Guest Elżbieta481 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [quote name='bianka0']Moja kochana Dumeczka umiera, nie ma już dla niej ratunku. Rozsiane przerzuty do płuc.[/QUOTE] ------------ Jesteśmy z Tobą.. E/W/R Quote
Isadora7 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [quote name='bianka0']Moja kochana Dumeczka umiera, nie ma już dla niej ratunku. Rozsiane przerzuty do płuc.[/QUOTE] Matko jedyna to strasznie smutne. Ogromny ciężar psychiczny masz na sobie :( Dumeczko :( Quote
funia Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 to cholernie boli .....patrzeć psu w oczy i wiedziec ze nie ma ratunku .... Cierpnie na mnie wszystko ... Quote
bianka0 Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Dzisiaj o osiemnastej pomogliśmy bez bólu i cierpienia odejść Dumce. Moje cielątko biega już sobie szczęśliwe razem z Kubusiem, Lilithką, Frytką, Tinką i Poleńką. Kiedyś się wszyscy razem znowu spotkamy........ Quote
Sarunia-Niunia Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Bianeczko, jestem przy Tobie całym sercem Kochana.... Dumeczko [*], czekaj na nas za Tęczowym Mostem z naszymi wszystkimi Przyjaciółmi... Quote
funia Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [quote name='bianka0']Dzisiaj o osiemnastej pomogliśmy bez bólu i cierpienia odejść Dumce. Moje cielątko biega już sobie szczęśliwe razem z Kubusiem, Lilithką, Frytką, Tinką i Poleńką. Kiedyś się wszyscy razem znowu spotkamy........[/QUOTE] Trzymaj sie .Płacze razem z Tobą ..... Quote
Guest Elżbieta481 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Pomogliście jej godnie odejść..To niestety ostatni dar naszej ludzkiej miłości dla tych najwspanialszych PRZYJACIÓŁ jakich Bóg dał człowiekowi... Do zobaczenia Dumeczko..Jesteś już razem z moim najukochańszym,nigdy niezapomnianym Guciem..Napewno na twoje spotkanie wybiegł też mój uwielbiany,przepiękny Basza..Będziesz bezpieczna pod jego opieką,a twoja ukochana opiekunka kiedyś się z Tobą psinko spotka.. Smutno... Elżbieta Quote
Sarunia-Niunia Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [CENTER][IMG]http://i494.photobucket.com/albums/rr308/rubensSDT/Linien/gold.gif[/IMG][IMG]http://i494.photobucket.com/albums/rr308/rubensSDT/Linien/gold.gif[/IMG] [COLOR=#663300][B][SIZE=5][FONT=comic sans ms][SIZE=6] [*] Dumeczka [*] odeszła za Tęczowy Most 13 maja 2013r.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=#996633][B][SIZE=5][FONT=comic sans ms] [IMG]http://img20.imageshack.us/img20/7168/dumcia.jpg[/IMG] [/FONT][/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=#663300][SIZE=4][B][SIZE=5][FONT=comic sans ms][SIZE=6]Żegnaj Dumeczko [*][/SIZE][/FONT][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=#996633][SIZE=4][B][SIZE=5][FONT=comic sans ms] [/FONT][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=#663300][SIZE=4][B][SIZE=5][FONT=comic sans ms] [/FONT][/SIZE][/B][FONT=Comic Sans MS][B][SIZE=3][B][FONT=comic sans ms]To tylko pies, tak mówisz Tylko pies A ja Ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa My mamy dusze kieszonkowe. Maleńka dusza, wielki człowiek. Psia dusza się nie mieści w psie. I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie A kiedy się pożegnać trzeba[/FONT][/B] I Psu czas iść do psiego nieba To niedaleko Pies wyrusza Przecież przy Tobie jest psie niebo Z Tobą zostaje jego dusza... [/SIZE] [SIZE=2][I]Barbara Borzymowska [/I][/SIZE][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR][IMG]http://i494.photobucket.com/albums/rr308/rubensSDT/Linien/gold.gif[/IMG][IMG]http://i494.photobucket.com/albums/rr308/rubensSDT/Linien/gold.gif[/IMG] [/CENTER] Quote
