Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vectra napisał(a):
no i masz swoje kalorie :) jogurty , płatki - nie są wcale niskokaloryczne , przeciwnie
a błonnik gdzie ? w Twojej diecie ? a warzywa ? owoce to mniej ....
Serio nie trzeba stosować drakońskich diet odchudzających , wystarczy odpowiednio się odżywiać ..... i się waga trzyma/spada

Warzywka też zjadam w zależności od pory roku, owoców jakoś nie lubię pomijając arbuzy i grejfruty.
Chodzi mi raczej o to, że jestem dośc wybredna a jednocześnie monotematyczna. Dla mnie obiad złożony z kotleta i ziemniaków nie przejdzie. Nie lubię i już.
Tak samo nie przejdą kanapki.
Myślę, że mnie gubi mało zróżnicowana dieta.. Nie da się stworzyć zbilansowanej diety na bazie tych kilku produktów które mnie nie odrzucają ;)

A jeszcze odnośnie jogurtów to mają MNÓSTWO cukru ! Dlatgo kupuje te bezcukrowe, kwaśne prawie jak kefir :p Takie sa najlepsze :D

Posted

Justa napisał(a):
Warzywka też zjadam w zależności od pory roku, owoców jakoś nie lubię pomijając arbuzy i grejfruty.
Chodzi mi raczej o to, że jestem dośc wybredna a jednocześnie monotematyczna. Dla mnie obiad złożony z kotleta i ziemniaków nie przejdzie. Nie lubię i już.
Tak samo nie przejdą kanapki.
Myślę, że mnie gubi mało zróżnicowana dieta.. Nie da się stworzyć zbilansowanej diety na bazie tych kilku produktów które mnie nie odrzucają ;)

A jeszcze odnośnie jogurtów to mają MNÓSTWO cukru ! Dlatgo kupuje te bezcukrowe, kwaśne prawie jak kefir :p Takie sa najlepsze :D

no dokładnie , dieta musi być urozmaicona , bo każdy produkt ma inne dobra ;)
a tym samym nabiałem , zamulasz organizm , stąd możesz mieć ew problemy z chudnięciem ....
nadmiar nabiału , nie jest zdrowy ;)
nie wiem czy widziałaś , na TVN Style bodaj .. taki cykl programów , o zaburzeniach z odżywianiem ... to dopiero horror .. jedna laska przez kilkanaście lat jadła tylko chipsy , frytki i ziemniaki pire :mdleje: inne produkty powodowały u niej wymioty , na samą myśl o nich ..
więc moja droga , Twoja niechęć do innego jadła , to nie jest nie problem

Posted

Wiesz, zawsze tak miałam - od małego. Jadłam jedną strawę, aż do znudzenia. Kiedyś uwielbiałam kukurydzę taką gotowaną co sie obgryzało. Jadłam jadłam i jadłam aż któregoś dnia stwierdziłam, że dość - nie jem do dzisiaj. Tak jest z wieloma rzeczami niestety.
Od czasu do czasu mam wielką chęć na urozmaicenie sobie posiłków, ale jakoś chęci mi mijają jak od samego przygotowania tego wszystkiego i przemyślenia co trzeba zakupic i czego brakuje odchodzi mi apetyt :mdleje:
Z drugiej strony lepiej nabiał niż chipsy ;)

Posted

Justa napisał(a):
Z drugiej strony lepiej nabiał niż chipsy ;)

No nie wiem ;) Kiedyś było cukier krzepi, teraz pij mleko... dokończenia znam dwa. Biała śmierć, to biała śmierć :eviltong: Szczególnie zdrowe są kolorowe jogurciki :roll:

Jakoś nie zauważyłam zależności pomiędzy urozmaiceniem diety, a tendencją do tycia. Ciekawe od czego to zależy, że niektórzy lubią jeść to samo. Może lenistwo :p

Posted

Koleżanko ...wstawaj

I co odezwał się domek Ivci ??

