Jump to content
Dogomania

Galeria ogarów polskich (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Żaneta napisał(a):
samograj jestem pod wrażeniem:loveu: , jak miło popatrzeć na wcześniejsze pokolenia ogarków:loveu: :loveu: :loveu: te zdjęcia są świetne;)

Prawda !! Stare, piękne ogary są cudowne :loveu: jakie eleganckie i wręcz patrzące się z wyższością - wspaniałe :multi: Poprostu brak słów :crazyeye:

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

samograj napisał(a):
No to macie jeszcze raz elitę sprzed lat

MRÓWA, OSA i MYSZOWATY

Samograjku, jakie wspaniałości :multi: :multi: :multi: Powiem nieskromnie, że jestem bardzo dumna, że mam ogarka. Początkowo chciałam psa do kochania ale ogary są tak nieprzeciętnie wspaniałe, że poprostu nie wypada mieć psa i już bo.. to nie jest pies to: PAN OGAR !!. Staram się bardzo :oops:

Posted

samograj napisał(a):
No to macie jeszcze raz elitę sprzed lat

MRÓWA, OSA i MYSZOWATY

Jeju, jaka frajda :multi:

Cudowne stare ogary, brak słów...nie sadziłam, że sobie kiedykolwiek pooglądam takie wspaniałości...dziękuję Samograj :bigok: (mam tu babcię Duni /po mieczu (Mrówę) i prababcię Duni(Osę) i jakby tego było mało to i wspaniałego pradziadka Duni (Myszowatego):loveu:

Samograj: łomatko...jak to ,,odebrałaś" 7letnią Frajdę ze schronu? Napisz nam coś więcej..

Posted

samograj napisał(a):
A tak spały moje kochaniusie

KOREK i RUDA (WOJAN i SONATA)

O kurcze - jaki numer :evil_lol: . To łóżeczko po KAsi :cool3: :lol: czy może Kasia spała w drugim kąciku (nie zdziwiłabym się :p )

Posted

bea100 napisał(a):
Jeju, jaka frajda :multi:

Cudowne stare ogary, brak słów...nie sadziłam, że sobie kiedykolwiek pooglądam takie wspaniałości...dziękuję Samograj :bigok: (mam tu babcię Duni /po mieczu (Mrówę) i prababcię Duni(Osę) i jakby tego było mało to i wspaniałego pradziadka Duni (Myszowatego):loveu:

to nie tlko rodzinka twojej Duni ale także moich ogarków- chodzi mi o Osę:multi: :loveu: , to zdjęcie jest rozbrajające, możnaby mu nadać tytuł szlacheckie ogarki
p.s trochę nie na temat ale u mnie chyba zaraz będzie padać-wreszcie:multi:

Posted

Dołączam do grona zachwyconych :-) Oczywiście znaleźli się tu także przodkowie Barda... i pewnie jeszcze wielu, wielu innych ogarków.

Ja też chcę deszczu, ale u mnie tylko straszy od wczoraj...;-)

Posted

bea100 napisał(a):

Samograj: łomatko...jak to ,,odebrałaś" 7letnią Frajdę ze schronu? Napisz nam coś więcej..

FRAJDĘ zadatkował 1/5 kwoty chłopak, który miał już POKUCIA od Burdów (po HUBIE) i zabrał. Po jakimś czasie zginął tragicznie. POKUCIA wziął jego ojciec a FRAJDĄ zaopiekowała się sąsiadka. Chciała ją zarejestrować ale nie miała metryki.ZKwP dał mi znać- mieliśmy pertraktować pełną zapłatę. Ja w tym czasie byłam po 11 latach w następnej ciąży-zagrożonej ,żle sie czułam i nie miałam siły się użerać.Odpuściłam.Potem obie ja i córcia byłyśmy poważnie chore( zagrożenie życia). Na szczęście mamay to za soba. I kiedy znów zaczęliśmy skupiać sie na psach,dostaliśmy wiadomość ze ZKwP, że najprawdopodobniej nasza suka jest w schronie. Była bardzo chora.Miała bradykardię i zasypiała na stojąco z niedotlenienia. Potem okazało sie,że nie ma 1 nerki i uszkodzoną poważnie wątrobę. odeszła po pół roku pobytu z nami, ale poznała swoje miejsce urodzenia.Była szczęśliwa, a my z nią

Posted

Jak to wspaniale, że mogliście ją zabrać i zaopiekować się w tych ostatnich dniach :loveu: widać pasję hodowcy po takich czynach.

