Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

jeszcze taka mala uwaga;);)
rytka jakbys mogla..wstaw zdjecia Gufiego w wiekszej ilosci na pierwszy post calej historii Gufiego...
na przyklad te z aukcji cegielkowej....
mysle,ze im wiecej zdjec na pierwszym poscie tym wieksze zainteresowanie..co o tym myslicie??;);)
bo tak jakos lyso z tym jednym:eviltong:

Posted

Ajula napisał(a):
Majqa ma rację, nie mam pretensji, bo rzeczywiście wiele psów jest w o wiele gorszym stanie i położeniu, niż Gufi

Jasne. Mnie tylko chodziło o to, że im większe nieszczęście tym większą ściąga ilość ludzi chętnych do pomocy, ciekawskich, tzw. doradców etc. Wiesz o co mi chodzi. Zdrowy w schronisku - odwiedzin na wątku mało, pies katowany, z urwaną nogą, przejechany - wątek oblegany. Ma to i przełożenie na wpływ pieniążków na ratowanie delikwenta. Czy to zarzut wobec wspomnianych ludzi? Nie, jedynie stwierdzenie prawidłowości.

Posted

Kamila_s napisał(a):
(...) mysle,ze im wiecej zdjec na pierwszym poscie tym wieksze zainteresowanie..co o tym myslicie??;);)
bo tak jakos lyso z tym jednym:eviltong:

Jasna sprawa, pierdoła jestem, że na to sama nie wpadłam. :oops:

Posted

[quote name='majqa']Jasne. Mnie tylko chodziło o to, że im większe nieszczęście tym większą ściąga ilość ludzi chętnych do pomocy, ciekawskich, tzw. doradców etc. Wiesz o co mi chodzi. Zdrowy w schronisku - odwiedzin na wątku mało, pies katowany, z urwaną nogą, przejechany - wątek oblegany. Ma to i przełożenie na wpływ pieniążków na ratowanie delikwenta. Czy to zarzut wobec wspomnianych ludzi? Nie, jedynie stwierdzenie prawidłowości.
dokładnie tak
i dokładnie tak, jak napisała Rytka - jakby go tam zostawiła w postaci połamanego szkieletu na tym łańcuchu, to serce by pękało na jego widok, a ludzie sami chcieliby pomagać
ale dzięki Bogu nie zrobiła tego - wolę nakarmionego z błyszczącą sierścią Gufiego bez sprzedanych cegiełek, niż z pełną skarboną, ale w tak strasznym stanie, w jakim był

powoli powoli pieniążki się uzbierają, teraz i tak nie ma gdzie go umieścić po operacji, bo u Ninki w domu zastój :roll:

Posted

Juz dodalam zdjęcia,ja to jestem taka gapa:oops:szczerze to gdybym przewidziała,ze Gufi wyląduje u mnie na tymczasie to poprosilabym 'kogoś' o prowadzenie wątku.Zakładając wątek chciałam tylko zaapelowac o pomoc ,ze moze 'ktoś' :evil_lol:go wezmie na dt ,ewentualnie poprosic schronisko o przyjecie psów:roll:Jak sie potoczyło... wiadomo,znana juz jest moja silna wola i konsekwencja:diabloti:

Ajula a ja myslałam,ze termin u Ninki juz zaklepany:roll:czyli Guf moze do niej trafić jak sie zwolni u niej miejsce?

Posted

rytka napisał(a):

Ajula a ja myslałam,ze termin u Ninki juz zaklepany:roll:czyli Guf moze do niej trafić jak sie zwolni u niej miejsce?

tak zaklepany, tylko nie wiadomo, kiedy to miejsce się zwolni, może to jeszcze potrwać
innych DT ani widu, ani słychu - napisałam w dziale domów tymczasowych, że szukamy miejsca, napisalam też do kilku osób z Poznania, ale nikt nic nie wie o wolnych miejscach :roll:

Posted

Kamila_s napisał(a):
dziewczyny wysylam link do cegielek i do forum Gufiego do dziewczyn z dogomanii;)
moze akurta sie ktos nowy zjawi i uzbieramy wiecej grosza:shake:

kamila, zaglądnełam. Na razie zaznaczam sobie wątek, później na spokojnie go sobie poczytam żeby być w temacie.

Posted

a powiedzcie bo nie wiem?
jak to jest z allegro cegiełowym? ile się za to płaci?
ja bym zapłaciła za przedłużenie, może w następnej edycji lepiej by poszło

Posted

Ajula napisał(a):
(...) jak to jest z allegro cegiełowym? ile się za to płaci? ja bym zapłaciła za przedłużenie, może w następnej edycji lepiej by poszło

Najbardziej w temacie wystawień cegiełkowych, opłat etc. jest Isadora.

Posted

marysia55 napisał(a):
kamila, zaglądnełam. Na razie zaznaczam sobie wątek, później na spokojnie go sobie poczytam żeby być w temacie.

Marysiu Tobie rowniez dziekuje:loveu:

Posted

majqa napisał(a):
To giteśnie! :multi: Ryciu, przypomnij mi proszę/ upewnij mnie, Gufek ma szczepienia zarówno p/wściekliźnie jak i chorobom? Tak?

Guf zaszczepiony p.chorobom za dwa tyg. drugie szczepienie p.chorobom i wscieklizna, bo gufi z uwagi,ze ugryzł do krwi,jest na kwarantannie:diabloti:
szczepienie odbyło sie u innego weta niz tego z rtg.u ktorego Guf był 2 razy do tej pory/w sumie fajny facet ale jego całe dnie nie ma bo jest na wyjazdach-swine,krowy itd./na szczepienie poszłam wiec tam gdzie zawsze chodziłam z Frytka,Mania czy teraz z mopem.W tym gabinecie co zawsze chodze, przyjmuje 2 óch wetów,na zmiane i jeden cos dziwnie drogi:mad: za szczepienie +odrobaczenie/aniprazol 6tab./wziol 70zł.a w marcu ten drugi za to samo u mopa szczepienie +wscieklizna ten drugi wziął 55zł:roll:Poprosze zeby mi dopisał na rachunku dokładnie za co te 70zł./ile szczep.ile odropb. itp/