Justś , dostałam od koleżanki namiary na diete proteinową , a z kolei podobno działa też dieta dla konkretnej grupy krwi ....a tak właściwie to wstaw fote a my ci powiemy prawde ;)

Posted

Skończcie baby o tych dietach bo wpadnę w depresję ! Wszystkie (prawie) na dogo wyglądają jak "spuchnięta nić" i jeszcze diety planują :crazyeye:
Idę do zoo za morsa robić:placz:

Posted

[quote name='Grosziwo']Skończcie baby o tych dietach bo wpadnę w depresję ! Wszystkie (prawie) na dogo wyglądają jak "spuchnięta nić" i jeszcze diety planują :crazyeye:
Idę do zoo za morsa robić:placz:

[FONT=Arial]chyba za morsa anorektyka :diabloti:[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]chyba za morsa anorektyka :diabloti:[/FONT]

Chciałabym , marzenie ! No dobra za panią morsową ona kilka gram chudsiejsza :lol:
A Ty to co z tą dietą, przecież przez ucho igielne przejdziesz i jeszcze luzik zostanie :evil_lol:
dowód: zdjęcia z Grosią :diabloti:

Posted

[quote name='Grosziwo']Chciałabym , marzenie ! No dobra za panią morsową ona kilka gram chudsiejsza :lol:
A Ty to co z tą dietą, przecież przez ucho igielne przejdziesz i jeszcze luzik zostanie :evil_lol:
dowód: zdjęcia z Grosią :diabloti:

chyba że ucho szewskiego szydła :diabloti:

Posted

zerduszko napisał(a):
Eee, kolorowe były :evil_lol:

A to nie wiesz, że teraz to takie cuda już robią, ze z tych w kolorze sepii można kolorowiutkie zrobić :diabloti: Prawdę mówię malalawaszko , no nie !:razz:
Nawet tu na dogo jest bazarek co takie usługi oferuje !
Gdzie Ty te zdjęcia widziałaś :hmmmm: czemu ja tylko Twojego Tż-a widziałam i to tylko sekund kilka , to niesprawiedliwe :placz:

Posted

Alicja napisał(a):
ja widziałam na żywo i też smiem twierdzić ze Grosziwo ściemnia :)

Ty się mi nie przyglądałaś bo "zapatrzyłaś" się w mojego bracika :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a on to taki kaszalot , że jak stanie to świat zakrywa :diabloti:

Posted

Grosziwo napisał(a):
Ty się mi nie przyglądałaś bo "zapatrzyłaś" się w mojego bracika :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a on to taki kaszalot , że jak stanie to świat zakrywa :diabloti:

:roflt: :roflt:

Posted

Alicja napisał(a):
:roflt: :roflt:

Sie nie śmiej z mojego bracholka :mad: bo jak wielki , tak kochany :p
A żeby zakończyć dyskusję o mojej posturze , bo to nie mój wątek tylko takiej chudzinki od sznupków, właśnie zlazłam z wagi i ...razem z moją kotką Kaśką ważę 81,6 kg, Kaśka waży 3,8 kg....to se teraz kobity policzcie :crazyeye: i ....Alicja dawaj namiary na tą proteinową:lol:

Posted

[quote name='Grosziwo']Sie nie śmiej z mojego bracholka :mad: bo jak wielki , tak kochany :p
A żeby zakończyć dyskusję o mojej posturze , bo to nie mój wątek tylko takiej chudzinki od sznupków, właśnie zlazłam z wagi i ...razem z moją kotką Kaśką ważę 81,6 kg, Kaśka waży 3,8 kg....to se teraz kobity pliczcie :crazyeye: i ....Alicja dawaj namiary na tą proteinową:lol:

http://www.dietaproteinowa.eu/

ja sie nie śmieje z kochanego bracholka ....tylko z Ciebie ;)

a ja waże ...eeee nie napisze bo sie stydam