Margi Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Bidulka,było trochę spokoju i znowu ją dopadło.:shake: Quote
WATACHA Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 [quote name='malawaszka']ech Julka znowu w szpitalu pod tlenem, znowu ją dusiło :placz:[/QUOTE] A już człowiek zdążył zapomnieć, że jej coś było :(. Trzymaj się Juleczko Quote
zerduszko Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Cyce się powiększają w czasie tych dni ciut - Wam nie? :eviltong: Ja to już nie pamiętam jak to było ;) Bidna Julka :shake: Quote
AniaGucio Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 [quote name='malawaszka']ech Julka znowu w szpitalu pod tlenem, znowu ją dusiło :placz:[/QUOTE] Biedna kruszynka :( Quote
Saththa Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 a ja się pogubiłam. to ruda ciachnięta juz? a Julki szkoda ehhhhhh te psy to nas osiwiec chcca! Quote
malawaszka Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 ruda nie jeszcze - dopiero cieczkę skończyła :shake: Juleczka lepiej - wraca do domu koło 15 a ja muszę poszukać czy mamy tu w zasięgu dobrego kardiologa bo może coś więcej musi dostawać niż dostaje a ja mam zdjęte szwy :multi: bolało :angryy: dłoń moja postarzała się o jakieś 10 lat przez te 2 tygodnie :lol: i muszę rehabilitować - rozczapirzać paluchi a ja się boję... najpierw chyba muszę do psychiatry się udać żeby mi w główce ułożył, że to mi się juz zagoiło i że się nie rozerwie... Quote
wilczy zew Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Biedna Julka. Cwicz raczkę,to bardzo ważne,dasz radę! Chodzilo aby ruda nie miala mniej ruchu. Jak ja nie lubie pisac :shake: Quote
AniaGucio Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 A co Julka obecnie dostaje?? Ja z Guciem chodzę co 1,5 - 2 miesiące do kardiologa - bierzemy Vetmedin 2xdziennie; Cardalis, i niestety ostatnio Furosemidum. Był taki okres, że odstawiliśmy Furosemidum, ale jak przyszły mrozy, wysokie ciśnienie musieliśmy wrócić do tego leku. Już nie wspomnę o lekach na wątrobę i trzustkę. Quote
malawaszka Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Jula ma cardisure i furosemid - wydaje mi sie to mało jak na taki stan, dlatego chcę do kardiologa z nią Quote
AniaGucio Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='malawaszka']Jula ma cardisure i furosemid - wydaje mi sie to mało jak na taki stan, dlatego chcę do kardiologa z nią[/QUOTE] Koniecznie. Dwa obrzęki w tak krótkim czasie to nie przelewki. Czytałam, że ten Cardisure to zamiennik Vetmedinu - a mnie wet powiedział, że nie ma. Quote
malawaszka Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 tak to ta sama substancja czynna, ale nie wszystkim psom cardisure pomaga Quote
AniaGucio Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='malawaszka']tak to ta sama substancja czynna, ale nie wszystkim psom cardisure pomaga[/QUOTE] Właśnie czytałam wątek na dogo i chyba nie będę ryzykować zamiany. Quote
Margi Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='malawaszka']ruda nie jeszcze - dopiero cieczkę skończyła :shake: Juleczka lepiej - wraca do domu koło 15 a ja muszę poszukać czy mamy tu w zasięgu dobrego kardiologa bo może coś więcej musi dostawać niż dostaje a ja mam zdjęte szwy :multi: bolało :angryy: dłoń moja postarzała się o jakieś 10 lat przez te 2 tygodnie :lol: i muszę rehabilitować - rozczapirzać paluchi a ja się boję... najpierw chyba muszę do psychiatry się udać żeby mi w główce ułożył, że to mi się juz zagoiło i że się nie rozerwie...[/QUOTE] Monia dłoń rehabilituj w misce z ciepłą wodą.Łatwiej będzie rozciągać palce i nie będzie bolało. Quote
