Jump to content
Dogomania

Galeria ogarów polskich (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Agag22: oddanie psa/domownika to prawdziwy dramat to JASNE (dla wszystkich zainteresowanych stron) i nawet nie wiecie, ja bardzo to rozumiem :-( Czasem jest tak i żadna siła tego nie zmieni a życie jakie bywa...wiemy :-(
Dlatego ja bardzo się cieszę, że sunia znalazła dobry/kochający dom i za to Aga masz mój szacunek.

Paweł: A na Żoliborzu pojawiał się też ogar Wigor (wg mnie dużo ładniejszy brat Wesołka i w dodatku zrównoważony i naprawdę fajnego charakteru) :p

Co do ,,niekontrolowanego zachwytu" to ja często w niego wpadam jesli chodzi o naprawdę ,,dobre ogary"...i wcale się tego nie wstydzę/ howk ;)

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zwracam honor:oops: i przepraszam byłych posiadaczy:Rose:
Cały ten mój post był trochę chaotyczny:splat:
Za mało snu, za dużo pracy, za dużo myśli, za mało czasu:wallbash:
ale już pojutrze mam wolne i może uda mi się sprecyzowaćo co mi chodziło:p
Kto wie, może wkleję jakieś zdjęcie:cool3: (żeby nie zapomnieć jak to się robi:splat: )
Pozdrawiam

Posted

bea100 napisał(a):
...Co do ,,niekontrolowanego zachwytu" to ja często w niego wpadam jesli chodzi o naprawdę ,,dobre ogary"...i wcale się tego nie wstydzę/ howk ;)

Nie bardzo rozumiem co wg Was: Sabinko, pwlkpsnk, bea100 oznacza "niekontrolowany zachwyt" ??:roll: :eviltong:
Wg mnie niekontrolowany w znaczeniu pejoratywnym to może zbyt ambicjonalny :cool3: ale to - jeżeli chodzi o własne psy a cudze :roll: cóż, każdy ma jakichś ulubieńców wśród rasy ;) i może się nim zachwycać jak tylko chce :eviltong:
Ja także nie wstydzę się napisać, który ogarek jest dla mnie boski :eviltong: a który poprostu śliczny :p A tak wogóle wszystkie ogary bardzo mi się podobają bo przecież zdecydowałam się na takiego psa :cool3: i każdy ma to coś co odróżnia go od brata czy ciotki ;) i za to coś właściciele go kochają :loveu:
Serdeczne głaski dla wszystkich ogarków :razz:

Posted

To ja użyłam tego zwrotu, więc doprecyzuję. To jest tak samo jak z dziećmi i na przykładzie wychowywania dzieci wyjaśnię. Są rodzice, krórzy swoje dziecko chowają "na świeczniku". Cały dom, życie, jest podporządkowane dziecku, od którego nie wymaga się właściwie niczego , tylko żeby reprezentowało. Wszystko mu wolno i zawsze jest bez winy. W razie konfliktów z innymi dziećmi, ono zostało "zprowokowane","namówione".Tak czasem traktują swoje psy właściciele. Nieposłuszny, wypasiony, pełen energii "bożek", zajmuje najlepsze miejsca w domu, dyktuje warunki i natrętnie domaga się bezustannej uwagi, Państwo gotowi mu zawsze służyć. Nie ma to nic wspólnego z miłością i szacunkiem , jakim darzycie swoje gończe i tropiące, nie ma nic wspólnego z serdecznością i traktowaniem psów jako członków rodzin(mądrych rodzin). Chyba wyjaśniłam i jestem pewna, że nie można się w tym dopatrzeć aluzji do kogokolwiek w tym temacie, bo tej aluzji nigdy nie było. Ale przecież wiecie Kochani, że takie "metody" wychowywania psa istnieją i zauważyłam to również na dogo, bo ono jest odbiciem życia.

Posted

Sabina1 napisał(a):
To ja użyłam tego zwrotu, więc doprecyzuję. To jest tak samo jak z dziećmi i na przykładzie wychowywania dzieci wyjaśnię. Są rodzice, krórzy swoje dziecko chowają "na świeczniku". Cały dom, życie, jest podporządkowane dziecku, od którego nie wymaga się właściwie niczego , tylko żeby reprezentowało. Wszystko mu wolno i zawsze jest bez winy. W razie konfliktów z innymi dziećmi, ono zostało "zprowokowane","namówione".Tak czasem traktują swoje psy właściciele. Nieposłuszny, wypasiony, pełen energii "bożek", zajmuje najlepsze miejsca w domu, dyktuje warunki i natrętnie domaga się bezustannej uwagi, Państwo gotowi mu zawsze służyć. Nie ma to nic wspólnego z miłością i szacunkiem , jakim darzycie swoje gończe i tropiące, nie ma nic wspólnego z serdecznością i traktowaniem psów jako członków rodzin(mądrych rodzin). ...

