Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Poprawna']Wielka szkoda .... moim zdaniem trzeba szukać kogoś nadal.[/QUOTE]
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
A no, trzeba....

• 4 weeks later...
Posted

Dawno tu nie zaglądałam :oops: Miałam nadzieję, że przeczytam aktualne informacje o obydwóch suczkach :hmmmm: Dziwne to że tak trudno znaleźć kogoś w dużym mieście kto mógłby podjechać i sprawdzić co słychać u wyadoptowanej suczki. Nikt nie mieszka w okolicy? Nikt nawet "przypadkiem" na spacerze nie mógłby jej spotkać?

Posted (edited)

Podałam Pokerkowi namiary na dom Peggi. Martwię się tym brakiem wiadomości.
Ula, Ty nasz i psi aniele- możesz nam też napisać coś o losie Meggi. Jak zyje się psinie w nowej rodzinie i jak rodzina radzi sobie z nią. Nieśmiało wspominam o ewentualnych zdjęciach....jest to możliwe? Daleko od Ciebie do Meggi?

Edited by danka4u1
Posted

[quote name='Bejotka']I ja tu jeszcze zaglądam w nadziei na jakieś wieści.... :)[/QUOTE]

Witaj Bejotko. Wieści jeszcze nie ma, ale ja jestem w kontakcie z Pokerkiem. Podałam namiary na DS, posłałam zdjęcia Peggi i przekopując wątek, odkryłam, ze wiadomości o Peggi były z [B]lutego.[/B] Asia_Rawicz wtedy pomogła nam przy kontakcie z domem, długo trwało, zanim dom zdecydował się na wizytę...potem cisza.
Macie jakieś sugestie dotyczące wizyty? Co budzi Wasz niepokój, pomijając oczywiście tak długi okres bez wiadomości i trudności w skontaktowniu się domem.
[B]Nie wiecie, czy Peggi została dalej Peggi, czy zmieniła imię?
[/B]

Posted

Postaram się coś zdziałać chociaż DS jest po drugiej stronie miasta.
Prawdę mówiąc to jeżeli kontakt był w lutym, to z jakiego powodu jesteście tak niespokojne o sunię.
O wielu psach od momentu adopcji często nie ma informacji.
Ja mam kontakt z DSami przeciętnie 1- 2 razy w roku.Z niektórymi częściej. Na początku co kilka godzin , potem co kilka dni ,a później raz na jakiś czas.Wiem ,że są domy, które nie chcą być ciągle nagabywane.Uważają ,że pies jest ich, nic mu się nie dzieje,a próby kontaktu traktują jako brak zaufania i kontrolę.
Nadam sprawę koleżance, która mieszka trochę bliżej niż ja.Może jej uda się zaobserwować sunię na spacerze.
Myślę ,że dzwonienie przeze mnie z pytaniem o sunię może być odebrane niemiło.Kiedy któraś z Was próbowała się skontaktować z Dsem ?

Posted

Ostatnie wiadomości o Peggi miały miejsce telefonicznie. Dzwoniła Asia_ Rawicz. Było to 20.01.13 post 7886.
Do wizyty doszło po ponad miesięcznych przekładaniach terminów Wizyta miała miejsce 02.02.13, post 7896. Dom wizytowała Asia.

Posted

10 minut od Peggi!!! Też chciałabym...skoro tak po sąsiedzku, to pewnie spotykała Peggi.
Dziękujemy, Poker -za informację dla nas i za nadanie sprawie biegu i czekamy na wynik podpatrywania Peggi i jej pani;)
Miejmy nadzieję, że szczęśliwa psina czuje się od dawna jak u siebie w domu. Tak byłoby najlepiej, ale zawsze dobrze to wiedzieć, a nie mieć tylko pobożne zyczenie, że wszystko jest w porządku. Bywa i tak i inaczej...

• 3 weeks later...
Posted

[COLOR=#0000cd][SIZE=3][B][FONT=century gothic]Błogiego lenistwa, wypoczynku i serdecznej , świątecznej atmosfery w gronie dwu- i czworonożnych przyjaciół życzę wszystkim tym, którzy odwiedzają jeszcze wątek Dwupaku.
Wesołych swiąt i odpowiedzialnych oraz dobrych domów dla wszystkich bezdomniaków. Niech spełnią się wszystkie Wasze marzenia i plany.

[IMG]http://obrazki.joe.pl/sub_images/pieski-czapkami-mikolaja.gif[/IMG][/FONT][/B][/SIZE][/COLOR]

Posted

Koleżanka była wielokrotnie na osiedlu.Niestety jest ono strzeżone i nie ma jak się dostać pod klatkę.
Ma zamiar zaczepić psiarzy, może będą coś wiedzieć.podesłałam jej zdjęcie suni dla ułatwienia.

Posted (edited)

[quote name='danka4u1']
[B]Nie wiecie, czy Peggi została dalej Peggi, czy zmieniła imię?
[/B][/QUOTE]

Tak Danusiu w lutym Peggy dalej była Peggy nikt nie zmienił jej imienia.
Tak Poker niestety osiedle jest strzeżone i ciężko było mi samej tam się dostać. Dodatkowo Pani ma wyjście z tarasu na osobny ogródek, którego nie widać z ulicy.

Edited by Asia_Rawicz