malawaszka Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 [quote name='Margi']Monia dłoń rehabilituj w misce z ciepłą wodą.Łatwiej będzie rozciągać palce i nie będzie bolało.[/QUOTE] tak mi właśnie dr kazał robić, ale dopiero jak mi się zagoją całkiem te dziurki po szwach i cała rana jak będzie bez strupka ja to bym wolała łykać jakieś proszki i żeby się samo zrobiło :D Quote
Margi Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='malawaszka']Jula ma cardisure i furosemid - wydaje mi sie to mało jak na taki stan, dlatego chcę do kardiologa z nią[/QUOTE] O ile mnie już pamięć nie myli to mój jamnik miał jeszcze enarenal na ciśnienie. Quote
zerduszko Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Leniuszku :mad: Jak to postarzała się, niedobrze! Quote
Margi Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='malawaszka']tak mi właśnie dr kazał robić, ale dopiero jak mi się zagoją całkiem te dziurki po szwach i cała rana jak będzie bez strupka ja to bym wolała łykać jakieś proszki i żeby się samo zrobiło :D[/QUOTE] Mówisz tak samo jak ja,ale w tej wodzie to nie będzie bolało.Poruszasz paluszkami i będzie dobrze. Quote
malawaszka Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 [quote name='zerduszko']Leniuszku :mad: Jak to postarzała się, niedobrze![/QUOTE] ja leniuszku???? JA???!! :bad-word:całe dwa tygodni dźwigałam Bryzuszkę oboma kalekimi rękami :D spacery na zylion smyczy też uskuteczniałam - ino w domu nie sprzątałam :evil_lol: bo... nie lubię :splat: a postarzała się z sensie, że skóra jakoś się pomarszczyła... :shock: no ale muszę smarować kremem i będzie git Quote
zerduszko Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Ale ćwiczyć, to Ci się teraz nie chce :mad: Quote
malawaszka Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 [quote name='zerduszko']Ale ćwiczyć, to Ci się teraz nie chce :mad:[/QUOTE] aaa to - no ćwiczyć to mi się nigdy nie chciało :D Quote
agaga21 Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='malawaszka']mówić mi tu która się zna na cieczkach bo jak powszechnie wiadomo jestem specjalista w tej dziedzinie jak i w wielu innych :errrr: rudej urosły CYCKI :crazyeye: no nie jakieś wielkie, ale miała takie dziewicze guziczeńki, a teraz ma... :hmmmm: no większe i z lekkim jakby obrzękiem wokół - no jak taki pędziwiatr sobie uroi ciążę to ja padnę chyba!!!! ale to chyba za wcześnie na urojenia co?[/QUOTE] wiesz co, moja lucyna też ma cycki a jest po sterylizacji już hohoho.... ciachaliśmy ją po pierwszej cieczce ale cycki jej takie się zrobiły i zostały. jak siedzi to aż jej wiszą, więc chyba taka jej uroda...jedne mają miseczkę b a inne d :evil_lol: kciki za julcię!!! Quote
weszka Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Toż ex Punia jest nie do poznania! Dobrze że z ręką lepiej, jeszcze trochę i całkiem dobrze będzie. W kwestii cieczki i ciąży urojonej. Na mleko to za wcześnie jeszcze, to tak z miesiąc po. Albo ją dopiero zbiera na urojoną dlatego cycki większe albo po prostu suczka dojrzała i jej się powiększyły po cieczce i tak zostaną bo tak też bywa ;) Quote
danyww Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 ..a może pije piwo??? :razz: ..bo mnie po piwie cycki urosły :eviltong: Quote
malawaszka Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 [quote name='danyww']..a może pije piwo??? :razz: ..bo mnie po piwie cycki urosły :eviltong:[/QUOTE] chciałaby :lol: do mojej flaszki zawsze jęzor wyciąga, ale nie dzielę się :diabloti: moje moje moje Quote
Recommended Posts