Posted

KUMPELka napisał(a):
O kurcze - jaki numer :evil_lol: . To łóżeczko po KAsi :cool3: :lol: czy może Kasia spała w drugim kąciku (nie zdziwiłabym się :p )

Tak to łóżeczko po Kasi. Ogary uwielbiały się w nim mościć:multi: :multi: :multi:

Posted

Dzięki za ciepłe słowa pod moim adresem:multi: :multi: :multi: . Cieszę się ,że sprawiłam wam tyle radości. :lol: :lol: :lol: Nawet mi przez myśl nie przyszło, że można sobie nie życzyć pokazywania swojego dorobku hodowlanego. Wielu ocenia mnie jako osobę głupią, naiwną,wręcz śmieją się z mojego "serca na dłoni":crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: . Cóż, taka już jestem i jeżeli do tej pory nie zmieniłam się... nie ma co liczyć, że stanę się pazerna, interesowna itp. Nie pasuję do dzisiejszego modelu dorobkiewicza. Tej otwartości i dawania nauczył mnie mój ś.p. TATA.Potrafił oddać ostatni grosz dla potrzebujących. Ludzie interesu,jego koledzy ,drwili z jego postawy, A ja jestem dumna,że mam jego cechy:p
Tak, więc rodzino ogarza, wspierajmy się wzajemnie, bądźmy otwarci, bezinteresowni,życzliwi i spontaniczni w działaniu, bo jak zaczniemy kalkulować,to nasze życie stanie się jedną wielką udręką ( ciągle będzie nam mało)
Przepraszam za moje osobiste wynurzenia, ale chce mi się płakać:placz: ,że na świecie tak mało jest ciepła i miłości ,a tak wiele wyrachowania i zimnej kalkulacji. (Nie robię tu żadnych osobistych wycieczek- po prostu , taki mnie nastrój ogarnął).
Tymbardziej cieszę się z waszej reakcji:multi: :multi: :multi:

Posted

samograj napisał(a):
Dzięki za ciepłe słowa pod moim adresem:multi: :multi: :multi: . Cieszę się ,że sprawiłam wam tyle radości. :lol: :lol: :lol: Nawet mi przez myśl nie przyszło, że można sobie nie życzyć pokazywania swojego dorobku hodowlanego. Wielu ocenia mnie jako osobę głupią, naiwną,wręcz śmieją się z mojego "serca na dłoni":crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: . Cóż, taka już jestem i jeżeli do tej pory nie zmieniłam się... nie ma co liczyć, że stanę się pazerna, interesowna itp. Nie pasuję do dzisiejszego modelu dorobkiewicza. Tej otwartości i dawania nauczył mnie mój ś.p. TATA.Potrafił oddać ostatni grosz dla potrzebujących. Ludzie interesu,jego koledzy ,drwili z jego postawy, A ja jestem dumna,że mam jego cechy:p
Tak, więc rodzino ogarza, wspierajmy się wzajemnie, bądźmy otwarci, bezinteresowni,życzliwi i spontaniczni w działaniu, bo jak zaczniemy kalkulować,to nasze życie stanie się jedną wielką udręką ( ciągle będzie nam mało)
Przepraszam za moje osobiste wynurzenia, ale chce mi się płakać:placz: ,że na świecie tak mało jest ciepła i miłości ,a tak wiele wyrachowania i zimnej kalkulacji. (Nie robię tu żadnych osobistych wycieczek- po prostu , taki mnie nastrój ogarnął).
Tymbardziej cieszę się z waszej reakcji:multi: :multi: :multi:

Aniu w 100% zgadzam się z Tobą!!! Oby więcej było takich hodowców, takich LUDZI JAK TY!!! :loveu:

Posted

zpr napisał(a):
Aniu w 100% zgadzam się z Tobą!!! Oby więcej było takich hodowców, takich LUDZI JAK TY!!! :loveu:

DDDDDDDZZZZZZZZIIIIIIIIIIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKKKKKKKKKKKIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!:laola: :laola:

Posted

samograj napisał(a):

MUSI WAM WYSTARCZYĆ NACIESZENIE SIĘ ICH WIDOKIEM W GALERII (TYLKO I WYŁĄCZNIE )
POZDRAWIAM I PRZEPRASZAM ZA ZAMIESZANIE

Nie musisz przepraszać. Właśnie wróciłem z pracy, a tu taka bomba:crazyeye: . Cieszę się widokiem, żałuję że nie wykorzystam, ale co zrobić:niewiem: . Olbrzymie wrażenie zrobił na mnie Myszowaty, praprzodek;) . Wieeeelkie dzięki za udostępnienie tych zdjęć:Rose: . Olbrzymia frajda pooglądać taaaakie ogary:klacz: . Pozdrawiam serdecznie i chylę czoła.