Właśnie to miałam na myśli :p Zbyt ambicjonalnie podchodzą do wielu spraw. A najgorsze w tym jest to, że potem dzieci, psy cierpią z tego powodu bo nie potrafią sprostać wymaganiom :placz: rodziców czy też właścicieli :shake: Psy w takich warunkach wyrastają na "żądnych krwi" dominantów a dzieci na próżne, zbyt pewne siebie ale niesamodzielne dzieciaki ;)
Sabinko - buziaczki :multi: za, jak zwykle mądre myśli :p

Posted

witam:hand: najpierw się troche pochwalę z okazji udanej seseji stawiam wszystkim:beerchug: (narazie wirtualnie). dobra zmieniam temat pooglądałam sobie zdjęcia no i zobaczyłam po raz pierwszy Ohara:lol: no cóż niewiem czy to starszy czy młodszy brat,ale nieważne u kolejnego psa z Rydzyńskiego Lasu widzę że może to śmiesznie zabrzmi jest bardzo mało siwizny:megagrin: piszę o tym ponieważ Jaga jest już dość siwiutka(troche przesadziłam:roll: ) ale choć Burzan jest starszy to jednak nigdzie tej siwizny praktycznie niewidać. Zauważyłam że większość ogórków które mają coś z hodowli pani Musiał -Gończaki szybciej siwieje. Ale tak naprawde to niewiem po co się tak rozwodzę jak i tak wszystkie ogarki są piękne:cool2: Ale miło zobaczyć braciszka:lol: a Irga jak urosła kurcze już taka mała panienka:loveu:

Posted

Żaneta napisał(a):
witam:hand: najpierw się troche pochwalę z okazji udanej seseji stawiam wszystkim:beerchug: (narazie wirtualnie). ...

No to do dna :knajpa: i Wielki gratulacje :klacz:

Posted

witamy wśród ogaromaniaków:loveu: fajne zdjęcia no i sunia też my jesteśmy starsze ogarki ale też mamay takie zabawki:evil_lol: super poznać nowego właściciela ogara:multi:

Posted

jejku co sie napatrzylam...
oczu nie moglam oderwac, tyle fotek w jednym miejscu! suuuper ;)
Ogary mają taki powalające spojrzenie ;) zakochałam sie chyba :P
szukam jak najwiecej informacji o nich, czy ktos moglby podac jakies ciekawe linki o ogarach? bo czytam i czytam i nie moge skonczyc.
A na razie zabieram sie za zadania do szkoly :P
A dlaczego mi sie jescze ogary podobają?
bo są takie prawdziwe, zwykle ze az niezwykle; szukam towarzysza do wypraw po lesie, wlasnie sie pewnie zaraz wybiore, niestety w samotnosci, bo moj psiak odszedl poczatkiem lutego ;( :( [mieszaniec doga niemieckiego]
Smutno... pusto...
ogarcze spojrzenie, bardzo przypomina mi spojrzenie Aresia Mojego, a zdjecia starszych psiakow rozczulają mnie na amen :)
głaski i buziaki dla syskich ogarkow forumowych!!
na razie zmykam
jakby ktos chcial pomailowac => [email protected]
pozdrawiam ;)

Posted

Dziekujemy za przywitanie! Modra rośnie jak na drożdżach i szybko się uczy. Umie już siadać , warowac i przychodzić na komende ( ale narazie tylko w domu) Jedyny problem, to ze nie przepada za spacerami. Myslimy ,że moze jest jej poprostu zimno. Ma bardzo ,krótka sierść, goły brzuszek i czasem nam się trzęsie. Zachęcamy ją do wychdzenia ,umawiając się z innymi psami. Może mieszka, ktoś z Państwa w Warszawie na mokotowie?
przesyłamy nowe zdjęcie:

Posted

Mysle ze Modra sie boi hałasów i miasta oraz okolicy, nalezy stopniowo zachecac zabawami i nagrodami i to od zaraz bo potem wyrosnie na bojaźlią sunie, inaczej mowiac zaczac ja socjalizowac, z Hasta przechodziłam to sami i z Puzonem

Posted

lila&kasia napisał(a):
...Zachęcamy ją do wychdzenia ,umawiając się z innymi psami. Może mieszka, ktoś z Państwa w Warszawie na mokotowie?
...

Mała powinna spotykać inne ogary, koniecznie! Mokotów to to nie jest ;) , ale zapraszam Modrą na pobieganie z Dunią i młodą Monią (przyrodnią siostrą) na psim ogrodzie/Stare Włochy :p Taka wyprawa będzie dla niej dobrą socjalizacją. Czekam na pw :p

• 2 weeks later...
Posted

Mateusz Niemczyński napisał(a):
:oops: :oops: witamwastesz mogesie pchwalicpienknym ogarem
a wabi sie Remiz Nadburzańskie granie
pośle wam jego zdjencie w jaknajszybszym czasie
:oops: :oops:

Witaj skarbie u ogaromaniaków; wita Cię i Twojego pieska babcia ogórkowa :p
Czekamy na fotki :p

Posted

:multi: :multi:

Sabina1 napisał(a):
Sówka? To słoneczko moje najpiękniejsz na świecie!!!!! Już nie mogę normalnie, ale jeszcze, jeszcze. One mają takie wyrazy "twarzy", że można im się ze wszystkiego zwierzać.

mati;;popieram bo mam remiza od sówki:multi: :multi:

Posted

Hania napisał(a):
Mam nadzieję, ze właściciele innych psiaków z grupy VI nie obrażą się na mnie, ale pomyslałam, że jakby utworzyć galerię tylko dla ogarów to bardzo ułatwiłoby oglądanie i wyszukiwanie konkretnych psów. Zalezy mi na tym, zeby w tej galerii było dużo zdjęć różnych ogarów.

szukam ych zdjeńć remiza z wystawy w KRAKOWIE

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...