rytka Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 m_orsetti napisał(a):Rytko- Mop jest mniejszy- to przelicza się w zależności od wagi psa. Ceny w normie- moim zdaniem. Uściski M. A takie buty... Frytke,ktora byla duuzo większa od Gufa,była szczepiona w szczenięctwie i przez kilka nastepnych lat/dawno to był ceny inne/potem przestałam:oops:stwierdziłam,ze jak nie ma kontaktu z innmi psami i nie wychodzi sama to ryzyko małe i szczepiona była tylko p.wsciekliznie.Na szczęscie nie zachorowała a była we wsi epidemia/kilka lat temu/ ,chyba parwo bo psy zdychały i chorowałay/wymioty,nawet wodą jak wypily,przewracały sie/sąsiadka stwierdziła,ze ktos psy otruł,bo praktycznie tylko moja nie chorowała. Ajula,Majqa ponton sie sprawdził,jaka wojna wszystkie chcą tam spac,nawet kot/ kota poduszka tam wylądowała jako dodatek to poszedł za nią/dosc,ze wchodze do pokoju a tam mop+kot spią,nastepnym razem Gufi + mop,spią po dwa albo jeden wychodzi drugi sie kladzie:evil_lol:było tez nie fajnie jak Gufi z impetem walnął sie na kota i szok, bo kot zamiauczał a on chyba nie bardzo kojaży,kto wydaje takie dzwięki:roll: Quote
majqa Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 To ja poproszę o przepis, jak zachęcić psa do spania w pontonie, a nie w łóżku. :evil_lol: Quote
BasiaD Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Gufiaczek wskakuj na początek przypominać o sobie cioteczkom! Quote
marysia55 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='majqa']To ja poproszę o przepis, jak zachęcić psa do spania w pontonie, a nie w łóżku. :evil_lol: mnie tez by sie przydał. Zarówno pies jak i kot pchają sie do łóżka. Gorąco jak w piecu martenowskim, a ponton lezy odłogiem i sie kurzy :evil_lol: Quote
Ajula Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 anciaahk napisał(a):Podniosę;). cześć Ancia :hand: fajnie, że wpadłas, podoba Ci sie nasz Gufi? :razz: Quote
Ajula Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 rytka napisał(a): Ajula,Majqa ponton sie sprawdził,jaka wojna wszystkie chcą tam spac, bo to biedne dzieci wojny, cieszą sie ze wszystkiego co dostaną nie to, co te rozpieszczone sierściuchy Majqi :evil_lol: Quote
majqa Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 No i proszę, tylko Cię spuścić z oka Ajulo! :evil_lol: Quote
m_orsetti Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Rytko, wirusówki możesz przynieść do domu na butach- nawet jak zwierzę jest niewychodzące z domu- trzeba je szczepić przeciwko wirusówkom. No i im większy pies- tym więcej kosztują szczepienia- oraz odrobaczanie. M. Quote
rytka Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Przepis na spanie w pontonie jest bardzo prosty jak sie ma takie grzeczne i mądre stwory jak ja,poprostu mówie do stwora :tutaj leżeć i on sie słucha:eviltong:pozatym kot i mop,korzystaja z pontonu tylko w dzień,kiedy wszystkie łóżka są poscielone i nie ma poduszek,a wiadomo,ze tylko na poduszce mozna spać,wiec nie mają wyboru:evil_lol:Rano miał miejsce precedens tj.na chwile wpuscilam Gufa do łóżka bo budził nas za wczesnie:mad:sam sie nie pchał ,poklepałam 2 razy w kołdre i uznał to za zaproszenie.Nie wiem ale ja mam szczescie ; mop i Gufi są mega grzeczne i usłuchane i dzięki Bogu bo z trudnym psem bym sobie nie poradzila.O kocie nie wspomne,chodzący ideał/w nocy spi,zawsze woła za potrzeba na dwór/,szczytem niegrzecznosci u niej jest jak na złość mi, zamiast wyjsc na dwór na siku skorzysta z kuwety:evil_lol:tak zrobiła jak przyszedł mop do domu-przez tydzien załatwiała sie do kuwety,i 2 dni temu zrobiła tak samo-to chyba słabszy protest na wprowadzenie Gufiego:evil_lol:A kuweta jest bo,zimą jak jest mróz i snieg nie wyjdzie za chiny na dwór,wychodzi tylko na próg i sprawdza jak zimno spowrotem do domu. Quote