Posted

Samograjko, a mojej rodzinie troszkę żal i wstyd, że siedząc koc w koc z TAKĄ osobą nie zagadaliśmy dłużej i więcej. Jesteś tak skromna, że aż za bardzo :cool3: Siedzieliśmy obok takiej skarbnicy wiedzy :mad: - teraz plujemy sobie w twarz. Jesteś wspaniała (no i historia suczki ze schronu - tylko brać przykład !!)
A tak apropos, na dogo mamy jeszcze jedną taką skarbnicę i do tego równie skromną :cool3:
To chyba znak rozpoznawczy: im ktoś bardziej skromny i cichy, tym więcej ma do powiedzenia i ma w sobie więcej miłości do zaoferowania każdej Bożej istocie :loveu:

Posted

KUMPELka napisał(a):
Samograjko, a mojej rodzinie troszkę żal i wstyd, że siedząc koc w koc z TAKĄ osobą nie zagadaliśmy dłużej i więcej. Jesteś tak skromna, że aż za bardzo :cool3: Siedzieliśmy obok takiej skarbnicy wiedzy :mad: - teraz plujemy sobie w twarz. Jesteś wspaniała (no i historia suczki ze schronu - tylko brać przykład !!)
A tak apropos, na dogo mamy jeszcze jedną taką skarbnicę i do tego równie skromną :cool3:
To chyba znak rozpoznawczy: im ktoś bardziej skromny i cichy, tym więcej ma do powiedzenia i ma w sobie więcej miłości do zaoferowania każdej Bożej istocie :loveu:

Proszę, nie piszcie już tych pochwał, bo :oops: :oops: :oops: mnie zawstydzają. Nie jestem jakaś wyjątkowa, wszyscy jesteście wartościowi i macie mnóstwo zalet i sadzę, że postąpilibyście tak samo jak ja w sytuacjach podobnych do moich:lol: :lol: :lol: . Chyba niepotrzebnie napisałam tak osobistego posta.

Posted

W związku z tym, że wracamy w stare, dobre dla ogarów czasy chciałabym Wam coś pokazać - taką ciekawostkę - jest to Dowód pochodzenia psa (Wyciąg z Księgi Wstępnej) PSOTY z Kresów. Pomyślałam, ze może Was zainteresowac jak to kiedyś wyglądało.

Posted

KUMPELka napisał(a):
Ale odgrzebujecie starocie :crazyeye: Wspaniale :multi:

Staroci jest dużo. Tylko nie wiedziałam, że to kogoś interesuje. Jak chcecie to mogę coś jeszcze poskanować i wrzucić. Tylko obiecajcie, że będziecie się tym zachwycać, ale skupimy się na współczesności :razz:.

Posted

Hania napisał(a):
Staroci jest dużo. Tylko nie wiedziałam, że to kogoś interesuje. Jak chcecie to mogę coś jeszcze poskanować i wrzucić. Tylko obiecajcie, że będziecie się tym zachwycać, ale skupimy się na współczesności :razz:.

Haniu, nie daj się prosić tylko wklejaj. Nas to bardzo interesuje bo coraz bardziej jesteśmy zafascynowani ogarami (chociaż nie wiem czy bardziej zakochać się jeszcze można :cool3: )
Zachwyt gwarantowany :multi: :multi:

Posted

Hania napisał(a):

Bardzo bardzo INTERESUJE :multi:

Co do ,,skupienia się na współczesności" to mądrze powiedziane, ale wszak jedno nie szkodzi drugiemu prawda?

Posted

Hania napisał(a):
W związku z tym, że wracamy w stare, dobre dla ogarów czasy chciałabym Wam coś pokazać - taką ciekawostkę - jest to Dowód pochodzenia psa (Wyciąg z Księgi Wstępnej) PSOTY z Kresów. Pomyślałam, ze może Was zainteresowac jak to kiedyś wyglądało.

Brawo HANIU!!! Ty rzeczywiście jesteś kopalnią wiedzy i... niezłym szperaczem. Wklejaj jak najwięcej takich perełek:modla: :modla: :modla:

Posted

WITAJCIE!!!!!:multi: :multi: :multi: :multi:
MAM DLA WAS COŚ WYJĄTKOWEGO:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
W związku z telefonami do Magdy:" Dlaczego jej ogary są takie żółte... To pewnie Syriusz dawał żółte potomstwo itp." co jest nieprawdą. W jej imieniu zapraszam również na Jej stronę http://ogarpolski-gonczaki.com/, która niebawem będzie gotowa. Tam dopiero będziecie mieć ucztę (widziałam tytułową stronę
Co do zdjęć na stronie Magdy, to oczywiście udostępni je ,ale wcześniej musi wiedzieć do jakich celów. Wszystko jest OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patrzcie i podziwiajcie!:terazpol: :terazpol: :terazpol:
POZDRAWIAM:smilecol: :seeyeah:

Posted

podziwiamy:multi: a teraz mój ogarek(słaba jakość:shake: )

Burzan(Idol Burzan z Rydzyńskiego Lasu) jak widać lub nie oczekuje on na posiłek:lol:

p.s kurcze coś małe to zdjęcie, ale postaram się o następne lepsze

Posted

samograj napisał(a):

MRÓWA I SYRIUSZ

Jacie, jakie piękne
Mam szatański plan :cool3: najpierw odchowam drugiego berbecia a potem kupimy sobie drugiego ogarka :multi: :multi: ...i chyba mieszkanie pęknie w szwach :razz: ale co tam.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...