yunona Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Dumeczko [*] biegaj szczęśliwie za TM .. [IMG]http://media-cache-ec2.pinterest.com/192x/7b/01/e7/7b01e73549a58017799024d06ef5afbb.jpg[/IMG] Quote
Mika31 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Bianko przytulam 18 dni temu straciłam Pikusia znam ten straszny ból i tęsknotę .Miejmy nadzieję ,że są w lepszym miejscu szczęśliwi . Ból nie będzie mniejszy tylko każdego dnia będzie łatwiej z nim żyć .Trzymaj się przytulam z całego serca Quote
Isadora7 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [B]Sąd Ostateczny[/B] Święty Piotr u nieba wrót Stoi trzymając listę cnót A wszystkie dusze w milczeniu Przypatrują się jego skinieniu "Ten wejdzie pierwszy, kto był lekiem na cało zło; Kochał i służył ze wszystkich sił; Brzydził się złością, Dzielił radością, Na dobre I na złe. Kto jednego tylko chce: Kochać wiecznie jak szalony." Piotrowa dłoń otwiera drzwi- Lśnią oczy, merdają ogony... Pierwsze do raju wchodzą PSY! Millicent Bobleter Quote
anica Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Bianeczko, przytulam.... Dumeczko [*] biegaj szczęśliwa za TM... [IMG]http://www.beruska8.cz/svicky/svicky2/16.gif[/IMG] Quote
bianka0 Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 (edited) Dziękuję za dobre słowa, teoretycznie to niewiele pomaga, ale chyba jest lżej, kiedy ma się obok osoby rozumiejące rozpacz za psem. Nasza księżniczka griffonka była cichutka, nienarzucająca się swoją obecnością, ale pustka po niej jest bardzo odczuwalna. Nie spodziewaliśmy się jej choroby i śmierci, była taka młoda, miała dopiero 4 lata. Była wyjątkowa, zresztą każda z moich kochanych suczek taka była. Tylko zauważa się to dopiero po ich śmierci. Każda zabrała ze sobą kawał serca, tylko już chyba mi go brakuje i nie będę miała odwagi i siły przyzwyczaić się do kolejnego psa. Strasznie tęsknimy za Dumisią. Szukam po domu jej sierści, schowałam kocyk z jej zapachem. Edited May 14, 2013 by bianka0 Quote
malawaszka Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 taka młoda dziewczynka :( ogromnie Wam współczuję :calus: Quote
EVA2406 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Dorotko, bardzo Cię przytulam. To bardzo trudne przeżycie. Sama wiesz, bo już nie raz to przechodziłaś. A żyć trzeba dalej, nosząc w sercu serdeczne wspomnienie ukochanego PRZYJACIELA. Chyba mam zły okres, bo z każdej strony otrzymuję takie smutne wiadomości. Na forum Miau odchodzi nasza Koleżanka ( jest już w hospicjum :( ), zostawiając nam w spadku kilka kotów i 2 psy. Dziewczyny są genialne i bardzo prężnie organizują tymczasowe domki dla zwierzaczków. Jakież biedne są te kocinki, które od zasze były razem, a teraz wystraszone, porozdzielane nie wiedzą co się wokół nich dziej i gdzie ich ukochana Duża :( Panicznie boję się takiej chwili........:( Quote
funia Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 [quote name='EVA2406']Dorotko, bardzo Cię przytulam. To bardzo trudne przeżycie. Sama wiesz, bo już nie raz to przechodziłaś. A żyć trzeba dalej, nosząc w sercu serdeczne wspomnienie ukochanego PRZYJACIELA. Chyba mam zły okres, bo z każdej strony otrzymuję takie smutne wiadomości. Na forum Miau odchodzi nasza Koleżanka ( jest już w hospicjum :( ), zostawiając nam w spadku kilka kotów i 2 psy. Dziewczyny są genialne i bardzo prężnie organizują tymczasowe domki dla zwierzaczków. Jakież biedne są te kocinki, które od zasze były razem, a teraz wystraszone, porozdzielane nie wiedzą co się wokół nich dziej i gdzie ich ukochana Duża :( Panicznie boję się takiej chwili........:([/QUOTE] Wiem o czym piszesz i już mam przed oczami te psiny i kociny nie rozumiejące tego wszystkiego wkoło ....Szukające wzrokiem swojej Pani .... Mam nadzieję ,ze ktoś dobrze zaopiekuje sie jej zwierzakami ... Quote
