Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wilczy zew napisał(a):
a nie masz takiego dobrego zaufanego weta?

i mam i nie mam - mam kilku i każdemu ufam w innych kwestiach - zalezy co potrzeba - zabiegi typu sterylki, cerowania itp to nasz wet tutaj na miejscu, ale już powazniejsza diagnostyka nie bo nie ma sprzętu więc samymi chęciami nie zrobi wiele

Posted

wilczy
ja se mysle ze ciezko osluchowo pobudzonego psa zdiagnozowac dobrze
wiec jka sa mozliwosci to rzeczywiscie lepiej ptwierdzic wsio jak powinno byc i mozna a i eliminacja latwiejsza

ja jeste dobrej mysli i czzekam na wiesci a kciuki trzymam

Posted

wiesci to będą nie wiem kiedy - najprędzej w przyszłym tygodniu bo dzisiaj nie jade nigdzie, się dowiedziałam czemu śmierdzi spalenizną jak mocniej hamowałam :D nie mam klocków hamulcowych a tarcze są w fantazyjne wzory :mdleje: bosko...

Posted

malawaszka napisał(a):
wiesci to będą nie wiem kiedy - najprędzej w przyszłym tygodniu bo dzisiaj nie jade nigdzie, się dowiedziałam czemu śmierdzi spalenizną jak mocniej hamowałam :D nie mam klocków hamulcowych a tarcze są w fantazyjne wzory :mdleje: bosko...

Oj to niedobrze.A Ty nie miałaś "fury" zmieniać?

Posted

wilczy zew napisał(a):
to wcześniej nie wiedziałaś,że przy hamowaniu nie może śmierdzieć

no też jak śmierdziało już za bardzo to zaalarmowałam kogo trzeba :evil_lol: i własnie panowie mojego zycia pojechali zakupić co trzeba - we dwóch :errrr:

Tekla64 napisał(a):
oj tam oj tam , my nie sa mechaniki ino kierowcy

amen!!!!

Posted

wilczy, ja miałam kiedyś takie auto, że jak nie śmierdziało to był zły znak :grins:

malawaszka napisał(a):

to sie powinnaś cieszyć że ino śmierdzi spalenizną, bo mi się widzi, że Ty chyba siłą woli hamujesz...

Posted

mam wyniki na papierze i jużwiem na pewno, że muszę z Luną jechać na rozszerzoną biochemię profil wątrobowy bo to co tu było zrobione to do bańki jest :roll:

normy długopisem są psie, wydrukowe są ludzkie
Lunciowe:

Dropsowe:

jakby ktoś był na bieżąco np w interpretacji to :oops: mocznik i kreatynina trochę za nisko u Luny też... chyba też powtórzymy

Posted

malawaszka napisał(a):
mam wyniki na papierze i jużwiem na pewno, że muszę z Luną jechać na rozszerzoną biochemię profil wątrobowy bo to co tu było zrobione to do bańki jest :roll:

normy długopisem są psie, wydrukowe są ludzkie
Lunciowe:

Dropsowe:

jakby ktoś był na bieżąco np w interpretacji to :oops: mocznik i kreatynina trochę za nisko u Luny też... chyba też powtórzymy

Na moje laickie oko, Dropsio zdrowy byk :) co do Laluny - jedynie to ALP - F.zasadowa wygląda tak sobie (ale to już wiesz ;) ) niektóre parametry z morfologii sa lekko podniesione, ale to nie jest jakiś super wzrost!
co do obniżonego mocznika i kreatyniny - tez nie są drastycznie obniżone, a taki spadek czasem wychodzi przy robieniu badań na czczo - i nie jest to sygnał zapalny.

Jednak, na moje laickie oko, ja bym powtórzyła badania Lunki, tak jak mówisz - rozszerzona biochemia ;)