Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']cały dzień myślałam, że nie mam dogo, a tu sięokazuje, że mam - na explorerze działa, a na moim firefoxie nie działa! ktoś wie o co kurde chodzi? nie będę z explorekorzystała bo mnie wkurza i tu są same reklamy co chwilę, na firefoxie miałam poustawiane jakoś że reklam nie było i chę tam z powrotem!! :angryy:[/QUOTE]

Mnie w pewnym momencie też firefox zwariował. Nic nie dało nawet odinstalowanie go i zainstalowanie ponownie. Mulił, a potem w ogóle przestał działać. Przerzuciłam się na chrome ;)

Posted

[quote name='malawaszka']anty reklamowy jest zdaje się adblocker czy ad-blocker - nie pamiętam, ale to działa... nie wytrzymam z tymi reklamami... jak zniknę to znaczy, że firefox mi się nie naprawił i wyszłam z siebie :lol:[/QUOTE]

zrestartuj kompa - pewnie się chce zaktualizować

Posted (edited)

[quote name='furciaczek']U mnie działa na wszystkich przeglądarkach...reklamy tez sa wszędzie:lol:[/QUOTE]

a ja jakiś czas temu zainstalowałam ad block plus i nie mam reklam na dogo ani nigdzie :) (firefox)

Edited by agaga21
Posted

[quote name='malawaszka']ja też nie mam :multi: i serio podziwiam Was za to, że na dogo zaglądacie mając te chore ilości reklam! ja bym nie wytrzymała...[/QUOTE]

ja mam dopiero od niedawna. czasami mnie kur...ica brła jak reklamy się włączały jakieś nachalne. czasem nawet nie wiadomo jak to wyłączyć. coś okropnego. teraz czyste strony i nic nie przeszkadza.

Posted

A ja nie wiem o czym piszecie i dobrze mi z tym hahaha.
Reklamy mam ale nie to mnie wkurza. Wkurza mnie wiele innych rzeczy ;)

Np dzisiaj zadzwonił do mnie jakiś facet bo chciał pomocy w.... dochowaniu sie potomstwa u suki bajgielkopodobnej! JA miałam mu pomóc.... Omalze nie padłam trupem przy telefonie!

Posted

[quote name='Pysia']

Np dzisiaj zadzwonił do mnie jakiś facet bo chciał pomocy w.... dochowaniu sie potomstwa u suki bajgielkopodobnej! JA miałam mu pomóc.... Omalze nie padłam trupem przy telefonie![/QUOTE]

to prawie jak policzek :angryy:

Posted

Nie podnoś mi ciśnienia!
Suka od roku nie ma cieczki. Rok temu ją dopuścili do psa ale nic nie wyszło ( hura! ). I teraz cieczki brak a dawno powinna być. I co on ma zrobić!!
No to kazałam iść do weta bo może to być ropomacicze na razie łagodne. Mogą być też przeróżne choroby. No to ile to kosztuje... A jak powiedziałam ze przy takich problemach to sterylizacja ratująca życie to się zbulwersował.
No to zaczęłam z innej beczki. Że ustawa o przestępstwie w razie sprzedawania psów bezpapierowych. Roześmiał się i stanowczo stwierdził że czegoś takiego nie ma! Takiej ustawy! Aaaaaaaaaaa!!
Suka ma mieć szczeniaki bo jest śliczna a on chce sprzedać maluchy w dobre ręce!
Pomijając sam fakt tego " chcenia" to pojęcie średniowieczne.
Kiedy mi powiedział że kłamę o tej ustawie i wymyślam niestworzone historie to powiedziałam mu że jest sobota, pragnę odpocząć a nie denerwować się głupotą średniowieczną i dziękuję za rozmowe. Rozłączyłam sie chociaż słyszałam bulgotanie jeszcze po drugiej stronie.

Matko jakie ciśnienie miałam!

Posted

wiecie co... masakra jakaś - właśnie KLESZCZ chciał mi się w sutek wbić :mdleje: :eek2: bosze co za ohyda! na szczęście poczułam i nie zdążył, ale aż mi się słabo zrobiło... aaa jest ich multum!!! strasznie dużo:placz: to już drugi w tym sezonie i tego pierwszego też złapałam zanim się wbił bo swędzi mnie jak zaczynają

Posted

Dlaczego sie nie pryskasz jak na spacer idziesz?
O widzisz. W MK sklep jest fajny preparat naturalny odstraszający kleszcze. Można stosować na psach i ludziach.

