samograj Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Hej, czy ktoś może mi podać rodowód HULTAJA ? Gdzie go szukać?
bea100 Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 samograj napisał(a):Hej, czy ktoś może mi podać rodowód HULTAJA ? Gdzie go szukać? Witaj, mam w hodowli jego siostrzyczkę Harmonię Z Południowej Kniei, więc odpisuję. Braciak-Hultaj jest w hodowli Olfactus (u naszej Hani :p pod Wwą/Marki lub Ożarów). Rodzeństwo jest młodziutkie (oboje pokończyli młodsze Championaty) Ur 06.02.2005 w Rzeszowie u Kasi Gazdy (O: ChPl Kmita Ze Stadniny Cisowiec po Galopie i Bajce Ze St Cisowiec /M: MłChPl ChPl KT-1 Chimera Z Gończaków po Dusiołku i Czercie Z Gończaków). Na dogo znajdziesz jeszcze ich siostrzyczkę Hastę, która jest u naszej Puz w Kraku. (sorki za ta pomyłkę w roczniku, już poprawiłam)
Hania Posted July 10, 2006 Author Posted July 10, 2006 samograj napisał(a):Hej, czy ktoś może mi podać rodowód HULTAJA ? Gdzie go szukać? Mogę Ci przesłać meilem ska, ale nie mam adresu.
puz Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 hej Samograjko wrzuc mi zdjecia na email [email protected] wrzuce wieczorem pozdrowienia dla Cioci Zmiłki
puz Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 ja nie mam jeszcze rodowodu Hasty czekam ale jak popatrzysz w rodowód Zmiłki od Czerty wiec zarys masz Hultaj jest siostrzeńcem Zmiłki a wnukiem Czerty
samograj Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 puz napisał(a):hej Samograjko wrzuc mi zdjecia na email [email protected] wrzuce wieczorem pozdrowienia dla Cioci Zmiłki Dzięki puzonko. Podaję wszystkim moje namiary: [email protected] oraz:handy: 012 654 97 11 lub 512 245 145, jakby ktoś chciał pogadać. Haniu dzięki , ale nie wiem co to jest meil ska:oops: .Uczę się dopiero obsługi komputera ,a co dopiero jakieś"myki" na forum:comp26: . Otwieram nowy temat- Książka "'Ogar polski" (jak mi się uda);) . Zaraz przesyłam zdjęcia puz:user: . Pozdrawiam i :calus: od Żmiłeczki.
samograj Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 puz napisał(a):hej Samograjko wrzuc mi zdjecia na email [email protected] wrzuce wieczorem pozdrowienia dla Cioci Zmiłki Przesłałam Ci kilka maili . Pierwszy zawiera załączniki nie do wykorzystania:oops: . W 3 ostatnich masz poprawione:-D. Jeszcze raz proszę wrzuć Żmiłkę nianię. Niech wszyscy zobaczą jak ogarzyca opiekuje się haszczątkami:crazyeye: . Daj znać czy dotarły, bo ostatnio posyłałam na vp. bez skutku:shake:
samograj Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 bea100 napisał(a): ...Marzę o zdjęciu Syriusza z Gończaków i Kacpra Siriusa z Landeckich Stawów i Zabawnego Zbója z Machalasów...i jeszcze tylu tylu innych a z pań chyba najbardziej chciałabym zobaczyć Osę z Rogożnickich lasów i Mrówę z Gończaków...ech... :D Przesłałam puz zdjęcia OSY, MRÓWY,MYSZOWATEGO,SYRIUSZA, SONATY i WOJANA-brata WILII. Mam nadzieje,że niebawem wrzuci je do galerii
pwlkpsnk Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 bea100 napisał(a): Rodzeństwo jest młodziutkie (oboje pokończyli młodsze Championaty) Ur 06.02.2004 w Rzeszowie u Kasi Gazdy (O: ChPl Kmita Ze Stadniny Cisowiec po Galopie i Bajce Ze St Cisowiec /M: MłChPl ChPl KT-1 Chimera Z Gończaków po Dusiołku i Czercie Z Gończaków). Na dogo znajdziesz jeszcze ich siostrzyczkę Hastę, która jest u naszej Puz w Kraku. Może coś kręcę, ale wydaje mi się, że był to rok 2005:p Samograj, mam dwa pytania: Czy masz może portrety Osy, Mrówy, Myszowatego i Syriusza?? I czy mógłbym je zamieścić na Rożkowej stronie w jego rodowodzie?? Pozdrawiamy serdecznie. Żmiłka śliczna, aż się chciało wyciągnąć aparat w ten upalny czerwcowy dzień:eviltong:
samograj Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 pwlkpsnk napisał(a): Samograj, mam dwa pytania: Czy masz może portrety Osy, Mrówy, Myszowatego i Syriusza?? I czy mógłbym je zamieścić na Rożkowej stronie w jego rodowodzie?? Wejdź wstecz, właśnie wrzuciłam. Wklejaj gdzie chcesz:lol: :lol: :lol:
samograj Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 WOJAN Ostoja Smarzewska (KOREK SONATA z Gończaków (RUDA) Oboje na zdjęciu w poprzednim poście
samograj Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Teraz sesja ŻMIŁKI, która cierpi na nadmiar instynktu macierzyńskiego.
