Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ruda nie jeszcze - dopiero cieczkę skończyła :shake:

Juleczka lepiej - wraca do domu koło 15 a ja muszę poszukać czy mamy tu w zasięgu dobrego kardiologa bo może coś więcej musi dostawać niż dostaje

a ja mam zdjęte szwy :multi: bolało :angryy: dłoń moja postarzała się o jakieś 10 lat przez te 2 tygodnie :lol: i muszę rehabilitować - rozczapirzać paluchi a ja się boję... najpierw chyba muszę do psychiatry się udać żeby mi w główce ułożył, że to mi się juz zagoiło i że się nie rozerwie...

Posted

A co Julka obecnie dostaje??

Ja z Guciem chodzę co 1,5 - 2 miesiące do kardiologa - bierzemy Vetmedin 2xdziennie; Cardalis, i niestety ostatnio Furosemidum. Był taki okres, że odstawiliśmy Furosemidum, ale jak przyszły mrozy, wysokie ciśnienie musieliśmy wrócić do tego leku. Już nie wspomnę o lekach na wątrobę i trzustkę.

Posted

[quote name='malawaszka']Jula ma cardisure i furosemid - wydaje mi sie to mało jak na taki stan, dlatego chcę do kardiologa z nią[/QUOTE]

Koniecznie. Dwa obrzęki w tak krótkim czasie to nie przelewki.

Czytałam, że ten Cardisure to zamiennik Vetmedinu - a mnie wet powiedział, że nie ma.

Posted

[quote name='malawaszka']ruda nie jeszcze - dopiero cieczkę skończyła :shake:

Juleczka lepiej - wraca do domu koło 15 a ja muszę poszukać czy mamy tu w zasięgu dobrego kardiologa bo może coś więcej musi dostawać niż dostaje

a ja mam zdjęte szwy :multi: bolało :angryy: dłoń moja postarzała się o jakieś 10 lat przez te 2 tygodnie :lol: i muszę rehabilitować - rozczapirzać paluchi a ja się boję... najpierw chyba muszę do psychiatry się udać żeby mi w główce ułożył, że to mi się juz zagoiło i że się nie rozerwie...[/QUOTE]

Monia dłoń rehabilituj w misce z ciepłą wodą.Łatwiej będzie rozciągać palce i nie będzie bolało.

Posted

[quote name='Margi']Monia dłoń rehabilituj w misce z ciepłą wodą.Łatwiej będzie rozciągać palce i nie będzie bolało.[/QUOTE]

tak mi właśnie dr kazał robić, ale dopiero jak mi się zagoją całkiem te dziurki po szwach i cała rana jak będzie bez strupka

ja to bym wolała łykać jakieś proszki i żeby się samo zrobiło :D

Posted

[quote name='malawaszka']Jula ma cardisure i furosemid - wydaje mi sie to mało jak na taki stan, dlatego chcę do kardiologa z nią[/QUOTE]

O ile mnie już pamięć nie myli to mój jamnik miał jeszcze enarenal na ciśnienie.

Posted

[quote name='malawaszka']tak mi właśnie dr kazał robić, ale dopiero jak mi się zagoją całkiem te dziurki po szwach i cała rana jak będzie bez strupka

ja to bym wolała łykać jakieś proszki i żeby się samo zrobiło :D[/QUOTE]

Mówisz tak samo jak ja,ale w tej wodzie to nie będzie bolało.Poruszasz paluszkami i będzie dobrze.

Posted

[quote name='zerduszko']Leniuszku :mad: Jak to postarzała się, niedobrze![/QUOTE]

ja leniuszku???? JA???!! :bad-word:całe dwa tygodni dźwigałam Bryzuszkę oboma kalekimi rękami :D spacery na zylion smyczy też uskuteczniałam - ino w domu nie sprzątałam :evil_lol: bo... nie lubię :splat:

a postarzała się z sensie, że skóra jakoś się pomarszczyła... :shock: no ale muszę smarować kremem i będzie git

Posted

malawaszka napisał(a):
mówić mi tu która się zna na cieczkach bo jak powszechnie wiadomo jestem specjalista w tej dziedzinie jak i w wielu innych :errrr: rudej urosły CYCKI :crazyeye: no nie jakieś wielkie, ale miała takie dziewicze guziczeńki, a teraz ma... :hmmmm: no większe i z lekkim jakby obrzękiem wokół - no jak taki pędziwiatr sobie uroi ciążę to ja padnę chyba!!!! ale to chyba za wcześnie na urojenia co?

wiesz co, moja lucyna też ma cycki a jest po sterylizacji już hohoho.... ciachaliśmy ją po pierwszej cieczce ale cycki jej takie się zrobiły i zostały. jak siedzi to aż jej wiszą, więc chyba taka jej uroda...jedne mają miseczkę b a inne d :evil_lol:

kciki za julcię!!!

Posted

Toż ex Punia jest nie do poznania!
Dobrze że z ręką lepiej, jeszcze trochę i całkiem dobrze będzie.
W kwestii cieczki i ciąży urojonej. Na mleko to za wcześnie jeszcze, to tak z miesiąc po. Albo ją dopiero zbiera na urojoną dlatego cycki większe albo po prostu suczka dojrzała i jej się powiększyły po cieczce i tak zostaną bo tak też bywa ;)

Posted

danyww napisał(a):
..a może pije piwo??? :razz: ..bo mnie po piwie cycki urosły :eviltong:

chciałaby :lol: do mojej flaszki zawsze jęzor wyciąga, ale nie dzielę się :diabloti: moje moje moje

Posted

Dziś na spacerze z Zibulcem dowiedziałam się, że suniom na nabrzmiałe cycuchy można robić okłady z obtłuczonych liści kapusty. Panie podobno stosowały i pomagało. Wiecie coś o tym?
Ja u siebie stosowałam co prawda takie okłady, ale nie na cycuchy :eviltong: tylko na bolące stawy kolanowe "będąc młodą narciarką". ;)