Posted

[quote name='malawaszka']wiecie co... masakra jakaś - właśnie KLESZCZ chciał mi się w sutek wbić :mdleje: :eek2: bosze co za ohyda! na szczęście poczułam i nie zdążył, ale aż mi się słabo zrobiło... aaa jest ich multum!!! strasznie dużo:placz: to już drugi w tym sezonie i tego pierwszego też złapałam zanim się wbił bo swędzi mnie jak zaczynają[/QUOTE]o fuuuj. ja dziś ściągałam kleszcza z grubego, choć jakieś 2 tyg temu go zakropliłam. dziadostwo się chyba uodparnia na wszystko

Posted

Dlatego super są naturalne metody. Ja muszę zamówić [SIZE=2]cdVet Milben Ex 50 ml[/SIZE]. Na to kleszcze się nie uodparniają. Tylko trzeba 2x dziennie pryskać psa między łopatkami. Tańsze to od kropelek i nie szkodzi zdrowiu ;)

Posted

[quote name='Pysia']Dlatego super są naturalne metody. Ja muszę zamówić [SIZE=2]cdVet Milben Ex 50 ml[/SIZE]. Na to kleszcze się nie uodparniają. Tylko trzeba 2x dziennie pryskać psa między łopatkami. Tańsze to od kropelek i nie szkodzi zdrowiu ;)[/QUOTE]

muszę nad tym pomyśleć

Posted

[url]www.mksklep.pl[/url]
no ja też miałabym problem z pryskaniem całej ferajny, plus 3 koty :shock: w zeszłym roku sprawdziły się foresto i tego się trzymamy póki działają, Tina i Mondy juz noszą bo u nich było najwięcej kleszczy ble

Posted

po zeszłym tygodniu gdzie jeden kleszcz wbił sie powaznie w inke mama psy zakropila...i w sobote były w lesie - inka bez kleszczów a brokat miał kilka w .... brodzie:crazyeye: po brodzie mu mendy chodziły! ale sie nie wbiły uf uf

Posted

Kleszcze zeszły na dalszy plan (tzn. zakropiłam dziś jakimiś nowymi kroplami a'la frontline, ale nowe na rynku i tańsze).

U nas teraz gorsza sprawa. Różowa, tj. India złamała nogę, a właściwie ja jej złamałam, jak "przerzucałam" ją poza warzywnik przez płotek, a ona wyrwała mi się i upadła na bok.
Byliśmy zaraz na klinikach (wczoraj), ale lekarka dyżurna uspokoiła nas, że to stłuczenie kolana, że złamań i zwichnięć nie wyczuwa, a pies bardziej by reagował na ból, gdyby było złamanie.

Dziś pojechaliśmy drugi raz, bo mała choć w dobrym humorze, to chodziła na 3 łapach przez cały wieczór. No i niestety - jest złamanie podłużne i 2 poprzeczne kości podudzia. Ma założony gips (żywiczny). Na szczęście złamanie podokostnowe, bez przemieszczenia. Ale każdy uraz grozi mimo gipsu wybiciem tego kawałka kości. Musi więc mała przez 2-3 tygodnie siedzieć w malutkim kojcu, zeby nie miała możliwości biegać w nim, sama, a wychodzić tylko na krótkie siku. Bez zabaw z psami.

India miała pojechać za 2-4 dni do nowego domu, do super ludzi, do sznaucerki olbrzymki, która straciła siostrę. I miała być nawet wystawiana. A teraz jednak chyba zostanie z nami... (i będzie miała duuużo gorzej, niż u tych ludzi). A mamy jeszcze chłopaka, który może i zostanie...

Posted

straszne :( takie szczylek najgorzej chyba znosi takie zamykanie, no i rośnie a tu gips przez 3 tygodnie :/ ale też na szczeniaku się szybciej zagoi i śladu nie będzie tylko się wymęczycie wszyscy :(

a czemu piszesz, że chłopak zostanie? bo chcesz czy myślisz, że chętnych nie znajdziesz? one jeszcze małe to myślę że znajdzie się fajna rodzinka

Posted

O jejku aż mi wszystko odpłynęło jak przeczytałam.Bidulka :shake:.
Marako nie martw się.Będzie dobrze.U mojej koleżanki którą znasz coś takiego zdarzyło się u małego kociaka.Ten skacząc z szafki zahaczył łapką o szufladę i ją złamał.Wygoiło się wszystko dobrze i kociak fajny domek znalazł.