Alicja Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/16126-Kama-Hugo-i-Dulcynea/page120 Quote
Justa Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Vectra napisał(a):no i masz swoje kalorie :) jogurty , płatki - nie są wcale niskokaloryczne , przeciwnie a błonnik gdzie ? w Twojej diecie ? a warzywa ? owoce to mniej .... Serio nie trzeba stosować drakońskich diet odchudzających , wystarczy odpowiednio się odżywiać ..... i się waga trzyma/spada Warzywka też zjadam w zależności od pory roku, owoców jakoś nie lubię pomijając arbuzy i grejfruty. Chodzi mi raczej o to, że jestem dośc wybredna a jednocześnie monotematyczna. Dla mnie obiad złożony z kotleta i ziemniaków nie przejdzie. Nie lubię i już. Tak samo nie przejdą kanapki. Myślę, że mnie gubi mało zróżnicowana dieta.. Nie da się stworzyć zbilansowanej diety na bazie tych kilku produktów które mnie nie odrzucają ;) A jeszcze odnośnie jogurtów to mają MNÓSTWO cukru ! Dlatgo kupuje te bezcukrowe, kwaśne prawie jak kefir :p Takie sa najlepsze :D Quote
zerduszko Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 jak można chleba nie lubić :lol: już wole suchy chleb niż te twarożki... bleh ;) Quote
Vectra Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Justa napisał(a):Warzywka też zjadam w zależności od pory roku, owoców jakoś nie lubię pomijając arbuzy i grejfruty. Chodzi mi raczej o to, że jestem dośc wybredna a jednocześnie monotematyczna. Dla mnie obiad złożony z kotleta i ziemniaków nie przejdzie. Nie lubię i już. Tak samo nie przejdą kanapki. Myślę, że mnie gubi mało zróżnicowana dieta.. Nie da się stworzyć zbilansowanej diety na bazie tych kilku produktów które mnie nie odrzucają ;) A jeszcze odnośnie jogurtów to mają MNÓSTWO cukru ! Dlatgo kupuje te bezcukrowe, kwaśne prawie jak kefir :p Takie sa najlepsze :D no dokładnie , dieta musi być urozmaicona , bo każdy produkt ma inne dobra ;) a tym samym nabiałem , zamulasz organizm , stąd możesz mieć ew problemy z chudnięciem .... nadmiar nabiału , nie jest zdrowy ;) nie wiem czy widziałaś , na TVN Style bodaj .. taki cykl programów , o zaburzeniach z odżywianiem ... to dopiero horror .. jedna laska przez kilkanaście lat jadła tylko chipsy , frytki i ziemniaki pire :mdleje: inne produkty powodowały u niej wymioty , na samą myśl o nich .. więc moja droga , Twoja niechęć do innego jadła , to nie jest nie problem Quote
Justa Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Wiesz, zawsze tak miałam - od małego. Jadłam jedną strawę, aż do znudzenia. Kiedyś uwielbiałam kukurydzę taką gotowaną co sie obgryzało. Jadłam jadłam i jadłam aż któregoś dnia stwierdziłam, że dość - nie jem do dzisiaj. Tak jest z wieloma rzeczami niestety. Od czasu do czasu mam wielką chęć na urozmaicenie sobie posiłków, ale jakoś chęci mi mijają jak od samego przygotowania tego wszystkiego i przemyślenia co trzeba zakupic i czego brakuje odchodzi mi apetyt :mdleje: Z drugiej strony lepiej nabiał niż chipsy ;) Quote
zerduszko Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Justa napisał(a):Z drugiej strony lepiej nabiał niż chipsy ;) No nie wiem ;) Kiedyś było cukier krzepi, teraz pij mleko... dokończenia znam dwa. Biała śmierć, to biała śmierć :eviltong: Szczególnie zdrowe są kolorowe jogurciki :roll: Jakoś nie zauważyłam zależności pomiędzy urozmaiceniem diety, a tendencją do tycia. Ciekawe od czego to zależy, że niektórzy lubią jeść to samo. Może lenistwo :p Quote
Alicja Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Koleżanko ...wstawaj I co odezwał się domek Ivci ?? Justś , dostałam od koleżanki namiary na diete proteinową , a z kolei podobno działa też dieta dla konkretnej grupy krwi ....a tak właściwie to wstaw fote a my ci powiemy prawde ;) Quote
Grosziwo Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Skończcie baby o tych dietach bo wpadnę w depresję ! Wszystkie (prawie) na dogo wyglądają jak "spuchnięta nić" i jeszcze diety planują :crazyeye: Idę do zoo za morsa robić:placz: Quote
Alicja Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Grosziwo']Skończcie baby o tych dietach bo wpadnę w depresję ! Wszystkie (prawie) na dogo wyglądają jak "spuchnięta nić" i jeszcze diety planują :crazyeye: Idę do zoo za morsa robić:placz: [FONT=Arial]chyba za morsa anorektyka :diabloti:[/FONT] Quote
Grosziwo Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]chyba za morsa anorektyka :diabloti:[/FONT] Chciałabym , marzenie ! No dobra za panią morsową ona kilka gram chudsiejsza :lol: A Ty to co z tą dietą, przecież przez ucho igielne przejdziesz i jeszcze luzik zostanie :evil_lol: dowód: zdjęcia z Grosią :diabloti: Quote
Alicja Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Grosziwo']Chciałabym , marzenie ! No dobra za panią morsową ona kilka gram chudsiejsza :lol: A Ty to co z tą dietą, przecież przez ucho igielne przejdziesz i jeszcze luzik zostanie :evil_lol: dowód: zdjęcia z Grosią :diabloti: chyba że ucho szewskiego szydła :diabloti: Quote
Grosziwo Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Alicja']chyba że ucho szewskiego szydła :diabloti: Toż to też igiełka tylko ciut większa :evil_lol: Quote
zerduszko Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Grosziwo napisał(a):Idę do zoo za morsa robić:placz: Kłamstwo! Widziałam zdjęcia :cool3: Quote
Grosziwo Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 zerduszko napisał(a):Kłamstwo! Widziałam zdjęcia :cool3: Jakieś prehistoryczne pewnie :diabloti: Quote
zerduszko Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Grosziwo napisał(a):Jakieś prehistoryczne pewnie :diabloti: Eee, kolorowe były :evil_lol: Quote
Grosziwo Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 zerduszko napisał(a):Eee, kolorowe były :evil_lol: A to nie wiesz, że teraz to takie cuda już robią, ze z tych w kolorze sepii można kolorowiutkie zrobić :diabloti: Prawdę mówię malalawaszko , no nie !:razz: Nawet tu na dogo jest bazarek co takie usługi oferuje ! Gdzie Ty te zdjęcia widziałaś :hmmmm: czemu ja tylko Twojego Tż-a widziałam i to tylko sekund kilka , to niesprawiedliwe :placz: Quote
Alicja Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 zerduszko napisał(a):Kłamstwo! Widziałam zdjęcia :cool3: ja widziałam na żywo i też smiem twierdzić ze Grosziwo ściemnia :) Quote
Grosziwo Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Alicja napisał(a):ja widziałam na żywo i też smiem twierdzić ze Grosziwo ściemnia :) Ty się mi nie przyglądałaś bo "zapatrzyłaś" się w mojego bracika :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a on to taki kaszalot , że jak stanie to świat zakrywa :diabloti: Quote
Alicja Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Grosziwo napisał(a):Ty się mi nie przyglądałaś bo "zapatrzyłaś" się w mojego bracika :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a on to taki kaszalot , że jak stanie to świat zakrywa :diabloti: :roflt: :roflt: Quote
Grosziwo Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Alicja napisał(a)::roflt: :roflt: Sie nie śmiej z mojego bracholka :mad: bo jak wielki , tak kochany :p A żeby zakończyć dyskusję o mojej posturze , bo to nie mój wątek tylko takiej chudzinki od sznupków, właśnie zlazłam z wagi i ...razem z moją kotką Kaśką ważę 81,6 kg, Kaśka waży 3,8 kg....to se teraz kobity policzcie :crazyeye: i ....Alicja dawaj namiary na tą proteinową:lol: Quote
Alicja Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Grosziwo']Sie nie śmiej z mojego bracholka :mad: bo jak wielki , tak kochany :p A żeby zakończyć dyskusję o mojej posturze , bo to nie mój wątek tylko takiej chudzinki od sznupków, właśnie zlazłam z wagi i ...razem z moją kotką Kaśką ważę 81,6 kg, Kaśka waży 3,8 kg....to se teraz kobity pliczcie :crazyeye: i ....Alicja dawaj namiary na tą proteinową:lol: http://www.dietaproteinowa.eu/ ja sie nie śmieje z kochanego bracholka ....tylko z Ciebie ;) a ja waże ...eeee nie napisze bo sie stydam Quote
Grosziwo Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Alicja napisał(a): a ja waże ...eeee nie napisze bo sie stydam Czyżby wartość minusowa :evil_lol: Quote
Vectra Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Alicja napisał(a):ja widziałam na żywo i też smiem twierdzić ze Grosziwo ściemnia :) ma to co moja sis ? :diabloti: Quote
Grosziwo Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Vectra napisał(a):ma to co moja sis ? :diabloti: A co ma twoja sis ? Quote
Vectra Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Grosziwo napisał(a):A co ma twoja sis ? już prawie jej nie widać , a twierdzi że jest najgrubsza na świecie :diabloti: Quote
Recommended Posts