Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']mam wyniki na papierze i jużwiem na pewno, że muszę z Luną jechać na rozszerzoną biochemię profil wątrobowy bo to co tu było zrobione to do bańki jest :roll:

normy długopisem są psie, wydrukowe są ludzkie
Lunciowe:
[URL="http://img831.imageshack.us/i/dsc0007ok.jpg/"][/URL]

[URL="http://img16.imageshack.us/i/dsc0008tmz.jpg/"][/URL]

Dropsowe:
[URL="http://img828.imageshack.us/i/dsc0009fb.jpg/"][/URL]

[URL="http://img339.imageshack.us/i/dsc0010ma.jpg/"][/URL]

jakby ktoś był na bieżąco np w interpretacji to :oops: mocznik i kreatynina trochę za nisko u Luny też... chyba też powtórzymy[/QUOTE]

Na moje laickie oko, Dropsio zdrowy byk :) co do Laluny - jedynie to ALP - F.zasadowa wygląda tak sobie (ale to już wiesz ;) ) niektóre parametry z morfologii sa lekko podniesione, ale to nie jest jakiś super wzrost!
co do obniżonego mocznika i kreatyniny - tez nie są drastycznie obniżone, a taki spadek czasem wychodzi przy robieniu badań na czczo - i nie jest to sygnał zapalny.

Jednak, na moje laickie oko, ja bym powtórzyła badania Lunki, tak jak mówisz - rozszerzona biochemia ;)

Posted

[quote name='malawaszka']nie są mocno obniżone, al ja jużmam w głowie, że spadek tych parametrów to chora wątroba :roll: no ale nic to - jeszcze nie panikuję bo Lunek nie wygląda na chorego psa :D[/QUOTE]

no i prawidłowo! panika pierwszym krokiem do histerii a to głupie ;) oczywiście, w myśl zasady PZU - powtórz badania, a do tego czasu - luuuzik ;)

Posted

nie dziękuję Tekla :loveu:

ja miałam dziś dzień pełen wrażeń - jak zwykle takich niefajnych wrażeń :shake: Iga Kamikadze skakała po fotelu, odbiła się za mocno i spadła na panele, musiała walnąć głową w panele bo po jakimś czasie po drzemce zwymiotowała i w ogóle była mało kontaktowa, nie chciała mówić - nic fajnego generalnie, więc pojechałysmy z siostrą do pediatry tu u nas, Ona nas skierowała o katowic na pediatrię bo jednak jak wymioty były to wstrząs mózgu - do Katowic mamy jakieś 45 km, a ta,m gdzie szpital jeszcze ciut dalej, drogi zapchane bo godziny szczytu, Iga się zdrzemnęła i jak wysiadłyśmy pod szpitalem - rozszczebiotała się jak nowo narodzona :lol: i że ona chce na plac zabaw a nie do lekarza, no ale jak już byłyśmy to mus było pokazać i musiała na kilka h zostać na obserwacji - ale już się dobrze czuje ufff mowiła że przestała ją boleć głowa... ech z tym dziecięcym skakaniem to same problemy...

Posted

Iga już jak nowa :lol: wolne od przedszkola ma na kilka dni bo wolimy ją poobserwować w domu jeszcze, ale jest ok! ufff

a ja dostałam pakę krzewów od Tekli :loveu: nieDZIĘKUJĘ :lol: wszystko już rozpakowane, karteczki przywiązane, do wody powkładane, ukorzeniacz kupiony i jutro będziem sadzić :loveu:

Posted

[quote name='Tekla64']opowiedz jak tam prace ogrodnicze i pokaz zas potem efekty
tfutfu coby radocha byla

ale to rzeczywiscie szybko doszla brawo Poczta Polska[/QUOTE]

"opowiedz opowiedz"... a weź Ty opowiedz jak tam piwonie się mają? ha?

Posted

[quote name='Tekla64']piwonie to sie pokaza wiosna i wtedy pwiem czy emigracja sie udala
ale ja mam mocna i ugruntowana nadzieje ze bede miala takie cudne czerwone duze no bajka poprostu[/QUOTE]

wiozłam jako czerwone, więc nadzieja jest że i takie będą :lol:

[quote name='malawaszka']efekty prac ziemnych moich to chyba dopiero wiosną będą widoczne co? :lol:[/QUOTE]

nooo, to zależy, czy zdążysz je wkopać :megagrin:

Posted

nie no ty sadzisz i bedzie widac ze posadzone, gdzie i jak wiec juz teraz mozemy poogladac jak sie sprawilas jako ogrodnik ale czy sie wsio przyjelo to rzeczywista dopiero wiosna, bo deczko odchorowac beda musialy brutalne przenosiny hihihi

Posted

[quote name='Tekla64']nie no ty sadzisz i bedzie widac ze posadzone, gdzie i jak wiec juz teraz mozemy poogladac jak sie sprawilas jako ogrodnik ale czy sie wsio przyjelo to rzeczywista dopiero wiosna, bo deczko odchorowac beda musialy brutalne przenosiny hihihi[/QUOTE]

a to musiałas brutalnie?! nie mogłas ich jakoś psychicznie na to przygotować?