Jump to content
Dogomania

Bokser/labrador SEMIR - u zuziaM....Po 3 latach odnaleziony przez wlascicielke !!!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='lolka']a nie zapytacie jak Semir się zachował ?[/QUOTE]
no ja czekam na wieści i czekam, dalej nie mam karty podładowanej, aby spokojnie zadzwonić, po zeszłam poniżej 1zł. Pisz ciotka, bo mnei juz skręca

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no więc Semir.............................................miał to gdzieś, haha .........................ogonkiem zamerdolił ale ogólnie bez emocji....

dla psa ponad trzy lata życia to kawał czasu, miał prawo w pierwszej chwili nie pamiętać......ale dziewczyny ryczały za niego poczwórnie

Gosia pewnie jak już dojdzie do siebie to napisze nam wszystko......był u niej rok albo nawet ponad......kochała tego naszego dziada bardzo a tu takie szybkie rozstanie

Posted

Samiec się znaczy z niego;) U Gosi miał super, przez ponad rok. Pewnie inaczej by się zachował, jakby w schronisku do tego doszło. Pewnie załapie sprawę, jak wróci do domu i obudzi ise na starych kątach. A ja tamtędy rowerem przejeżdzam przez tę wioskę, jak wracam z trasy podgórskiej, zajadę do nich jak już wrócę.

Posted

Tak, to prawda .... kochalam tego lobuza potwornie !!!! Ale jego nie mozna nie kochac. Wystarczy w te cudne slepiska spojrzec .... I juz po ludziu !

Mloda, sympatyczna osoba. Przyjechala z bratem ( chyba rekord predkosci pobili, bo byli blyskawicznie ).
Od furtki polaly sie lzy ...... i te wspaniale slowa ... " to on... to moj Trampik ...."
No nie mozna bylo nie plakac.
Semirek jakby nieco mniej wylewny, ale i jednoczesnie dajacy sie tulic i glaskac. Normalnie , mimo swojej lagodnosci do ludzi, nie daje sie tak tarmosic i sciskac kazdemu.
Sonia rozpoznala swojego zaginionego kochanego psiaka.
Najprawdopodobniej zostal wywieziony przez sasiada, ktory go po prostu nie lubil.
Zostal wypatrzony na stronie internetowej szkoly tresury As, gdzie w zakladce sa psy do adopcji.

Dla mnie ta historia jest nieprawdopodobna ... to ponad trzy lata !!!
Semirek z pewnoscia musi na nowo nauczyc sie wszystkiego, ale to madry i inteligentny psiaczek i z pewnoscia wszystko sobie szybko przypomni.
Na szczescie zostal wykastrowany, wiec ucieczki nie beda juz mu w glowie. A oprocz tego jego pani ma teraz wakacje i bedzie z nim 3 miesiace.
Beda spacery i poznawanie sie na nowo.
Semirek bedzie mial tez kolege. Niedawno Sonia dostala szczeniaczka labradorka, ma teraz 2 miesiace. Z pewnoscia uda sie Semirka z tym maluszkiem zapoznac i w przyszlosci bedie mial super kumpla do zabaw.
Semirek przeciez uwielbia szalenstwa ... przede wszystkim z moja Kasia. To byly dopiero zabawy !!!

Ja juz oczywiscie tesknie ..... A juz sobie wyobrazam, jak moje dziewczyny, ktore przez ponad rok byly stale z tym przeuroczym, wspanialym, cudownym chlopakiem.
No i moja mama .... lubila z nim spacerowac ... to byl jej ulubieniec....

Semirku, aniolku kochany, badz juz zawsze szczesliwy i nie uciekaj wiecej.. twoja pani Cie naprawde kocha.

Sonia ma pisac i dzwonic. Mozemy Semcia odwiedzac oczywiscie, a on jest bardzo mile widziany zawsze u nas.

Boziu ... po roku i miesiacu mojego Semcia nie ma w jego kojczyku .....

Posted

Mirek wczoraj jeszcze pisał do mnei, a dzisiaj dzwonił. Też miał do nich się odezwać i w razie potrzeby będzie służył pomocą. A wszystko dlatego, że szczenię będzie na szkolenie chodzić, przy okazji Semir też cosik zyska:)

Posted

Niesamowite... cuda się zdarzają, więc może i w moim przypadku wydarzy się cud...

Semirku vel Trampusiu - bądź szczęśliwy, psiaku, wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojej Pani :loveu:

Posted

[quote name='magda z.']Gosiu a jak z finansami, coś jesteśmy jescze dłużne?[/QUOTE]

Rozliczenie biezace w 1. poscie.
Wychodzi, ze zostalo z semirkowych wplat 10,- zl.
Zadysponujcie.

