Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fryzio - pare lat w schronie spędził zanim wypatrzyłam go w tłumie...znalazł się chętny dom ale Fryzio zaginął (oficjalna wersja pracownika "no niestety nie dał rady") po 2 miesiącach wybiegł z innego boksu na wybieg...on się cieszył jakby widział starą znajomą a ja nie wierzyłam włsnym oczom...

teraz w domu stałym w warszawie

wątek wyżłów z Zamościa
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyzly-z-zamoscia-pilnie-potrzebne-domy-chca-tylko-kochac-dajmy-im-szanse-92001/

Posted

To teraz ja,moja pierwsza zamojska sunia od której wszystko sie zaczęło,najdroższa na swiecie PŁATKA,zabrana z zamojskiego schroniska przez fundacje emir do gaju,skąd we wrzesniu ją z wielkim strachem że nie podołamy wymaganiom fundacji w końcu adoptowalismy!

jak patrzę na to zdjęcie to schronisko Zamość staje mi kością w gardle:angryy:

i nasza księżniczka teraz,już od 10 miesięcy z nami:loveu:

Posted

Kolejną zamojszczanką w naszym domu była ROKSI,przyjechała w zimie z odmrożonymi łapkami ,milionem pcheł i bez żadnych szczepień,została wyleczona i wysterylizowana przez fundację emir

tak wyglądała w schronie

tak po przyjeździe do mnie(pozawijane odmrożone nózki bo cały czas je podgryzała)

i w nowym domku(klatka obok mnie:lol:)ze swoją pańcią

Posted

Potem padło na ALTUSIE,która przyjechała do mnie na tymczas w styczniu i z nieznanych mi dotąd powodów(podejrzewam dziki poryw serca)została ukochana córunią mojego męża,stało sie to tak szybko że nawet nie zauwazyłam kiedy z tymczasowiczki stała się rezydentką,była niezdyscyplinowana okropnie i krwi napsuła mi niemało,teraz jest psem idealnym(cud jakis) ,wsterylizowana i leczona przez fundacje emir
wątek altowy
http://www.dogomania.pl/forum/f85/alta-lagodna-dropiata-sunia-zostaje-na-zawsze-u-ani-w-jarocinie-129362/#post11610990

altucha w schronisku

i w dzikim pędzie(nieostro ale radosnie)

Posted

I moja kochana Suri, która miała znaleźć u nas dom tymczasowy, ale pokochaliśmy ja i została na zawsze :)

wkrótce po przyjeżdzie

i póżniej

i jeszcze później

i Suri dzisiaj :

Posted

jogi napisał(a):
Soema tamte pierwsze zdjęcia to już u mnie w domu:evil_lol: A czy dzieczyny mają ich zdjęcia ze schronu nie wiem. Na pewno sigma miała robione zdjęcie w chwili przekazania. Gdzieś na wątku było.

Poprawiłam :cool1:

Posted

Soema tamte pierwsze zdjęcia to już u mnie w domu:evil_lol: A czy dzieczyny mają ich zdjęcia ze schronu nie wiem. Na pewno sigma miała robione zdjęcie w chwili przekazania. Gdzieś na wątku było.

Posted

fantastycznie to czytac !!!!tyle istnień wbrew wszystkiemu i wszystkim wyciągnietych z tego schronu,to ja dorzuce LUNKĘ,pryjechała do hoteliku w jarocinie 16 kwietnia,a po miesiacu w wyniku przeróznych splotów zyciowych trafiła do mnie,przyjechała z babeszjoza i cała w strupach,wyniki badań krwi to była porazka totalna,myslałam ze nie da rady ale po serii zastrzyków dała rade , w dniu przyjazdy wygladała tak..................

............a teraz to całkiem duza sunia,cały czas nabiera ciałka,żeberka???w sumie już nie pamietamy gdzie są i musimy pomacać:lol:LUNKA CAŁY CZAS SZUKA DOMU!!!!!http://www.dogomania.pl/forum/f28/luna-sunia-ze-schronu-wyrzucona-z-hoteliku-pomocy-128645/index4.html

.....a i postraszyc tez umie.............:loveu:

Posted

Cotki zobaczcie na pierwszą stronę na Ajsze i Inkę:razz:

Wirka i Mimi zostały zabrane z zamojskiego schroniska nadprogramowo i spontanicznie więc nie mam ich schroniskowych zdjęć.
Tak wyglądaly zaraz po przyjeździe. Zarobaczone, ze świerzbem i głodne strasznie

dziś Wirka jest połączeniem owczarka z jamnikiem i wygląda niesamowicie. Zdjęć nie mam, bo mam ją na oku z racji tego, że jest pacjentką naszej lecznicy;) Kiedyś pstryknę jej foty to zobaczycie jakie cudo:evil_lol:

Mimi jeszcze u mnie. Zdjęcia znowego domu będa niedługo

Posted

Stonka dla mnie Ajsza to był i jest symbol naszej polskiej schroniskowej rzyczywistości. Ale też symbol nadziei na leprze jutro.
I banerek z jej podobizną będzie jeszcze długo w moim podpisie.

Mimo, że na dogo byłam już kawał czasu i niejedno widziałam, to widok jaki zobaczyłam w Zamościu mna wstrząsnął.
A jak mi wyprowadzili Ajszę słaniającą się na nogach, po miesiącu pobytu w tym kurorcie:angryy:, to jasna cholera mnie trafiła!
Tym bardziej cieszę się, że trafiła do TAKIEGO domu:multi: Pani Halinko wie Pani o tym.
Dziękuję za Ajszę vel Sabę i za Inkę Pani i całej rodzince:Rose:

Posted

Tolusia a ja bym cos podpowiedziała - może wpisywałabyś w pierwszym poście imiona psinek uratowanych z zamojskiej mordowni - wtedy ukarze się obraz tego, ile bidulek dzieki Wam znalazło szczęście - to tak troszke zobrazuje - to tylko taka moja sugestia nic poza tym :eviltong::eviltong: A jeszcze jakby od razu do imion dodać linki do wątków :evil_lol::evil_lol:- dobraaaaa juz idę stąd... bo zaraz zarobię....

Posted

Basia1968 napisał(a):
Tolusia a ja bym cos podpowiedziała - może wpisywałabyś w pierwszym poście imiona psinek uratowanych z zamojskiej mordowni - wtedy ukarze się obraz tego, ile bidulek dzieki Wam znalazło szczęście - to tak troszke zobrazuje - to tylko taka moja sugestia nic poza tym :eviltong::eviltong: A jeszcze jakby od razu do imion dodać linki do wątków :evil_lol::evil_lol:- dobraaaaa juz idę stąd... bo zaraz zarobię....

Kolejny świetny pomysł:lol:
Dziewczyny co ja bym bez was zrobiła:loveu: