Jump to content
Dogomania

Yrsa - bestia z piekła rodem i Tesia [*] - starsza dama. A teraz jeszcze Tari!

Recommended Posts

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ah bo ja od rana do wieczora na uczelni ;) mało tu zaglądam, wolę wziąć futra na jakiś względnie długi spacer ;) Może jutro uda mi się coś wstawić, dziś jeszcze muszę popisać pracę ;)

Posted

Ty jesteś z okolic, jeśli kiedyś byś chciala to zapraszam do nas na trening do Katowic na Ligotę ;)
Pare osób u nas w klubie z Sosnowca jeeeeest :D Anetka z Antonkiem i Hairy jeździ.. takie dwaaaa duże hasiory ma :)
U nas na pewno Ci doradzimy jak z psem pracować...ja serdecznie serdecznie zapraszam :) Zresztą jestem pewna, że by Ci sie z nami spodobało ;P
Nie wiem tylko czy masz autko czy go nie masz...no bo autobusem to wiadomo że dłuuuga to droga no ale co :P
Zapraszam na forum: travois fora pl (w spacje kropki bo nie można wstawiać linków) :) nasze klubowe można się zarejestrować i też pytać to skarbnica wiedzy jest;P
Ale jak chcesz zimą skijoring trenować to poza sezonem śnieżnym musisz albo biegać z psicą albo śmigać na rowerze....ale to jest świetne że jest tak chętna do ciągnięcia.. :)

Ja dojeżdżam na treningi na przykład z Tychów...ale na prawde fajna to jest sprawa...ludzie wspaniali psy szczęśliwe...

Posted

Baski_Kropka dobrze wiedzieć o tych treningach ;)... Może się do was wybiorę [taaa... jak znajdę czas], co by moja puchata zrozumiała, że pańcię TEŻ się ciągnie. Z sankami tego problemu nie ma, ale jak ja biegnę to młoda przestaje ciągnąć - często próbuje się do boku ustawiać.

Posted

Baski_Kropka: z psicą biegam dużo, zazwyczaj 3-4 razy w tygodniu, teraz mniej bo pod koniec marca mam obronę i gonię z robotą ;). Po obronie bardzo chętnie spróbuję na tej ligocie, auto mam ale żeby dojeżdżać na uczelnię do Katowic używam autobusów (taniej, troche bardziej ekologicznie ;) ). A podejrzewam, że treningi są w weekendy więc bez problemu mogę zabrać auto ;)
Jeśli chodzi o samo ciągnięcie to nie zawsze mi pasuje, jak mnie ciągnie, starałam się wprowadzić komendy do ciągnięcia a bez komendy do spokojnego biegu obok lub przed. Czasami spokojny bieg jej nie wychodzi... ;) Zależy, czy się nakręci. A że ja nie zawsze mam ochotę zapierniczać jak mała torpeda... dlatego chcę też bez ciągnięcia ;)

a jak sanki to zawsze torpeda... :D kupiłam jej takie zwykłe, na szpejach. Ale amortyzator ma, szelki porządne też (nie są to sledy ale jej się dobrze w nich ciągnie, to są takie w typie jak do pulki i z kabłączkiem u góry, gdzie też można podpiąć smycz)
teraz już jest bardzo późno a ja jeszcze piszę pracę, więc nie będę badać forum itp ale chętnie tam się zarejestruję w wolnej chwili, dzięki :)

Natka: ano, doberek :)

Posted

No to dużo biegasz...ja nie mam motywacji do biegania albo inaczej motywacje mam ale nie potrafię się zmobilizować... ale jestem na dobrej drodze, wyprałam sobie już buty do biegania...wiosna idzie....i od poniedziałku sie biore za to...hehe...bo ja to z psami trenuje sporo...ale z nimi to ja się za dużo nie napracuje na sankach wózku czy rowerze :D
Ale postanowiłam sobie że w przyszłym sezonie zaliczę jeden start w CC :D
Jak się już uporasz ze szkołą to zapraszamy...oczywiście hihi... :)
Mój pies...uwielbia biegać, ale sam teraz już nie bardzo chce jak już zaczął biegać w zaprzęgu z towarzystwem to samotnie to totalna klapa ;P
A wcześniej startowaliśmy w BJK...
W każdym razie zapraszamy i na forum i oczywiście na treningi :)

Pozdrawiam
p.s. Monika jestem ;P

Posted

Baski_Kropka napisał(a):

p.s. Monika jestem ;P

Hehe jeśli gdzieś pomyliłam, że jesteś Basią to przepraszam ;) tak mi się jakoś zdawało... ;D a żeby było miło to i ja swe imię zdradzę ;P Dobrusia jestem.

Agniecha: dzięki, na pewno się ucieszą jak przeczytają :D :wolfie:

Posted

no trochę mi się wyrobiła ;) ostatnio tyle nie biegam, bo w parku można raczej popływać niż pobiegać ;) że nie wspomnę o tym, że więcej czasu zajmują mi sprawy obrony, pisania i robienia grafik na nią ;)

Posted

a tu kilka zdjęć, z tej samej wyprawki, bo nowszych nie mam ;) Do parku aparatu nie biore, bo jedna wielka kupa tam jest ;P

no gdzie ten czerwony kapturek?

a czo to?

śniegosznupacz

Posted

no ja zimę kocham ale jeśli ma być taka chlapa, że potem człowiek z podłogi dwa kilo piachu sprząta... to ja wolę wiosnę :D. No chyba, że miałaby wrócić piękna, śnieżkowa zima. To bym moje brudasy wytarzała w zaspach i nie byłoby trzeba ich kąpać na wiosnę :D

Posted

jeeejuuuu cóż za piękne krajobrazy tam macie *_* z takimi widokami to aż się nie chce by zima odchodziła :D aaalbo przeskok zima i od razu suche lato xD i super woda *_*

Wilk zły wilk niedobry heeh :D