majqa Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Straty to oczywiście bolesna sprawa ale biorąc pod uwagę całokształt wpisu...ależ kojący... Quote
Ajula Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Gufi jest młodziutki i ma jeszcze głupotki w głowie bawić się chce :lol: Quote
Ajula Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 kochanego Gufika podrzucę :bluepaw::bluepaw::bluepaw::bluepaw: Quote
rytka Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 [quote name='Ajula']ciekawe czy Gufi był dzis grzeczny..? :cool3:[/QUOTE] no jeszcze wszystkiego nie zniszczył/a Lena pisała jak wszystko zniszczy to sie mu znudzi:diabloti:/a z dzwiami ma jeszcze troche roboty,futryna dopiero do połowy i troszke na dole obgryzione/ale pracuje nad nimi codzień/oczywiście z 3 dzwi wybrał te,za którymi trzymam worek z suchą karmą czyli to jego działanie ma chyba tutaj jakiś cel:mad:Wczoraj wybrałam sie na spacer z samym Gufolem na poszukiwanie zgubionej obrozy/znalazlam:multi:/ale szkukając obrozy patrzyłam pod nogi na trawe i podnosze wzrok a Gufa nie widać:-ozapomniałam sie,ze on nie widzi:oops:stal na rozstaju polnych dróg zagubiony taki...Ja nie moge uwierzyć ,ze ktoś pozbył sie niewidomego psa on napewno sie zgubił..w jego przypadku wystarczy chwila nieuwagi. na spacerze zamiast nieobecnego mopa tarmosił mnie:mad:sił mu przybyło niesamowicie. Quote
Ajula Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 [quote name='rytka'] podnosze wzrok a Gufa nie widać:-ozapomniałam sie,ze on nie widzi:oops:stal na rozstaju polnych dróg zagubiony taki....[/quote] żal serce ściska jak się to czyta :-( biedak kochany, szczęscie, że go zabrałaś Quote
majqa Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 [quote name='rytka'](...) na spacerze zamiast nieobecnego mopa tarmosił mnie:mad:sił mu przybyło niesamowicie.[/quote] A to mnie baaardzo cieszy!!! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
togaa Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Pewnie bez towarzystwa "czarnej" Gufik by nie przeżyl. To ona była Jego oczami....! Bardzo prawdopodobne że to siostra. Sa identyczni. Quote
Ajula Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 togaa myslę tak jak Ty mój TZ mówi, że to ona uratowała Gufiego, i teraz trzeba uratować ją :-( ale najpierw musimy pomóc Gufiemu Quote
rytka Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 [url=http://deser.pl/deser/1,83453,6859064,Niewidomy_pies_ma____psa_przewodnika.html]Niewidomy pies ma... psa przewodnika[/url] a my mamy Gufiego i Czarna:loveu: Była taka chwila,ze jak powiedzieli mi ''a bierz obydwa jak chcesz''to przez moment rozważałam czy nie wziąść obu,jednak rozsądek wziął gore.To może byc brat i siosrta ale to pies i suka i nie rozdzielilabym ich,nie upilnowała.Oj mysle o czarnej tez.Widze jak czepia sie mopa pewnie tak samo pilnowal sie czarnej:-(ale teraz zauważyłam ,ze jak sie bawi z mopem to co 5,10 mim.rozgląda sie i szuka mnie musze sie odezwać a on przychodzi puknie mnie nosem i wraca do zabawy.Mop tez ju czuje ,ze Gufi potrzebuje jej pomocy np.uciekla mu i przyczaila sie w trawie a Gufi nic:shake:no i musi mop dać sygnał dzwiękowy:evil_lol:i dawaj zabawa trwa dalej:lol: Quote
Ajula Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 myslę intensywnie, jak i gdzie znaleźć miejsce dla Gufika po operacji i nie znam nikogo kto mógłby pomóc :placz: nawet eksmitowałabym moje psy na jakiś czas, ale na tak długo nie ma możliwości :roll: Quote
majqa Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Przepraszam, że ścigam się z dobą i przegrywam. Będę się starała żeby jutro był już tekst. Quote
Ukryty Smok Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Witam! Przydam się Wam do czegoś? Jeśli tak, melduję się na wątku. Pzdr, Ukryty Smok Quote
