Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od tygodnia Rudim interesuje się młody odpowiedzialny człowiek. Przyjeżdza do hotelu wyprowadza psiaka i nawiązują kontakt. Wczoraj na wizytę przyjechała także mama mlodego bardzo dorosłego już człowieka.
Pies miałby zamieszkać z rodzicami w nowowybudowanym domu, niestety mama mimo, iż widać, że kocha zwierzeta nie jest przygotowana na psa typu bull - widać było, ze trochę ja to wszystko przerosło niestety. Wygląd skojarzenia z agresją z walkami i obiegowa opinia zrobiły swoje, nielatwo będzie znaleźć Rudkowi domek.
Czekamy jednak na decyzje.

Co do samego psiaka
Rudi zaczyna powoli wierzyć w ludzi, po 2 dniach nauki nie załatwia się w boksie, pięknie je sucha karmę, nie niszczy, nie hałasuje, nie zaczepia innych psiaków. Rany na pyszczku goja się są już miejscami różowiutkie jak prosiaczek.
Rudi to cudny pies o cudnym charakterze dawno nie miałam do czynienia z takim psiakiem. Bije od niego mądrość, to spojrzenie topi serca, widać, że psina podbija wszystkie serca - kto go pozna nie może przestać o nim myśleć.
Pomyślmy o domu dla naszego podopiecznego, on bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem.
Bardzo również proszę o wsparcie finansowe, srodki nam się kończą, a nadal opłacamy pobyt w hotelu 3 psiaków - każda wpłata jest dla nas ważna z drobnych wplat równiez możemy uzbierać potrzebną nam sumę.

Posted

aga_1234 napisał(a):
Od tygodnia Rudim interesuje się młody odpowiedzialny człowiek. Przyjeżdza do hotelu wyprowadza psiaka i nawiązują kontakt. Wczoraj na wizytę przyjechała także mama mlodego bardzo dorosłego już człowieka.
Pies miałby zamieszkać z rodzicami w nowowybudowanym domu, niestety mama mimo, iż widać, że kocha zwierzeta nie jest przygotowana na psa typu bull - widać było, ze trochę ja to wszystko przerosło niestety. Wygląd skojarzenia z agresją z walkami i obiegowa opinia zrobiły swoje, nielatwo będzie znaleźć Rudkowi domek.
Czekamy jednak na decyzje.

Trzymam mocno kciuki... :thumbs:

Posted

ja jestem pod wrażeniem tego jak sprawnie działaja łódzkie dziewczyny od bullowatych, wszedzi pojada, załatwią, zawiozą, lecza ,karmią, spacerują
sprawdzają domy, korespondują z przyszłymi opiekunami, przypominają sie tym co psy już adoptowali i jeszcze harują w schronisku, wszystko dla psów,
prawdziwe skarby dobrze ze sa z nami :loveu:

Posted

ewatonieja napisał(a):
ja jestem pod wrażeniem tego jak sprawnie działaja łódzkie dziewczyny od bullowatych, wszedzi pojada, załatwią, zawiozą, lecza ,karmią, spacerują
sprawdzają domy, korespondują z przyszłymi opiekunami, przypominają sie tym co psy już adoptowali i jeszcze harują w schronisku, wszystko dla psów,
prawdziwe skarby dobrze ze sa z nami :loveu:

Trzeba przyznać że przykład godny naśladowania

Posted

Rudi to wspaniały ,cudowny psiak .
Bardzo się cieszę ,że szykuje mu się domek.
Dziewczyny dopilnują, by ludzie adoptujący Rudiego byli najwspanialszymi ,odpowiedzialnymi opiekunami.
To, co ten psiak przeżył nie mieści się w głowie:shake:
Domek dla Rudiego -psa przytulanki,kochającego człowieka musi być najcudowniejszy .

Posted

Rudika w końcu zobaczyła na własne oczy, ma ogromną głowę, pyszczek rozklapiony, bez wachania weszłam do boksu i żesmy sie wyściskali, wymiziali wydrapali ehhh bosko gdyby miałam miejsce to bym sie nie wahała
Rudi przeżył jednak zawód,kiedy spotkania z tym potencjalnym adoptującym się zakończyły, mówię Wam biedak to odchoruje :oops::-( domku nie zwlekaj!!!

Posted

szajbus napisał(a):
Zdjęcie na okładkę jakiegoś poczytnego pisma, które obaliłoby mit o bulowatych

Dobry pomysł... Bardzo dużo ludzi myśli że te psy umieją tylko zabijać... :-(

Posted

nie odzywaja się :placz: czy kolejny raz wygląd musi przekreslić wszelkie szanse na dobry dom? to poc o ludzie sobie flaki wypruwają, stawiają życie osobiste na głowie, jada setki kilometrów? dogomaniacy błagamy o wsparcie, n akoncie jest kwota na hotel dla 1 psiaka na lipiec:-(