Jump to content
Dogomania

GALERIA SZNAUCERÓW (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 9.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elitesse napisał(a):
korci mnie coby do szczecina na show przyjechac to wam pokibicuje :)

..zapraszamy.W czerwcu mamy dwie jedna po drugiej..:lol:

Posted

Moze chodzi o szyję - patrząc z boku jest po prostu daleko ścięta maszynka - lub tylko sie tak wydaje, bo jest bardzo jasna w tym miejscu, poza tym wtekigo samego koloru jest bok psa (a tam na pewno nie scinała maszynka)- więc moze to po prostu złudzenie. Ja tez dosyc daleko cieniuję / stopniuje szyje z boku.

Posted

Elitesse napisał(a):
ja po tych fotach nie jestem w stanie stwierdzic czy cos jest nie tak :eviltong:
i nie bardzo wiem o co weszce chodzi - mam nadzieje ze to napisze :modla:

Agnieszka K. napisał(a):
Moze chodzi o szyję - patrząc z boku jest po prostu daleko ścięta maszynka - lub tylko sie tak wydaje, bo jest bardzo jasna w tym miejscu, poza tym wtekigo samego koloru jest bok psa (a tam na pewno nie scinała maszynka)- więc moze to po prostu złudzenie. Ja tez dosyc daleko cieniuję / stopniuje szyje z boku.

Właśnie dokładnie o to chodzi - o szyję i kark - ścięcie maszynką zachodzi aż za kłąb. I robi się taka duża różnica w kolorze i strukturze sierści. I o takie ostre cięcie na policzku. Później te różnice się zacierają jak odrośnie sierść ale na początku mnie to jakoś drażni :roll:
Ze Szczecina to ja znam Ewę Krywan - mają hodowlę pieprzaków z Grodu Książąt Pomorskich (i bouvierów) i wiem że ona też strzyże. Ich sznaucery są zawsze bardzo ładnie przygotowane.

Posted

[quote name='weszka']Właśnie dokładnie o to chodzi - o szyję i kark - ścięcie maszynką zachodzi aż za kłąb. I robi się taka duża różnica w kolorze i strukturze sierści. I o takie ostre cięcie na policzku. Później te różnice się zacierają jak odrośnie sierść ale na początku mnie to jakoś drażni :roll:
Ze Szczecina to ja znam Ewę Krywan - mają hodowlę pieprzaków z Grodu Książąt Pomorskich (i bouvierów) i wiem że ona też strzyże. Ich sznaucery są zawsze bardzo ładnie przygotowane.

..Weszka dzieki za cenne info.Wiem chyba o co chodzilo.W tym jednak przypadku to byla wina kiepskiego zdjecia.Na fotach ponizej wytrymowany piesiu wyglada deczko inaczej...Rzeczywiscie sa ostro ciete policzki,ale te fotki sa zrobione chyba zaraz po trymowaniu...

Posted

Jesli linia cięcia jest tak poprowadzona jak mi sie wydaje:

to moim zdaniem wszystko jest ok. Niektórzy cieniuja szyje, aby wydawała sie dłuższa (i nie chodzi mi o zwykłe wygolenie siersci do skóry - bo takie tez mozna często spotkac, tylko wycieniowanie), tak aby było łagodne przejście między długoscia włosa.

Posted

ech... nie ma jak sznaucery...:loveu:

my dzis poszlismy inna trasa i pluje sobie w brode, ze nie mialam aparatu-F wytarzal sie qpie /jak na moj nos to byla jakas sarnia ;) / a potem taplal sie w bagienku i tropil-obok stala tablica "Bobry-niestrudzeni architekci":lol: wygladal jak Jozin z bazin-brudny po brzuch w blocie, a na gorze w qpie :evil_lol:

Posted

jo_ann napisał(a):
ech... nie ma jak sznaucery...:loveu:

my dzis poszlismy inna trasa i pluje sobie w brode, ze nie mialam aparatu-F wytarzal sie qpie /jak na moj nos to byla jakas sarnia ;) / a potem taplal sie w bagienku i tropil-obok stala tablica "Bobry-niestrudzeni architekci":lol: wygladal jak Jozin z bazin-brudny po brzuch w blocie, a na gorze w qpie :evil_lol:

jaki to musiał być uroczy widok:loveu::evil_lol:

Posted

Ja golę do momentu, gdzie sierść zaczyna układać się w inną stronę ( czyli tam gdzie jest zaznaczone na zdjęciu ) przejście, cieniuję degażówkami.

Posted

LeCoyotte napisał(a):
o i burkow tez.. biedna Gala, znowu jej ten jezyczek wylazl:eviltong:

Oj ale tutaj ma zupełnie inną postać :loveu: radosne oblizywanie się i rozbiegane spojrzenie :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...