poc o ludzie sobie flaki wypruwają, stawiają życie osobiste na głowie, jada setki kilometrów? dogomaniacy błagamy o wsparcie, n akoncie jest kwota na hotel dla 1 psiaka na lipiec:-( Quote
ewatonieja Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Rudi po tym co go spotkało ze strony człowieka i innych zwierzat zasługuje na spokój i dobry dom Quote
Recommended Posts