samograj Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Na koniec jeszcze Ruda staruszka wśród młodzieży:p RUDA (SONATA)-po lewej ŻMIŁKA ,po prawej Yeti(LIMAHL Fortunatus) tatuś podopiecznych ŻMIŁKI siwa(prawie biała) mordka SONATY na tle młodych haszczaków.To dzięki nim, ich ruchliwości pokonała ciężki stan po wylewie i przedłużyła żywot o rok- to była swoista rechabilitacja,bardzo odżyła przy młodzieży, zmarła na niewydolność wątroby:placz:
samograj Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Zwróćcie uwagę, że Ruda posiwiała wyłącznie na pyszczku,do końca była ładnie wypigmentowana:lol: :lol: :lol: .Tęsknię za nią i Korkiem i FRAJDĄ samograj- odeszli w przeciągu roku(jeszcze w tym czasie zmarł moj tata 2004/2005):placz: Do następnego napisania -jutro postaram się wrzucić więcej SYRIUSZA
samograj Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 pwlkpsnk napisał(a): ...Czy masz może portrety Osy, Mrówy, Myszowatego i Syriusza? załączam na życzenie SYRIUSZA i portret MYSZOWATEGO MYSZOWATY z Gończaków SYRIUSZ (portretu nie mam)
KUMPELka Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Samograj - wspaniałe zdjęcie fantastycznych psów :multi: Chciałam wybrać i zacytować któreś ale...musiałabym kopiować wszystkie a Żmiłka - niania poprostu bomba !! WSPANIAŁE psy :multi: :multi: :multi: :multi:
samograj Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 puz napisał(a):barwo a jednak poradziłas sobie piekne zjdecia Szybko się uczę:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:, mówiąc nieskromnie. Mam jeszcze problem z ujednoliceniem rozmiaru zdjęć ,ale już wiem co robić. Następne posty nie będą tak haotyczne:hand: :hand: :hand: :calus:
puz Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 a moze pojdziemy p rodzinnemu na spacer trzeba wyciagnac Magde I Żywie co?
samograj Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 puz napisał(a):a moze pojdziemy p rodzinnemu na spacer trzeba wyciagnac Magde I Żywie co? Jestem za, ale... po cieczce ŻMIŁKI. Jestem:angryy: bardzo wściekła na Krosno. Planowałam uzyskać 3 ocenę (a może i 3 CVC), by móc pokryć ŻMIŁKĘ ( ona tak bardzo chce mieć dzieci :loveu:i podrywa YETIEGO!!!), a nie przyjęli mnie ,choć zgłosiłam w terminie. Teraz muszę czekać 6- 8 miesięcy na szczeniaki:angryy: :angryy: :angryy: Ona też. POZDRAWIAM:smilecol:
samograj Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Mój pierwszy ukochany ogar KOREK-KORASEK (WOJAN) tuż przed śmiercią. Podobnie jak RUDA ( SONATA) miał udar mózgu,ponim nie mógł utrzymać równowagi,ale duszę miał młodzieńca. chwiejnym krokiem postanowił zaatakować ,upierdliwe zresztą ,psy zza płotu sąsiada. "Obalił" się na rzeczony płot . Ucho nieszczęśliwie wpadło przez oczka siatki i zostało częściowo odgryzione przez tamte psy. Niestety miał inne niegojące sie rany,po upadkach i odszedł do "Krainy wiecznych łowów" lub jak ktoś woli za Tęczowy Most
puz Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 słyszałam o tej histori ale widziałam tez kiedys grupowe zdjecie u Magdy same ogarki dziadki
samograj Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 puz napisał(a):słyszałam o tej histori ale widziałam tez kiedys grupowe zdjecie u Magdy same ogarki dziadki U mnie było robione to zdjęcie. Może Magda ma je gdzieś u siebie, można zeskanować i wrzucić na forum:multi: :multi: :multi: . Ja gdzieś powinnam mieć kliszę, ale wątpię czy ją znajdę:shake:
Żaneta Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 samograj jestem pod wrażeniem:loveu: , jak miło popatrzeć na wcześniejsze pokolenia ogarków:loveu: :loveu: :loveu: te zdjęcia są świetne;)
Recommended Posts