majqa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Transportujemy Gufka na wątkowy początek. :-) Quote
BeaBono Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Garść wieści, niestety niewesołych... Gufi roztył się przede wszystkim przez sterydy. Żartowałam sobie, że rośnie mu "drugie karczycho". Ta fałdka nieopodal karku okazała się opuchlizną po zastrzykach (a nie wałeczkiem tłuszczu). Mama smaruje mu to paskudztwo jakimś płynem od weterynarza, ale ono nie znika:placz:. Poza tym na chorym oczku( tym w którym wystąpił obrzęk rogówki i pojawiło się bielmo) pojawiło się teraz owrzodzenie... owrzodzenie (widoczne, gdy odchyli się powiekę) wałeczek z płynem, powyżej łopatek, poniżej miejsca gdzie kończył się kołnierz Quote
Ajula Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 nieciekawie :( opuchlizna po zastrzyku w końcu się wciągnie, ale co teraz z tym okiem? chyba trzeba do dr garncarza?? Quote
majqa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 O cholera... Dzwoniłyście Dziewczyny do doktora pogadać z nim o tym oczku? Co do opuchlizny - jest ryzyko, że może się tam robić ropień. :-( Quote
BeaBono Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='Ajula']nieciekawie :( opuchlizna po zastrzyku w końcu się wciągnie, ale co teraz z tym okiem? chyba trzeba do dr garncarza?? Ten płyn z "wałeczka" Gufi miał już raz ściągany, mama zakupiła u weta poniższy specyfik i mu smaruje to paskudztwo ... mam nadzieję, że w końcu zniknie, że nie będzie się odnawiać... Co do Garncarza - mama będzie dzwonić, ja wyślę zdjęcie... Quote
jola od jadzi Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Przyszła faktura od dr Garncarza na 1100 zł, miała byc jeszcze jedna faktura za zastrzyki dla Gufiego, nie mam jej, czy została już wysłana? Wiecie coś na ten temat ? Quote
jola od jadzi Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Napisałam nim przeczytałam o Gufim, chyba trzeba to pokazać Garncarzowi, nawet mailem, byle szybko. Quote
BeaBono Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Zdjęcia wysłane, dr Garncarz ma oddzwonić (mama rozmawiała z recepcjonistką bodajże). Faktura za zastrzyki ma zostać wypisana i wysłana w czwartek. Quote
Ajula Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Hexi miała taką gulę po zastrzyku i w dodatku obolałą łopatkę, aż utykała na nogę - strasznie sie wtedy wystraszyłam, ale kazali nam tylko nacierać kamforą i masować, znikło bez śladu myslę, że Gufiemu pomoże ten preparat, poczytałam, że jest skuteczny gorsza sprawa z oczkiem :( Quote
Poker Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 może załóżcie ponownie kołnierz,żeby nie mógł drapać tego oka. Quote
BeaBono Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='Poker']może załóżcie ponownie kołnierz,żeby nie mógł drapać tego oka. Gufi już nie drapie oczek. Kołnierz nosił dłużej niż było początkowo określone - mama stwierdziła,że jak już się męczy to dzień czy dwa dłużej go nie zbawi - no i efekt jest - opuchlizna po zastrzykach i podrażnienie pod pyszczkiem... smarujemy maścią z pantenolem i aloesem (na podrażnienia, poparzenia...) Quote
BeaBono Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 no i się dodzwoniła... zrozumiałam trzy po trzy... nie owrzodzenie( bo by zamykał to oko i inne podobne brewerie wyprawiał) tylko narośl... i ma dostawać to co do tej pory - matrixol i suche łzy... Quote
rytka Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Mufi jak mi Cie szkoda:(co do samych komplikacji po zabiegu to były do przewidzenia-normalne ryzyko.Opuchlizna po zastrzykach raczej powinna zejsc-ja tez sie z spodkalam z podobną po szczepieniu u kotki-zrobiła sie twarda masowalam i zrobil sie ropien,ktory pękl i po guli nie było sladu.narosl na oczku wygląda grożniej czy zejdzie sama po tych kroplach? Quote
Ajula Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 o matko, biedny Gufiak ale może my tak na wyrost panikujemy, bo to są wszystko tylko "skutki uboczne" i się z czasem naprawią tak jak Rytka mówi - komplikacje były do przewidzenia na taką dawkę zabiegów i leczenia, to mysle, że i tak nie jest źle Quote
Ewelina.w38 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Gufiku kochany! Trzymaj się i zdrowiej Quote
majqa Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Musisz dojść ze ślepkami do ładu Gufeńku... Quote
KateBono Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Rozmawiałam wczoraj z panem doktorem Garncarzem , powiedział mi że obejrzy zdjęcia, które zostały wysłane mailem i mi odpisze co dalej robić. Naroślą na oczku nie mam się co martwić bo to minie po jakimś czasie i jest to skutek operacji. Owrzodzenia nie ma , bo oczko nie ropieje, nie zamyka je z bólu , otwiera je normalnie. Co do opuchlizny po zastrzykach to też znika po smarowaniu płynem , które mi weterynarz poradził - pomaga. Zastrzyki dostaje teraz w " dupcię" Quote
KateBono Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Gufiaczek też coraz lepiej " widzi" , wszystko go interesuje , ciągnie mnie żeby sprawdzić co zobaczył, jest ciekawszy swojego otoczenia. Wie już do jakiego kota można się zbliżyć , a jakiego omijać. "Rozpoczął" zabawy z Pepsi, jest pełen wigoru. Quote
Ajula Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Kasiu dzięki za informacje nie martwmy się, dr Garncarz jest fachowcem, wie co mówi będzie dobrze :) Quote
majqa Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Musi być dobrze, nie dopuszczam innej myśli. Quote
BeaBono Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Mama rozmawiała z dr Garncarzem (tel). Wytyczne były takie, iż ma pójść z Gufem na wizytę do dr Juszczaka. Nic więcej nie udało mi się z niej wyciągnąć wczoraj. Szukała w internecie tel do lecznicy, nie wiem czy zadzwoniła i się umówiła, czy zrobi to dzisiaj... Quote
BeaBono Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 na wszelki wypadek - zajrzyjcie ciotki na ten wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/140610-Watek-rozliczeniowy-Bandy-Bogatynskiej[/URL] kolejny przekręt finansowy, może któraś z was wpłacała na konto [B]ab-agnieszki [/B]lub nie wie o niczym i wciąż wpłaca.... Quote
majqa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Poczytałam na cz.kw. jestem zbrzydzona. Quote
Recommended Posts