Jump to content
Dogomania

Galeria ogarów polskich (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

samograj napisał(a):
Hej, czy ktoś może mi podać rodowód HULTAJA ? Gdzie go szukać?

Witaj, mam w hodowli jego siostrzyczkę Harmonię Z Południowej Kniei, więc odpisuję. Braciak-Hultaj jest w hodowli Olfactus (u naszej Hani :p pod Wwą/Marki lub Ożarów).
Rodzeństwo jest młodziutkie (oboje pokończyli młodsze Championaty)
Ur 06.02.2005 w Rzeszowie u Kasi Gazdy (O: ChPl Kmita Ze Stadniny Cisowiec po Galopie i Bajce Ze St Cisowiec /M: MłChPl ChPl KT-1 Chimera Z Gończaków po Dusiołku i Czercie Z Gończaków).
Na dogo znajdziesz jeszcze ich siostrzyczkę Hastę, która jest u naszej Puz w Kraku.

(sorki za ta pomyłkę w roczniku, już poprawiłam)

Posted

samograj napisał(a):
Hej, czy ktoś może mi podać rodowód HULTAJA ? Gdzie go szukać?

Mogę Ci przesłać meilem ska, ale nie mam adresu.

Posted

ja nie mam jeszcze rodowodu Hasty czekam ale jak popatrzysz w rodowód Zmiłki od Czerty wiec zarys masz Hultaj jest siostrzeńcem Zmiłki a wnukiem Czerty

Posted

puz napisał(a):
hej Samograjko wrzuc mi zdjecia na email [email protected] wrzuce wieczorem pozdrowienia dla Cioci Zmiłki

Dzięki puzonko. Podaję wszystkim moje namiary: [email protected] oraz:handy: 012 654 97 11 lub 512 245 145, jakby ktoś chciał pogadać. Haniu dzięki , ale nie wiem co to jest meil ska:oops: .Uczę się dopiero obsługi komputera ,a co dopiero jakieś"myki" na forum:comp26: . Otwieram nowy temat- Książka "'Ogar polski" (jak mi się uda);) . Zaraz przesyłam zdjęcia puz:user: . Pozdrawiam i :calus: od Żmiłeczki.

Posted

puz napisał(a):
hej Samograjko wrzuc mi zdjecia na email [email protected] wrzuce wieczorem pozdrowienia dla Cioci Zmiłki

Przesłałam Ci kilka maili . Pierwszy zawiera załączniki nie do wykorzystania:oops: . W 3 ostatnich masz poprawione:-D. Jeszcze raz proszę wrzuć Żmiłkę nianię. Niech wszyscy zobaczą jak ogarzyca opiekuje się haszczątkami:crazyeye: .
Daj znać czy dotarły, bo ostatnio posyłałam na vp. bez skutku:shake:

Posted

bea100 napisał(a):

...Marzę o zdjęciu Syriusza z Gończaków i Kacpra Siriusa z Landeckich Stawów i Zabawnego Zbója z Machalasów...i jeszcze tylu tylu innych a z pań chyba najbardziej chciałabym zobaczyć Osę z Rogożnickich lasów i Mrówę z Gończaków...ech... :D

Przesłałam puz zdjęcia OSY, MRÓWY,MYSZOWATEGO,SYRIUSZA, SONATY i WOJANA-brata WILII. Mam nadzieje,że niebawem wrzuci je do galerii

Posted

bea100 napisał(a):

Rodzeństwo jest młodziutkie (oboje pokończyli młodsze Championaty)
Ur 06.02.2004 w Rzeszowie u Kasi Gazdy (O: ChPl Kmita Ze Stadniny Cisowiec po Galopie i Bajce Ze St Cisowiec /M: MłChPl ChPl KT-1 Chimera Z Gończaków po Dusiołku i Czercie Z Gończaków).
Na dogo znajdziesz jeszcze ich siostrzyczkę Hastę, która jest u naszej Puz w Kraku.

Może coś kręcę, ale wydaje mi się, że był to rok 2005:p
Samograj, mam dwa pytania:
Czy masz może portrety Osy, Mrówy, Myszowatego i Syriusza??
I czy mógłbym je zamieścić na Rożkowej stronie w jego rodowodzie??
Pozdrawiamy serdecznie. Żmiłka śliczna, aż się chciało wyciągnąć aparat w ten upalny czerwcowy dzień:eviltong:

Posted

pwlkpsnk napisał(a):

Samograj, mam dwa pytania:
Czy masz może portrety Osy, Mrówy, Myszowatego i Syriusza??
I czy mógłbym je zamieścić na Rożkowej stronie w jego rodowodzie??