Ajula Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 ja witam Cię z otwartymi ramionami :loveu: mam nadzieję, że inne wielbicielki Gufiego też Gufi nie ma dużego fanklubu, ale wierzę, że uda nam się zrobić dla niego coś dobrego aktualności są w pierwszym poście Quote
Ajula Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 majqa, nie martw się, poczekamy cierpliwie, i tak nie wiem, czym Ty się ładujesz :evil_lol: Quote
Basia i Barni Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 dziewczyny teraz wróciłam z wakacji , ja chyba tego nie nadrobię wszystkiego , czy ktoś by mi w skrócie coś napisał jaka sytuacja aktualnie wygląda, już robie paczki z bazarków zaległe i przypominam osoby ,które miały wpłacić na gufiego Quote
Ajula Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Basiu aktualizacja jest w pierwszym poście - Gufi był na badaniach w Poznaniu u weta ortopedy - zalecana operacja stawu biodrowego - oczy - nie reagują na żadne bodźce - prawdopodobnie zaćma wrodzona - merytorycznie pod opiekę weźmie Fundacja Niechciane i Zapomniane - żeby łatwiej było zbierać pieniądze - faktycznie Gufi zostaje nadal u Rytki - potrzebne pieniądze na operację - potrzebny DT na czas po operacji - potrzebne ogłoszenia, że Gufi szuka domu stałego Quote
Ajula Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 nie mogę znaleźć tych fotek Gufiego, na których widać jego pokrzywione bioderko i łapki albo jestem ślepa, albo ich już nie ma? Quote
Basia i Barni Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 [quote name='Ajula']Basiu aktualizacja jest w pierwszym poście - Gufi był na badaniach w Poznaniu u weta ortopedy - zalecana operacja stawu biodrowego - oczy - nie reagują na żadne bodźce - prawdopodobnie zaćma wrodzona - merytorycznie pod opiekę weźmie Fundacja Niechciane i Zapomniane - żeby łatwiej było zbierać pieniądze - faktycznie Gufi zostaje nadal u Rytki - potrzebne pieniądze na operację - potrzebny DT na czas po operacji - potrzebne ogłoszenia, że Gufi szuka domu stałego[/quote] bardzo dziękuję za podsumowanie kiedy ma miec operację i ile wam brakuje? Quote
rytka Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Ukryty Smoku,Feliksik witamy na wątku Gufcia :multi: Smoku w tej chwili potrzebujemy domu tymczasowego/na miesiąc ew.dwa/na czas operacji i pooperacji najlepiej w Poznaniu i zbieramy pieniążki na operacje koszt ok.500zł.Nie wiem czy znajdziemy tymczas bezpłatny czy też raczej musimy sie przygotować,ze jedynie płatny/a nawet o taki cięzko bedzie po operacji ktoś musi nad nim czuwać dzien i noc:roll:/.No i szukamy domu najlepszego dla takiego 'specjalnego' psa:razz: Quote
rytka Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 [quote name='Basia i Barni']bardzo dziękuję za podsumowanie kiedy ma miec operację i ile wam brakuje?[/QUOTE] kiedy -jak znajdzie sie tymczas pooperacyjny:roll:i zbierzemy kase na operacje. mamy-140zł. jak tylko Guf przejdzie pod opieke fundacji Zapomniane i Niechciane pieniądze mozna wpłacać na ich konto,narazie zbierałam ja/rozliczenie w 1 poscie/. Quote
Ajula Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 [quote name='rytka']kiedy -jak znajdzie sie tymczas pooperacyjny:roll:i zbierzemy kase na operacje. mamy-140zł. [/quote] bez DT z pielęgniarką nie ruszymy do przodu, a kasa się znajdzie, zobaczycie :lol: Quote
Ajula Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 [quote name='rytka'] pokrzywione biderko widać najlepiej na str.43/3 zdjecia i troche na 12 [/quote] dzięki, o te mi wlasnie chodziło czyli ślepam :evil_lol: od Gufiego na mnie przelazło, za bardzo tuliłam go do siebie :evil_lol: Quote
Recommended Posts