wilczy zew Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 a nie masz takiego dobrego zaufanego weta? Quote
malawaszka Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 wilczy zew napisał(a):a nie masz takiego dobrego zaufanego weta? i mam i nie mam - mam kilku i każdemu ufam w innych kwestiach - zalezy co potrzeba - zabiegi typu sterylki, cerowania itp to nasz wet tutaj na miejscu, ale już powazniejsza diagnostyka nie bo nie ma sprzętu więc samymi chęciami nie zrobi wiele Quote
wilczy zew Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 czasami doświadczenie,sprawne palce(do obmacania),dobre ucho więcej znaczą niż sprzęt nasz osłuchowo stwierdzi czy serce OK Quote
malawaszka Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 nie chce mi się dyzkutować co nasz wet zrobi osłuchowo - ja wolę żeby badanie mojego psa było poparte np obrazem USG - jest taka technika, są możliwości więc z tego korzystam HOWGH Quote
wilczy zew Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 w Piotrkowie był taki wet co jako pierwszy miał USG tylko nie umiał obrazu odczytać aby było jasne - do niczego Cię nie zachęcam Quote
Tekla64 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 wilczy ja se mysle ze ciezko osluchowo pobudzonego psa zdiagnozowac dobrze wiec jka sa mozliwosci to rzeczywiscie lepiej ptwierdzic wsio jak powinno byc i mozna a i eliminacja latwiejsza ja jeste dobrej mysli i czzekam na wiesci a kciuki trzymam Quote
malawaszka Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 wiesci to będą nie wiem kiedy - najprędzej w przyszłym tygodniu bo dzisiaj nie jade nigdzie, się dowiedziałam czemu śmierdzi spalenizną jak mocniej hamowałam :D nie mam klocków hamulcowych a tarcze są w fantazyjne wzory :mdleje: bosko... Quote
WATACHA Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 malawaszka napisał(a):wiesci to będą nie wiem kiedy - najprędzej w przyszłym tygodniu bo dzisiaj nie jade nigdzie, się dowiedziałam czemu śmierdzi spalenizną jak mocniej hamowałam :D nie mam klocków hamulcowych a tarcze są w fantazyjne wzory :mdleje: bosko... Oj to niedobrze.A Ty nie miałaś "fury" zmieniać? Quote
zerduszko Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 WATACHA napisał(a):Oj to niedobrze.A Ty nie miałaś "fury" zmieniać? Maiła na wiosnę.... 2010 :D Sory Wasi, nie mogłam się powstrzymać :eviltong: Quote
malawaszka Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 zerduszko napisał(a):Maiła na wiosnę.... 2010 :D Sory Wasi, nie mogłam się powstrzymać :eviltong: no własnie... miałam miałam, ale ciągle coś... qrdwa.... Quote
wilczy zew Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 to wcześniej nie wiedziałaś,że przy hamowaniu nie może śmierdzieć Quote
Tekla64 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 oj tam oj tam , my nie sa mechaniki ino kierowcy ale fakt faktem ze hamulce maja to do siebie ze sie zuzywaja po jakims czasie wymienisz i bedzie dobrze Quote
malawaszka Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 wilczy zew napisał(a):to wcześniej nie wiedziałaś,że przy hamowaniu nie może śmierdzieć no też jak śmierdziało już za bardzo to zaalarmowałam kogo trzeba :evil_lol: i własnie panowie mojego zycia pojechali zakupić co trzeba - we dwóch :errrr: Tekla64 napisał(a):oj tam oj tam , my nie sa mechaniki ino kierowcy amen!!!! Quote
wilczy zew Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 malawaszka napisał(a):no też jak śmierdziało już za bardzo to zaalarmowałam kogo trzeba rozbroiłaś mnie Quote
jambi Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 wilczy, ja miałam kiedyś takie auto, że jak nie śmierdziało to był zły znak :grins: malawaszka napisał(a):wiesci to będą nie wiem kiedy - najprędzej w przyszłym tygodniu bo dzisiaj nie jade nigdzie, się dowiedziałam czemu śmierdzi spalenizną jak mocniej hamowałam :D nie mam klocków hamulcowych a tarcze są w fantazyjne wzory :mdleje: bosko... to sie powinnaś cieszyć że ino śmierdzi spalenizną, bo mi się widzi, że Ty chyba siłą woli hamujesz... Quote
malawaszka Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 jambi napisał(a): to sie powinnaś cieszyć że ino śmierdzi spalenizną, bo mi się widzi, że Ty chyba siłą woli hamujesz... niezła jestem co???? w te "klocki" :megagrin: Quote
Tekla64 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 wszytsko dobre co sie dobrze konczy i cale szczescie Quote
jambi Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 malawaszka napisał(a):niezła jestem co???? w te "klocki" :megagrin: no jest jeszcze inna opcja... hamujesz metodą na Flinstona :megagrin: Quote
malawaszka Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 sądząc po stanie karoserii to już niebawem będzie to możliwe :D Quote
jambi Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 to po co chcesz klocki wymieniać? zbędne koszty! :evil_lol: Quote
malawaszka Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 mam wyniki na papierze i jużwiem na pewno, że muszę z Luną jechać na rozszerzoną biochemię profil wątrobowy bo to co tu było zrobione to do bańki jest :roll: normy długopisem są psie, wydrukowe są ludzkie Lunciowe: Dropsowe: jakby ktoś był na bieżąco np w interpretacji to :oops: mocznik i kreatynina trochę za nisko u Luny też... chyba też powtórzymy Quote
taxelina Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Moze to sie przyda? http://www.vetmozga.com/artykuly/badania-lab.php http://www.portalweterynaryjny.pl/artykuly/diagnostyka/badanie-krwi-u-psow-i-kotow-morfologia-43.html http://www.portalweterynaryjny.pl/artykuly/diagnostyka/badanie-krwi-u-psow-i-kotow-biochemia-45.html Quote
WATACHA Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Ja w ogóle się nie znam, najlepiej do jakiegoś rozsądnego wet podjechać Quote
jambi Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 malawaszka napisał(a):mam wyniki na papierze i jużwiem na pewno, że muszę z Luną jechać na rozszerzoną biochemię profil wątrobowy bo to co tu było zrobione to do bańki jest :roll: normy długopisem są psie, wydrukowe są ludzkie Lunciowe: Dropsowe: jakby ktoś był na bieżąco np w interpretacji to :oops: mocznik i kreatynina trochę za nisko u Luny też... chyba też powtórzymy Na moje laickie oko, Dropsio zdrowy byk :) co do Laluny - jedynie to ALP - F.zasadowa wygląda tak sobie (ale to już wiesz ;) ) niektóre parametry z morfologii sa lekko podniesione, ale to nie jest jakiś super wzrost! co do obniżonego mocznika i kreatyniny - tez nie są drastycznie obniżone, a taki spadek czasem wychodzi przy robieniu badań na czczo - i nie jest to sygnał zapalny. Jednak, na moje laickie oko, ja bym powtórzyła badania Lunki, tak jak mówisz - rozszerzona biochemia ;) Quote
Recommended Posts