Wejdź wstecz, właśnie wrzuciłam. Wklejaj gdzie chcesz:lol: :lol: :lol:

Posted

Na koniec jeszcze Ruda staruszka wśród młodzieży:p

RUDA (SONATA)-po lewej ŻMIŁKA ,po prawej Yeti(LIMAHL Fortunatus) tatuś podopiecznych ŻMIŁKI

siwa(prawie biała) mordka SONATY na tle młodych haszczaków.To dzięki nim, ich ruchliwości pokonała ciężki stan po wylewie i przedłużyła żywot o rok- to była swoista rechabilitacja,bardzo odżyła przy młodzieży, zmarła na niewydolność wątroby:placz:

Posted

Zwróćcie uwagę, że Ruda posiwiała wyłącznie na pyszczku,do końca była ładnie wypigmentowana:lol: :lol: :lol: .Tęsknię za nią i Korkiem i FRAJDĄ samograj- odeszli w przeciągu roku(jeszcze w tym czasie zmarł moj tata 2004/2005):placz:
Do następnego napisania -jutro postaram się wrzucić więcej SYRIUSZA

Posted

pwlkpsnk napisał(a):

...Czy masz może portrety Osy, Mrówy, Myszowatego i Syriusza?

załączam na życzenie SYRIUSZA i portret MYSZOWATEGO

MYSZOWATY z Gończaków

SYRIUSZ (portretu nie mam)

Posted

Samograj - wspaniałe zdjęcie fantastycznych psów :multi:
Chciałam wybrać i zacytować któreś ale...musiałabym kopiować wszystkie a Żmiłka - niania poprostu bomba !!
WSPANIAŁE psy :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

puz napisał(a):
barwo a jednak poradziłas sobie piekne zjdecia

Szybko się uczę:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:, mówiąc nieskromnie. Mam jeszcze problem z ujednoliceniem rozmiaru zdjęć ,ale już wiem co robić. Następne posty nie będą tak haotyczne:hand: :hand: :hand: :calus:

Posted

puz napisał(a):
a moze pojdziemy p rodzinnemu na spacer trzeba wyciagnac Magde I Żywie co?

Jestem za, ale... po cieczce ŻMIŁKI. Jestem:angryy: bardzo wściekła na Krosno. Planowałam uzyskać 3 ocenę (a może i 3 CVC), by móc pokryć ŻMIŁKĘ ( ona tak bardzo chce mieć dzieci :loveu:i podrywa YETIEGO!!!), a nie przyjęli mnie ,choć zgłosiłam w terminie. Teraz muszę czekać 6- 8 miesięcy na szczeniaki:angryy: :angryy: :angryy: Ona też.
POZDRAWIAM:smilecol:

Posted

Mój pierwszy ukochany ogar KOREK-KORASEK (WOJAN) tuż przed śmiercią. Podobnie jak RUDA ( SONATA) miał udar mózgu,ponim nie mógł utrzymać równowagi,ale duszę miał młodzieńca. chwiejnym krokiem postanowił zaatakować ,upierdliwe zresztą ,psy zza płotu sąsiada. "Obalił" się na rzeczony płot . Ucho nieszczęśliwie wpadło przez oczka siatki i zostało częściowo odgryzione przez tamte psy. Niestety miał inne niegojące sie rany,po upadkach i odszedł do "Krainy wiecznych łowów" lub jak ktoś woli za Tęczowy Most

Posted

puz napisał(a):
słyszałam o tej histori ale widziałam tez kiedys grupowe zdjecie u Magdy same ogarki dziadki

U mnie było robione to zdjęcie. Może Magda ma je gdzieś u siebie, można zeskanować i wrzucić na forum:multi: :multi: :multi: . Ja gdzieś powinnam mieć kliszę, ale wątpię czy ją znajdę:shake:

Posted

samograj jestem pod wrażeniem:loveu: , jak miło popatrzeć na wcześniejsze pokolenia ogarków:loveu: :loveu: :loveu: te zdjęcia są świetne;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...