Posted

Wczoraj wyslalam Semirkowi paczke.
W ferworze tych emocji, kiedy przyjechala jego kochana pancia, po prostu o wszystkim zapomnialam.
A przeciez Semirek mial u mnie swoj sliczny kubraczek na zimowe chlodne dzionki.
I mial swietny kaganiec, ktory przyjechal z nim z Krakowa. A Sonia i tak mowila o kupnie nowego, wiec po co, skoro Semir juz ma swoj wlasny.
Wyslalam mu jego kocyk z budki, na ktorym spal caly ten rok u mnie. Niech ma swoj zapaszek, bedzie mu na poczatek troche milej.
Mimo, ze jest juz u siebie, to jednak po 3 latach musi miec troszke czasu, zeby sie na nowo odnalezc.
I wyslalam troszeczke pozostalych semirkowych ciasteczek i czekoladowych cukiereczkow, ktore Semirek uwielbial i podjadal zawsze na spacerkach.
Zebral o nie co kilka krokow na spacerze. Zachodzil mi droge i gapil sie sliznymi oczyskami dopoki nie dostal ciastka albo czekoladki ....
Przeslodkie to bylo !!!!!

Dzisiaj powinna juz dojsc.

Posted

ALE CZAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!

i zaooffuje :(
[B]
husky z łancuchem przy szyi!!!!!!!!!!!![/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/182189-PSY-z-szyd%C5%82owieckiej-ULICY-!!!!WYCIE%C5%83CZONY-czarny-HUSKY!!!-z-krowim-%C5%82a%C5%84cuchem-u-szyi?p=14976743#post14976743[/url]

Posted

w nowym-starym domku Semciowi jest CUDOWNIE !!!!!

Zeby calkowicie odblokowac niunka i wrocic mu wspomnienia , jego pani zabrala go do starego domu, w ktorym mieszkal niegdys.
Semek obwachiwal wszystko z ogromnym zainteresowaniem i od tamtej pory reaguje juz wylacznie na swije dawne imie TRAMP, pamieta wszystko, jest radosny i szczesliwy !
Psiak wrocil z dalekiej podrozy .... i w tej sferze rzeczywistej i w tej psychicznej.

Z nowym malutkim 2 miesiecznym kolega goldenkiem szaleje i rozrabia.
Jest bardzo opiekunczy i juz obwarczal jakas natretna pania, ktora za bardzo malucha tarmosila .....

Byl juz w szkole tresury ( ma tam byc szkolony ten maluch goldenek ) i pan bardzo chwalil Semirka, ze jest wspanialym i madrym pieskiem.

Semus-Tramp ma juz swoj nowiutki kojec. Musi w nim niestety byc dopoki Panstwo nie beda mieli ogrodzenia wokol domu.
Potem bedzie juz tylko swoboda.
Tramp jest naprawde najszczesliwszym pieskiem pod sloncem !!!!! Wrocil ..... wrocil do ludzi i miejsc, ktore kochal i gdzie byl bardzo kochany.
Gdzie wszyscy na niego czekali .... tak dlugo .....
I ja jestem szczesliwa !!!! Ogromnie szczesliwa !
Zeby wszystkie psiaki mialy takie zakonczenia swoich historii ........ to pewnie marzenie wielu z nas ....

Posted

ojej......strasznie to wszystko wzruszające.......niesamowita jest historia Semira, wszystko miało sens....i ta nieudana adopcja(gdzie Semir robił wszytko aby wrócić) i kontuzja niedoszłego kolejnego właściciela...to wszystko musiało się wydarzyć aby ten pies odnalazł swój dom .......

Posted

Bo Cuda sie Zdarzają,kiedyś Mi Ktos tak powiedział i to prawda!
Nalezy w to wierzyć Zawsze!

Ja jeszcze miesiac temu martwiłam się czy znajda sie domki dla moich kochanych psiaków Azorka i Bolusia,Cud sie stał maja Nowe Kochające Domy!

Posted

Semek-Tramp ma mnostwo zdjec porobionych.
Wyslalam panci Trampa link do watku.
Mam nadzieje, ze sie tu niedlugo pojawi. Chociaz wyjezdza na wakacje ... na tydzien chyba.
Semus zostaje z mama Soni.

Posted

Cuda na prawdę się zdarzają :lol:, czasami warto dłużej poczekać i zaufać intuicji , zwłaszcza tej zwierzęcej , podobnie jak w przypadku Dredka , Ramzia , Karusi , Apacza ., Cerbera ........, a teraz oczywiście SEMIRA - TRAMPA....:lol::loveu::lol:

Posted

Agnieszko ja cały czas kibicuję Twoim poszukiwaniom i wierzę w happy end.

Gosiu bardzo się cieszę, że masz kontakt z domem, ja dopiero wczoraj wróciłam i na spokojnie za jakiś czas postaram się odwiedzić Trampa. Mirek też czuwa nad nim - bardzo się cieszę, ze się z nimi spotkał, my z Kasia widziałyśmy w schronisku, ze ma podejście do zwierzaków i nie jest pierwszym lepszym specjalistą od gadania, ale potrafi konstruktywnie działać. Jesteśmy wszystkie wdzięcznę za Twoją opieke nad nim przez ponad rok - buziaki ogromne za to:)