Jo37 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Dorotko- bardzo współczuję . Nie ma dobrych słów w takiej sytuacji. Biedna psinka . Dobrze,że choć chwilę miała dobre życie ale smutno bardzo,że tak krótko. Quote
Sarunia-Niunia Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 [quote name='bianka0']Dziękuję za dobre słowa, teoretycznie to niewiele pomaga, ale chyba jest lżej, kiedy ma się obok osoby rozumiejące rozpacz za psem. Nasza księżniczka griffonka była cichutka, nienarzucająca się swoją obecnością, ale pustka po niej jest bardzo odczuwalna. Nie spodziewaliśmy się jej choroby i śmierci, była taka młoda, miała dopiero 4 lata. Była wyjątkowa, zresztą każda z moich kochanych suczek taka była. Tylko zauważa się to dopiero po ich śmierci. Każda zabrała ze sobą kawał serca, tylko już chyba mi go brakuje i nie będę miała odwagi i siły przyzwyczaić się do kolejnego psa. Strasznie tęsknimy za Dumisią. Szukam po domu jej sierści, schowałam kocyk z jej zapachem.[/QUOTE] Dorotko, nie ma teraz słów, które mogłyby pocieszyć... nie ma... Ale zapewne łatwiej jest jak ma się świadomość, że są inni i rozumieją ból i rozpacz po stracie PSIEGO PRZYJACIELA... Jestem z Tobą całym sercem!!! [quote name='EVA2406']Dorotko, bardzo Cię przytulam. To bardzo trudne przeżycie. Sama wiesz, bo już nie raz to przechodziłaś. A żyć trzeba dalej, nosząc w sercu serdeczne wspomnienie ukochanego PRZYJACIELA. Chyba mam zły okres, bo z każdej strony otrzymuję takie smutne wiadomości. Na forum Miau odchodzi nasza Koleżanka ( jest już w hospicjum :-( ), zostawiając nam w spadku kilka kotów i 2 psy. Dziewczyny są genialne i bardzo prężnie organizują tymczasowe domki dla zwierzaczków. Jakież biedne są te kocinki, które od zasze były razem, a teraz wystraszone, porozdzielane nie wiedzą co się wokół nich dziej i gdzie ich ukochana Duża :-( Panicznie boję się takiej chwili........:-([/QUOTE] Boże, życie niestety bywa okrutne... Quote
EVA2406 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 [quote name='funia']Wiem o czym piszesz i już mam przed oczami te psiny i kociny nie rozumiejące tego wszystkiego wkoło ....Szukające wzrokiem swojej Pani .... Mam nadzieję ,ze ktoś dobrze zaopiekuje sie jej zwierzakami ...[/QUOTE] Oby im się udało. W domu zostają 2 psy i 2 koty, a reszta musi znaleźć inne miejsca. Jedna koteczka pewnie wróci z adopcji.....ech szkoda słów......:( Życie jest takie trudne i niesprawiedliwe :(. Najlepiej mają Ci co martwią się tylko sobą i nic wokół ich nie interesuje. Quote
Celina12 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 ...tak słowami niewiele można oddać,pocieszyć....:-(:-( Tak bardzo mi przykro....Dorotko przytulam Cię ,przesyłam ciepłe myśli..... Dumeczko Iskiereczko-zgasłaś tu an ziemi ,by TAM za TM świecić nowym blaskiem....Byłaś ,Jesteś i Będziesz-w naszych sercach i pamięci... Quote
Mika31 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 (edited) Bianko mogę tylko życzyć ci siły niestety żadne zaklinanie rzeczywistości czy modlitwy nie pomogą one tak szybko od nas odchodzą mimo naszej miłości .Dumka i pikuś psy po przejściach , którym był dany tylko krótki czas beztroskiego życia .Przytul lub pogłaskaj Fionke tak trudno patrzeć na ich śmierć .Zabierają taki kawałek serca ze sobą .Mam tylko nadzieję ,że jest im tam lepiej nie ma zimna , bólu głodu i spotkamy się kiedyś z znowu. ból pozostaje staram się z tym żyć oswajać go straciłam przyjaciela i to nie prawda że czas leczy rany ,po protu uczymy się jak z nimi żyć. Trzymaj się Bianko dzielę twój ból choć to niewiele znaczy . Edited May 29, 2013 by Mika31 Quote
JamniczaRodzina. Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Oj wydaje mi się ,że nowy członek niedlugo do domciu zawita.:lol: Quote
Recommended Posts