majqa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 rytka napisał(a):Przepis na spanie w pontonie jest bardzo prosty jak sie ma takie grzeczne i mądre stwory jak ja,poprostu mówie do stwora :tutaj leżeć i on sie słucha:eviltong:. (...) Wielkie dzięki, parsknęłam śmiechem, wycieram monitor. :evil_lol: Quote
Kamila_s Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Witaj Gufi i nowe citeczki,ktore przybyly na watek!!!:loveu::loveu: Quote
Ewelina.w38 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Przeczytalam maila, juz jestem na wątku. Tylko, ze tak z "grubsza go przeleciałam" i nie wszystko wiem. Dla Gufiego zbieramy na operację i leczenie nóżki, tak? A co z tą 2 czarną psiną, która ma "tylko szczekać"? ona dalej na łańcuchu?:shake: Ja mogę zorganizować bazarek, tylko trochę czasu potrzebuje żeby poszyć cos na niego. Czy ewentualny bazarek wchodzi w grę? bo jeśli nie to dla innej bidy go zorganizuje. Quote
togaa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Jak to miło że tyle Kochanych Cioteczek na wątku.... Bazarki jak najbardziej....!! W dużych ilościach potrzebne ! Gufi jest wciąż na minusie, jeśli chodzi o finanse..... Nadal brakuje na operacje biodra... Myślę,że należałoby tez pomóc rytce w utrzymaniu Gufika. Quote
Ewelina.w38 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 to ja sie wezme za szycie. A co z 2 psem? Quote
togaa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Co do drugiego psa, rytka może mu pomóc wzięciem na tymczas dopiero jak Gufi znajdzie dom. Same musimy pomyśleć, jakby mu wcześniej pomoc... Nie można juz tego zwalać na rytkę. Ma dość na głowie własnych problemów. Quote
majqa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='togaa']Co do drugiego psa, rytka może mu pomóc wzięciem na tymczas dopiero jak Gufi znajdzie dom. (...). O ile uda jej się skłonić rodzinę, by zechciała tę sunię oddać. Quote
Ajula Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='togaa'] Myślę,że należałoby tez pomóc rytce w utrzymaniu Gufika. jestem za jak najbardziej Quote
Ajula Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='togaa']Co do drugiego psa (...) Same musimy pomyśleć, jakby mu wcześniej pomoc... Nie można juz tego zwalać na rytkę. Ma dość na głowie własnych problemów. też tak uważam Rytka ma dużo własnych spraw na głowie + plus swoje zwierzaki + Gufi Rytka i tak sobie świetnie daje radę, podziwiam ją :loveu: Quote
rytka Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Duzo nowych osób zajrzało do Gufiaka:loveu: powiem Wam,ze jak pożycze ten aparat to Was tu zasypie zdjęciami bo Gufi jest taki fotogeniczny :loveu:a narazie jeszcze z telefonu/taki przedsmak:evil_lol:/ Majqa masz dowody:razz:,ze moje w pontonie spią,jak myszy pod miotłą:diabloti: a tu dowód na to,ze Gufi lubi jak sie go nosi,zadowolony,ogonem macha wtedy,pierwszy raz spotkałam takiego psa. francuski pocałunek Quote
majqa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Boooskie zdjątka, normalnie boooskie!!! :loveu: Ryciu, kołuj aparat, plizzz... Quote
Ajula Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 jaki on jest ŚLICZNY :iloveyou: kochany słodki Gufi, domki powinny się bić o niego Rytko jestem Ci taka wdzięczna, że go wzięłas do domu Quote
Ajula Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 allegro wystawiala Fundacja, prawda? z kim się skontaktować w sprawie przedlużenia? ja bym zapłaciła za przedłużenie, może jeszcze by ktos kupił te cegiełki Quote
Kamila_s Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 ja wciaz wysylam link z cegielkami gdzie moge:oops:;) Quote
Recommended Posts